Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

U18, U23, Dam – V14&15

En uppdatering kring Uniteds övriga lag från senaste två veckorna…

Övriga nyheter

 • 06/4: U16 Girls spelade mot City och vann med 2-1, och leder sin serie med tre matcher kvar att spela.
 • U14 Girls spelade även de mot City och vann med klara 4-0.
 • 09/4: Uniteds U16-lag åkte till London för att spela fyrlagsturneringen Liam Brady Cup, i vilken även Celtic, Valencia och Arsenal deltog. Uniteds trupp var som följde: Dermot Mee (GK), Ayman Al Chelabi (GK), Iestyn Hughes, Will FIsh, Rhys Bennett, Owen Dodgson, Alfie Hughes, Charlie Wellens, George Walters, Charlie Savage, Junior Kwontaa, Jovani Molenga, Zidane Iqbal, Deji Sotona, Mipo Odubeko, Shola Shoretire, Omari Forson.
 • United spelade två matcher på onsdagen: i den första besegrade man Celtic med 1-0, målet kom på ett skott av Bennett (som möjligen styrdes på Odubeko). XI: Mee – I.Hughes, Fish, Bennett, Dodgson – A.Hughes, Wellens, Iqbal, Sotona – Odubeko, Shoretire. Bänk: Al Chelabi, Savage, Molenga, Kwontaa, Forson. I den andra matchen kryssade man med 2-2 mot Valencia, där målen gjordes av Shoretire och Forson. XI: Mee – I.Hughes, Fish, Bennett, Dodgson – Forson, Savage, Iqbal, Sotona – Odubeko, Shoretire. Bänk: Al Chelabi, A.Hughes, Kwontaa, Molenga, Wellens.
 • 10/4: Man spelade sen ytterligare två matcher på torsdagen: den första var sista gruppspelsmatchen, där man åkte på en 0-2-förlust mot Arsenal. Man slutade därmed trea i gruppen på målskillnad. XI: Mee – I.Hughes, Fish, Bennett, Dodgson – Wellens, Iqbal, Savage, Sotona – Shoretire, Odubeko. Bänk: Al Chelabi, A.Hughes, Forson, Kwontaa, Molenga, Walters. Man  fick därmed spela match om tredje pris mot fjärdeplacerade Celtic, vilken man förlorade med 0-3 då man matchade en reservelva. XI: Al Chelabi – Kwontaa, Bennett, Fish, Dodgson – Forson, Wellens, A.Hughes, Walters – Molenga, Ibrahim. Bänk: Mee, I.Hughes, Savage, Shoretire, odubeko, Iqbal, Sotona.
 • United slutade därmed fyra i turneringen bakom Celtic; vann gjorde Arsenal före Valencia.
 • Katie Zelem fick priset som FAWC Player of the Month i Mars. Hon blev den fjärde Unitedspelaren att vinna ett sånt pris denna säsong, efter Lauren James (September), Mollie Green (November) och Ella Toone (Februari).
 • United passade på att registrera unge ytterbacken Lee O’Connor i CL-truppen, med tröjnummer 59.
 • 11/4: Tyrell Warren var iväg på provspel med Celtenham Town och spelade en match för deras reserver.
 • 12/4: Teden Mengi genomgick en (lyckad) operation, vilket förmodligen innebar slutet på säsongen för honom.
 • 13/4: U16, precis som U18, spelade ett derby mot City. Man förlorade dock med hela 1-4, Uniteds mål gjordes av Charlie Wellens. XI: Mee – Neville, Fish, Bennett, Dodgson – Wellens, Iqbal, Haygarth, A.Hughes – Shoretire, Sotona.
 • 14/4: Flera av Uniteds yngre lag spelade matcher mot Aston Villas diton: U11 vann med 4-0, U13 med 5-1, U145 med 4-1 och U15 med 3-1.

