Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Paris Saint-Germain vs Manchester United

Ett skadeskjutet United stod för en episk vändning när man via en straff på tilläggstid tog sig vidare i CL…

United XI: De Gea – Young (c), Bailly, Smalling, Lindelöf, Shaw – Fred, McTominay, Pereira – Lukaku, Rashford

United bänk: Romero, Rojo, Dalot, Garner, Gomes, Chong, Greenwood

PSG XI: Buffon – Kehrer, Silva (c), Kimpembe – Alves, Marquinhos, Verratti, Bernat – Di Maria, Mbappé, Draxler

PSG bänk: Areola, Dagba, Paredes, Kurzawa, Meunier, Choupo-Moting, Cavani

Domare: Damir Skomina

Inför: United fick klara sig utan Jones pga sjukdom, och Lingard, Matic, Herrera, Mata, Valencia, Darmian, Martial och Sanchez pga skada, och Pogba var avstängd efter utvisningen i första mötet.För PSG så var Cavani och Meunier tillbaka på bänken efter att ha missat första matchen. Kehrer, Verratti, Bernat och Draxler var alla ett gult från avstängning – för United var det bara Young som löpte den risken.

Första: United, för dagen i rosa och vitt, fick ta avsparken på Parc des Princes. Redan i andra minuten så stod Kehrer (hårt pressad av Rashford) för en slarvig bakåtpassning som Lukaku högg på, och han tog sig förbi en tacklande Silva och en Buffon som slängde sig och lyckades precis kasta sig och styra in bollen till 0-1 ur dålig vinkel. I 6e minuten så kom Bernat in bakom Young och fick iväg ett inspel som Mbappé var väldigt nära att hinna först på, men bollen försvann ut på andra sidan av straffområdet istället. I 12e minuten blev Uniteds försvar helt ställt då en PSG-spelare satt och knöt skorna mitt i Uniteds straffområde, och Mbappé kunde smita i djupet och peta en boll rätt över till Bernat som helt ren kunde peta in 1-1. Bailly upphävde offside på Mbappé och tappade bort sin yta vilket lät Bernat göra ett enkelt mål. Uniteds tidiga mål verkade bli en väckarklocka för PSG som tog kontrollen. I 20e minuten fick Bernat ytterligare ett skottläge efter att Young och Bailly gått vilse, men denna gång kunde De Gea parera. United började se allt mer okoordinerat ut, där det stundtals var väldigt svårt att se om man spelade 5-3-2, 4-4-2 eller 4-2-3-1. Lite ur ingenstans så tog United ledningen med 1-2 i 30e minuten då Buffon schabblade med ett långskott av Rashford och Lukaku kunde peta in returen i öppet mål. Rejäl tavla av den rutinerade målvakten, vilket gav nytt hopp åt United. Di Maria blev förste man att syna ostskivan då han kom in sent mot McTominay i 34e minuten. I 35e minuten agerade Ole och plockade av en misslyckad Bailly för Dalot. Minuten därpå såg Rashford ut att sumpa ett jätteläge när han skickade en boll utanför bortre, men som tur(?) var för honom så åkte linjedomarens flagga upp. I 42a minuten så tog sig Dalot snyggt fram på högerkanten och försökte sig på ett inspel som via en PSG-försvarare hamnade i famnen på Buffon. När domare Skomina blåste av för pausvila så satt United i ledning, men det var PSG som kontrollerat halvleken mest, och båda Uniteds mål hade kommit till av rejäla PSG-misstag – även PSGs mål kom till av individuella misstag (av Bailly).

Andra: PSG sparkade igång andra halvlek utan några byten. PSG fortsatte att ha bollen mest i andra halvlek. I 56e minuten såg PSG ut att ha gjort ett avgörande mål: Verrattis passning fann Mbappé som skarvade vidare till Di Maria som var fri och chippade in den bakom De Gea – men flaggan gick upp, och efter en snabb VAR-check så dömdes målet bort för offside. I 61a minuten var det nära att det brann till då McTominays armbåge träffade Marquinhos på halsen, men det hela kunde lugna ner sig utan några utdelade kort. Draxles kastade in handduken i 69e minuten med en skada i baksida lår. PSG passade på att göra ett dubbelbyte där Kehrer också klev av. In kom Paredes och Meunier. I 75e minuten fick Paredes gult när han kapade Pereira bakifrån. PSG hade mest boll, och United hade det svårt att skapa något. Lukaku gjorde vad han kunde men var oftast väldigt ensam längst fram. Pereira fick lämna plats för Chong i 80e minuten. Meunier försökte sig på ett skott ur dålig vinkel i 82a minuten, men De Gea parerade. En stund därpå så kom PSG nära att punktera matchen då Mbappé kom loss på en pass av Alves som studsade på Smalling, men De Gea var ute och lyckades få en hand på bollen när Mbappé försökte runda honom och ramlade, och Smalling kunde sen bryta, dock inte bättre än att bollen hamnade hos Bernat som sköt i utsidan av stolpen. I 87e minuten fick Young lämna plats för Greenwood. 17 år, 5 månader och 5 dagar gammal så blev han den yngsta Unitedspelaren att spela i en Europamatch. I första tilläggsminuten (av tre) så fick United först en hörna efter ett skott av Dalot, men repriserna visade att bollen gick på Kimpembes arm, och domare Skomina sprang för att kolla på VAR, och dömde straff för hands. PSG-spelarna var inte jättenöjda med beslutet, så det var först när 93-minutersstrecket passerats som Rashford stegade upp och skickade in ett stenhårt skott till 1-3, som Buffon inte nådde trots att han gick åt rätt håll. I 95e så fick Alves göra plats för Cavani. Shaw fick i 99e minuten gult kort för en fällning på Verratti. När domare Stomina sent omsider blåste av för full tid så stod United som vinnare med 1-3 och var vidare på fler gjorda bortamål. En magisk vändning!

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Var solid, stod för ett par räddningar på skott ur dåliga vinklar. Bolldistributionen höll dock låg klass och när han bestämde sig för att boxa istället för att fånga bollen i slutet så fick man hjärtsnörp.

Young: 4 – Så länge Bailly var på planen så var det rätt oklart om det var Young eller Bailly eller båda som var fullständigt ur position. När Bailly plockades av så höjde sig dock Young och stod för en bra kämpainsats på högerkanten.

Bailly: 1 – Bailly stod för en ointresserad, oinspirerad och väldigt förvirrad insats. Så länge han var på planen var det hopplöst att försöka förstå vad uppställningen var – oavsett om man spelade 5-3-2 eller 4-4-2 så var han redigt ur position. Tidigt utbytt, ett beslut som inte kan ifrågasättas. Gjorde dubbla misstag på PSGs mål.

Smalling: 5 – Stod för en väldigt imponerande försvarsinsats, särskilt i andra halvlek. Hade bra kontroll över Mbappé när denne smet in på hans sida, och den gång fransmannen tog sig förbi så styrde Smalling up det bra.

Lindelöf: 4 – Följsam, bra med boll, stark i luften. Hade några problem med Mbappé och överglänstes här av Smalling, men stod för en bra insats.

Shaw: 5 – Till skillnad från kollegorna på andra kanten så stängde han till rejält på sin sida. Bidrog även en del framåt när tillfälle gavs.

McTominay: 5 – Höjde sig rejält och stod för en väldigt bra insats på mittfältet. Lugn i spelet, såg betydligt mer rutinerad ut än åldern vill mena, och han störde Verratti hela matchen utan att dra på sig några kort.

Fred: 5 – Fred höjde sig här, om det var för att han inte spelade bredvid Pogba eller för att han var den äldste innermittfältaren med det ansvar det innebar, det är oklart. Men höjde sig gjorde han, och stod för en disciplinerad insats (en disciplin man inte sett röken av tidigare) och han täckte ytor väl och var bra på att få till de passningar som gav United andrum.

Pereira: 4 – Bra arbetsinsats och gav verkligen allt på mitten. Spelet med boll haltade dock en del.

Lukaku: 5 – Jobbade på bra uppe på topp och såg ut att vara den som kunde få till något. Utnyttjade två misstag med iskyla och satte två mål, riktiga måltjuvsmål. Han har helt klart återfunnit formen nu.

Rashford: 4 – Inledde med att stressa fram till misstaget som gav första målet. Hade sen mer problem och hade svårt att komma in i matchen då det mesta gick till Lukaku istället. Drog även iväg skottet som Buffon släppte retur på. Och så fick man straff på tilläggstid och Rashford stegade upp och skickade United vidare. Poängspelare med enorm mental styrka denna kväll.

Dalot: 4 – Kom in och ändrade matchen bara genom att våga gå framåt. Stod för några fina framåträder, men bristen på erfarenhet sken också igenom bakåt några gånger. Positivt inhopp igen!

Chong: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Greenwood: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 7 – Kom till spel utan ett mittfält, ställde ut ett lag utan en högerkant, men vågade åtgärda sitt misstag snabbt när det inte funkade och när ingen annan vågade tro så vågade han tro, och när slutsignalen gick så stod han där som vinnare.

Laginsatsen: 6 – Insatsen var sådan att den var större än summan av delarna. Särskilt mittfältet stod för en väldigt fin insats där kollektivet lyckades med mer än vad individerna egentligen borde kunnat. Men hela laget försvarade riktigt bra (okej, utom Bailly) och gjorde vad de kunde när man väl fick låna bollen.

Summering: Matchen innebar att United var det första laget i CL som gått vidare till nästa slutspelsrunda efter att ha förlorat med två mål eller fler på hemmaplan i första matchen. En magisk vändning av ett tungt skadedrabbat United. Förmodligen så säkrade Ole jobbet som permanent manager här, och PSG bekräftade sin plats som Europas största bottlers.

Det enda negativa man kan säga om matchen var väl hur det såg ut första halvtimmen, då det stundtals var omöjligt att se vilken formation man menades spela, då Bailly var en yr höna och Young inte ens tycktes veta vad han skulle göra. Cred åt Ole som insåg misstaget och åtgärdade det snabbt.

En helt fantastisk vändning av United där framförallt Ole, som verkligen fått laget att tro, måste lyftas fram. Bara möjligheter, inga problem. Tio a-lagsspelare borta och man vänder 0-2 till bortamålsavancemang på Parc des Princes. Det är bara magiskt. Bästa känslan av United post-Fergie!

För United väntar härnäst en bortamatch mot Arsenal på söndag. Förhoppningsvis så flyger man antingen vidare på den här extasen eller så hinner man ladda om till dess.

28 Kommentarer

 1. the manager

  7 mars, 2019 at 00:46

  Lägger den här oxå!

  Bra Martin!
  Efter matchen skickade jag runt:
  Ät på den Martin Åslund!
  Ät på den DiMaria!

  Sedan hamnar man i chock när Åslund börjar diskutera OGS. Såg han Utd under hösten med raden 7 5 5 typ. Nu har OGS givit oss ca 12 segrar 2 oavgjorda och 1 förlust. En förlust som ikväll vändes till en seger. Herregud hur tänker Åslund. Han fattar inte heller att det är ett team, dvs inte bara OGS. Mike Phelan är redan sedan tidigare min Gud.
  Tur ikväll??? JAAJAMENSAN!!!!!!!

 2. carlit0s

  7 mars, 2019 at 00:47

  Så jävla gött!!! Kommer sova lagom bra framöver

 3. Kjellb

  7 mars, 2019 at 01:27

  Helt sinnes. Ärligt , nej jag trodde inte detta (= . Vilken underbar kväll förutom när jag fick höra från Åslund i visat att Olle inte bör vara permanent manager . Jag antar han syftar på erfarenhet och ”storheten” som manager. Men kom igen? Jag byter gärna lite erfarenhet mot hjärta…

  • Scottie1904

   7 mars, 2019 at 08:16

   Jag har aldrig varit något större fan av Martin Åslund, men att sitta i Viasatstudion och säga att han aldrig sett ett lag som haft mer tur än United hade och dessutom lägga till att OGS inte bör bli permanent gjorde ju inte att han stärkte sina aktier i min värld direkt…

   • Diablo

    7 mars, 2019 at 08:46

    Åslund är tyvärr en besserwisser och väldigt dryg.. Gillade honom tidigare men nu tåler jag snart inte människan. Men han är ju bara en parantes! Klart OGS ska bara kvar, vad fan är erfarenhet och rutin när det finns så mycket hjärta och kunskap om klubb och allt däromkring. Detta är oxå erfarenhet vilket han har om United men det begriper inte Åslund. Sen skrev även någon här att han har bland annat Phelan som stöd vilket väger tungt!

 4. lopa

  7 mars, 2019 at 02:21

  Sjukt härligt. Kul dessutom att ni valde att lyfta fram Fred. Det var i särklass hans bästa prestation i United-tröjan. Hoppas han kommer igång.

  • Ante

   7 mars, 2019 at 14:20

   Lopa. Vi är överens. Fred var riktigt bra igår. Vänner igen?

 5. Böje

  7 mars, 2019 at 05:41

  Efter två timmars sömn är man fortfarande helt lyrisk fan… Vi är UNITED och vi ger aldrig upp!!!!

  Ge Ole ett femårskontrakt här och nu. Allt annat är tjänstefel. Och för övrigt är det skönt att Qatar-Saint-Germain åkte ut med all olja. Hjärta går längre än pengar, det bevisade vi igår!!

  • Solskjaer

   7 mars, 2019 at 06:53

   Word! #OleIsAtTheWheel

 6. Jensan

  7 mars, 2019 at 06:15

  Det ENDA nackdelen jag såg i denna match var att vi parkerade bussen i ungefär 93 minuter.
  Ingen vill egentligen betala dyra pengar för att titta på sånt skit.
  Fick nästan Morinho känslor (inga bra känslor ska tilläggas).
  Inga direkta målchanser men ÅNDÅ tre mål fram.
  Fotbollsguden log mot oss igår.
  Jag hoppas inte på en negativ reaktion till helgen så vi losar eller spelar oavgjort mot Gunners.

  • United Road

   7 mars, 2019 at 06:30

   Kolla skadelistan och inledningen med heeeelt hopplös högerflank. Bortaplan i CL är unikt och även SAF spelade på liknande vis mot stora lag på bortaplan

  • Diablo

   7 mars, 2019 at 06:35

   Hur kan man reagera på en defensiv insats på PSG:s hemmaplan och med tio a-lagspelare borta samt Pogba skadad? Nu måste du skoja? Att klara denna matchen på vilket sätt spelar ingen roll och lyckas vinna är en bragd och fan ett mirakel! Tur absolut men United spelade smart i andra och lyckades till slut få den målchansen (solklara straffen) som de hoppades på. Helt otrolig laginsats och prata i några kritiska ordalag är fan en skam när ens lag genomfört ett mirakel i Paris!!

   • Jensan

    7 mars, 2019 at 06:52

    Tur och mirakel! Absolut!
    Tro inte att jag är missnöjd på något sätt.
    Men vi är Manchester United. Det är vi som ska leda och styra matcherna.
    Vi ska inte backa hem mot något lag, inte ens om vi möter Barcelona eller Shitty i nästa omgång.
    Det är på detta och endast detta jag reagerar mot.
    Men bollsport är rätt enkelt. Det lag som gör mest mål, vinner. Sen spelar det ingen som helst roll hur målen kommer. När folk läser om denna match om 100 år, så står resultatet PSG 1 Manchester United 3.

    • Diablo

     7 mars, 2019 at 08:38

     Jag förstår att du gläds med segern men att hitta problem med en defensiv struktur i en sådan match som denna är svårt för mig att förstå eller förstå de som kritiserar. Det finns få lag sin alltid kan dominera sina matcher och ett skadedrabbat/Pogba avstängd Manchester United skulle bli fullständigt demolerade om de varit så naiva. Idag spelade de enligt förutsättningarna efter sin bästa förmåga eller fan över sin bästa förmåga (undantag Bailly). Med ett ordinarie United som tex hemma mot PSG så kan jag köpa resonemanget men se hur det gick då. Men herregud man får fortfarande knipa sig i armen för att förstå att vi är vidare i CL 😃👍

     • Albo

      7 mars, 2019 at 09:08

      Ja, man är fortfarande lite smått chockad haha! Glädjen är enorm. Mötena på kontoret har aldrig varit så roliga som idag 🤣👍🏽👍🏽

    • Kjellb

     7 mars, 2019 at 13:52

     Du är allt för rolig . Återgå till ditt manager spel . Vi kan inte spela på det vis du förespråkar mot ett världsklass lag när vi spelar med ett ”b lag” . Vi hade spelare som aldrig har gjort en CL match. Vår starting line vart helt borta. Vakna… med ordinarie trupp hade vi antagligen spelat mer som Ajax/ första halvlek hemma mot psg. Vi har fått den offensiva fotbollen du pratar om, om du nu titta på alla matcher Olle har varit manager.

 7. T

  7 mars, 2019 at 07:40

  Man United har dominerat fotbollen i 100 år, klart det sitter i huvudet på dagens fotbollsspelare. Rättvis vinst, United är det bättre laget det så man igår. PSG är ett sånt lag som håller i sig på toppen bland dem stora lagen ett tag sen tröttnar olje miljardären så är dem en liten skit klubb igen. Buffon får aldrig vinna CL haha.

 8. .

  7 mars, 2019 at 09:26

  Att göra 3 mål när man inte har (själv) spelat fram till en enda farlig målchans är bra gjort.
  Lyrisk glad över resultatet, men att sitta och hylla spelarna och ge dom bra betyg för att vi hade sån jävla flyt är lite missvisande.. Helt utspelade i övrigt. Lindelöf, Smalling, Shaw, Fred och Lukaku spela alla bra. Resten? Nej.

  Välförtjänt eller ej, vi är i kvartsfinal och förhoppningsvis ska vi kunna ställa upp med bästa laget

 9. Mogge

  7 mars, 2019 at 09:31

  Detta är ren och skär lycka. Analys och framtid kommer senare. Nu är jag bara glad.

 10. Hjärtaunited

  7 mars, 2019 at 10:00

  Dina spel inför matchen:
  Manchester United leder i halvtid – odds hos : 5.85

  Manchester United blir första lag att göra mål i matchen – odds hos : 3.45

  PSG får första varningen – odds hos : 2.35

  Manchester United gör mål på straff – odds hos : 11.00

  Lukaku gör minst två mål – odds hoss : 25.50

  Hade man lytt dina råd och satsat en rejäl slant hade man kunnat ta semester nu

  • Hjärtaunited

   7 mars, 2019 at 10:07

   Tillägg: hade man lagt de i ett spel så hade det varit 13303,8 i odds 🙂

 11. Charlie

  7 mars, 2019 at 10:06

  Jag är mållös, har knappt sovit pga glädjen

  • Affe

   7 mars, 2019 at 11:25

   Charlie,precis så känner jag också.Så jäkla härlig
   känsla var det länge sedan jag kände. Och den där
   sludderpellen Åslund tycker jag vi kan strunta i.
   Det där anade jag så jag stängde av sändningen innan
   han skulle ”analysera”. Stolt är jag över vår jätte-
   prestation igår.

 12. Hjärtaunited

  7 mars, 2019 at 10:45

  Många har skrivit om att united var totalt utspelade och att united parkerade bussen likt mourinho.

  Vi spelade så som PSG gjorde under LvG också. Det var fanimej också tråkigt. PSG tog väldigt få risker i sitt spel. Jag tror att hade dom vågat satsa och riskera mer så hade dom gjort fler mål på oss också. Kvalitativt så ställde PSG upp med bättre spelare. Jag är glad att OGS kör på det material vi har och gör det bästa han kan! Vi har sett nu under OGS att vi både dominerat matcher när vi kunnat och kört defensivt med kontringar när det varit det bästa alternativet.

  Minns väl att SAF hade förmågan att ändra spelsätt beroende på lag och motstånd. Det var bara när laget i sig var överlägset i kvaliten som han inte behövde ändra spelsätt.

  • Jensan

   7 mars, 2019 at 12:47

   Så du menar att om vi hade haft vår bästa möjliga elva på planen igår, då hade vi inte parkerat bussen?
   Mycket möjligt.
   Men som jag skrev förut så spelar det ingen större roll hur man vinner matcher, så länge man gör fler mål än motståndarna. Om spelet sedan är publikfriande, är en helt annan historia.

   • Kjellb

    7 mars, 2019 at 14:01

    Inte en chans att PSG hade kunnat ”dominera” på samma vis mot vårt ordinarie lag . Med tanke på att dom verkar bli ”nervösa”? Kan inte tänka mig något annan påverkan på deras nederlag i CL . Med tanke på dom grova misstagen när vi väl hade boll så med ett ordinarie lag kanske misstagen blivit 10x ? Utklassning? Vem vet … försök vara lite positiv nu . Inte vårt ”fel” att PSG inte klarar pressen i stora matcher

    • Jensan

     7 mars, 2019 at 15:18

     Ingen är gladare än jag att vi vann igår kväll.
     Jag kanske fortfarande är så chockad, då jag rent mentalt var inställd på torsk.
     Jag önskar bara att vi kunde dominera matcherna även mot kvalifisierad motståndare.
     Vem vet, vi kanske möter Shitty i nästa omgång. Då kommer det troligtvist inte räcka med att parkera bussen, utan vi måste föra spelet minst lika mycket som dom.

 13. Manu75

  7 mars, 2019 at 20:41

  Shaw lätt våran bästa spelare i går

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Matchrapporter