Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Arsenal vs Manchester United

Ole inkasserade sin första ligaförlust när United inte lyckades överlista Leno…

United XI: De Gea – Young (c), Smalling, Lindelöf, Shaw – Matic, Fred, Pogba – Dalot, Lukaku, Rashford

United bänk: Romero, Bailly, Rojo, McTominay, Pereira, Martial, Greenwood

Arsenal XI: Leno – Sokratis, Koscielny (c), Monreal – Maitland-Niles, Ramsey, Xhaka, Kolasinac – Özil, Lacazette, Aubameyang

Arsenal bänk: Cech, Mustafi, Suarez, Iwobi, Guendouzi, Nketiah, Eleneny

Domare: Jon Moss

Inför: Solskjaer gjorde tre ändringar från matchen i Paris: Pogba återvände från avstängning och Matic var tillbaka från skada, samtidigt som Dalot fick en startplats. Bailly, McTominay och Pereira förpassades alla till bänken. Martial var tillbaka på bänken efter sin skadefrånvaro också.

Första: United, i mörkblått, satte igång tillställningen på Emirates. Arsenal hade ett litet övertag i inledningen, men lyckades inte skapa några giftiga chanser. United hade några uppstick utan att göra det heller. I 12e minuten sprack dock målnollan – Lacazette spelade en boll till Xhaka som drog till ett skott som skruvades lite udda och ställde De Gea totalt (De Gea gick nog förvisso iväg lite för snabbt också). 1-0 till Arsenal. I 17e minuten kom Lukaku nära då han petade Shaws inlägg över Leno, men fick se den gå i ribban och ut. Två minuter senare var det Fred som drog till ett skott på pass av Pogba, men han prickade stolpen. I 28e minuten var det nära för Rashford efter ett inlägg av Lukaku in bakom backlinjen, men en Arsenalförsvarare hann precis före att bryta, vilket domarna missade, så det blev inspark. Lukaku fick ett fint läge framspelad av Rashford i 36e minuten, men han klarade inte av att få bollen förbi Leno. Sokratis fick matchens första gula kort i 38e minuten då han kapade Pogba. I 45e så anföll United snyggt, men Rashford var lite sömnig när det gällde så han hann inte före Xhaka på Dalots inspel. Istället så smällde de två ihop och blev båda sittande med ont i knät, dock kunde båda halta ut över sidlinjen efter lite behandling. När domare Moss blåste för pausvila satt Arsenal i ledning, men United hade spelat upp sig efter målet och borde nog rimligtvis ha fått i någon boll.

AnnonsSnabbare ger oddset 2.75 på att United leder i halvtid mot Wolves på lördag

Andra: Ole gjorde en ändring i paus: Smalling och Lindelöf skiftade position i backlinjen. Matic var en hårsmån från att frispela Lukaku i 47e minuten, men tyvärr var Leno vaken och hann precis före på bollen. I 50e minuten fick United ett dubbelläge då först Fred drog iväg ett skott som Koscielny blockerade med bröstkorgen, och sen fick Lukaku iväg ett skott som Leno räddade med benet. Maitland-Niles blev sittande i 57e minuten och såg ut att ha väldigt ont i underbenet. Han såg ut att kunna fortsätta efter behandling dock. Två minuter senare så drog Rashford en frispark tätt över. I 68e minuten så fällde Fred Lacazette med en axelknuff i ryggen i utkanten av straffområdet, och domare Moss pekade direkt på straffpunkten. Något billig, men oerhört onödigt av Fred att ge Moss ett beslut att ta i ett så ofarligt läge. Aubameyang stegade upp och sköt in 2-0. En idiot tog tillfället i akt att springa in på planen, knuffa till Smalling och sen dras iväg av funktionärer. Ole passade på att plocka av Dalot för Martial strax därpå. Pogba fick syna ostskivan i 76e när han tryckte omkull Xhaka. I 80e minuten bytte Aubameyang ut för Suarez, och Matic fick lämna plats för Greenwood. Efter att ha blivit Uniteds yngsta CL-debutant senast, så blev han nu Uniteds näst yngsta PL-debutant (17 år 160 dagar; yngst är Angel Gomes som debuterade 16 år och 263 dagar gammal i Maj 2017) Lacazette togs ut för Nketiah i 87e. Fjärdedomaren annonserade 5 minuters tilläggstid i hällregnet. När domare Moss blåste av för full tid så stod Arsenal som vinnare med 2-0.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 2 – Missbedömde första målet helt, var inte ens nära på straffen, distributionen var sådär, och hade i övrigt inte så mycket att göra. Ser ut att gå igenom en formsvacka för tillfället.

