Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Chelsea v Manchester United

I morgon måndag är det dags för Manchester United att ta sig an Chelsea i den femte omgången av FA Cupen. Här är en rapport inför matchen…

Dagsform

United åkte i veckan på sin första förlust under Ole Gunnar Solskjaer då PSG gästade Old Trafford och vann med 2-0, trots att man saknade både Neymar och Cavani. United inledde matchen bra, men gästerna åt sig in mer och mer och var det bättre laget matchen igenom. United har nu en mycket tuff uppgift att vända dubbelmötet i returen i Paris om ca två och en halv vecka – något som också oddsen vittnar om, då det just nu är 13.75 ggr pengarna på att United tar sig till vidare till kvarten. Som om inte resultatet var illa nog så blev även Pogba utvisad i matchens slutminuter efter att ha fått sitt andra gula kort.

…Men Solskjaer har tio segrar och ett kryss sedan han tog över rodret från Mourinho och den sviten, plus några gynnsamma resultat i konkurrenternas matcher har gjort att United nu gått om både Arsenal och Chelsea i tabellen och ligger nu på fjärdeplats.

Morgondagens motståndare Chelsea har visat upp en mycket svag bortaform på sistone. Bl.a. så fick man i förra PL-omgången stryk med hela 6-0 borta mot Manchester City, vilket är lagets största förlust sedan 1991. I omgången innan dess vann man dock med 5-0 hemma mot Huddersfield, men i omgången dessförinnan fick man stryk med 4-0 borta mot Bournemouth. I veckan spelade man Europa League mot Malmö, i Malmö och vann då med 2-1 efter mål av Barkley och Giroud.

Läget i lagen 

Martial och Lingard skadade sig i matchen mot PSG och blir borta två till tre veckor och Valencia och Darmian får ses som frågetecken. Solskjaer bekräftade att supertalangerna Angel Gomes och Taith Chong kan komma att involveras i matchen och han sa även att formstarke Mason Greenwood hade varit aktuell om det inte var för den skada han nyligen ådrog sig. Så norrmannen verkar inte rädd att i sann Unitedanda ge de unga spelarna chansen.

Chelsea har tre spelare på skadelistan – Drinkwater, Loftus-Cheek och Cahill – men alla tre har comeback-datum i morgon.

Senaste matchen 

United har generellt svårt att vinna borta på Stamford Bridge, men då lagen möttes i ligaspelet tidigare under säsongen så var man mycket nära att göra det. Tyvärr så fick Ross Barkley in kvitteringen till 2-2 i den 96:e matchminuten. Uniteds båda mål gjordes av Anthony Martial.

Domare

Kevin Friend är huvuddomare i morgon och det blir fjärde gången han dömer United denna säsong.

Matchen

En riktigt svårtippad match mot ett svajigt Chelsea, som åkt på några riktiga knockar på bortaplan men däremot gjort det bra på hemmaplan. Chelsea brukar vara en knepig motståndare för Manchester United och enligt oddsen är man favoriter till segern i morgon, men United lär vara riktigt sugna på att resa sig efter tisdagens fall mot PSG. Det blir dock ingen lätt uppgift. Speciell sedan både Martial och Lingard saknas. Men jag tror på seger 2-1 till United. Pogba och Rashford målskyttar.

Avspark 20.30 Stamford Bridge

Speltips från Unitedsverige. 

Snabbare erbjuder mängder av spelmöjligheter och bra odds. Dessa tips kör vi på Unitedsverige.

United vinner och båda lagen gör mål – 5.60 ggr pengarna

Paul Pogba första målskytt – 9 ggr pengarna

Chelsea får första varningen i matchen – 2.10 ggr pengarna

Kolla in fler odds här. Ingen krånglig registrering. Snabbt och tryggt med Bank ID.

5 Kommentarer

 1. martin

  17 februari, 2019 at 17:33

  Svårt att landa i någon startelva man vill se nu när Lingard och Martial är borta, men hur jag än vänder och vrider på det kommer jag fram till att jag vill se en 4 4 2 med diamant på mitten, likt man spelade mot Tottenham och Chelsea.

  Rashford ——–——–——–——–Lukaku

  ——–——–——–Sanchez——–——–——–
  ——-Pogba—–—Matic——-herrera—————–

  Shaw——-Jones———-VNL-————Young

  ———————-–De Gea—————————

  Rashford och Lukaku ihop på topp. Sanchez i mitten som falsk nia. Han kan ju uppenbarligen inte spela på en kant längre, men var ju helt Ok mot Arsenal centralt. Samma mittfält som vanligt och efter mycket om och men så väljer jag jones bredvid Lindelöf på backplatsen.

  • Brämhult

   18 februari, 2019 at 08:21

   Vill inte ha Alexis och Lukaku på planen samtidigt. Bådas form och inställning är för tillfället bedrövlig. Bättre att flytta upp Young eller Dalot eller Pogba på ena kanten.

   • Böje

    18 februari, 2019 at 09:57

    Jag skulle hellre slänga in Gomes än Sanchez, han kan omöjligt göra det sämre. Mr Arsenal ser ut att gå samma öde till mötes som Mr Everton och Mr Chelsea. Tydlig slutsats. Värva inte trött folk från rivaler.

  • Vidic

   18 februari, 2019 at 12:49

   Håller med om att Martins elva ser bäst ut efter rådande förutsättningar. Alternativet är att peta Sanchez och köra 5-3-2 i en sådan tuff bortamatch utan ordentliga kantspelare.

   Rash-Lukaku
   Pogba-Matic-Herrera
   Shaw-Jones-VNL-Bailly-Dalot

 2. Azze

  17 februari, 2019 at 18:22

  Mycket svår match, omspel på vår hemma är nog vår bästa chans

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Nyheter