Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

U18, U23, Dam – V06

En uppdatering kring Uniteds övriga lag förra veckan…

Tre matcher spelades under veckan som gick – tydligen så var damernas match mot Aston Villa inte spikad, och nu står datumet för den som TBD (To Be Decided). U18 spelade två matcher, båda mot Liverpool-lag, och Damerna spelade en cupmatch mot Arsenal.

Övriga nyheter

 • 08/2: Man Utd U23’s Max Dunne bytte, av oklar anledning, efternamn till Taylor.
 • Damlaget lånade ut sin 17åriga målvakt Fran Bentley till Sheffield United för resten av säsongen.
 • 09/2: Man Utd U16 spelade mot och besegrade Liverpool u16 med 3-4 på bortaplan. Målen gjordes av Mipo Odubeko x2 (+1 assist), Charlie Wellens (+1 assist) och Mark Helm. Alfie Hughes gjorde dessutom två assist. Tre spelare från U18 var med U16 (Helm, Denham, Neville) samt en från U15 (Bennett) pga skadeläget i U16.’
 • U16-flicklaget spelade en tidigare uppskjuten FA-cup-kvartsfinalmatch i FA Youth Cup mot York, och man vann med klara 6-1. I semifinalen väntar Chelsea.
 • 10/2: Girls Development Squad (spelare som är 16+ men som inte går in i a-truppen, typ) vann med 3-2 mot Bristol i en cupmatch.
 • U13 besegrade Aberdeen med 5-1. U14 kryssade med 0-0 mot Everton i Albert Phelan Cup, och det resultatet innebar avancemang till kvartsfinal.

Lånekoll

 • 05/2: Regan Poole spelade hela matchen när hans Newport skrällde ut Middlesbrough ur FA-cupen med 2-0 i omspelet.
 • 06/2: I skotska ligan så fanns det två lånespelare som fick speltid i omgången. James Wilson hoppade in i 64e minuten när hans Aberdeen föll med 2-4 hemma mot Rangers, och Demetri Mitchell kom i 82a minuten för Hearts i en mållös tillställning hemma mot Livingston.
 • 08/2: Dean Henderson vaktade buren för Sheffield United, men han fick släppa tre bollar förbi sig när Aston Villa hämtade upp 0-3 till 3-3.
 • 09/2: Ethan Hamilton spelade hela matchen när Rochdale förlorade med 0-1 mot Coventry, och han drog på sig en varning.
 • Callum Whelan fick inte plats i truppen när Port Vale föll borta mot Cambridge med 1-0. Inte heller Tom Sang, AFC Fylde, fick plats i sitt lags trupp när de kryssade med 1-1 borta mot Maidstone United i National League.
 • När Crawley Town och Oldham möttes så byttes både Matty Willock (i 76e minuten för Crawley) och Zak Dearnley (i 66e minuten för Oldham) in, och den senare gjorde Oldhams andra mål, hans första proffsmål, i en 0-3-seger.
 • Regan Poole var återigen given i Newports försvar när de i ligan vann med 1-0 hemma mot Mansfield Town.
 • Kieran O’Hara i Macclesfield Town, också han målvakt, fick likt Henderson släppa tre bollar förbi sig när hans lag kryssade med 3-3 mot Crewe. Han fick dessutom ett gult kort.

 

Veckans första match spelades på tisdagen då Neil Ryan’s U18 åkte för en bortamatch mot Paul Tait’s Everton U18 på Finch Farm. Matchinledningen var tuff men öppen. Hosie fick matchens första gula kort redan i 4e minuten för en stämpling på Ramazani. Därefter så hade Adedoyin en radda avslut som Thompson inte hade några större problem med. I 26e minuten blev det tungt för Everton då Hosie klantigt drog på sig sitt andra gula kort för dagen för en sen kapning av Williams, och han åkte därmed ut. På frisparken som följde var Richards nära att göra självmål, då han nickade bollen i egen ribba störd av Bernard, och när Elanga försökte cykelsparka returen så prickade han bara Anderson’s huvud och blev avblåst. Traore kom nära för United i 28e minuten då han drog till ett skott som styrdes på en försvarare, i ovansidan av ribban och ut. Tre minuter senare så kombinerade Ramazani och Williams bra och fick fram bollen till Traore, som fick se sitt avslut räddas i burgaveln av Tyrer. I 36e minuten tvingades Puigmal kasta in handduken pga skada, och han ersattes av Galbraith.