Young: 3 – Stod för en solid insats på sin högerbacksplats.

Smalling: 4 – Hade inga problem vare sig mot Auba eller Laca, vann alla 1-mot-1-dueller och såg till att Arsenal inte skapade nämnvärt. Gjorde det lika bra till vänster som till höger.

Lindelöf: 2 – Stod för en svag insats, såg inte bekväm ut och hade problem, framförallt i luften (kanske det berodde på den hårda vinden?). Såg t.o.m. nervös ut med bollen, men det kostade i varje fall inga baklängesmål. Hade en ”off day” helt enkelt, förhoppningsvis tillbaka till normalt nästa match.
Shaw:
4 – Var solid i försvaret, och först halvlek var han riktigt bra framåt. Borde ha fått en assist när han skruvade fram ett inlägg till Lukaku. Dämpades i andra halvlek men var Uniteds bäste spelare.

Matic: 2 – Såg trög ut. Några okej tacklingar, men hade problem med pressen och hängde inte riktigt med i tempot. Såg mest ut att sakna Herrera.

Fred: 3 – Vann mycket boll och såg pigg ut. Klumpig vid straffen. Var inte klockren i positionsspelet och var rätt ojämn, särskilt med boll. Stundals riktigt bra, stundals rätt dålig. Verkar inte alls fungera särskilt bra med Pogba/Matic. Överlag godkänd, bäst på mittfältet.

Pogba: 2 – Var ganska anonym. Fungerade dåligt med Fred och fick inte tag i bollen särskilt mycket. Såg mer och mer frustrerad ut allteftersom.

Dalot: 3 – Var pigg inledningsvis, sen bleknade han bort.

Lukaku: 4 – Spelmässigt var han involverad i nästan allt, särskilt då Rashford hade en dålig dag, men han hade inte riktigt marginalerna och skärpan med sig. Prickade ribban (den chansen borde han ha satt) och fick se Leno precis parera ett par avslut.

Rashford: 1 – Blandade osynlig med att inte ha några rätt. Frånsett en enda hyfsad passning till Lukaku så var han direkt dålig. Men såg sliten ut och skulle nog behöva lite vila.

Martial: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Greenwood: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 3 – Knappt godkänd. Laget han ställde ut var överlag okej, och man skapade tillräckligt för att vinna. Men att Rashford fick en hel match, och att han valde att ge Matic 90 minuter när han knappt såg ut att vara redo efter skadan var kanske inte klockrent.

Summering: United och Arsenal utkämpade en ganska jämn match, där United skapade flest och bäst chanser i öppet spel. Men Arsenal fick ett tidigt mål tack vare Xhakas kluriga skott som fullständigt ställde De Gea, och United saknade flyt. Lukaku prickade ribban på Shaws inlägg, Fred sköt i stolpen, Leno stod för två bra parader när Lukaku fick iväg avslut. Sen orsakade Fred en straff – visserligen billig, men det var bara klumpigt och onödigt av honom att ge domare Moss ett beslut att ta i ett såpass ofarligt läge. Men han gjorde det och domare Moss beslutade straff. Den straffen konverterade Auba genom att trycka in den mitt i mål (ingen överraskning med tanke på att de Gea i United bara har räddat fyra av trettio straffar (och en av dem blev mål på returen)). En tung förlust som var både Oles första bortaförlust och ligaförlust.

Tack vare Southampton så är man fortfarande bara tre poäng efter Spurs, och tack vare Wolves så är man fortsatt en poäng före Chelsea (fast de har en hängmatch mot Brighton till godo). Arsenal gick i och med sin vinst om och satte sig på fjärdeplatsen, en poäng efter Spurs, och två poäng före United. Kampen om CL-platserna blir ett allt värre getingbo för varje omgång just nu.

