Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Manchester United v Barcelona

I kväll är det dags för jättemötet mellan Manchester United och Barcelona i Champions Leagues kvartsfinal. Här är en rapport inför matchen…

Dagsform

Manchester United går ju tyvärr inte in till matchen med den bästa formen. Efter en lång och mycket imponerade svit så började United vackla för någon månad sedan. Efter förlusten mot Arsenal så följde en förlust mot Wolves – som innebar uttåg ur FA Cupen. Därefter slog man Watford med 2-1 i en match som dock inte alls var speciellt övertygande och i den senaste ligaomgången fick man stryk med 2-1 av Wolves igen.

Med sex ligaomgångar kvar att spela så ligger United på sjätteplats i tabellen. Och då ska man möta både Manchester City och Chelsea, dock på hemmaplan – i jakten på de så viktiga Champions League-platserna.

Men i kväll är det Barcelona som gäller och den första av två kvartsfinaler i Champions League. I åttondelsfinalen stod United för en av de mest minnesvärda prestationerna i modern historia, då man bortaslog PSG mot alla odds. Fransmännen hade ganska enkelt vunnit det första mötet på Old Trafford med 2-0 och United reste till returen med en osannolikt lång skadelista, plus att Pogba var avstängd. Men man fick en drömstart med tidigt mål av Lukaku. Man gick till halvtidsvila med ledning 2-1, efter ytterligare ett mål av Lukaku och det blev sedan en rysare in i det sista. I matchens slutminut fick United straff och upp stegade Rashford och säkrade segern med sitt 3-1-mål.

Barcelona leder La Liga och är obesegrade i 15 raka matcher. I helgen slog man Atletico Madrid med 2-0 i toppmötet. I förra veckan spelade man 4-4 borta mot Villareal i ligaspelet och det satte stopp för en sju matcher lång segersvit. Barca har bara förlorat tre av sina 23 bortamatcher denna säsong och man har 14 segar och sex kryss på de resterande.

Läget i lagen 

United saknar Valencia, Alexis och Bailly. Och antagligen Darmian. Solskjaer sa även att Ander Herrera sannolikt missar matchen, men att man är hoppfulla om att Matic ska hinna bli spelklar. Rashford missade matchen mot Wolves med skada, men har nu en relativt god chans att vara tillbaka mot Barcelona i kväll.

Barca saknar Vermaelen och Rafinha. Här är hela truppen till matchen.

Senaste matchen 

United och Barcelona har mötts 11 gånger i tävlingssammanhang. United har vunnit tre av dessa, Barca har vunnit fyra och fyra har slutat oavgjort. På de fyra senaste mötena har dock United bara vunnit en gång. Det var 2008 i semin på Old Trafford då Scholes dundrade in ett drömmål och skickade United till Moskva. United och Barca har sedan dess mötts i två Champions League-finaler – 2009 och 2011 och Barcelona gick segrande ur båda dessa.

Klubbarna möttes senast i en match på försäsongen 2017, som Barca vann med 1-0 efter mål av Neymar.

Domare

Gianluca Rocchi är huvuddomare i kväll och det blir sjätte gången han dömer United. Han dömde bl.a Supercupen mellan United och Real Madrid 2017 och mest nyligen matchen mot CSKA Moskva i CL förra året.

Matchen

Barcelona är ju storfavorit. Det ska sägas. Och det syns inte minst på oddsen. Men United kan resa sig och höja sig stunder som dessa. Det såg vi inte minst mot PSG – en match som var minst lika svår på förhand. Nu har United ett okej skadeläge, men formen har sviktat. Så vi får hoppas att laget kommer till matchen förberedda, mentalt laddade och med väldigt gott självförtroende. För det kommer krävas om man ska ha en chans mot Barcelona. Jag tror på seger 2-1 till United. Kom igen nu! Båda målen av Pogba. Det här blir hans kväll.

Avspark 21.00 Old Trafford

Speltips från Unitedsverige 

Ni som gillar att krydda matcherna med betting – kolla in på Snabbare och ta del av deras grymma utbud. Mängder av spel till bra odds. Login med Bank ID och insättning med Bank ID eller Swisch. Här är några tips från mig, på spel jag själv lägger.