Lånekollen

 • Callum Whelans lån hos Port Vale avbröts pga brist på speltid.
 • Joel Pereira satt på bänken mot Waasland-Beveren (vinst 2-3 borta) och Zulte-Waregem (vinst 4-2 hemma) innan han i lördags för första gången fick starta för Kortrijk, i en 0-1-förlust hemma mot Union St.-Gilloise.
 • James Wilson blev kvar på bänken hela matcherna mot Motherwell den 3e (vinst 3-1 hemma) och Dundee FC den 6e (vinst 0-2 borta), innan Skotska ligan tog ett uppehåll för att ha en cuphelg. Där fick han fem minuter borta mot Celtic i en match som Aberdeen förlorade med 0-3 efter att Aberdeen åkt på två röda kort.
 • Timothy Fosu-Mensah satt på bänken hela matchen när Watford krossade Fulham med 4-1 den 2a, innan han fick förtroende att starta som wingback i 2-0-vinsten mot Everton den 13e, där han blev utbytt i 66e.
 • Axel Tuanzebe blev inbytt i 43e minuten när Aston Villa besegrade Sheffield W borta med 1-3 den 6e. då Kortney Hause blev skadad. Borta mot Rotherham den 10e var han tillbaka från start, och spelade hela matchen när Aston Villa vände och vann med 1-2, trots att mittbackskollegan Tyrone Mings fick rött kort efter två gula. Han spelade hela matchen i vinsten mot Bristol City, 2-1 hemma, den 13e också. Tuanzebe har gjort ett gott intryck i Villa och är väldig populär både för prestationer och den passion han visar, som exempelvis efter Bristol City-vinsten här:

 • Dean Henderson höll återigen nollan den 6e då Preston North End betvingades på bortaplan med 0-1, men fyra dagar senare tvingades han släppa en boll förbi sig när Sheffield United kryssade med 1-1 borta mot Birmingham, där han räddade en hörnnick men fick se returen skjutas in. I princip samma sak upprepade sig ett par dagar senare då Millwall i slutsekunderna kvitterade till 1-1, då Henderson parerade en nick efter ett inlägg men inte kunde göra nåt åt returen som nickades in. Poängtappen har gett över direktuppflyttningsplatsinitiativet till Leeds inför de sista omgångarna.
 • Cameron Borthwick-Jackson var inte med i truppen när Scunthorpe kryssade mot Ro-Shaun Williams Shrewsbury Town med 1-1. Williams spelade hela matchen för hemmalaget. Han var dock tillbaka på bänken i hemmaförlusten mot Burton (0-3), fast han blev kvar på bänken hela matchen.
 • Ethan Hamilton blev kvar på bänken hela matchen i Rochdales 1-2-förlust mot Sunderland. I bortamatchen mot Accrington Stanley fick han hoppa in i 46e minuten när Rochdale vann med 0-1. Han fick sen spela hela matchen mot Portsmouth, utan någon större lycka, då Rochdale bortaföll med 4-1.
 • Zak Dearnley var inte med i truppen i någon av Oldhams senaste tre matcher mot Tranmere (vinst 2-0 hemma), Colchester (vinst 0-2 borta) eller Swindon (2-2 hemma). Oklart varför.
 • Matty Willock var inte med i truppen när Crawley föll med 1-2 hemma mot Forest Green Rovers den 6e, men en vecka senare var han med på bänken och fick hoppa in i 68e i 0-1-vinsten borta mot Yeovil.
 • Kieran O’Hara var fortsatt ohotad etta i Macclesfield Town och vaktade målet i lagets samtliga tre matcher under perioden: 1-1 hemma mot Morecambe, vinst med 3-2 hemma mot Exeter, förlust med 2-0 borta mot Forest Green Rovers.
 • Regan Poole var, precis som vanligt, given i Newports försvar i alla deras matcher. De kryssade med 0-0 hemma mot Tranmere den 6e, följde upp med samma resultat på samma plats mot Swindon tre dagar senare, och avrundade perioden med att bortaslå Cambridge med 0-3. Kryssen mot Tranmere (5a) och Swindon (10a) satte dock en ganska rejäl käpp i Newports playoffplatsjakthjul.
 • AFC Fylde spelade fyra matcher under dessa två veckor, mot Dagenham & Redbridge hemma (1-1), Easleigh hemma (4-1), Gateshead borta (0-1) och Braintree Town borta (2-1). Tom Sang fanns inte ens med på bänken i någon av matcherna, och frågan är om han överhuvudtaget har en framtid inom fotbollen om han inte kan ta plats på bänken för ett National League-lag.

Matcher

Tre matcher har spelats under de här två veckorna: två av U18 och en av U23, då Damlaget haft landslagsuppehåll.

