Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

”Kommer inte definiera säsongen”

Ole Gunnar Solskjaer säger att gårdagkvällens förlust inte kommer att definiera säsongen för United…

Efter tio segar och ett kryss så kom Solskjaers första förlust då PSG i går kväll gästade Old Trafford och vann med 2-0. Nu väntar ett tufft schema framöver där Chelsea står först på tur i FA Cupen innan Liverpool väntar i ligaspelet. Solskjaer säger att man måste dra lärdom av förlusten mot PSG och inte låta den definiera säsongen.

”Det såg ut att bli den match vi trodde det skulle bli. I första halvlek var det inte mycket och sedan fick de det första målet och det var dåligt av oss att släppa in det. När det fick det så fick de momentum. De började kontrollera matchen och de hade erfarenheten att fullfölja. Man kunde se att vi inte spelat den här typen av matcher på ett tag och vi måste lära oss av den här erfarenheten, för den här typen av erfarenheter kan falla ut på olika sätt – det kommer inte bli en förlust som definierar säsongen för oss. Det måste bli en som vi drar lärdom av.”

Annons – Revansch mot Chelsea på måndag? Just nu ger Snabbare superoddset 5.50 på att United vinner och att båda lagen gör mål. Kolla även in oddsen till kvällens Champions League-matcher – HÄR.

22 Kommentarer

 1. martin

  13 februari, 2019 at 15:36

  Jag har funderat jättemycket på vad Ole kunde gjort annorlunda i både bytesväg och allmänt rent taktiskt och hur han bör formera laget till returen och även mot Chelsea på måndag. Finns inte Lingard tillgänglig på högerkanten så gillar jag inte alls att spela Mata där. Men varför inte Dalot? Han är snabb och van vid högerkanten. Visserligen back, men jag tror han skulle göra det bättre än alla andra tillgängliga alternativt. Skulle gärna se honom där på måndag mot Chelsea. Om man inte väljer att spela att spela nån form av diamant. Men väljer man man ett 4 3 3 system så gärna Dalot till höger i så fall. I och med dagens förutsättningar. I returen funderar man ju på vem som bör ta Pogbas plats. Ser inga rimliga alternativt än Mata där faktiskt. Om skadeläget fortsätter att vara som det är. Eller bör man göra en helchansning o spela Fred?

  Hade varit kul att höra er andras tankar??? 🙂

  • Adam

   13 februari, 2019 at 16:14

   Jag kan känna att man inte har något att förlora på att testa Greenwood på högerkanten i några matcher. Se vad han gör för i seniorfotboll liksom. Mata lyckas nog bättre i Pogbarollen ja men tycker överlag han känns färdig på denna nivå

   • Felix

    13 februari, 2019 at 17:49

    Greenwood är dock inte ytter och har haft en tendens att försvinna när han puttats ut på kanten. Ska man ta någon nerifrån att spela som högerytter så är det Chong som gäller.

    • Adam

     13 februari, 2019 at 20:28

     Nä vet att han är anfallare. Väldigt sällan en så ung anfallare får chansen som nr. 9 direkt. De brukar alltid få börja på kanten. Ex. Rashford, van Persie i Arsenal, Martial i Monaco. Jag tycker Chong saknar slutprodukt (om än lovande) varför jag tycker det hade varit mer spännande att testa Greenwood.

     • Felix

      13 februari, 2019 at 20:50

      Mja, fast då har det ju ofta handlat om att de ändå har vissa egenskaper för kantspelet. Jag tycker att Greenwood i mångt och mycket saknar just det, och att hans absolut största styrka är målskyttet. Bättre då att knuffa ut Rashford till höger och köra Greenwood som striker, eller en julgransformation med båda på topp. Greenwood har som sagt haft en tendens att försvinna när han fått spela på kanterna (då Burkart spelat centralt) i U18.

      Chong kanske saknar slutprodukt något, men det spelar i mitt tycke underordnad roll, om han kan spela ytter på riktigt och bidra åt båda håll (i speluppbyggnad och försvar).

    • pink

     14 februari, 2019 at 15:55

     hahaha, starta med greenwood mot psg… herre min jesus

     • Adam

      14 februari, 2019 at 17:55

      Var sa jag att ha skulle spela mot PSG? Jag sa att man borde testa honom i förstalaget och se vad han går för. Man har ingen aning om hur han presterar i seniorfotboll innan man testar honom. Var hade Mbappe eller Rashford varit ifall de aldrig fått chansen? Går inte att göra det mkt bättre än Greenwood gör det i ungdomslagen, alltså kan det vara värt att se vad han gå för i ett seniorlag. Han kommer ju uppenbarligen inte bänka någon annan om han inte gör det bra.

  • Felix

   13 februari, 2019 at 17:51

   Att ersätta Pogba blir både svårt och tungt. Kan lika gärna dra lott mellan Pereira, Mata och Fred, för det är ungefär samma sannolikhet att de lyckas med något. Själv hade jag väl testat Fred, mest för att hans ettrighet kan iallafall ge lite mer presspel, samtidigt som han ändå har en viss teknisk förmåga (om än en fruktansvärt ojämn sådan).

   Å andra sidan kanske man inte ska utesluta McTominay där, som kanske kan erbjuda löpningar vilket kan vara viktigt om Lingard saknas. Tror iallafall inte att någon av de yngre kreativa spelarna är redo att testas (Gomes, Barlow, Traore).

   • Geno

    14 februari, 2019 at 07:37

    Finns en till yngre spelare som har mer talang och fotboll i sig än de tre som du nämnde..
    James Garner

    • Felix

     14 februari, 2019 at 12:24

     Ser inte Garner som en kreativ spelare på samma sätt som de andra tre dock. Kanske borde lägga till Levitt också i och för sig. Garner är mer sittande/box-to-box snarare än en playmaker. Nog för att han har talang, men Garner skulle fylla antingen Matics eller Herreras roll snarare än Pogbas.

 2. Böje

  13 februari, 2019 at 18:42

  Jösses vad Fellaini hade behövts nu. Korkad försäljning, vi har flera spelare som aldrig har bevisat ett skit (Fred, Pereira, Sanchez) som är kvar men vår lojalaste krigare skickas till Kina för kaffepengar. Vi vet alla att det spelar ingen roll om det blir Mata, Fred eller Pereira som startar, alla tre kommer vika ner sig totalt och bli överkörda.

  • Affe

   13 februari, 2019 at 21:36

   Böje,bra talat. Så är det!

  • Albo

   13 februari, 2019 at 21:53

   Instämmer också helt, bra Böje 👍🏽

  • Xinpei

   14 februari, 2019 at 00:21

   Problemet med Fallaini är att han lider exakt av det Mata lider av men saknar det Mata har. Alltså han saknar snabbhet men kan inte kompensera det med teknik och spelsinne. Han passade helt enkelt inte in i OGS spelstil och därför var det rätt att låta honom gå. Spelar ingen roll om han var lojal. För tusan Manchester är fylld av människor som skulle vara exakt lika lojala som Fellaini om de fick chansen utan det måste baseras på fotboll och spelarens skicklighet och där är Fellaini klart sämst även bland de du nämner. Inte bevisat ett skit? Fred har knappt fått chansen, Pereira är billig och Sanchez kan spela på flertalet positioner.

   • Böje

    14 februari, 2019 at 05:36

    Xinpei: Pereira är billig? Vad spelar det för roll om han fortfarande är dålig? Jag själv skulle kunna spela för 1 krona i veckan men jag är fortfarande för dålig. Eller vad menar du?? Han har fortfarande inte bevisat ett skit??? Tafatt och valpig, hade blivit totalt slaktad av PSGs mittfält.

    Alexis kan spela på olika positioner? Vad spelar det för roll om han fortfarande är dålig? Han har inte gjort en bra grej på ett år, han blir bara sämre. Jag själv spelade både mittback och vänsterback men jag skulle inte platsa i United för det. Utveckla gärna ditt resonemang om varför en billig spelare och en mångsidig spelare ska få spela borta mot PSG, trots att båda är kassa. Blir intressant att höra.

    Fellaini kompenserar inte med teknik, det vet alla om. MEN han krigade för UNITED med livet som insats varje gång, han hade kunnat käka upp hela PSGs lag i huvudspelet vilket ingen annan i vårt lag kan göra. Han hade kunnat psyka Verratti till att ta ett rött kort och han hade kunnat ta ner Thiago Silva på jorden med en rejäl propp.

    Ser fram emot ditt svar även fast jag inte tror det kommer nåt.

    • Solskjaer

     14 februari, 2019 at 06:53

     Böje – Xinpei 3-0

  • Roy

   14 februari, 2019 at 16:28

   👌👏,helt rätt.

 3. Mogge

  13 februari, 2019 at 20:03

  Fred trodde jag vi skulle få ut mer av. En halv miljard rätt i sjön.

  • Vidic

   13 februari, 2019 at 21:33

   Chilla lite va, det har gått en halv säsong. Vidic, Evra och Carrick är exempel på spelare som ansågs vara floppar efter första halva säsongen. Det är först efter nästa säsong man kan uttala sig om han är en flopp eller inte. Kreativa brassar är inte kända för att slå igenom på en gång i PL.

  • Xinpei

   14 februari, 2019 at 00:22

   Låt honom få spela innan du gör det uttalandet? Tio matcher varav många från bänken är inte grund nog kalla honom för en flopp.

 4. Haha

  13 februari, 2019 at 23:05

  Declan Rice hade varit en intressant värvning

 5. Kjellb

  14 februari, 2019 at 10:08

  Ja med tanke på alla höjdbollar i straffområdet som gjordes så hade fellani passat utmärkt. Men nu är det så att United ska hålla bollen på marknivå (kortpassningar/ vägg) det är så vi spelar bäst och oftast det som varit taktiken hittils. Men mot PSG ändrades detta eller så klarade man helt enkelt inte av att spela ut i mot dem.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/7 13.30
Manchester United - Inter
Tour 2019
Visas på MUTV, Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: lopa Longstaff om UnitedryktenaHaha: Förmodligen mer än dig - som låtsas ha sett Långben spela fotboll när faktum är att han knappt spelat…Jul 20, 11:51
 • Kommentar från: United4ever Longstaff om UnitedryktenaYes! Mer brittiska spelare och unga! Köp Longstaff för Max 300 mille..om några år vill alla klubbar ha honom…Jul 20, 09:46
 • Kommentar från: Scholes Sky Italia: Bud på SMSHåller med dig men klubben måste då hitta de nya strukturerna och det har man inte gjort.Jul 20, 08:43
 • Kommentar från: martin Longstaff om UnitedryktenaHaha, så bra skrivet Björn. Men Tobbe har en galen övertro till allt som är engelskt eller premier league. Allt…Jul 20, 04:35
 • Kommentar från: Jensen Sky Italia: Bud på SMSScholes, Man kan inte leva i det förgångna hur länge som helst. Det finns ju inget som säger…Jul 19, 23:07

FLER Nyheter