Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Wolverhampton v Manchester United

I morgon lördag är det dags för kvartsfinal i FA Cupen. United tar sig an Wolves på bortaplan. Här är en rapport inför matchen…

Dagsform

United förlorade förra veckan mot Arsenal i ligaspelet – Blott Solskjaers första förlust i ligan och hans andra totalt sedan han tog över United i december. United hade flera klara chanser – bl.a en ribbträff signerad Lukaku och en stolpträff på skott av Fred, men Xhaka sköt in 1-0 för Arsenal redan i den 12:e minuten – ett skott som De Gea antagligen borde agerat bättre på.. Trots lurig skruv. Och Aubameyang fastställde sedan slutresultatet 2-0 på straff i andra halvlek. Resultatet innebar att Arsenal tog tillbaka fjärdeplatsen i tabellen och att United knuffades ned på femteplats. Man ligger nu två poäng efter Arsenal och en poäng före Chelsea i tabellen.

I morgon är det dock dags för FA Cupen och United lär vara sugna på att komma tillbaka på det vinnande spåret med en seger över Wolves och avancemang till semifinal i turneringen. United har tagit sig till kvarten genom att slå Reading med 2-0 i tredje omgången, besegra Arsenal borta med 3-1 i fjärde omgången och i den senaste omgången bortaslog man Chelsea med 2-0.

Wolves ligger på 7:e plats i tabellen. I förra omgången spelade man 1-1 borta mot Chelsea, i omgången innan dess slog man Cardiff hemma med 2-0 och i omgången dessförinnan förlorade man med 1-0 borta mot Huddersfield.

Wolves inledde FA Cupen med att slå ut Liverpool i tredje omgången (2-1). Därefter blev det omspel mot Shrewsbury i omgång fyra, som man vann med 3-2 hemma på Molineux innan man slog Bristol City med 1-0 i förra omgången.

Läget i lagen 

Skadeläget börjar ljusna för United. Matic, Martial och Rojo var involverade förra helgen och den här veckan har Lingard, Herrera och Mata tränat med laget, men Lukaku är ett frågetecken. Så här sa Solskjaer på dagens presskonferens.

”Vi håller fortfarande på att få tillbaka spelare. De har tränat bättre den här veckan. Jesse och Ander har tränat. Romelu har ont i foten och han kommer utvärderas i dag för att se om han kan vara med. Phil Jones är tillbaka, så vi ser starkare ut nu. Mason (Greenwood) har varit sjuk så han har inte tränat den här veckan. Han kanske kan träna nu idag, så låt oss vänta och se hur det är med honom.”

Valencia, Darmian och Alexis missar matchen med skador och Ashley Young är avstängd.

Wolves har inte en enda skada inför matchen.

Senaste mötet

Lagen möttes på Old Trafford i september och matchen slutade 1-1 efter att Fred gjort sitt första mål för klubben. United har inte besökt Molineux sedan 2012 då mål från Evans, Valencia, Welbeck och två från Hernandez gav United en 5-0 seger. Senast lagen möttes i FA Cupen var år 2006 och United vann då med 3-0.

Domare

Huvuddomare i morgon är Martin Atkinson och det blir tredje gången han dömer United denna säsong.

Matchen

Det här är ju allt annat än en lätt match. Wolves är starka i år och vittring på semifinal lär göra dem än starkare, så räkna med att motståndet krigar för kung och fosterland i morgon. Men United är alltjämt på frammarsch och i väldigt bra form – trots förra helgens förlust. Man har fått spelare tillbaka från skador och Solskjaer har nu möjlighet att både mönstra en stark elva och en stark bänk. United är enligt oddsen favoriter till segern och jag tror man vinner matchen med 2-1. Mål av Rashford och Martial.

Avspark 20.55 Molnieux Stadium. Notera att matchen visas på Kanal 9, Dplay och Europsport.

Speltips från Unitedsverige 

I vanlig ordning tipsar jag om några bra spel hos vår huvudsponsor Snabbare. Det här är de spel jag själv kör till matchen, men givetvis finns mängder och åter mängder av andra spelmöjligheter. Man loggar in enkelt och snabbt med Bank ID och man kan göra insättning även med Swish.

Manchester United vinner och båda lagen gör mål. Odds hos Snabbare: 4.30

United gör över 1,5 mål. Odds hos Snabbare. 2.20

United vinner med 2-1. Odds hos Snabbare. 7.50

Martial blir första eller sista målskytt. Odds hos Snabbare. 4.25

Veckans United (United vinner, båda lagen gör mål och Rashford gör mål) odds hos Snabbare. 7.00

Tävling

Ni har väl inte missat vår tävling, där tre av er läsare har chansen att vinna en tre månader lång prenumeration av Viaplay till ett värde av 1197 sek. Ni deltar enkelt genom att svara på tre United-frågor. Och ni som redan har Viaplay kan givetvis också vara med och tävla. Koden gör att ert pågående abonnemang pausas och prenumerationen blir kostnadsfri under tre månader.

Läs mer om tävligen HÄR.

 

 

2 Kommentarer

 1. Roy

  15 mars, 2019 at 22:11

  1-4… Rashford 3 Martial 1

 2. martin

  15 mars, 2019 at 22:58

  Hoppas på en diamant, kanske inte i den uppställningen man gör mest mål, men den man känns stabilast i och här gäller det ju verkligen att vinna matchen, mer än att gå på tokoffensiv, Wolverhampton är luriga, en del topplag som tappat poäng mot dem.

  På topp vill jag se Martial och Rashford eller Martial och Lukaku, svårt att bestämma mig.

  Bakom vill jag i alla fall att Mctominay och Matic utgör det defensiva navet. Pogba vill jag se i den offensiva mittfältsrollen. Eller jag kanske ska kalla det falsk 9a. Den Mata eller Lingard tidigare har tagit när man kört diamant. Vem av Pereira eller Fred som gör de sällskap är lite hugget som stucket för mig. I backlinjen räknar jag med att Shaw, Smalling, Lindelöf och Dalot spelar.

  Så elvan bör bli nåt i stil med
  Martial ——–——–——–——–Rashford

  ——–——–——–—–Pogba——–——–——–
  ——-Fred—–—Matic——-McTominay—————–

  Shaw——-Smalling———-VNL-————Dalot

  ———————-–De Gea—————————

  Möjligen att man skulle kunna tänka sig att man kör med en 4 4 3 och trycker in både Martial, Lukaku och Rashford på topp och slopar en av mittfältarna. Isåfall hoppas jag att det blir Fred man bänkar. Jag tyckte Pogba inte fick ut sitt offensiva och kreativa spel så bra sist emot Arsenal, det blev ingen bra balans med Han, Matic och Fred. Jag tror då mer på McTominay och Matic bakom Pogba, då det ger en större defensiv trygghet och på så vis Pogba mer utrymme offensivt.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Nyheter