Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

U18, U23, Dam – V07

En uppdatering kring Uniteds övriga lag för veckan som gått…

Under veckan som gått så spelades det tre matcher: damerna spelade två och U18 spelade en.

Övriga nyheter

 • 12/2: DJ Buffonge åkte iväg på provspel med Derby där han deltog i en U23-match mot Aston Villa.
 • Arnau Puigmal fick göra sin debut för Spanien U19, men tvingades också kliva av med en skada.
 • 13/2: U13-spelaren Harley O’Grady lämnade United för att ansluta till Wolves akademi.
 • U15 spelade en match som man vann med 4-3.
 • 14/2: Damernas match mot Aston Villa, som från början var schemalagd till 10/2, spelas den 17e April.
 • U16 flög till Slovakien för ett träningsläger fram till 19/2. Spelare från U14 och U15 fick också åka med pga skadaeläget. Truppen var (med annan åldersgrupp inom parantes om tillämpbart): GK: Eric Hanbury (U14), Dermot Mee, Daniel Polakowski (U15). DF: Owen Dodgson, Will Fish, Calen Gallagher, Iestyn Hughes, Zidane Iqbal. MF: Omari Forson (U15), Alfie Hughes, Charlie Savage, Deji Sotona, Charlie Veevers (U14), Charlie Wellens. FW: Noam Emeran, Kobbie Mainoo (U14), Manni Norkett (U14), Mipo Odubeko, Shola Shoretire (U15), Daniel Kavanagh. Dock oklart om Shoretire och Forson faktiskt åkte med då de, tillsammans med Sam Mather, kallades upp till England U15.
 • U13 åkte även de iväg på ett träningsläger, till Boston, USA, i en vecka.
 • Skadeuppdatering, möjligt återkomstdatum inom parantes. U23: Max Taylor (n/a), Lee O’Connor (18/2), Callum Gribbin (n/a), Millen Baars (18/2). U18: Ondrej Mastny (n/a), Ben Hockenhull (n/a), Ethan Laird (möjligen tillbaka i Februari), Arnau Puigmal (n/a). Lån: Tuanzebe och Borthwick-Jackson väntas båda vara tillbaka i början av Mars.
 • Di’Shon Bernard fick två matchers avstängning för sitt röda kort mot Liverpool.
 • 15/2: Noam Emeran presenterades officiellt som Manchester United-spelare.

 • Max Taylors frånvaro förklarades också: han hade varit frånvarande pga kamp mot cancer där han behandlats med kemoterapi, vilken han svarat väl på.
 • 16/2: U13 besegrade Burnley med 6-0, och U16-flickorna kryssade med 1-1 borta mot Birmingham.
 • 17/2: U11-laget spelade två turneringar i helgen och vann båda.

Lånekollen

 • Regan Poole spelade två matcher i veckan: på tisdagen spelade han hela matchen när Newport förlorade mot MK Dons med 0-1 hemma, och han spelade även hela matchen när Newport föll med 1-4 hemma mot City i FA-cupen. Newport ligger på 15e plats av 24 lag i League Two.
 • Zak Dearnley spelade också två matcher i veckan. I Paul Scholes managerdebut mot Yeovil Town på tisdagen så startade han på topp och blev utbytt i 76e minuten när Oldham vann med 4-1. Han startade och blev utbytt i 75e minuten i när Oldham kryssade mot Crewe på lördagen också. Oldham är 10a i League Two och har häng på playoffplatserna.
 • När AFC Fylde slog Ramsbottom United med 4-1 i FA Trophy på tisdagen och gick vidare till kvartsfinal (där antingen Carshalton Athletic eller Barnet väntar) så satt Tom Sang på bänken hela matchen. I ligamatchen mot Chesterfield på lördagen (förlust 0-1) så fanns han inte ens med på bänken. AFC Fylde sitter för närvarande på 4e plats, en playoffplats, i National League.
 • Dean Henderson höll nollan två gånger om under veckan, först mot Middlesbrough på onsdagen, seger med 1-0, och sen mot Reading på lördagen, seger 4-0. Sheffield ligger på andra plats i Championship.
 • Kieran O’Hara vaktade kassen för nedflyttningshotade Macclesfield Town, näst sist i League Two, när de kryssade med 1-1 hemma mot Colchester United.
 • Matty Willock fick spendera hela matchen på bänken när hans Crawley Town spelade en mållös tillställning borta mot Northampton Town.
 • Callum Whelan fick inte ens plats på bänken när Port Vale föll med 0-1 hemma mot Morecambe.
 • James Wilson fick hoppa in i 64e minuten i Aberdeens 2-2-kryss mot St Mirren.
 • Demetri Mitchell var inte med i truppen när Hearts förlorade med 2-1 borta mot Motherwell.
 • Joel Pereira fick se hela matchen från bänken då Charleroi besegrade hans KV Kortrijk med 1-2 på Guldensporen Stadion. Kuriosa: KV Kortrijk ägs av Cardiff City’s ägare Vincent Tan.

Matcher

Veckans första match var på onsdagen då Casey Stoneys damlag åkte till Farley Way Stadium för att spela den match mot Jonathan Morgan’s Leicester som sköts upp efter helikopterkraschen. United inledde matchen ganska slarvigt även om man dominerade bollinnehav och spel. Matchens första bra chans kom i 13e minuten då Sigsworth fick ett tämligen fritt nickläge på en hörna, men inte lyckades hålla nicken nere utan fick se den gå över mål. Ledningsmålet kom dock knappt två minuter senare då en boll skickades in i straffområdet där Franklin-Fraiture och Lambourne missade i kommunikationen och tillät Toone dra med sig bollen och rulla in den till 0-1. 0-2 kom knappa minuten senare då Green fann Toone i djupled och Toone sköt in den över en utrusande Lambourne. United testade Lambourne lite utifrån via skott av Galton och Sigsworth, men utan att störa keepern nämnvärt. I 41a minuten fick United ett bra frisparksläge efter att Sigsworth blivit fälld, men Zelem skickade bollen högt över. Strax före halvtid så jagade Hanson ifatt en boll nere vid kortlinjen, och försökte bryta tillbaka upp i straffområdet för att kunna skjuta, och blev nerdragen av Lambourne. Straff till United. Zelem stegade upp och sköt en halvdan straff som Lambourne gjorde det bra och tippade till hörna. På hörnan fick Zelem bollen och lobbade tätt över.

I andra halvlek la United in en till växel. I 51a minuten kom 0-3 då Hanson tryckte in ett inlägg från nära håll. Två minuter senare fick United frispark centralt utanför straffområdet, och Greenwood skruvade snyggt in 0-4 i krysset. När United i 65e minuten fick sin andra straff för dagen, efter att Greenwoods skott blockerats av en arm, så var det Ella Toone som klev upp och iskallt rullade in 0-5 för att fullborda sitt hattrick. Devlin hade otur som inte fick näta i 78e då hennes skott tog i undersidan av ribban och gick ut. Fyra minuter senare så spelade Greenwood ut en boll till L.James på kanten, och hon drog iväg ett lågt inlägg som H.James försökte rensa, dock inte bättre än att hon sköt den på N.Johnson och in i mål till 0-6. Matchens sista mål kom i 88e minuten då Devlin spelade fram Toone som sköt in sitt fjärde mål till 0-7 över Lambourne. Devlin hann få ett bra läge på pass av L.James, men försöket att dra förbi Lambourne misslyckades och målvakten fick avsluta kvällen med att göra en bra räddning.

I och med Ella Toones fyra mål så hade fyra Unitedspelare gjort tvåsiffrigt antal mål (alla turneringar inräknade): Mollie Green toppade skytteligan med sina 12 mål, tätt skuggad av Ella Toone och Jess Sigsworth på 11, och Lauren James avrundade med 10 mål – därefter var det ett gap ner till Arnot på 6 mål.

United XI: Chamberlain – Smith, A.Turner, M.Turner, Greenwood (c) – Zelem, Green, Toone – Hanson, Sigsworth, Galton

United bänk: Ramsey, Harris, Hartley, Palmer, L.James, Arnot, Devlin

Leicester XI: Lambourne – Jackson, Morgan (c), H.James, Nymoen – Domingo, Dugmore, Franklin-Fraiture, L.Johnson – N.Johnson, M.Johnson

Leicester bänk: Clarke, Greengrass, Axten, Ayisi, Brown, Worts, Thomas

 

På lördagen var det dags för Manchester-derby i U18 PL Cup, en match som spelades på en träningsplan på Etihad Campus och där enbart spelarnas familjer fick närvara (av säkerhetskäl, sas det, vilket också gjorde coverage väldigt begränsat). Matchen visade sig bli en tuff och kampbetonad historia, där Unitedkaptenen Brandon Williams tvingades kasta in handduken efter knappa kvarten spelad pga en tuff smäll. Två minuter senare så kom 1-0 till hemmalaget då Felix Nmecha drog till ett hårt och lågt skott utifrån som Thompson inte nådde. Då det främst var kamp på mittplan som gällde så var chanserna milt sagt lätträknade. Traore hade ett skott som gick tätt utanför ena stolpen.

Efter tio minuter spel i andra halvlek så kom nästa kalldusch då Dele-Bashiru drog till från utanför straffområdet – hårt och lågt intill ena stolpen, 2-0. United pressade hårt men frånvaron av skyttekungen Greenwood var märkbar, och särskilt nära kom man aldrig. Spiken i kistan satte Nmecha i 81a minuten då han bröt in från kanten och tryckte in 3-0 mellan Thompson och dennes närmaste stolpe. Därmed var det City som gick vidare till finalen i U18 PL Cup, och för United återstod endast ligan (samt UEFA Youth League för de som skulle vara med i U19). Det ska ju dock sägas att United var rätt försvagade, särskilt i försvaret, där man tvingades spela två mittfältare i Garner och Galbraith, där särskilt den förstnämnde saknades på mittfältet. Skillnaden mellan Greenwood och Bughail-Mellor när det kommer till målskyttet är ganska avgrundsdjup också.

United XI: Thompson – Galbraith, Mengi, Garner, Williams (c) – Levitt, Traore, McCann – Elanga, Bughail-Mellor, Ramazani

United bänk: Devine, Carney, Stanley, Helm, McGhee

City XI: Moulden – McDonald (c), Hardwood-Bellis, Amankwah, Robinson – Doyle, Nmecha, Dele-Bashiru – Ogunby, Knight, Wright-Phillips

City bänk: Hamilton, Trafford, Oduroh, McNeill, McAtee

City Manager: Paul Harsley

Domare: Jack Nield

 

Veckans tredje och sista match var en hemmamatch för damerna i FA-cupen, som dock spelades på Ewen Fields i Hyde. Man ställdes där mot Rachel Yankey’s London Bees. United fick matchens första bra läge efter åtta minuter, då Devlin petade in en boll efter lite flipperspel som följde på ett inlägg av Sigsworth, men linjedomaren flaggade av Devlin för offside. Ledningsmålet skulle istället komma i 28e minuten. Palmer drog ut en långboll på vänsterkanten från sin mittbacksposition och gav Ella Toone motorväg fram på kanten: Toone avancerade framåt, bröt in i straffområdet, skickade ett skott rakt på Quantrill som denna bara kunde parera tillbaka rakt ut, och Toone kunde skjuta in returen till 1-0. Tre minuter senare så drog Greenwood iväg ett bra skott på frispark som Quantrill tvingades tippa till hörna. 2-0 kom i 33e minuten när Arnots inlägg fann Green som snyggt tog ner den, kallt väntade ut Rolandsen som halkade omkull, och sen placerade in bollen förbi en chanslös Quantrill. United fortsatte att dominera, men Bees försvarade sig bra och man kom inte till så många klockrena chanser. Emily Ramsey fick göra sin proffsdebut när hon byttes in i andra halvlek. Lite mer action kom först efter att Lauren James bytts in med kvarten kvar: i 80e minuten prickade hon ribban med ett avslut, och i 87e minuten så skickade hon en boll över backlinjen som Devlin kunde lobba vidare över Quantrill till 3-0, vilket blev slutresultatet.

United ligger tvåa i FAWC med 31 poäng, fem poäng efter ledande Spurs, men man har också två matcher mindre spelade. Chalrton och Durham skuggar båda på 29 poäng, men Charlton har en match mer spelad än Unitedo ch Durham har två.

United XI: Chamberlain – Harris, Palmer, M.Turner, Smith – Green, Greenwood, Toone – Sigsworth, Devlin, Arnot

United bänk: Ramsey, A.Turner, Galton, James, Hanson

Bees XI: Quantrill – Johnson, Wilson, Wheeler, Rolandsen – Will, Gibson, Nunn – Gould, Littlejohn, Pickett

Bees bänk: Loomes, Wilkinson, O’Leary, Dench, Unitt

 

Tre matcher kommer spelas denna vecka: den första är redan idag, då U23 spelar borta mot Stoke U23. Damlaget spelar på onsdag, då man spelar borta mot Sheffield United. Sist ut är U18 som spelar borta mot Blackburn på lördag.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Nyheter