Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Barcelona vs Manchester United

United hade inget att sätta emot Barca efter megatavlor av Young och De Gea…

United XI: De Gea – Lindelöf, Smalling, Jones, Young – McTominay, Fred, Pogba – Lingard, Rashford, Martial

United bänk: Romero, Dalot, Matic, Pereira, Mata, Sanchez, Lukaku

Barca XI: Ter Stegen – Roberto, Pique, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, Arthur – Messi, Suarez, Coutinho

Barca bänk: Cillessen, Umtiti, Aleña, Malcom, Vidal, Semedo, Dembele

Domare: Felix Brych

Inför: Solskjaer gjorde fyra ändringar från elvan som icke övertygande slog West Ham: Lindelöf, Young, McTominay och Rashford var tillbaka, och puttade ut Dalot, Mata och Lukaku till bänken, och Rojo ut ur truppen.

Första: Rashford och Lingard tog hand om avsparken på Old Trafford. Redan efter c:a 45 sekunder så spelade Pogba fram Rashford i djupled, och Rashford tåade ett skott i ribban och ut. I 11e minuten så rullade en Rakitic nio varv i straffområdet efter att ha fallit när Fred tog bollen. Domare Brych pekade dock på straffpunkten, men sprang sen iväg för att kolla VAR, och ändrade sig, helt korrekt. Efter kvarten spelad så drog Alba iväg ett långt inlägg mot Suarez vid bortre stolpen, men Jones nickrensade bra. Minuten därpå så sjönk Uniteds avancemangchanser totalt då Young drällde med boll nere på vänsterbacken, Messi snodde den, bröt in i planen och borrade in 1-0 i hörnet. Oerhört dåligt av Young. Messi utökade till 2-0 i 20e minuten då han drog till ett tämligen ofarligt skott från straffområdeslinjen som De Gea oförklarligt släppte under sig. Ridå. Luften gick ur United efter andra målet, och man fick svårt att göra nånting. Barca rullade runt bollen och såg ut att ha bra kontroll över tillställningen. Enda positiva var väl att Barca såg ut att sätta sig tillrätta lite mer, så försvaret ställdes inte på alltför svåra prov, utan kunde rensa det mesta. På tilläggstiden så kom Barca löjligt nära att utöka när Jones blev bortgjord av Messi som spelade bollen till Alba, vars inspel fann Roberto vid bortre stolpen som avslutade, men De Gea lyckades hålla bollen ute. Domare Brych blåste strax därpå av för pausvila.

Andra: När Barca sparkade igång andra halvlek hade inget av lagen gjort några byten. Messi fick redan i 46e minuten iväg ett skott på pass av Suarez, men Young lyckades täcka till hörna. I 57e minuten var Rashford nära att fixa ett friläge då han sprang sig loss, men han lyckades inte ta ner bollen som istället plockades av Ter Stegen. I 61a minuten kom spiken i kistan då Messi slängde fram en boll till Alba, som lättade ner den till Coutinho, och Coutinho skruvade otagbart in bollen strax under ribban i bortre krysset. 3-0 och mötet var över. Messi skickade i 64e minuten en cykelspark tätt utanför ena stolpen. I 65e minuten plockades Martial av för Dalot. I 71a minuten fick Roberto lämna plats för Semedo. Två minuter senare klev Rashford av för Lukaku. I 75e var det Arthur som lämnade plats för Vidal. Suarez fick gult kort i 77e, för protest. Lingard skickade ett långskott strax över ribban minuten därpå. Han plockades strax därpå ut för Sanchez. Dembele kom in för Coutinho i 81a. I 90e minuten skickade Sanchez iväg en nick på mål på inlägg av Dalot, men Ter Stegen gjorde en riktigt fin enhandsräddning till hörna. Efter en kontring så drog Messi iväg ett skott som De Gea kunde parera. När domare Brych blåste av för full tid var Barcelona fullt rättvist vidare.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 1 – Stod för en megatavla som innebar 2-0. Såg inte säker ut i övrigt heller. Bra räddning på Robertos läge, även om denne sköt rakt på också.

Lindelöf: 3 – Okej insats i en ovan position där han hängdes ut på tork mot Alba och Coutinho med minimalt understöd.

Smalling: 3 – Okej insats överlag, minuset var att han kanske var lite väl passiv mot Coutinho vid tredje målet.

Jones: 3 – Gjorde vad han kunde och hade en bra nickrensning som annars blivit mål. Var något passiv vid andra målet och blev fullständigt bortgjord av Messi vid ett tillfälle också. Men godkänd.

Young: – Sättet han gav bort första målet på…..

