Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Crystal Palace vs Manchester United

United plockade med sig tre poäng från Selhurst Park…

United XI: De Gea – Young, Smalling, Lindelöf, Shaw – Fred, McTominay, Pogba – Dalot, Lukaku, Sanchez

United bänk: Romero, Bailly, Rojo, Garner, Pereira, Chong, Rashford
Palace XI: Guaita – Ward, Tomkins, Kelly, van Aanholt – McArthur, Milivojevic, Schlupp – Townsend, Batshuayi, Zaha
Palace bänk: Hennessey, Dann, Riedewald, Kouyate, Meyer, Ayew

Domare: Martin Atkinson

Inför: Solskjaer gjorde tre ändringar från laget som kryssade mot Liverpool. Mata och Lingard saknades pga skada, och Rashford förpassades till bänken. In kom Fred, Dalot och Sanchez. Hodgson gjorde bara en ändring från laget som krossade Leicester med 1-4 borta, och det var framtvingat av skada på Sakho som ersattes av Kelly.

Första: United ställde för dagen upp i helrosa på Selhurst Park. I 8e minuten så kom Lukaku nära då han volleysköt en hörna, men bollen gick tätt över. Fyra minuter senare fick Townsend ett liknande läge på McArthur’s inlägg, men han sköt över från nära håll. Matchen var skapligt jämn. I 33e minuten tog United ledningen genom Lukaku, då belgaren fick bollen vid straffområdeskanten efter att Shaw tagit sig framåt. Lukaku tog emot bollen och placerade in 0-1 intill bortre stolpen, otagbart för Guaita. Schlupp fick bara tre minuter senare ett gyllene läge att kvittera då han kom helt ren på Townsends inlägg, men han lyckades inte få tillräcklig träff för att få nicken på mål, så den försvann tätt utanför bortre. Matchens första varning fick Kelly i 41a minuten då han kapade Sanchez. Lukakus mål var skillnaden mellan lagen när domare Atkinson blåste för pausvila.

Annons – Veckans United hos Snabbare. En supertrippel till United v Southampton – HÄR

Andra: Inga byten gjordes i paus, så andra halvlek drog igång med oförändrade manskap. 0-2 kom i 52a minuten: denna gång från en hörna. Smalling nickade in bollen i boxen från en lång hörna, Lindelöf nickade vidare, Lukaku höll undan Schlupp, tog ner bollen och sköt in den bakom en chanslös Guaita. De Gea tvingades till en räddning i 58e minuten när Zaha drog till ett avslut ur dålig vinkel. I 61a minuten plockades McArthur av för Meyer, och strax därpå nickade Tomkins mot mål efter en frispark, och De Gea gjorde illa knät när han hoppade in i stolpen för att se till att bollen inte gick in. Efter lite behandling kunde han fortsätta. Reduceringen till 1-2 kom i 66e minuten då bollen rullade runt för länge i Uniteds box och Schlupp drog till ett inlägg som Ward språngnickade in i mål. Shaw såg ut att släppa Ward lite väl enkelt. Sanchez nickade tätt utanför minuten därpå. I 68e minuten drog Meyer iväg ett skott från utanför straffområdet, men De Gea räddade stabilt. Sanchez fick syna ostskivan i 69e minuten för en hands. Sex minuter senare fyrade Pogba av en frispark som Guaita parerade ut åt sidan. Uniteds första byten kom i 77e minuten då Sanchez plockades av för Rashford och Bailly ersatte Dalot. Bailly klev in som högerback och Young klev upp ett steg i banan. Batshuayi klev av för Benteke i 78e. Shaw fick gult för att ha blockerat Townsend i tre minuter senare. van Aanholt fick lämna plats för Kouyate i 83e. Senare samma minut så anföll United, Lukaku höll en boll och petade den till Pogba som spelade fram Young i utkanten av straffområdet, och Young drunkade in 1-3 förbi målvakt och täckande försvarare. I 89e minuten fick Fred lämna plats för Garner. I den första tilläggsminuten av fem åkte Zaha på ett gult kort för att ha fällt McTominay bakifrån. Benteke fick till ett avslut i tredje tilläggsminuten men fick se det styras till hörna av Smalling. I 96e minuten så fick Palace in en boll, men det var aldrig någon som trodde att målet skulle stå sig då Palace-spelaren petade bollen ur händerna på De Gea. Strax därpå blåste domare Atkinson av matchen.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Kunde inget göra på baklängesmålet, och skötte sitt jobb i övrigt.

Young: 3 – Okej insats. Låg bakom baklängesmålet när han vägrade rensa, men kompenserade med att sätta spiken i kistan efter att ha flyttats fram i banan.

Smalling: 3 – Solid insats, och hade mestadels koll på Palace, även om yttrarna kom loss i djupet nån gång. Inblandad i andra målet.

Lindelöf: 3 – Var stabil i försvaret, och noterades för en assist. Blandade hyfsat passningsspel med att slarva och tappa boll någon gång.

Shaw: 4 – Fin insats åt båda hållen, löpningen med boll som ledde till Lukakus första mål var grym.

Fred: 2 – Sprang väldigt mycket, men saknade kyla och intelligens i spelet. Var usel i första, men blev bättre i andra. Inte godkänd hur som helst.

McTominay: 4 – Solid defensivt, riktigt bra i luften, men hade vissa problem i positionsspelet. I första halvlek var det alldeles för mycket bakåtpassningar, i andra halvlek såg det bättre ut. Var alltid lugn även när Zaha blev sur på honom. Kanske finns det en PL-spelare därinne ändå, och han har nog säkrat en plats före Fred och Pereira i hackordningen i varje fall.

Pogba: 3 – Stod för en okej insats men känslan var att han inte alls kom helt till sin rätt till höger, där han placerades för att göra rum åt Fred. Noterades ändå för en assist och en godkänd insats.

Dalot: 2 – Jobbade på, men såg inte hemma ut som högerytter.

Lukaku: 4 – Såg fortfarande stundtals suspekt ut i spelet, men han gjorde det okej. Däremot fick han tre chanser och gjorde två mål (hade bara otur som inte nätade på volleyn). Bra insats överlag, förmodligen bäst i United. Förhoppningsvis kan målen få det att lossna nu för belgaren.

Sanchez: 2 – Jobbade hårt, och hade ett par okej passningar, men… Han har tappat den snabbhet, acceleration och explosivitet som gjorde honom till en effektiv offensiv spelare, särskilt på kanten, och han ser inte ut att ha en aning om hur han ska kompensera för det.

Bailly: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Rashford: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Garner: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 3 – Ställde ut ett lag som stod för en helt okej insats och som tog tre poäng, men vissa beslut kan det resas frågetecken för, som t.ex. att flytta på Pogba för att göra rum för Fred, och att spela en winger (Young) som högerback och en högerback (Dalot) som winger.

Summering: United och Palace utkämpade en ganska jämn batalj där United visade upp klart bättre skärpa i avgörande lägen. Lukaku utnyttjade de lägen han fick och grundlade Uniteds seger med sina två mål, vilka förhoppningsvis innebär en boost för honom. United såg stabilare ut i första halvlek än andra, då man tappade kontrollen, särskilt efter 1-2-målet. Försvarsmässigt gjorde man det stabilt, och om bara Young rensat bollen istället för att vänta på att bli rånad av Zaha så hade man nog hållit nollan.

Solskjaer försökte få in Fred på mittfältet, men gjorde det av någon anledning genom att flytta över Pogba till höger. Det försvagade Pogba, och Fred stod inte för någon särskilt imponerande insats. McTominay var däremot bra i Matic-rollen. Dalot hade ingen klockren dag på högeryttern, men man kan undra varför han inte spelades som högerback med Young framför sig istället. Shaw fortsatte dock på den inslagna linjen med bra insatser på sistone, och han har sett ut att ta för sig mer framåt.

Sanchez däremot, är helt klart slut som ytter. Snabbheten finns inte där, accelerationen finns inte där och explosiviteten finns inte där. Ska han kunna tillföra något måste han göra samma anpassning som Ryan Giggs gjorde mot slutet av kärriären.

Det enda inhämtande resultatet gav var tre poäng mot Spurs, som nu är endast fem poäng före. Då såväl City som Pool, Arsenal och Chelsea vann sina matcher så är läget i övrigt oförändrat i tabellen. United är femma med en poäng upp till Arsenal och två poäng ner till Chelsea som har en match mindre spelad.

Uniteds nästa match är på lördag då man tar emot Southampton hemma på Old Trafford.

12 Kommentarer

 1. Besviken

  28 februari, 2019 at 00:25

  Tycker att en 3:a på Young är allt för givmilt. Visst han gjorde 3-1 målet men samtidigt var han helt horribel stundtals defensivt.. vilket man borde anse vara hans huvudsyfte på en plan. Alltså att vara bra defensivt. Bland annat så vägrade han täcka Schlupp när han var en dålig nick ifrån att göra 1-1 direkt på avspark efter 1-0 målet. Han snålade även i hemjobbet när Townsend var nära att ge Crystal Palace ledningen i mitten av första och han var en av orsakerna till 2-1 målet. Det i kombination med en drös dåliga insatser under matchen där nästan allt Crystal skapade kom från hans kant gör ju att en 3:a inte alls känns motiverat i mitt tycke.

  • the manager

   28 februari, 2019 at 01:20

   Hur kan du ha namnet besviken? Spännande att höra de engelska kommentatorerna berömma Young rejält. De beskrev hur viktig han är för laget.
   3-1 i en svår bortamatch är jag riktigt nöjd med. Inte minst med alla skador. Håller med om kommentaren ovan kring McTomminay – han förlöstes för mig ikväll!
   NÖJD!

   • Besviken

    28 februari, 2019 at 04:09

    Young är en fara i försvaret. I den stream jag såg så berömde de honom knappast. Hade dessutom CP inte varit så ineffektiva så hade Young varit orsaken till 3 baklängesmål.. så vad de kommentatorer som du lyssnade på såg för match kan man ju undra.. nästan allt CP skapade kom från Youngs högerkant. Även i brittisk media så har Young låga betyg. Det håller inte på denna nivå.

 2. Mogge

  28 februari, 2019 at 00:43

  Viktiga poäng. Vi hänger med. Lukaku gjorde mål vilket han ska göra. Sanchez hoppas jag vi löser till sommaren.

 3. Böje

  28 februari, 2019 at 06:24

  Tycker inte det är ett dugg konstigt att spela Young som YB och Dalot framför. Man behöver stabilitet i en backlinje och då vill man inte flytta runt folk hursomhelst. Dalot är ingen ytterforward men han är en duktig löpare som kan göra jobbet.

  • G. Best

   28 februari, 2019 at 08:58

   Nä speciellt inte när deras vänsterkant är såpass farlig så både Young och Dalot som stänger när där var ju ett smart val.

   Känns trångsynt bland dessa betyg här på sidan ganska ofta. Ingen tanke bakom utläggen…

   • Tachada

    28 februari, 2019 at 09:04

    Håller med.

    • Albo

     28 februari, 2019 at 09:45

     Helt enig Böje, jag satt och tänkte samma sak. Jag hade gjort precis likadant om jag var Ole. Man ska vara konsekvent i en backlinje så långt det går.

 4. Daniel

  28 februari, 2019 at 07:18

  Underbart bra match och resultat med tanke på alla skador.

  • Ante

   28 februari, 2019 at 09:00

   Tänkte exakt samma sak. Med så många förändringar är det inget konstigt att Young blir en konstant.

 5. Charlie

  28 februari, 2019 at 11:01

  Det här var Uniteds åttonde raka bortaseger (alla turneringar inräknade), vilket är ett nytt klubbrekord

 6. Viktor

  28 februari, 2019 at 11:21

  Felix, ole spelade inte pogba till höger för att göra rum åt fred. Martial är en vänsterytter som mer eller mindre slickar kanten när han inte har bollen vilket drar isär försvaret på vänstersidan och skapar således ytor för pogba att operera på, medan sanchez nästan alltid vandrar in i banan och drar med sig en eller två försvarare och plötsligt är pogbas ytor ockuperade. Sanchez tar kort och gott pogbas ytor vilket pogba desirmeras kraftigt av. Vi såg dessutom hur phelan åtskilliga gånger skrek på sanchez att bredda och hålla sig på kanten mot såväl psg som liverpool. Vidare såg vi även hur pogba flyttades tillbaka till vänster på mittfältet när sanchez byttes och rashford kom in igår

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Matchrapporter