Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Efter ryktena: Mata om framtiden

Juan Mata ger en intervju med Manchester Evening News och ger en uppdatering om sin framtid i Manchester United…

Det ryktas just nu mycket om Uniteds tre spanjorer – De Gea, Herrera och Mata. De Gea sitter i kontraktsförhandlingar med United, men de drar ut på tiden samtidigt som det ryktas att PSG är villiga att erbjuda honom de villkor han kräver. Det ryktas även om att Ander Herrera är överens med PSG efter att United valt att lämna förhandlingsbordet till följd av (enligt tidningarna) orimliga lönekrav från Herreras sida. Och det ryktas om att Mata förhandlar med morgondagens motståndare Barcelona om en flytt på fri transfer nu i sommar.

Annons – Kolla in oddsen till kvällens CL-kvartar mellan Liverpool och Porto och Tottenham och Manchester City. Hos Snabbare – HÄR

Manchester Evening News fick en pratstund med Mata, som sa att fokus på laget just nu är viktigare än att prata om den egna framtiden.

”Jag tycker inte att just nu är rätt tid att prata om det. För jag föredrar att sätta laget framför mig själv och det vi nu har framför oss är så viktigt att man bara måste fokusera på det. Det har förekommit en del rykten om mig själv och andra lagkamrater under den senaste veckan. Jag är inte den som kommer skapa fler frågetecken eller ge upphov till mer kommentarer utifrån vad jag säger.”

”Så jag föredrar att sätta laget före mig själv och fokusera på den viktiga uppgiften vi står inför, vilken är Barcelona. Och det är allt. Jag är säker på att även fansen föredrar det för vi vill alla slå Barcelona. Vi vill vara helt fokuserade på Barcelona. Och som sagt. Jag vill inte skapa mer prat, för det har varit ganska mycket sådant den senaste veckan.”

Källa: MEN

20 Kommentarer

 1. Oskar

  9 april, 2019 at 11:29

  Han lämnar alltså. Annars hade det ju varit smidigast att säga att man stannar för att inte skapa mer snack

 2. Jensan

  9 april, 2019 at 11:45

  Undrar hur Mata skulle tänka om vi får straff eller andra matchen går till straffar och Mata är en av dem som ska göra mål.
  Nån i Barca kanske inte skulle uppskatta att Mata slår ut dem så att dom missar CL-titeln plus några hundra miljoner.
  Det är vid såna här lägen en spelare visar var hans hjärta är.

  • the manager

   9 april, 2019 at 16:52

   Fast om de fortfarande förhandlar, ska han då gå ut med att han blir kvar. Inte tiptop förhandling.

   Tror däremot att han lämnar. Han är lite till åren. Utd gör ett par värvningar. Då kan speltiden bli väldigt mager framöver.

 3. lopa

  9 april, 2019 at 15:33

  Jensan: Det var ju det dummaste jag läst. Haha.

  • Jensan

   9 april, 2019 at 15:47

   Iopa,
   Om Mata vill bort och då hoppas få kontrakt med Barca, är det dummaste du har läst att Mata kanske inte bara tänker på oss i ett avgörande läge? Han borde tänka på laget som fortfarande betalar hans lön och göra allt han kan för att vinna. Men med dagens legoknäckt-spelare, ja vettefan vad dom tänker på, mer än på sitt lönekonto.
   Mata, Herrera och de andra kommer göra som Zlatan alltid gjorde när han hade tagit på det nya lagets matchtröja första gången. Det är att kyssa klubbmärket och säga ”jag har alltid drömt att få spela i det här laget. Min dröm är uppfylld”. Sedan 2-3 år senare kysser samma spelare något annan lags klubbmärke.

   • Affe

    9 april, 2019 at 19:15

    Jensan, och vad är det som säger att Mata i ett
    avgörande läge inte skulle göra sitt bästa för oss?
    Varför ifrågasätter du honom?

    • Jensan

     9 april, 2019 at 19:30

     Om rykterna stämmer, alltså om, att Mata inte vill förlänga kontraktet med oss, då finns det väl all anledning att fundera på var han lägger sin prio.
     Det är väl ganska normalt att man lägger fokus på annat efter man har bestämt att sluta.
     Precis så tänker de flesta av oss, när man har sagt upp sig och ska jobba genom uppsägningstiden.
     Under uppsägningstiden gör man sitt jobb, och oftast inte så mycket mer.

   • martin

    9 april, 2019 at 21:55

    Jensan: Du har ganska dålig koll och för rätt konstiga resonemang. Zlatan kysste klubbmärket en enda gång och det var när han kom till Barcelona och det har han också vid ett flertal tillfällen berättat om hur han ångrat och kände sig pressad från klubbfolk att göra det.

    • Jensan

     10 april, 2019 at 08:36

     Jag tycker att det är legoknäckt-mässigt att gå från Inter till Barcelona till Milan inom ett drygt år.
     För mig är det också legoknäckt-mässigt att tjura bort sig från sitt Juventus-kontrakt när Juventus blev tvångsnedflyttade. Och då var Zlatan knappt ordinarie och desto mindre en stjärnspelare i Juve (det fanns några som hade större stjärnstatus). Om sedan Zlatan bara kysste Barcas emblem må vara sant, men Barca var ju hans drömklubb. Nu är inte Zlatan ensam att ha Barcelona som drömklubb, så inget konstigt med det.
     Det som kan tyckas det mest märkliga att han stannade hela fyra år i PSG, är att han inte ens ville spela för dom från början, utan det var Milan som mer eller mindre tvångssålde honom. Och fyra år är det längsta tid Zlatan mäktat med att stanna i en klubb. Jag fattar också varför han valde stanna i fyra år, det är lätt vara kung i en liga där motståndet möjligen är snäppet värre än i Allsvenskan.
     Zlatan är en gudomlig spelare, eller var det alla fall. Nu har åren kommit ikapp honom och hans högsta nivå skiftar rätt ofta. För mig är inte vinna MLS nån större merit. Det har ett flertal svenskar redan klarat av, bla Stefan Ishizaki spelade just i Galaxy och blev mästare.
     Men jag som väldigt många andra stör sig på hans personlighet. Mycket möjligt att man blir uppkäftig när man växer upp i slummen Rosengård. Jag vet inte det med säkerhet, då jag aldrig varit i just Rosengård.
     Jag skulle bli mest imponerad av Zlatan om han kunde avsluta sin karriär i Malmö, men det verkar han inte vara överdrivet intresserad av. Tänk om det skulle visa att han inte är bäst i Allsvenskan?

     • Affe

      10 april, 2019 at 13:42

      Jensan, ta inte illa upp men legoknekt heter det.

     • Jensan

      10 april, 2019 at 14:06

      Ingen fara Affe,
      Måste dock erkänna, då jag som oftast skriver här, skriver jag med mobilen.
      Jag ser ju knappt vad eller hur jag skriver och då får stavningen lida.
      Jag skulle önska det fanns editeringsmöjligheter så att man kunde rätta till tydliga stavfel.

     • martin

      10 april, 2019 at 21:13

      Lugn Jensan. Vadan denna diskussionen om Zlatan? Visst var han väl en legoknekt, det är många fotbollsspelare, ja, en övergripande majoritet. Men håll dig till fakta, klubbmärket kysste han inte alltid, det gjorde han en gång och det var i Barca och det har han öppet deklarerat hur han ångrat….

 4. Pink

  9 april, 2019 at 16:13

  Mata om någon är väldigt professionell så du behöver inte oroa dig Jensan.

 5. GGMU7

  9 april, 2019 at 22:08

  Mata har varit en riktig gentleman och han är en person att respektera. Mycket möjligt att han är på väg bort och det är bäst för alla parter. Jag tycker han sköter det riktigt snyggt till skillnad från vissa spelare.

 6. lopa

  10 april, 2019 at 09:23

  Jensan: Haha det blir roligare och roligare. Mata är #1, som många här inne säger, väldigt VÄLDIGT, professionell fotbollspelare. #2, även så om Barcelona nu vill ha honom, och dom redan har skakat hand på det, och Mata får chansen att göra ett hattrick i matchen. Tro mig – han kommer ta den chansen. Så dröm dig vidare någon annanstans – för detta var på riktigt det dummaste jag läst.

  • Jensan

   10 april, 2019 at 10:03

   Iopa, jag undrar helt enkelt hur mycket du läser?
   Har du tex någonsin läst genom en bok?

   • Solskjaer

    10 april, 2019 at 10:49

    Jensan, strunta i det där. SanteLopa har kommenterat minst 100 inlägg och sagt att det är det dummaste han har läst. Antingen det eller så skriver hen att man är en idiotisk person. Bry dig inte.

    • Jensan

     10 april, 2019 at 12:18

     Tack Solskaer,
     Jag bryr mig inte vad denne Iopa skriver till mig.
     Vi lever ju i ett fritt land, så om hen tycker att det jag skriver här är det dummaste hen har läst, då tycker hen väl det. Inte så mycket jag kan göra åt det. Tyder mer på låg utbildningsnivå från Iopas sida.

     • lopa

      10 april, 2019 at 15:19

      Jensen: Nja min utbildningsnivå är inte speciellt låg. Snarare du som lever i en drömvärld. Tror att Mata ska göra bort sig med mening. Hahah dumfan.

     • Jensan

      10 april, 2019 at 21:20

      Iopa, ja jag lever i en drömvärld där Manchester United vänder kvällens match mot Barcelona till seger.
      Drömma får man. Drömma ska man.
      Just nu sköter sig Mata utmärkt på bänken … 😋

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/7 13.30
Tottenham - Manchester United
Tour 2019
Visas på MUTV

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Roy Perisic som delbetalning?NEJ... .....Jul 22, 21:21
 • Kommentar från: Fricken89 Perisic som delbetalning?Exakt. Vi måste dock få till en del försäljningar snarast (enormt drygt på alla fronterna just nu, med bara ca…Jul 22, 20:34
 • Kommentar från: Scholes M.E.N: Uniteds ståndpunktVi tog tillbaka Scholes och vann titeln efter det rasade United. Att ta tillbaka Zlatan och in…Jul 22, 20:27
 • Kommentar från: Albo Perisic som delbetalning?Typiskt italienska lag att försöka med tvåårslån eller låna med frivillig utköpsklausul, eller så försöker de pruta ned det till…Jul 22, 19:41
 • Kommentar från: Fricken89 Perisic som delbetalning?Ja, enormt tröttsamt. Vill Inter ha Lukaku, så får de helt enkelt punga ut vad United eftersträvar, svårare än så…Jul 22, 18:35

FLER Nyheter