Den första matchen stod mellan Ricky Sbragia’s U23 och West Bromwich U23 ledda av Deon Burton/Jamie Smith, på fredagen 5e April. Matchen spelades på Old Trafford med fritt inträde, i förhoppningen att bygga lite positivitet under avslutningen av säsongen. United inledde matchen bäst, och i 10e minuten var Greenwood väldigt nära att få ett fritt nickläge på O’Connors inlägg, men det var precis för högt. Minuten därpå så tvingades Palmer till en räddning på ett lågt skott av Chong. Ledningen tog man i 20e minuten då Garner spelade ut en boll till Greenwood på kanten, och Greenwood bröt in och skickade in ett inspel framför mål som Burkart retfullt klackade in till 1-0. I 32a minuten skickade gästernas Tulloch ett hårt skott tätt över ribban. På tilläggstid så fick Greenwood fritt nickläge vid bortre stolpen på Rojos inlägg, men han lyckades inte rikta nicken på mål – något som skulle visa sig kostsamt.

I andra halvlek så var det jämnare, men fortfarande väldigt tillknäppt, precis som andra halvan av första halvlek. I 60e minuten så fick WBA straff efter att Bernard klumpigt blockerat Rogers – Bernard drar på sig alldeles för många klumpiga straffar. Hoolahan stegade hur som helst upp och lobbade in 1-1 mitt i målet. I 67e kom WBA nära med ett distansskott, men Bernard lyckades precis täcka till hörna. I 93e minuten var det när att WBA snodde tre poäng när Rogers tog sig förbi O’Connor och avlossade ett skott som Kovar tvingades parera till (en resultatlös) hörna. När domare Simeon Lucas blåste av matchen fick lagen dela på poängen.

Ingen av Pereira och Rojo som fick starta utmärkte sig nämnvärt i matchen. U23 är 6a i sin serie, med 9 poäng upp till Aston Villa på 5eplatsen, och 8p ner till Norwich under nedflyttningsstrecket.

United XI: Kovar – O’Connor, Ercolani, Bernard, Rojo – Garner, Pereira, Gomes (c) – Chong, Greenwood, Burkart

United bänk: Woolston, Tanner, Levitt, Baars, Bohui

WBA XI: Palmer – Meredith, Ferguson, Solanke, Melbourne (c), Harmon – Rogers, Field, Montero – Hoolahan – Tulloch

WBA bänk: Azaz, House, Asomugha, Gardner-Hickman, Healy

 

U18 var i spel dagen därpå, då man tog emot Michael Proctor’s Sunderland U18 hemma på Aon Training Complex. United började med ett stort bollinnehav och spelövertag, men det var Sunderland som i 10e minuten tog ledningen då Scotherns hörna via Gooch hamnat hos Kennedy strax utanför straffområdet, och denne avancerade ett par steg och bortade in 0-1 lågt vid bortre stolpen. United skapade omgående en chans då Ramazani skickade en boll över backlinjen till Puigmal som sprungit sig loss i djupet, men dennes direktskott gick rakt i famnen på Newman. Mitten av halvleken var en hård kamp för United att försöka ta sig igenom Sunderland, vilket man hade problem med. I 35e minuten så sprang sig Elanga loss och drog till ett skott som touchade bortre stolpen och gick ut. I 42a minuten kom kvitteringen då Williams skickade in ett inspel som McGhee petade in i mål till 1-1. Tre minuter senare kontrade United, Traore spelade bollen till Elanga som tog sig fram och avslutade. Newman stod för en bra enhandsräddning, men bollen damp ner framför Ramazani som enkelt kunde raka in 2-1 i öppet mål.

Andra halvlek inleddes ganska dåligt då Ramazani redan i 51a minuten tvingades kliva av skadad för McCann. Två minuter senare höll Carney på att ge bort ett mål då han schabblade med en bakåtpass, men motståndaren hamnade för långt ute på kanten för att kunna utnyttja det. I 58e minuten nickade Elanga en frispark av Puigmal tätt utanför. Bara minuten senare kapade Almond ner Elanga bakifrån i straffområdet, och domare Karl Buckley pekade på straffpunkten och belönade Almond med ett gult kort. McGhee stegade upp och satte säkert 3-1. Målet såg ut att innebära spiken i kistan för Sunderland, och United dominerade mer och mer. I 77e minuten så kom McGhee nära då han tog emot Puigmals inspel och drog till ett avslut som Newman enhandsräddade till hörna. Två minuter senare åkte United på en kalldusch då Sunderland kontrade och Krauke spelade fram Scothern som placerade in 3-2 mellan Carney och närmaste stolpen. Domare Buckley lyckades sen hitta väääldigt många tilläggsminuter och det är oklart var, så i 98e minuten kunde Sunderland kontra igen, Dicicco fick iväg ett avslut som Carney parerade, men Gooch kunde raka in returen till 3-3. Inte helt stabilt, men United kunde och borde ha dödat matchen långt tidigare, men man klarade inte det pga slarv i försvaret och avsaknaden av en riktig striker.

United XI: Carney – Williams (c), Bejger, Mengi, Devine – Puigmal, Traore, Galbraith – McGhee, Elanga, Ramazani

United bänk: McCann, Mastny, Helm, Stanley, Neville

Sunderland XI: Newman – Smith, Almond, Ord (c), Miller – Scothern, Wonbelle – Gooch, Leonard, Kennedy – Slack

Sunderland bänk: Derbali, Cameron, Dicicco, Krauke

 

Sist ut var U18 som den 13e April spelade ett bortaderby mot City U18 på Etihad Campus. U18 saknade väldigt många spelare av olika anledningar: Thompson, Mengi, Laird, Denham, Bejger, McGhee, Puigmal, Haygarth, Mellor, Greenwod. City inledde bäst och anföll aggressivt, och de lyckades skapa en drös chanser som United kunde avvärja. I 17e minuten sprack dock nollan då D’Margio Wright-Phillips sköt in 1-0. I 34e minuten åkte dock City på en utvisning då Robinson fick syna det röda kortet efter bråk med Williams – det blev ett rätt stort bråk och både Williams och Ramazani fick gult. United var inte sena med att utnyttja övertaget, utan fyra minuter efter det så skickade Williams ett inlägg som Galbraith snyggt sköt in till 1-1. City var däremot inte ofarliga utan Carney tvingades till några svettiga räddningar före paus.

Andra halvlek började uselt då Wright-Phillips spelade fram Knight som kunde sätta 2-1. United kunde dock börja ta över mer och mer i egenskap av en man mer på plan, men Moulden, med hjälp av sitt försvar, höll tätt. I 81a minuten fick man äntligen utdelning då Devine fälldes i straffområdet och domare Adam Brown pekade på straffpunkten – upp stegade Levitt och gjorde inga misstag utan skickade in 2-2. Trots tio minuters tilläggstid (efter ett par längre spelstopp för behandlingar) så klarade inget av lagen av att plocka alla tre poängen.

Krysset innebar att Everton klev förbi United, men de var en poäng före med en match mer spelad. Upp till Liverpool, med lika många spelade, var det dock fem poäng, och ledande Derby var sju poäng före, med en match mindre spelad.

United XI: Carney – Williams (c), Bernard, Hockenhull, Devine – Traore, Levitt, Galbraith – Ramazani, Elanga, McCann

United bänk: Stanley, Mastny, Helm, I.Hughes, Shoretire

City XI: Moulden – Dionkou, harwood-Bellis, Amankwah, Robinson – Hodge, Wright-Phillips, Dele-Bashiru – Knight, Palmer, Ogunby

City bänk: Sobowale, Slicker, McAtee, Oduroh, Simmonds

 

Denna vecka så spelar U23 sin näst sista match för säsongen borta mot Newcastle under måndagskvällen, varefter damerna tar emot Aston Villa Ladies hemma på onsdagen. På lördagen spelar både U18 (borta mot Derby) och damerna (hemma mot Crystal Palace Ladies).

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/7 13.30
Tottenham - Manchester United
Tour 2019
Visas på MUTV

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Roy Perisic som delbetalning?NEJ... .....Jul 22, 21:21
 • Kommentar från: Fricken89 Perisic som delbetalning?Exakt. Vi måste dock få till en del försäljningar snarast (enormt drygt på alla fronterna just nu, med bara ca…Jul 22, 20:34
 • Kommentar från: Scholes M.E.N: Uniteds ståndpunktVi tog tillbaka Scholes och vann titeln efter det rasade United. Att ta tillbaka Zlatan och in…Jul 22, 20:27
 • Kommentar från: Albo Perisic som delbetalning?Typiskt italienska lag att försöka med tvåårslån eller låna med frivillig utköpsklausul, eller så försöker de pruta ned det till…Jul 22, 19:41
 • Kommentar från: Fricken89 Perisic som delbetalning?Ja, enormt tröttsamt. Vill Inter ha Lukaku, så får de helt enkelt punga ut vad United eftersträvar, svårare än så…Jul 22, 18:35

FLER Nyheter