Manchester United vinner och båda lagen gör mål – Odds hos Snabbare: 6.45

Manchester United leder i halvtid – Odds hos Snabbare: 4.00

Pogba målskytt – Odds hos Snabbare: 4.00

Pogba minst två mål – Odds hos Snabbare: 24.50

Manchester United vinner med ett måls marginal – Odds hos Snabbare: 5.00

Tävling

Ni har väl inte missat att vi kör en ny tävling där tre av er läsare har chansen att vinna varsitt Viaplay-abonnemang? Förra gången blev det Erika, Peter och Gabriel som vann. Den här gången kanske det blir du! Läs mer HÄR

 

8 Kommentarer

 1. Jensan

  10 april, 2019 at 12:40

  Det som jag älskar läsa av Alex är att, oberoende hur mycket han nervärderar våra segerchanser mot en motståndare, så tror han ändå att vi vinner! Mycket bra! 😁😁😁

 2. Fricken89

  10 april, 2019 at 13:23

  Viktigt att ha stenkoll på/och sköta defensiven till 110% och satsa på snabba kontringar + att se till att lyckas förvalta någon av chanserna man skapar, det tror jag kommer vara nyckeln till att ha störst chans att få ett bra resultat inför returmötet.
  Och se till att ha någon som punktmarkerar Messi.
  Enormt svårtippat, men jag hoppas verkligen vi tar det här på allvar och håller tätt bakåt. Jag tror på antingen 1-0 eller 1-1 känns realistiskt.
  Eller så faller vi platt och släpper in 2-3 bollar, med tanke på senaste tidens prestationer så vågar man inte hoppas för mkt!
  Hoppas på en upprepning från mötena med PSG.

  • Jensan

   10 april, 2019 at 13:31

   Fricken89,
   Håller med exakt det du skriver.
   Både försvar och mittfält måste göra årets match.
   Barcelona är i normal fall bättre än PSG. Tycker alla fall jag.
   Visar vi hjärta och offervilja, kommer det gå vägen ikväll. 1-0 eller i sämsta fall 1-1 tippar jag på.

 3. Charlie

  10 april, 2019 at 14:05

  Hoppas att vi vinner ikväll och jag har en känsla av att vi kommer vinna med 2-0, men om det skall bli kryss så hoppas jag på 0-0.

 4. Mogge

  10 april, 2019 at 14:14

  Ja. 0-0 är bra.

 5. DJ-Uret

  10 april, 2019 at 15:08

  Tror 2-2 men hoppas på en 2-1 vinst idag!

 6. Brämhult

  10 april, 2019 at 15:40

  0-0 är verkligen inget bra resultat. Alla resultat som är sämre än en 2-0 vinst kommer med största sannolikhet leda till förlust i dubbelmötet.

  • Albo

   10 april, 2019 at 16:53

   0-0 idag och 1-1 borta. Vore kanon och inte alls orimligt, även om Messi har en benägenhet att göra fler mål än ett.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/7 13.30
Tottenham - Manchester United
Tour 2019
Visas på MUTV

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Roy Perisic som delbetalning?NEJ... .....Jul 22, 21:21
 • Kommentar från: Fricken89 Perisic som delbetalning?Exakt. Vi måste dock få till en del försäljningar snarast (enormt drygt på alla fronterna just nu, med bara ca…Jul 22, 20:34
 • Kommentar från: Scholes M.E.N: Uniteds ståndpunktVi tog tillbaka Scholes och vann titeln efter det rasade United. Att ta tillbaka Zlatan och in…Jul 22, 20:27
 • Kommentar från: Albo Perisic som delbetalning?Typiskt italienska lag att försöka med tvåårslån eller låna med frivillig utköpsklausul, eller så försöker de pruta ned det till…Jul 22, 19:41
 • Kommentar från: Fricken89 Perisic som delbetalning?Ja, enormt tröttsamt. Vill Inter ha Lukaku, så får de helt enkelt punga ut vad United eftersträvar, svårare än så…Jul 22, 18:35

FLER Nyheter