Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Rio: Det han gör är bra för framtiden

Rio Ferdinand säger att Ole Gunnar Solskjaer anammar traditionen av att ge unga spelare chansen…

Solskjaer har förutom en enormt imponerande resultatrad även tagit tillbaka stora delar av det ”gamla” traditionella United. Dels i sättet att spela men även sättet som han låter de unga spelarna involveras i förstalaget och hur han ger dem chansen mot tuffast möjligast motstånd. Rio Ferdinand säger att debuter för spelare som Chong, Garner och Greenwood ger positiva ekon lång ned i leden inom klubben och ingjuter hopp hos de riktigt unga grabbarna – något som gör att fler kommer att välja United framför City om de står inför det valet som unga.

Annons – Lukaku första målskytt mot Wolves på lördag? Odds hos Snabbare: 7 ggr pengarna

”När man spelar unga spelare så andas det självförtroende, inte bara i omklädningsrummet för förstalaget och U23, utan även för grabbarna som är 13 – 14 år som då ser en väg mot förstalaget” säger Rio i en intervju med The Telegraph. ”Jag har sagt det under de senaste sex sju åren att alla de bästa kidsen går till City. Men om jag vore en förälder i trakten hade jag sagt att det inte fanns en chans att mina ungar gick någon annanstans än till Man United om valet fanns och betraktades tillräckligt bra, för där finns en väg framåt.”

”Han (Solskjaer) avslutade matchen mot PSG med tre tonåringar på planen. Vi är bäst på det (att ta fram ungdomar). Det är ett faktum. Men man behöver någon i klubben som tittar på historien och säger ”jag kommer göra som man historisk gjort och gå den vägen.” Ole Gunnar känner till historien i den här klubben och han är fast besluten att hämta upp unga spelare. Man vet bara om de är bra nog först när man slänger in dem (i helluften).”

”Ja, han har lite tvingats till det (pga skadeläget) men de unga spelare tänker inte vi är undervärderade eller att det bara beror på skadeläget. Managern nämnde inget om skadeläget innan den matchen (mot PSG). Det var bara positivt prat och tidigare var allt jag hörde negativt prat.”

Annons – I kväll möts Bayern och Liverpool och Barca och Lyon i de sista åttondelarna av CL. Kolla in alla odds och spelmöjligheter hos Snabbare. Inlogg enkelt med Bank ID. Insättning även med Swish.

Källa: Telegraph

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

  • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
  • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
  • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
  • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
  • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Nyheter