Just Wolves, som snodde en poäng av Chelsea, står för motståndet i Uniteds nästa match, på lördag.

24 Kommentarer

 1. Tore

  10 mars, 2019 at 21:11

  Tyckte det var en bra match, United krigade på in i det sista. Stor skillnad mot Mou tiden. Lukaku har kommit i bra form igen, kul! Dock tycker jag inte om domaren som dömde, han hinner inte med och gör konstiga bedömningar. Kanske för han har några kilo för mycket/ börjar bli gammal, men i såna här matcher måste det vara en vettig domare, står för mycket på spel..!

  • Solskjaer

   10 mars, 2019 at 21:16

   Håller med, straffen är horribelt dömd. För övrigt hoppas jag att Martial rycker upp sig nu efter skadan och lyfter till nästa nivå, som man kan förvänta sig av en spelare med den lönen.

 2. Gert

  10 mars, 2019 at 21:16

  Tycker inte man ska vara så hård mot rashfoord. Han är fortfarande väldigt ung och man kan inte begära världsklass på honom varje match. Hur bra var Mbappe i retur mötet tex mot United.. hur bra är Gabriel Jesus i city, han blandar o ger jätte mycket också. Rashfoord spelar typ varje match och är så ung.

  • Felix

   11 mars, 2019 at 00:06

   Självklart ska man inte vara för hård mot Rashford i överlag, men samtidigt så är betygen för matchen, inte i överlag, så då får han ändå ett lågt betyg för den insatsen.

 3. Mogge

  10 mars, 2019 at 21:23

  Fru Fortuna var med oss i Paris. Vi kunde lika gärna ha vunnit denna matchen. Lukaku är på planen för att göra mål. Det gjorde han ej idag.

  • Jensan

   10 mars, 2019 at 21:29

   Lika gärna som vi kunde ha vunnit denna match, kunde vi ha förlorat i Paris. På en lång säsong brukar det jämna ut sig. Hoppas verkligen vårt spel blir bra nog att vi slutar topp fyra o PL, för inte har vi spel för att gå hela vägen till seger i CL? För visst är mästare i CL direktkvalifisierade till nästa års CL?

 4. JH

  10 mars, 2019 at 21:43

  Att ge Fred godkänt men Pogba underkänt är intressant.. speciellt när Pogba blir lidande av att Fred är på planen, de 2 verkar inte fungera alls ihop. Hoppas att Herera är tillbaka snart så att Pogba får spela högre upp & slipper tänka på defensiven. Har verkligen inte mycket till övers för Fred.. har hittils varit felpositionerad, långsam, klumpig, oteknisk & allmänt dålig i varje match han spelat (förutom mot PSG) och med den prislappen så borde man få mer.

  • Felix

   11 mars, 2019 at 00:07

   De verkar onekligen inte fungera ihop… men Fred bidrog mer individuellt än vad Pogba gjorde mot Arsenal. Grejen är väl att känslan är att Fred måste vara centralpunkten för mittfältet för att fungera så bra som möjligt, och det behöver Pogba också. Så Fred kan mycket väl komma att bli en ruggigt dyr backup för Pogba.

 5. Stefan

  10 mars, 2019 at 21:52

  Man saknar den ”motorn” som Herrera och Matic var innan skadorna idag. De har förmågan att göra våra offensiva krafter betydligt bättre.

 6. martin

  10 mars, 2019 at 22:54

  Man pratar ofta om De Gea som världens bästa målvakt. Men för mig så är De Gea den målvakt med absolut högst nivå när han spelar som bäst. Dock vet jag inte om jag skulle ranka han som bäst totalt sett. Misstag som idag får han bara inte göra. Och hade ju vart kul om ”världens bästa målvakt” någon gång kunde rädda en straff också. Missförstå mig inte, jag håller De Gea oerhört högt, men spelet han visar idag och även vid psg, med utboxningar och dylikt, det är inget vidare…

 7. runar

  10 mars, 2019 at 22:58

  piss med förlust när både Spuds o chelski tappade men bara dra lärdom o gå vidare
  att en förlust i PL skulle komma för eller senare var ju ofrånkomligt
  känns som en typisk CL baksmälla tyvärr

 8. Zingo

  10 mars, 2019 at 23:19

  Rashford tycker jag börjar visa dålig attityd. Han gestikulerar åt domare och lagkamrater för varenda sak även när det är han som tappar bollen eller slår en dålig passning. Tycker han varit skitdålig sen han kom tillbaka från skadan men det jag stör mig mest på är att han beter sig som en diva. Om jag var tränare hade jag tagit ett ordentligt snack med honom och petat honom några matcher.