McTominay: 3 – Var ändå solid på mittfältet och är nog utan konkurrens lagets mentalt starkaste spelare (sen Fellaini lämnade iallafall). Spelade moget och kämpade bra.

Fred: 3 – Var den ende som slog några passningar som hotade, och han kämpade stenhårt. Var inte klockren defensivt dock. Överlag godkänd ändå.

Pogba: 2 – Hade ett par bra genomskärare, men i överlag var det ingen godkänd insats. Alldeles för anonym.

Lingard: 1 – I nuvarande form har han precis ingenting i startelvan att göra, särskilt inte i Champions League. Springer mycket men idag sprang han bara och gömde sig.

Rashford: 2 – Inledde hyfsat, tog sig till lägen, men missade. Försvann sen ganska rejält.

Martial: – Uträttade inget åt något håll, var bara osynlig. Hans fullständiga oförmåga att springa utan boll gör honom totalt menlös i en sån här match.

Dalot: n/a – Syntes mer än Martial iallafall, men United var för tillbakatryckta för att det ska gå att sätta ett betyg.

Lukaku: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Sanchez: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 1 – Att köra vidare med Young och Lingard var bara ett fullkomligt felbeslut.

Summering: Uniteds chanser i matchen avdunstade inom loppet av fem minuter efter kvarten spelad, när först Young (föga förvånande) och sen De Gea (något mer förvånande, trots hans dåliga säsong hittills) gav bort varsitt mål. Det hämtade man sig aldrig från, luften gick ur. För United så var mittlåset (och Lindelöf i en ovan position) samt innermittarna McTominay och Fred godkända… resten kom absolut inte upp i nivå. Young, Lingard och Martial har ingenting alls i startelvan att göra just nu.

United åkte ur CL med dunder och brak, på ett mindre snyggt sätt, och nu är det bara att bryta ihop och komma igen och försöka ta topp4 i ligan. De kommande tre matcherna blir avgörande där man har Everton borta på söndag och sen hemmamatcher mot City och Chelsea, innan man har två lättare matcher mot Huddersfield och Cardiff.

Det blir spännande att se vad som händer under sommaren…

18 Kommentarer

 1. lopa

  16 april, 2019 at 23:57

  Alltså Young. Hur många gånger ska man säga det. Vilken oduglig fotbollspelare. Han är så otroligt dålig att jag spyr på honom. Usch, och han gör sisådär 8-9:e säsong hos oss? Usch vad pinsamt….

 2. lopa

  16 april, 2019 at 23:57

  gör sin*

 3. Slim

  17 april, 2019 at 00:50

  Det här är vad United behöver, att sättas på plats, ända sedan Ole gunnar har vart tränaren har alla svävat i luften, dags att komma ner på jorden och inse att detta inte fungerar, att spela så fegt när man inte har någonting att förlora, ligger man redan under med 2-0 så är det bara att anfalla anfalla anfalla.
  Det är helt sjukt att en klubb som United fortfarande har kvar spelare som young och jones, hade jag vart tränare för United hade jag stor rensat 80% av laget, ut med Young, ut med Smaling, ut med Jones, ut men valencia, ut med matic, ut med mata, ut med fred ut med alla dessa spelare som inte ens hade platsar i korpen, ska man utmana om någon j*vla titel får man först och främst ha en stabil backlinje som man kan förlita sig på, och ett mittfält som fungerar, som inte spricker pga en spelare som har en dålig dag, och anfallare som för en gång skull kan skjuta ett skott, helst på mål.
  Skämmigt säger jag bara.

 4. the manager

  17 april, 2019 at 04:28

  Så skriver en äkta supporter. Sälj klubben!

 5. Brämhult

  17 april, 2019 at 07:35

  Är ju inte bara Youngs fel att vi förlorar matcher nuförtiden. Är ju för fan ett lagspel. Alla lag gör misstag då och då. Nej, truppen är för tunn och inställningen hos många spelare är helt under isen. Titta bara på Ajax hur de spelar. Med hjärta, glädje och en fantastisk inställning. Nej, United har många bekväma, överbetalda divor som bara tänker på lönekuvertet.

 6. Jensan

  17 april, 2019 at 07:39

  Jag tycker att ingen av våra spelare spelade godkänt.
  2:or som bäst.
  De Gea verkar redan ha flyttat till PSG eller vart han nu vill flytta till. 0-2 målet är helt obegriplig. Messi kan ju knappt skjuta styrfart med högerfoten, ändå lyckas bollen rulla in…
  Hela försvaret, inkl Lindelöf, spelar förvirrat. Syns tydligt att kompetensen inte räcker till när spelare som Messi, Suarez och Coutinho anfaller.
  På mittfältet var McT minst dålig. Detta börjar bli rätt vanligt.
  I anfallet suger alla.

 7. Mogge

  17 april, 2019 at 08:01

  Tyvärr väntat med en svajig trupp. Nu kör vi på ligan för att knipa en CL plats.

 8. Red81

  17 april, 2019 at 08:42

  Serriöst rensa börja om!!! Bort me Woodward, glazers, in med En sportchef Edwin van der saar .. värva ny höger back, försök me. De light som mittback .. sälj divan pogba .. ut me slöfocken matic ..byt gärna lukaku mot icardi om inter vill

  • Jensan

   17 april, 2019 at 08:49

   Jag har tjatat i veckor på att vi måste köpa De Ligt. Hoppas Ole läser detta nån gång …
   Om vi inte köper honom, kommer Barcelona, Liverpool, City, Bayern München, Juventus eller annat lag i den nivån köpa honom redan i sommar. Finns inte en chans att Ajax klarar av att behålla honom.
   Han är bara 19 och redan bättre mittback än de flesta.
   Och grädden på mosen, han avgjorde matchen mot Juve igår kväll med sitt 2-1 nick.
   Som jämförelse med vår Lindelöf, när nickade han in ett mål senast? Nån som vet?

   • Hille

    17 april, 2019 at 09:00

    DeLigt är väl redan mer eller mindre klar för Barca? Det sjukaste av allt jag läste igår var att Woodward erbjudit Darmian ett ”lukrativt” 4-års kontrakt, men han har avböjt för att han vill tillbaka till Italien.. Appråpå förnya backlinjen… Fattas bara att Rojo kritar på med så är det fullbordat..

    • Jensan

     17 april, 2019 at 09:12

     Jag har också läst att Barca drar i De Ligt. Om det är klart vet vi nog inte förrän sommaren. Fram tills det är helt klart har vi inget att förlora. Lönenivån kan vi garanterat matcha. Coutinho har lägre lön i Barcelona än vad han hade i Liverpool, men det sket han i då hans dröm var att spela för Barcelona. De Ligt har också sagt att han skulle inte ha nåt emot att spela ihop med De Jong, PSV-spelaren som redan har skrivit på för Barcelona.
     Barcelona har ett fantastiskt lag. Det såg man tydligt igår. Men ändå har dom alltid pågående processer med att förstärka laget varje år. Precis som City har gjort de senaste åren.

     • Pink

      17 april, 2019 at 09:44

      De Jong spelar också i Ajax.. Kung på planen mot Real och Juve.

     • Jensan

      17 april, 2019 at 09:52

      Pink, my mistake.
      Det finns en de Jong i PSV också. Blandar tydligen ihop de Jongen .. 😀
      De Jong från PSV leder alla fall holländska skytteligan.

 9. Zingo

  17 april, 2019 at 09:23

  Kanske dags att leta ny målvakt? Verkar ju som De Gea tabbar sig med flit för det händer ju varannan match nu. Strul med kontraktsförhandlingar, sugen på flytt till Madrid? Vad det än är så presterar han inte. Låt Romero ta hans plats tills säsongen är över. Om inte De Gea är hängiven så ska han inte spela. Och vad gör Young ens kvar i klubben?

  • Jensan

   17 april, 2019 at 09:33

   Brukar vi inte skicka våra avdankade trotjänare till lag som West Bromwich, Watford mfl ?
   Kan inte nån av dessa ta över Youngs kontrakt (nu gissar jag att det är några år kvar på kontraktet).
   Om Romero får spela resterande matcherna, så kan det inte gå sämre för oss alla fall. Vem vet, detta kanske får De Gea tänka om och skriver på förlängning och under nästa säsong håller nollan åtminstone i hälften av matcherna.

 10. Pink

  17 april, 2019 at 09:49

  Vi har inte en enda spelare som skulle platsa i barcas lag. Vi är alldeles för långt ifrån toppen. Åratal av massa felvärvningar och konstiga beslut. Vi har inte ens en sportchef som kan fotboll?
  Vi har värvat näst(+) mest i ligan men startelvan igår visar på något helt annat. Mctom, lingard, Rashford gratis.
  Jones smalling young i backlinjen som om det vore 2012.
  DDG 200 milj? 250 kanske för hundra år sedan.
  Då har vi Pogba Fred Martial och VNL kvar som vi har värvat senaste åren.
  Vart har alla pengar tagit vägen? Mer misskött klubb får man leta efter. Skaffa in en sportchef med en plan för helvete. Skaffa en filosofi så vi slipper ha en splittrad trupp som inte ens vet hur United ska spela?

  • Pink

   17 april, 2019 at 09:50

   näst(?) mest* Skulle det stå.

 11. Pink

  17 april, 2019 at 09:50

  näst(?) mest* Skulle det stå.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter