Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Southampton

I en öppen match så sköt Lukaku hem tre poäng åt United…

United XI: De Gea – Young, Smalling, Lindelöf, Shaw – Pereira, McTominay, Pogba – Rashford, Lukaku, Sanchez

United bänk: Grant, Bailly, Rojo, Dalot, Fred, Gomes, Chong

Soton XI: Gunn – Bednarek, Yoshida, Vestergaard – Ward-Prowse, Romeu, Höjbjerg, Valery, Bertrand – Redmond, Austin

Soton bänk: McCarthy, Slattery, Armstrong, Gallagher, Targett, Stephens, Elyounoussi

Domare: Stuart Atwell

Inför: Ole petade två spelare från vinsten mot Palace: Dalot och Fred fick göra plats för Rashford och Pereira. Skadeläget var tämligen oförändrat: man saknade Jones, Valencia, Herrera, Mata, Lingard, Martial, Darmian och Matic. Southampton fick klara sig utan Obafemi, Lemina och Ings.

Första: Bortalaget, i gult och blått, tog avsparken på Old Trafford. I 3e minuten kom matchens första heta chans då Pogbas passning via två brytande försvarare hamnade hos Lukaku som drog till ett skott vilket Gunn slängde sig och tippade till hörna. I 5e minuten skickade Pereira ett skruvat skott som en något felplacerad Gunn tvingades boxa över till en till hörna. Hörnan nickade Smalling ner till Lukaku som från nära håll försökte avsluta men bara kunde skyffla den rakt på Gunn. McTominay blev liggande i 8e minuten då han nickade ihop med Lindelöf. Han blev liggande och tog sig för huvudet, men efter lite behandling så kunde han tydligen fortsätta. I 14e minuten föll Bertrand i straffområdet i duell med Smalling, och Southamptonspelaren ville ha straff, men domare Atwell friade. United hade inlett piggt, men efter avbrottet då McTominay var liggande så började Southampton ta över en hel del. 0-1 kom också i 26e minuten då Valery skickade upp en missil i krysset. De Gea var på den men kunde inte hålla den ute. I 34e minuten fick United ett bra läge då Shaw spelade in en boll i boxen, men då två spelare försökte avsluta så blev bara en hårboll av det hela. Två minuter senare var Lukaku nära att få iväg en nick på Pereiras inlägg, men han bara snuddade bollen som gick ut till inspark. I 39e minuten fick Bertrand matchens första gula kort för ett misslyckat flygande kapningsförsök på Lukaku som inte ens tycktes märka något. Kunde ha varit rött men det såg så märkligt ut. Mycket mer hann inte hända innan domare Atwell blåste för pausvila.

Andra: Samma 22 spelare var på planen när Lukaku sparkade igång andra halvleken. I 49e minuten blev Sanchez liggande efter att ha vridit till knät i en duell med Bednarek, men efter ett tag var han uppe igen – det såg rätt märkligt ut då United bara rullade boll i backlinjen istället för att spela ut den. Efter att ha försökt lite till så haltade han av för Dalot. Rashford nickade tätt utanför i 53e minuten, på Dalots inlägg. Kvitteringen kom strax därpå: Dalot avancerade framåt med bollen, släppte den till Pereira som bröt inåt en bit och skruvade in 1-1 i krysset. 2-1 kom i 59e minuten: Pereira fick fram en boll till Lukaku som rullade in den vid bortre stolpen. Southamptons första byte kom då Austin fick göra plats för Armstrong i 63e minuten. Minuten därpå gjorde Lukaku det väldigt bra när han tråcklade sig förbi flera spelare, men tyvärr så fick han inte till sistapassen som kunde ha gett Rashford öppet mål. Strax efter så skickade Dalot ett långskott tätt utanför. I 67e minuten så var det nära att United kom igenom efter fint samspel av Lukaku och Rashford, men det rann ut till hörna. Southampton fick en frispark i 74e minuten efter att Young kommit in sent i en duell, vilken Ward-Prowse stegade upp och skruvade in i krysset, otagbart för De Gea, till 2-2. I 82a minuten plockades Pereira av för Fred. I 89e minuten kom 3-2 då Lukaku tog emot bollen av Fred centralt utanför straffområdet och borrade in den intill stolproten. I 93e minuten fick United straff efter att Rashford rutinerat skyddat en boll och blivit fälld av Gallagher. Pogba stegade upp och sköt mitt i målet där Gunn räddade med foten. I sista tilläggsminuten kom Chong in för Rashford. Pogba hann få ett gult kort innan domare Atwell blåste av för full tid, och United stod som segrare med 3-2.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Första målet såg inte otagbart ut men Valery fick till en riktig rökare, och den skruvade frisparken kan han inte lastas för. Knappt godkänd.

Young: 1 – Kunde i ärlighetens namn vare sig anfalla eller försvara idag.

Smalling: 4 – Dominant i luften och försvarade aggressivt. Var ett hot på offensiva fasta och kunde ha fått en assist om Lukaku lyckats avsluta det läget bättre.

Lindelöf: 4 – Försvarade bra och vann en del i luften, försökte att gå framåt med bollen men fick ofta inga ytor.

Shaw: 3 – Solid bakåt, men inte alltför anfallsvillig, mycket på grund av att han hade Sanchez framför sig halva matchen.

Pereira: 4 – Var tämligen sådär när han spelade djupare, men när Sanchez klev av och Pogba klev ner så att han fick gå upp som tia så lossnade det. Satte ett drömmål och lade till en assist på det. Däremot ett jobbigt läge för honom om 10a är den enda position han presterar i, med tanke på konkurrensen där normalt.
McTominay:
2 – Fick en tung smäll tidigt och såg inte riktigt solid ut efter det. Hade problem med positionsspelet och försvann helt ur matchen.

Pogba: 3 – Hade inledningsvis problem att komma med i matchen, och tvingades sen flytta ner djupare för att få igång Uniteds spel, vilket han gjorde okej. Missade dock straffen vilket är ett minus.

Rashford: 2 – Hade problem att komma in i spelet och såg inte ut som sitt vanliga jag. Ordnade en straff.

Lukaku: 5 – Satte två mål och hade bud på fler. Visade dessutom upp bra teknik i en del moment. Ser ut att ha återfunnit formen nu, och särskilt då målformen. Var dessutom väldigt minnesvärd när han bara skakade av sig Bertrands märkliga idiottackling.

Sanchez: – Han är slut. Gick ut knäskadad och sorgligt nog vore det nog bra för United om han blir borta resten av säsongen istället för att vara tillgänglig.

Dalot: 4 – Kom in och bidrog med fart, anfallsvilja och bra inlägg. Fick en assist på Pereiras mål.

Fred: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas (men fick en assist på Lukakus andra mål).

Chong: n/a . Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 – United var rätt sådär i andra halvlek, men Solskjaer gjorde rätt ändringar och man fick med sig alla tre poängen till slut.

Summering: United och Southampton spelade en oerhört öppen match mot Southampton, där ingetdera lags mittfält lyckades få grepp om matchen. United var pigga inledande minuterna men när McTominay blivit liggande efter en rätt jobbig smäll så tappade man momentum. Man lyckades dock mestadels hålla Southampton borta från chanser – Valerys ledningsmål var en riktig kanon som det är svårt att lasta någon för, även om De Gea möjligen kunde ha gjort det bättre, men det är svårt att kräva med tanke på hur hårt skottet såg ut. Man hade bud på ett och annat i första halvlek och Bertrand hade tur som inte blev utvisad, men i paus satt Southampton i ledning.

Andra halvlek blev däremot en helt annan historia efter att Sanchez skadat sig – och det såg väldigt talande ut att hans lagkamrater inte brydde sig om att spela ut bollen när han blev liggande. Efter att han bytts ut så blev det mer fart och rörelse i Uniteds offensiv, och målen man gjorde var logiska. Pereira höjde sig rejält när han fick flytta upp som 10a, men det är en position han får väldigt svårt att göra till sin (normalt är han efter både Pogba och Lingard där, och möjligen Mata). Han fick iallafall 1+1 på de två första målen, och United hade sen otur att ge bort en frispark som Ward-Prowse verkligen kunde utnyttja. Lukakus avgörande 3-2 blev väldigt viktigt då det säkrade tre poäng.

I och med att Arsenal och Spurs kryssade så klev United förbi Arsenal (58p vs 57p) och har nu bara tre poäng upp till Spurs. Man är dock bara fem poäng före Chelsea som har två matcher mindre spelade (en av dem imorgon mot Fulham…).

Härnäst väntar PSG borta i returen i CL på onsdag, där man måste vända 0-2 från hemmaplan, vilket blir svårt. Dessutom saknas Pogba efter att ha blivit utvisad i första mötet.

34 Kommentarer

 1. oleoleole

  2 mars, 2019 at 19:25

  Alltså De Gea är så dålig nu att klockorna stannar och även en femåring hade stått rätt på frisparken och tagit den och varför står dagens målvakter alltid fel för förr i tiden stod de alltid i mitten av mål oavsett.

  De Gea kan inte läsa spelet och motståndarnas intentioner och den där frisparken hade jag också slagit in.

  Första målet står han helt och sover och är också irriterad på sig själv länge efteråt.

  Nej, nu är det dags för Romero som förstemålvakt en tid för vi behöver en målvakt som dominerar även luftrummet och linjeslickare ger inga pokaler i längden tyvärr.

  • Kjellb

   2 mars, 2019 at 19:36

   Tycker inte att gea ska bänkad som du verkar tycka. Dock måste jag erkänna att jag saknar romeros utspel med boll. Världsklass. Han sätter i gång spelet på ett helt annat sätt, gea verkar ha problem med vad han ska göra med bollen ibland. Dock kan du inte påstå att Romero hade räddat båda Southampton målen. Och även den bästa gör misstag. Young var bedrövlig idag, varför roteras inte han med daliot oftare? Då får vi både en mkt bra daliot + en fräschare Young (behöver vila) . Även synd med rashford, han är så viktig för laget och behöver spelar mer centralt (värsta fall till vänster).

  • Robert

   2 mars, 2019 at 20:08

   Du har ju noll koll grabben. Det finns ingen målvakt i hela världen som hade tagit de skotten. Det är bara sjukt att båda 2 kom i samma match.

   De Gea är 1 av de 3 bästa målvakterna i världen. Vissa räddningar han gör ibland är rena trollkonster.

   Klaga på målvakten här när vi vinner och halva läget är borta pga skada är helt sjukt, fattar inte att du pallar.

  • Hille

   2 mars, 2019 at 20:24

   Kan hålla med dig om att Degea var felplacerad på frisparken. Det har han varit på flera frisparkar tidigare. Det är något han kan bli bättre på, men han är och kommer att vara nr.1 så länge han är kvar hos oss.
   GGMU

  • Besviken

   2 mars, 2019 at 21:00

   Bänkad? För att han gör en sämre insats? Äru go lr?

  • Loveunited

   2 mars, 2019 at 21:35

   😂😂😂😂😂😂😂 skojar du nu?

  • Ante

   3 mars, 2019 at 09:49

   Man slutar aldrig att häpnas

 2. Alex express

  2 mars, 2019 at 19:42

  Starkt att ta 3 poäng i dag !
  Bra inhopp av Dalot som kom in med en helt annan fart än Sanches som ju är helt slut, inte en chans att han är kvar nästa säsong.

 3. Mogge

  2 mars, 2019 at 20:04

  Bra analys och betyg. Vissa problem här vi. Youngs försvarsspel mm. Tycker dock inte De Geas målvaktsspel ska få oss Unitedvänner att ligga sömnlösa.

 4. Stefan

  2 mars, 2019 at 20:11

  Pereira skall definitivt inte ha någon 4:a.
  Han gjorde ett fint mål, men det var också det enda.
  Han slog bort mängder med bollar( bara Young slog bort fler) och vann knappt inga närkamper….

  • Böje

   2 mars, 2019 at 20:28

   Håller helt med. Snyggt mål men noll vunna närkamper på ett centralt mittfält är inte bra. Tur att han mötte Højbjerg och inte någon bättre. Pereira skulle behöva ett lån i PL för att ta bästa steg, han har talang.

   • BZ

    3 mars, 2019 at 00:57

    Hans kontrakt går ändå ut till sommaren. Blir säkert någon spansk klubb som passar hans fysik bättre

 5. Daniel Johansson

  2 mars, 2019 at 20:31

  Vad menade du med att lagkamraterna inte slog ut bollen och att det var väldigt talande att de inte brydde sig när sanchez låg skadad?

 6. Fricken89

  2 mars, 2019 at 21:00

  3p som satt långt inne och som förde oss tillbaka till viktiga topp 4! Och härligt att Pereira fick göra både mål och assist idag. Hoppas det fortsätter så!

  GGMU!! ♥️

 7. Farzad

  2 mars, 2019 at 22:01

  United har svårt i presspelet och ser oorganiserade ut. Vi har inte så bollskicka försvarare och utan riktiga ”bolltäckare” till innermittfältare så måste vi slå långbollar. United såg trötta ut, man ser också att spelarna inte riktigt är samspelta, blir mkt improvisation. De enda som såg samspelta ut var anfallarna.

  Sanchez, som Alex påpekat, han är slut utan sin snabbhet, han kan försöka gå in på 10a rollen, men där har han konkurrens. Young gör sig bättre längre upp på planen, hans crossar är för bra för att inte nyttjas oftare. McTominay, han hade säkert varit en grym spelare i championship men hans passningar är lite för ofta sidledes, tror inte han har någon framtid även om jag hoppas att har fel.

  Annars gött att vi vinner ”traditionsenligt”

  • Tacos

   3 mars, 2019 at 02:48

   Halva laget är skadat och de som spelar just nu framförallt på mittfältet har inte ens 10 matcher ihop.

 8. runar

  3 mars, 2019 at 00:37

  härligt o vinna när man stundtals spelar som skit detta i sig en styrka men 4e plats kan ju bara bli värt Europa League om det vill sig illa
  3 pinnar bakom Spuds så bara köra på o ta 3e platsen nu

  • Fred

   3 mars, 2019 at 13:28

   Hur menar du vid 4 plats kan det bli Europa league ? Vinner arsenal/Chelsea EL så blir det 5 lag från England i CL. Det 4 placerade laget drabbas ej.

   • runar

    3 mars, 2019 at 16:36

    ok trodde det var bara fyra platser per land
    hoppas du har rätt o jag fel

  • St Austell

   4 mars, 2019 at 07:27

   runar har rätt, inget land får ha 5 lag i CL så vinner något PL lag EL så får 4:e placerade lag ingen CL plats.

   • Denzeloto

    4 mars, 2019 at 08:19

    Detta är ju fel. Om ett PL lag vinner EL ,så får PL fem lag i CL nästa år.

    När Man utd vann EL, året efter var det 5 lag från PL i CL då Man UTD kom

   • Fred

    4 mars, 2019 at 08:51

    Nej han har inte rätt här, som danzelato skriver, Liverpool spelade CL 17-18 fast united vann EL 16-17.

 9. Geno

  3 mars, 2019 at 08:41

  Admins som vill elda upp en debatt här eller? Enda förklaringen i mitt huvud är att admins trollar.

  • Böje

   3 mars, 2019 at 09:01

   Ja, de gör ju inget för att hålla ordning iaf. En massa påhopp, oftast från samma håll, och inget görs. Laglöst land!

 10. Mogge

  3 mars, 2019 at 11:24

  Jag försökte hjälpligt att göra en analys av spelet igår. Att Sanchez har stora problem, det tycker jag. Möjligen hade han fått instruktioner att spela som någon typ av falsk 10:a. Sedan tyckte jag att Sanchez drog sig till högerkanten. Vi åkte på ett mål bakåt på vänsterkanten. Där tyckte jag att Show möjligen kunde stöta lite högre. Samtidigt så gav jag viss kritik mot De Gea. Han brukar ju göra alla möjliga överjävliga räddningar. Sedan gjorde Lukaku mål. Naturligtvis blev jag glad när mitt kära United nätar. Blir kallad plastsupporter mm. Kan vi inte hålla oss på godfot med varandra istället? Vi älskar samma klubb och tycker olika ibland. Tycker inte om denna pittmätning vem som kan fotboll bäst. Vem som varit på OT mest mm. Innerst inne vill vi ha ett så starkt lag som möjligt och argumenterar för det. Där tycker vi olika om vad som bör göras. Vi kan argumentera sakligt om det tycker jag. Vi går över gränsen med spydigheter mot varandra här. Även jag. Tack.

  • Affe

   3 mars, 2019 at 14:04

   Mogge,jag instämmer. En del här borde rannsaka sig själv.
   Bara för att man har en annan åsikt behöver man inte mer
   eller mindre idiotförlara någon. Alla har inte samma åsikter
   och inget konstigt med det,annars blir det ju ingen debatt.
   En helt annan sak. Är det bara jag som blir irriterad när
   Pogba lägger en straff? Vad i helsike är den där steppande
   ansatsen bra för. Igår hade det som väl är ingen betydelse,
   men vad är det där för trams han håller på med? Ta en rejäl
   ansats för fasen innan du skjuter. Är det kanske för att han
   skall profilera sig även då? Titta på Milner och Kane och ta
   lärdom tack,dom håller inte på och fjantar sig. En riktig
   ansats och pang,så blir det mål så gott som alltid.

   • Affe

    3 mars, 2019 at 14:05

    Förklara*

   • Albo

    3 mars, 2019 at 15:10

    Bra Mogge, jag är inte oskyldig på något sätt men det är alltför ofta samma folk som håller på och det är tråkigt. Antingen skärper sig folk här, jag inkluderat, eller så tar redaktörerna tag i det.

   • PaulPogba

    3 mars, 2019 at 17:54

    Håller med om att pogba inte ska ta straffar, ser hellre att Rashford har det ansvaret. Pogba gör sin grej just för att ha en trademark, men sen kan jag som fotbollsspelare säga att på det sättet han gör det så är det svårare för målvakten att se vart han ska skjuta. Pogba är duktig på att skjuta hårt utan sats. Kolla hans mål i Juventus. Målvakten kasta sig egentligen åt fel håll igår och han lyckades precis toucha den med foten. Jag vet inte men jag tror så, hur som helst var det en dåligt slagen straff och jag har alltid tyckt att Rashford ska ta dem.

 11. Geno

  3 mars, 2019 at 15:28

  Jag kan hålla med, alla får tycka olika men när man påstår att de gea har dåligt positionsspel så börjar det lukta underligt… det är ju ett utav hans bästa egenskaper. Kort o gott alla får tycka olika 99% utav åsikterna förstår man även om man inte håller med just för att man vet att man tycker olika..

  Sen kommer 1% som är helt ologiska och inte går att begripa, dem är bara här för att trolla.

  • Solskjaer

   3 mars, 2019 at 18:14

   Det tråkiga är ju med folk som anklagar andra för att vara negativa men samtidigt inte gör något annat än att klanka ned på andra och berätta hur värdelösa alla på den här sidan är. Sån där macho-tuppfäktning man gjorde i lågstadiet ”jag är bättre än du” och liknande. Att någon inte gillar De Geas positionsspel kan jag leva med men det här andra i kombination med redaktionens svaga försök till moderering gör att min närvaro på den här sidan har minskat drastiskt.

   OBS. Inte riktat personligen mot dig Geno, du är en vettig typ.

   • Albo

    3 mars, 2019 at 19:32

    Solskjaer 👍🏽👍🏽

 12. Geno

  4 mars, 2019 at 07:37

  Det enda jag vill påstå (ingen lyssnar) är att jag har en konspiration. Tror att admins kommenterar här med vissa ”alias” bara för att trolla så att det skapas en debatt.

 13. Geno

  4 mars, 2019 at 07:41

  Vill inte sprida hat eller så men hade varit så mycket trevligare med begripliga åsikter och diskussioner.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Matchrapporter