Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Chelsea vs Manchester United

United slog ut Chelsea ur FA-cupen via mål av Herrera och Pogba…

United XI: Romero – Young (c), Smalling, Lindelöf, Shaw – Herrera, Matic, Pogba – Mata – Lukaku, Rashford
United bänk: De Gea, Bailly, Dalot, Fred, McTominay, Pereira, Sanchez

Chelsea XI: Kepa – Azpilicueta (c), Luiz, Rüdiger, Alonso – Kanté, Jorginho, Kovacic – Pedro, Higuain, Hazard
Chelsea bänk: Caballero, Christensen, Zappacosta, Barkley, Hudson-Odoi, Willian, Giroud

Domare: Kevin Friend

Inför: Solskjaer gjorde fyra ändringar från CL senast. Romero, Smalling, Mata och Lukaku kom in för De Gea, Bailly (båda på bänken) samt de skadade Lingard och Martial. Sarri gjorde fem ändringar från den elva som slog MFF med 1-2 borta: Christensen, Emerson, Barkley, Giroud och Willian plockades bort för Rüdiger, Alonso, Kanté, Higuain och Hazard.

Första: United tog avsparken på Stamford Bridge. I 9e minuten fick Smalling iväg en nick på mål efter ett inlägg av Matic, men Kepa plockade den enkelt. I 11e minuten fick Chelsea en frispark strax utanför straffområdet, och Luiz stegade upp och drog ett skott på mål som Romero parerade ut, där Pedro kunde dra en halvvolley på returen som Romero också parerade, och på den så kunde han greppa den lösa bollen. Herrera drog i 14e minuten iväg ett skott som Kepa fick slänga sig för att rädda. Matic fick matchens första gula kort redan efter kvarten spelad då han fällde Hazard på mittplan. I 17e minuten skickade Higuain en nick tätt utanför ena stolpen. Young åkte på matchens andra gula kort i 21a minuten då han kom in sent mot Pedro. I 25e minuten höll Kepa på att klanta sig då han istället för att sparka bort en bakåtpass av Azpilicueta tänkte sig att dribbla lite. Resultatet var att han fick göra en panikrensning i sista sekunden för att hindra Rashford från att peta in bollen i öppet mål. Målnollan spräcktes i 31a minuten då Mata spelade ut bollen till Pogba på vänsterkanten, varefter fransmannen drog iväg ett inlägg in i boxen där Herrera dök upp framför mål och ohotat kunde rikta in nicken till 0-1. I 35e minuten försökte sig Pedro på en luring då han drog ett skott från en inläggsposition, men den slank utanför bortre utan att Romero touchade den. Tre minuter senare var Higuain nära att komma igenom efter att ha blivit av med Lindelöf, men Shaw hann in för att bryta och sen täcka bort Hazard. Hazard blev i 41a minuten liggande efter att ha fått Rashfords dobbar över låret vid en rensning, vilket fick domare Friend att konsultera VAR, vilket resulterade i ingenting, precis som det borde. I 45e minuten så skickade Pogba en djupledsboll ut på högerkanten till Rashford, som avancerade framåt en bit. Pogba själv satte fart in i straffområdet, och när Rashfords skruvade inlägg kom så var Pogba i perfekt position att sätta huvudet till och nicka in 0-2. Kepa fick en handled på bollen men kunde inte hålla den ute. När domare Friend blåste av för pausvilan så satt United i en stadig ledning efter Herreras och Pogbas nickmål.

Andra: Chelsea sparkade igång andra halvlek utan byten av endera managern. I 50e minuten tog sig Rashford fram och försökte spela in en boll till Lukaku, men passningen hamnade för långt bak och Luiz kunde bryta. I 50e minuten så snodde Matic bollen av Hazard, men fick frispark emot sig av någon anledning. Minuten därpå fällde han Kanté och fick nog vara glad att han inte fick sitt andra gula kort. Shaw och Romero blev liggande i 56e minuten efter att ha kolliderat för att stoppa Pedro. Efter lite behandling så kunde båda fortsätta. Matchens första byte kom i 58e minuten då Pedro klev av för Willian. Rüdiger fick gult i 60e efter att ha fällt Mata. Hazard tog sig in i ytan bakom Shaw och fick en boll som han kunde bryta in och dra iväg ett skott som Herrera styrde över mål i 64e minuten. På kontringen efter hörnan fick Kanté gult kort för att ha dragit ner Rashford. Domare Friend valde också att konsultera VAR på frågan om Smalling drog ner Rüdiger vid hörnan, på vilket svaret var nej. I 71a minuten plockades Kovacic av för Barkley. Sanchez ersatte Lukaku två minuter senare. Mata fick lämna plats för Pereira i 75e, till stående applåder. I 82a minuten fick Azpilicueta göra plats för Zappacosta. Rashford togs ut för McTominay i 93e minuten.När de fem tilläggsminuterna var till ända så stod United som vinnare med klara 0-2.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

Romero: 4 – En fin dubbelräddning, och hade inte så värst mycket annat att göra. Solid, höll sin 27e nolla på 43 matcher i United.

Young: 3 – Stod för en stabil insats och man kan aldrig ifrågasätta hans mentalitet.

Smalling: 4 – Bra i försvarsspelet, lugn med bollen. Vann allt i luften.

Lindelöf: 4 – Dominant i försvarsspelet. Mittbackarna hade Higuain i fickan hela matchen.
Shaw:
4 – Stark defensiv insats och var lugn med bollen framåt. Bra insats.

Herrera: 5 – Herrera är hjärtat på Uniteds mittfält och är i riktigt fin form. Bröt och tacklades väldigt mycket och var framme när tillfälle gavs och nickade in det viktiga ledningsmålet.
Matic:
4 – Gjorde det bra med att stänga ytor i andra halvlek när han också satt på ett gult kort. Kunde ha blivit utvisad. Visade upp god disciplin och erfarenhet.

Pogba: 5 – Ett mål, en assist. Pogba är i kanonform och han visade det genom att diktera det mesta av Uniteds offensiv.

Mata: 3 – Stod för en bättre insats centralt än han gjort på kanten under säsongen. Var inblandad i första målet och var helt okej i övrigt, även om han stundtals försvann en del, särskilt i andra.

Rashford: 4 – Assisten på andra målet var riktigt fin. Rashfords arbetsmoral och löpvilja är vad som håller Uniteds offensiv igång nu.

Lukaku: 2 – Pressade väl i första, men försvann ut över ett stup i andra, och var inte nån vän med bollen. Bättre än på sistone, men inte bra.

Sanchez: 3 – Helt okej inhopp med hög energi. Man såg dock vid ett kontringsläge att snabbhet och explosivitet är borta nu.

Pereira: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

McTominay: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 – Prickade in sin startelva och taktik och gjorde inga missar med bytena heller.

Summering: United hade bra kontroll över ett ineffektivt Chelsea från början till slut. Hazard var den ende i hemmalaget med någon som helst förmåga att få något att hända, men han fick få ytor att jobba med. Jorginho stängdes tämligen enkelt ute från att göra något vettigt, vilket alla numera vet är ett lätt sätt att få Sarriball att inte fungera, men Sarri vägrar förändra det. Solskjaers beslut att spela Mata som tia bakom Lukaku och Rashford som sjönk ut mot kanterna en del visade sig vara ett bra beslut, i varje fall i första halvlek då den lille spanjoren var involverad i en hel del framåt. United tappade något i andra, just för att Mata försvann något och Lukaku slutade komma ens lite till sin rätt, men det räddades upp något av bytena. I slutändan vann man stabilt, och Chelsea kom inte särskilt nära att hota. Herrera måste helt klart få ett nytt kontrakt, och matchen visade nog varför Smalling-Lindelöf är det bästa mittbacksparet man har att tillgå. United avancerade i och med resultatet till nästa runda av FA-cupen, där man ställs mot Wolves, en match som spelas i mitten av mars.

Härnäst för Uniteds del väntar en råtuff hemmamatch mot Liverpool i ligan på söndag.

9 Kommentarer

 1. martin

  19 februari, 2019 at 00:12

  Tycker Solskjaer gjort det mesta rätt sen han kom till United. Men en sak jag förundras över, hur kan Fred vara så totalt fastspikad på bänken? Både Perreira och McTominay tycks ju gå före har vi sett i mer än en match nu. Är han så usel denne Fred? Fortsätter det så här så tycks ju det kunna växa ut till att vara Uniteds sämsta värvning någonsin sätt till speltid och värvningssumma. 1 halv miljard rätt i sjön 🙁

  • GGMU7

   19 februari, 2019 at 00:22

   Det behöver det absolut inte vara. Vissa spelare måste spelas in på rätt sätt, många värvningar vi har gjort på sistone och spelat dessa spelare fel matcher osv därav har deras självförtroende kört fast i botten. Alexis Sanchez och Fred under Mourinho är två bra exempel.

   Jag tror fortfarande på fred. Jag tror vi kommer få se honom mer i slutet av säsongen och han kommer hitta sin plats till slut.

 2. P-O

  19 februari, 2019 at 00:18

  Vilket betyg fick Pogba?

  • Felix

   19 februari, 2019 at 03:13

   Fixat nu. Han fick 5. 🙂

   • P-O

    19 februari, 2019 at 08:37

    Cool. Det var han värd.

 3. Farzad

  19 februari, 2019 at 00:54

  Förutom de två målen så hade vi inte mycket. Tycker vi spelar tok för defensivt, City visade hur bra Chelsea är, 6-1 talar sitt tydliga språk, dessutom var det ett massivt spelövertag, har aldrig sett spelare som Hazard, Kante och Luiz så dåliga. Jag tycker Shaw och Young är alibispelare, det händer absolut inget kring Shaw, även om hans defensiv är bättre än Youngs, den senare´s offensiv är däremot bättre än den förstnämndas. Men vi är några spelare kort som matchen mot PSG visade, jag tror även matcherna mot Liverpool o City kommer visa, vilka typer av spelare vi behöver!

  Har några frågetecken:
  1. Lindelöf: Är det inte meningen att han ska vara en libero, men han driver sällan med boll, mot Chelsea o PSG var det nada. Därför argumenterar jag för att vi behöver en försvarare likt Maguire som driver upp med bollen o som är svårstoppad, ibland kan man inte alltid spela sig fram.

  2. Shaw, allt för dålig beslutsfattande på den sista tredjedelen, allt för defensivt tänk där. Han är bra på att täcka ytor men inläggen och det kreativa finns inte där!

  3. Young, man märker att han börjar komma till åren, otroligt värdefull som truppspelare, men här behöver vi någon som är svårstoppad, vi behöver hitta spelartyper som Dani Alves. För att ta ett exempel, i juniortruppen finns Ethan Laird som är otroligt bra offensivt/defensivt, han dominerar. Han behöver en utlåning för att testa på herrfotboll, övertygar han så ta in honom i A-laget.

  4. Axel Tuanzabe, han skulle kunna vara spelaren som kompletterar VNL, en otroligt bollsäker och trygg spelare, otroligt avig i sin spelstil och besitter ett lugn med bollen som jag tycker saknas hos de andra försvararna. Otroligt snabb och skicklig i en-mot-en situationerna.

  5. Jag tycker inte Lukaku tillför något till spelet, han har speciella kvalitéer men är inte tillräckligt bra för att bygga anfallet kring honom, då han är begränsad som spelare. Hoppas att ryktena om byte mellan Icardi o Lukaku stämmer, Icardi är en sylvass avslutare, mkt lik OGS, men med mkt bättre teknik.

  6. Idag visar Mata att han gör sig bäst i mitten, det är han som bygger upp spelet som föranleder det andra målet, han är en otroligt bollsäker o intelligent spelare, hans touch ger honom alltid ett försprång. Börjar förstå varför Man City går så bra, i det laget har man 7-8 som Mata, med gudabenådade tillslag som är otroligt bra på att behärska kvadraten, eller one-touch-spel. Vi behöver fler spelare som har den sortens teknik, vi behöver ett rappare, bollsäkrare spel. Vi har några spelare som inte klarar av att spela bollen när de möts mot aggressiva motståndare, de tjongar iväg eller slår felpass.

  Hoppas ryktens om Koulibaly, Jao Felix, Icardi stämmer. Dessutom hoppas jag på att vi välkomnar tbx Axel Tuanzebe, o att vi gör oss av med en drös spelare. Jag hoppas även att Gomes, Levitt, Chong o Greenwood får me speltid nästa säsong.

  • Ante

   19 februari, 2019 at 07:38

   😱

  • J

   19 februari, 2019 at 08:12

   😴

 4. Albo

  19 februari, 2019 at 08:17

  Fantastisk insats rakt igenom. Ole och gänget visar stor taktisk kompetens genom att totalt stänga ner Jorginho och låta Mata (som är för långsam i presspelet) ligga som ensam forward när vi inte hade boll. Hur vi alltid hade tre spelare runt Hazard så fort han fick bollen och hur giftiga vi var med mittfältarnas löpningar in i boxen, något som inte hände en enda gång under Mourinho. Mina vänner, vi är på gång.

  Matic hade enorma problem med tempot, varnad efter 14 minuter och hade sedan flera situationer där han inte hängde med alls. Tur att han är rutinerad och lyckades undvika rött.

  Romero är fantastisk.

  Är också sjukt imponerad av Ashley Young. Att gå från en filmande vänsterytter till ett råskinn på högerbacken är en resa värd att nämnas. I nuläget måste han bara starta, han är skitviktig.

  GGMU!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Matchrapporter