  • Felix

   11 mars, 2019 at 00:08

   Möjligt att han bänkas något nu snart när Martial är tillbaka – när Martial var på skadelistan fanns det inte direkt några alternativ.

   • Jensan

    11 mars, 2019 at 07:06

    Håller inte klubben på och förhandlar om förlängning om Rashfords kontrakt?
    Han kanske vill ha lönen i nivå med Lukaku (alla fall), men klubben går inte med på det.
    Kanske därför blandar och ger Rasford nu, då han är lite sur ..?
    Nån som vet hur det ligger till med dessa förhandlingar?

    • Felix

     11 mars, 2019 at 17:30

     Tror inte riktigt på det. Just nu är han nog frustrerad för att han tappade flytet i spelet och momentum lite, sannolikt pga Liverpoolmatchen där han sprang runt skadad i 87 minuter.

  • Richard

   11 mars, 2019 at 07:07

   Han verkar vara på dåligt humör

  • Kjellb

   11 mars, 2019 at 23:45

   Tror mest på att det är för att både rashford själv och fansen vet att han leverera bra mycket bättre fotboll centralt . Tyvärr så går lukkaku före igen för hans del….

 9. ManU4ever

  10 mars, 2019 at 23:44

  Tycker man borde spelat Perreria istället för Matic, i övrigt fanns inte skärpan riktigt, tycker det är där vi faller,vi kunde gjort både 3 och 4 mål. Frustrerande, men flyt mot PSG förvandlas till oflyt mot Arsenal, är ju ett horribelt domslut vid straffen och ett felbedömt ingripande av DDG. Ush!

 10. Richard

  11 mars, 2019 at 07:05

  Lukkakos missar från 2 meter,gick upp på 15 st denna sässong

 11. Robert

  11 mars, 2019 at 07:57

  Tycker inte man ska gnälla på domslutet vid straffen. Vi fick trots allt med oss en tveksam straff mot PSG. Så länge inte var finns i ligan så blir det såna missar det får man räkna med.

 12. Alex express

  11 mars, 2019 at 09:55

  Man tror ju att vi ska bli bättre när Pogba, Matic är tillbaka centralt, men icke.
  Måste ju vara prio ( tillsammans med ny mittback )till sommarens fönster att värva in central mittfältare som passar med Pogba.
  Fred, Matic funkar ju uppenbarligen inte ihop med Pogba, i Franska landslaget har Pogba Kanté, Matuidi som gör grovjobbet, 2 oerhört löpstarka spelare.

  • Felix

   11 mars, 2019 at 17:32

   Matic funkar ihop med Pogba… problemet är att Matic funkar inte utan Herrera. Han behöver Herreras arbetskapacitet bredvid sig, för utan den blir det stora ytor han inte hinner md att täcka. Därmed sagt så tycker jag att man måste uppgradera Matic, för även om han funkar som tredje hjulet med Pogba och Herrera så är det inte så värst bra att Herrera måste täcka ytor för två för att han ska kunna bidra.

   • martin

    12 mars, 2019 at 00:11

    Jag har funderat mycket på detta och tror ju att Matic – McTominay hade varit en bättre kombination bakom Pogba än Fred, nu när Herrera inte finns tillgänglig. McTominay ger ju ett annat stöd defensivt, springer etc och kan komplettera Matic vilket gör att Pogba kan få ett större frirum offensivt. Vad tror du Felix?

 13. Sam

  12 mars, 2019 at 13:03

  Fyfan vad dålig matic är han måste säljas

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 22/9 15.00
West Ham - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter