Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Liverpool

I en seg och tungt skadedrabbad tillställning så fick lagen dela på poängen…

United XI: De Gea – Young, Smalling, Lindelöf, Shaw – Herrera, McTominay, Pogba – Mata – Lukaku, Rashford

United bänk: Romero, Bailly, Dalot, Pereira, Fred, Lingard, Sanchez

Pool XI: Alisson – Milner, Matip, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané

Pool bänk: Mignolet, Alexander-Arnold, Keita, Lallana, Shaqiri, Sturridge, Origi

Domare: Michael Oliver

Inför: Solskjaer gjorde bara två ändringar från FA-cup-matchen mot Chelsea: De Gea och McTominay kom in för Romero och Matic (skadad på träning). Martial saknades också pga skada, men Lingard var tillbaka på bänken. Klopp gjorde ett par ändringar från CL-matchen mot Bayern: Alexander-Arnold och Keita förpassades till bänken, Milner klev in på högerbacken och van Dijk klev in i mittförsvaret och puttade upp Fabinho på mittfältet igen.

Första: United tog avsparken, men bland det första som hände var att Pool fick indirekt frispark efter att De Gea tvingats ta med handen på en usel bakåtpass av Young. Frisparken lyckades inte Pool skapa något av utan bollen försvann efter ett par studsar ut till inspark via Milner. I 7e minuten pytsade Rashford iväg ett skott från strax utanför straffområdet, men då han halkade i skottögonblicket så kunde Alisson enkelt rädda. I 15e minuten fick Pool ett farligt frisparksläge efter att Matip lyckats dra förbi Mata och McTominay och Herrera tvingades göra en cynisk tackling precis utanför straffområdet. Salah stegade upp och skickade bollen en bra bit över. Strax därpå så började Rashford halta en del. I 19e minuten blev Herrera sittande, tydligen med ont i låret. Herrera plockades i 21a minuten av för Pereira, och han försvann direkt ut mot omklädningsrummet. Rashford såg i varje fall ut att kunna fortsätta. I 23e minuten så såg Mata ut att grina illa också. Matchens första gula kort fick Milner när han fällde Pogba i 24e. Firmino blev i samma veva sittande efter att ha trampat rejält snett efter en passning och behövde lite behandling. Mata tvingades kasta in handduken och ersattes av Lingard. Även Mata försvann rätt ut till omklädningsrummet. Firmino kunde inte fortsätta särskilt länge utan byttes i 31a minuten ut för Sturridge. Pogbas skott i 37e minuten styrdes till hörna av van Dijks huvud. United kom vrålnära i 40e då Pogba passade Lukaku som skickade den in bakom backlinjen till Lingard som försökte rycka förbi Alisson, men denne fick en hand på bollen och chansen försvann. Lingard skadade sig i löpningen och blev liggande, och han kunde inte fortsätta. Han plockades av för Sanchez. I 45e minuten fick Lukaku iväg en skarvning på mål som Alisson räddade stabilt, och Robertson blev liggande efter nickduellen. Efter lite behandling såg han ut att kunna fortsätta.

Andra: Liverpool gjorde inga av sina kvarvarande byten i paus, så när de kickade igång andra halvlek var det med samma manskap som avslutade första. På en frispark i 51a minuten så fick Pogba ett fritt nickläge, men nicken var inte så hård, så Alisson kunde rädda stabilt. Repriserna visade att Pogba var offside, vilket linjedomaren inte sett. Pool hade mest boll i andra halvleken, som var något mindre intensiv än första halvleken. I 71a minuten kom matchens första frivilliga byte då Henderson klev av för Shaqiri. United hade en boll inne i 75e minuten efter att Smalling skickat ett inspel efter en frispark och Matip tryckt in den i egen kasse. Linjedomarens flagga var dock uppe för offside, helt korrekt. Två minuter senare kom Milner in sent mot Sanchez, men han slapp syna ett andra gult för dagen. Matchens sista byte skedde i 79e minuten då Salah fick lämna plats för Origi. Young fick gult kort i 81a för att ha fällt Milner. Shaqiri fick syna ostskivan i 83e då han sprang ner Rashford. Wijnaldum belönades med ett gult för att ha blockerat Young i 90e. Minuten därpå så drog Lukaku iväg ett skruvat inlägg mot bortre som Smalling precis missade att trycka in. När domare Oliver blåste av för full tid så var ställningen fortsatt mållös i en tämligen chansfattig match som mest kommer kommas ihåg för skadorna.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Hade i princip ingenting att göra då Pool bara fick iväg ett enda skott på mål.

Young: 3 – Inledde svagt med en usel bakåtpass, och med boll så såg han ofta nervös ut. Försvarade okej.

Smalling: 4 – Försvarade säkert och vann en del bollar, men hade inte så mycket att göra. Fick ett läge att trycka in segermålet men nådde inte riktigt.

Lindelöf: 4 – Stod för en bra insats i försvaret och tog hand om det som behövdes tas om hand.

Shaw: 5 – Pool såg ut att fokusera sina anfall på hans kant, och han gav inte Salah yta nog att andas ens. Dominerade totalt defensivt.

Herrera: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

McTominay: 3 – Stod för en solid insats. Lugn i spelet och täckte ytor bra, men hade vissa problem när han fick mycket boll, och var nära att tappa den i farliga lägen ett par gånger. Gjorde det enkla bra, men saknade spetsegenskaperna för att vara till så värst mycket nytta i spelet med boll.

Pogba: 4 – Efter att Matic kastat in handduken och Herrera tvingats av tidigt så visade Pogba upp mognad och ledaregenskaper då han tog tag i mittfältet och skötte bollvinnarrollen själv. Väldigt osjälvisk insats av Pogba.

Mata: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Lukaku: 3 – Blandade och gav ganska rejält, och såg inte ut att orka mer än 60 minuter. Jobbade hårt och stod för en bra passning till Lingards chans, men schabblade också bort ett par bra lägen med dåliga passningar.

Rashford: 3 – Jobbade hårt, även när han spelade mer än halva matchen med en skada (han såg ut att ta smärtstillande vid sidlinjen för att kunna fortsätta). Inte mycket boll att jobba med dock.

Pereira: 3 – Spelade med bra intensitet, men var så lättviktig att han inte kunde få ut något av intensiteten. Blandade och gav i spelet med boll.

Lingard: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Sanchez: 2 – Han jobbade hårt, men var inte vän med bollen. Han har tappat såväl fysiskt som tekniskt ser det ut som.

Solskjaer: 3 – Ställde ut ett lag som kunde försvara iallafall, men fick stora problem pga skadorna. Chansningen att slänga in Lingard gick inte hem och slösade bort ett byte.

Summering: United och Liverpool gjorde upp i en match som knappast kommer kommas ihåg för annat än skadorna, där United redan i första halvlek plockade på sig tre skador som tvingade fram byten, plus en skada som spelades igenom (Rashford). Dessutom åkte Pool på en skada också (Firmino). Spelmässigt var det i första halvlek rätt bra intensitet, medans andra halvlek var hyfsat död. Antalet chanser var lätträknade, där United nog var närmast via Lingards chans och Smallings läge i slutet. Pool tvingades mest ta långskott då deras sistapassar fastnade på försvarare.

I slutändan så var nog 0-0 ett resultat båda lagen var nöjda med, med tanke på skador och matchbild. Noterbart var också att David De Gea höll sin 100e nolla i Premier League, och blev den sjunde målvakten att hålla 100 nollor för en Pl-klubb efter Cech (162, Chelsea), Seaman (137, Arsenal), Reina (134, Pool), Howard (116, Everton), Schmeichel (112, United) och Hart (109, City).

I och med resultaten så ligger United 5a i ligan, 1 poäng efter Arsenal och 2 poäng före Chelsea, som dock har en match mindre spelad (deras match mot Brighton sköts upp pga ligacupfinalen). För United är det dock framförallt skador som oroar just nu – om Lingard, Rashford, Herrera och Matic blir borta ser det inte jätteljust ut framöver, men nyheter kring skadorna kommer de närmaste dagarna.

Härnäst för United väntar en tuff bortamatch mot Crystal Palace på Selhurst Park på onsdag.

26 Kommentarer

 1. Albo

  24 februari, 2019 at 18:13

  Så sjukt frustrerande att behöva byta tre spelare före paus, framförallt Herrera som är så otroligt viktig. Det är solklart att Pereira inte har vad som krävs ännu för att klara både offensivt och defensivt i en sån här match men han gjorde sitt bästa och det är fullt godkänt.

  McTominay gör en okej match men han hade tur med straffarna och Hendersons löpning som han missade helt. Tur att det var Henderson och inte Salah.

  Men jag kan inte förstå mig på Lukaku alltså. Jag förstår inte hur man kan väga 100kg och ändå bli borttryckt av 73kg Robertson? Hur man kan förlora varenda duell med alla mittbackar? VVD är tuff men Matip ska han kunna käka upp totalt med den fysiken.

  En helt okej insats och en nyttig poäng. Hoppas Herrera och gänget klarade sig undan allvarliga skador. Orkar inte med något annat.

  GGMU

  • Böje

   24 februari, 2019 at 18:23

   Bra analys Albo, håller helt med👍🏽

 2. Mogge

  24 februari, 2019 at 18:36

  Tänkte med på det du skrev om Lukaku. Att flytta så lätt på den jätten är en gåta.

 3. Oldblueeyez

  24 februari, 2019 at 18:40

  Tycker Pogba var riktigt bra idag, jobbade slet tacklade.
  Jobbade för laget

 4. Tore

  24 februari, 2019 at 19:21

  Sanchez visade ännu en gång att han inte har på en fotbollsplan att göra, när det gäller denna nivån..!! Fy fan vad dålig han är.. helt horribelt att United inte sålt honom, dragit ner hans lön till lägst betald i United.. till och med McTominy är bättre och hand lön är inte i närheten av Sanchez.. det är vidrigt att se detta fortsätta vecka ut o vecka in. Bra match annars med tanke på förutsättningarna, bra betyg.

  • Ante

   24 februari, 2019 at 19:51

   Tänk om det var så enkelt 😂. Finns dock kontrakt tänker jag ✍️😑

  • lopa

   24 februari, 2019 at 22:52

   Tore: Och grisar kan flyga? Vet du vad kontrakt innebär? Och VARFÖR skulle han röra på sig med den lönen han har?

   En jävla massa Sanchez-snack hela tiden. Han kommer inte gå någonstans så enkelt är det.

  • Besviken

   24 februari, 2019 at 23:52

   Dags för Tore att lära sig vad ett kontrakt är. Eller hur man säljer en spelare. Dessutom var han inte så dålig som du vill få honom till. Han var ungefär vad resten av laget var. Alltså inget speciellt.

 5. Mogge

  24 februari, 2019 at 22:18

  Brukar inte lägga mig i betyg så mycket. Men McT fick en 8 och Pogba 7 på MUSS. Vad tycker ni?

 6. Besviken

  24 februari, 2019 at 23:51

  En match som skulle göra Mourinho stolt. Sömnpiller rakt igenom… Är detta vad man kan förvänta sig av OGS? Pochettino behövs mer än någonsin ZzZzZ

  • Oldblueeyez

   25 februari, 2019 at 00:09

   Mourinho skulle stått vid sidlinjen och hotat alla spelare som gick över mittlinjen 🙂

   • Besviken

    25 februari, 2019 at 01:33

    Verkar som OGS tagit en sida ur just Mourinhos bok i så fall. Slött och extremt lättläst är vad OGS verkar förespråka mot andra lag än de i absoluta botten..

    • Kjellb

     25 februari, 2019 at 08:36

     Vet inte om du tittade på samma match men mer än hälften av våran startelva fattades + en halv skadad rashford. Nu vet du varför matchen inte blev som tänkt. Om United var slöa ”lättlästa” då undrar jag varför inte mäktiga Liverpool krossade oss med 4-0 mot ett skade drabbat United? (Jag gillade ens inte 11an innan avspark)

     • Besviken

      25 februari, 2019 at 17:49

      Man saknade Matic och Lingard inför matchen. Nu pratar jag inte om andra halvlek som du verkar mestadels sikta in dig på utan hela matchen i stort. Då man hade Herrera och Mata t.ex. på planen. Redan från första minut så var man tillbakatryckta av Liverpool. PÅ HEMMAPLAN. Man hade ett bollinnehav av 30% och man spenderade 60% av tiden på egen planhalva (statistik Viasats studio). Hur man kan vara nöjd med denna prestation bevisar bara hur lågt förväntningarna man har på denna sida samt hur fansen i stort. Det är katastrofalt. Och framförallt.. Denna överglorifiering av OGS gör ju inte saken bättre. Han gjorde ett par felbeslut i matchen. Bland annat genom att låta Lingard komma in så kort efter skada. Samma misstag gjorde han mot PSG och mot Tottenham. Han är ingen tränare för ett topplag som slåss om titeln. Så enkelt är det.

     • Solskjaer

      25 februari, 2019 at 17:59

      Besviken: Ja, Ole valde att byta in Lingard men Ole är inte läkaren som sa att spelaren är spelklar när han bevisligen inte var det. För mig är det mer en miss av läkaren samt spelaren själv (som inte bör stressa tillbaka på det där viset om man inte är fit) än av Ole. Ole fick spelaren och utgick givetvis ifrån att physioteamet hade gjort sitt jobb.

      Vad tyckte du om matcherna mot Tottenham, Arsenal och inte minst Chelsea senast? Eller var de insatserna också dåliga taktiskt? Knappast. #OleIn

     • Besviken

      26 februari, 2019 at 03:44

      Du menar Tottenham där DDG var orsaken att man vann? När ens målvakt måste göra sin kanske bästa match sedan han kom till klubben samt att ett lag tvingas missa tonvis med chanser så borde det betyda att laget är helt utspelat. Vilket i sin tur antagligen beror på tränarens spelplan. Slår vad om att hade det varit Mourinho så hade du suttit och skrivit av dig av ilska i chatten.. vilket tyvärr är den icke konsekventa hållning som finns i denna tidigare så underbara forum. Arsenal är ett klappkast lag. De saknar spelidé och trupp för att hamna topp 4.. vilket börjat visa sig. De har överpresterat men har tappat mark. Chelsea förde matchen och borde vunnit den. Även där ligger beviset att OGS fullständigt misslyckades med sin taktik när det var Uniteds effektivitet och inte spel som vann matchen. Den enda match där OGS faktiskt gått in klockrent var mot Fulham men även där höll det på att gå åt pipsvängen redan efter någon minut.

     • Solskjaer

      26 februari, 2019 at 05:04

      Okej, jag respekterar din åsikt men håller inte med för fem öre👍🏽

  • Denzeloto

   25 februari, 2019 at 11:15

   Om du inte kan se att OGS är raka motsatsen till MOU efter dessa 12-13 matcher, bör du sluta kolla på fotboll.

   Man kan heller inte förvänta sig en seger vid varje givet tillfälle, alla matcher ska det ju spelas om som bekant.

   Dessutom blev OGS tvingad till 3 byten i första pga skador, det har nog att göra med utfallet, där fokus ändras från anfall och vinst till riskminimering och ev vinst.

   Enda negatvia jag kan se från matchen igår är varför OGS chansade med Lingaard öht…

   • Affe

    25 februari, 2019 at 18:01

    Denzeloto,du har så klart helt rätt. Under de förutsättningar
    som det blev gjorde vi det riktigt bra. Men somliga begriper
    inte det. Tror dom OGS är nån slags magiker? Det var ju inte
    ett skitlag precis som vi mötte. Det är väl snarare Klopp
    som har anledning att vara besviken,inte vi.

    • Denzeloto

     25 februari, 2019 at 22:38

     Affe, håller med.
     Naturligtvis ska vi alltid jobba för att vara laget de andra har svårt mot, men under vissa omständigheter så måste man rationellt tänka och ändra taktik beroende på utfall av matchen.

 7. Enes

  25 februari, 2019 at 00:14

  Skulle du kunna betygsätta domaren också 🙂 ?

 8. DJ-Uret

  25 februari, 2019 at 08:36

  Varför skriver ni pool, är det så Liverpool kallas nu för tiden eller?
  Jag har aldrig hört det, men blev förvånad då jag verkar vara den enda som reagerar på detta. The reds sa vi förr som smeknamn till LFC.

  OnT: Så tycker jag det var en okej match där jag tycker både McTominay och Perreira tog för sig på ett bra sätt.
  Shaw dominerade, pogba spelade bra och mittlåset gör vad de behöver..

  • Hille

   25 februari, 2019 at 08:57

   Själv känner jag att folk får kalla ”Pool” precis vad de vill. Vem bryr sig liksom.. Fokus på Manchester United 😉

   • DJ-Uret

    25 februari, 2019 at 09:26

    Så som svar på min fråga, om Liverpool kallas för pool idag så svarar du mig alltså på detta sätt.
    Jag bryr mig uppenbarligen, därför jag frågar liksom .
    Har följt United (och PL) sen mitten av 80talet men aldrig stött på detta smeknamn. Men har bott i Spanien mer eller mindre sen dess och ville bara se om detta var ett svenskt fenomen.
    Sen har du rätt i att fokus bör ligga på uniteds spel, där av min ”ont sektion” i inlägget som faktiskt handlade om själva matchen.

    • Denzeloto

     25 februari, 2019 at 11:13

     Pool är väl egentligen smeknamn för Blackpool, och inte för Liverpool?

     Håller med om att man ska kalla lagen för vad de heter/kallas, stör mig själv när folk kallar Man Utd för ManU tex (även vissa fans gör det).

     Om ni int eförstår varför man INTE ska kalla man utd för ManU då får ni googla 😉

 9. runar

  25 februari, 2019 at 11:15

  kan någon ge mig e vettig förklaring till varför äcklet Henderson slapp undan ostskivan efter sparken på Rashford.
  så jävla uppenbart att det var 100 medvetet för att ta bort rashford ur matchen o han lyckades ju tyvärr med sitt uppdrag

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Matchrapporter