Andra halvlek fortsatte mycket i samma regi som den första. Simms fick i 51a minuten iväg ett skott som Thompson parerade väl. Sex minuter senare så bröt Ramazani in och drog till ett skott som Tyrer kunde skopa upp. Efter de inledande minuterna av halvleken där Everton orkat hyfsat så började United ta över mer och mer. Elanga ville ha straff i 75e efter att ha fallit i straffområdet, men domare Alan Bennett friade. I 80e minuten skickade Elanga in ett inspel som fann Greenwood, men dennes avslut var inte klockrent och bollen gick i ribba ut. Everton såg ut att klara av att hålla undan, men i 88e minuten så klantade sig Collins rejält efter lite flipperspel i straffområdet, och han slängde sig in i en okontrollerad tackling och fällde Greenwood. Denna gång tvekade inte domare Bennett utan han pekade på straffpunkten. Levitt stegade upp och sköt in 0-1 i ena hörnet och tre viktiga poäng till United. Efter slutsignalen blev det dock storbråk efter att Richards stämplat Williams precis efter slutsignalen, men det såg inte ut att bli några repressalier för någon spelare.

United XI: Thompson – Puigmal, Mengi, Bernard, Williams (c) – Garner, Traore, Levitt – Elanga, Greenwood, Ramazani

United bänk: Galbraith, Carney, McCann, Devine, McGhee

Everton XI: Tyrer – Hosie, Richards, Anderson, Collins – Iversen (c), Carroll – Hunt, Adedoyin, Hughes – Simms

Everton bänk: Barrett, Quirk, Warren, McKeown, Dobbin

 

Casey Stoney’s damlag åkte till Meadow Park i Borehamwood för att inför 1832 åskådare spela semifinal i Continental Tyres Cup (ligacupen) mot Arsenal Women, tränade av Joe Montemurro, på torsdagen. City hade redan gått vidare till finalen dagen innan via 0-2 borta mot Chelsea efter att Nikita Parris gjort båda målen i andra halvlek. United inledde hur som helst matchen piggt, och första kvarten höll man i spelet bra. Sigworth kom nära i 14e minuten men hennes skott gick utanför bortre. I 18e kom istället en kalldusch som gick emot spelet, då Bloodworth skickade iväg en djupledsboll som Miadema snappade upp efter att ha löpt sig loss bakom Uniteds backlinje, och fri med Chamberlain gjorde hon inga misstag utan rullade in 1-0 till Super League-laget. Målet gjorde att luften gick ur United något, och matchbilden blev jämnare. I 31a minuten var målet påväg att upprepa sig, men denna gång så sprang A.Turner ner McCabe, vilket hon fick gult kort för, men det blev inget andra mål där. A.Turner hade i 35e minuten en nick som gick rakt på van Veenendaal, och i 42a minuten så var Arsenal som fick ett nickläge efter att Harris gått bort sig, men Zelem var vaken och blockerade bort nicken. När pausvilan kom så satt Arsenal i ledning, och även om United periodvis lyckats kontrollera spelet så var alltid känslan att Arsenal hade lite extra skärpa.

United inledde även andra halvlek piggt, men det höll sig knappt tio minuter. I 49e minuten så drog Mead till ett skott efter passning av Miadema, vilket Chamberlain parerade till hörna. I 60e minuten kom ett tungt 2-0 då Meads inlägg styrdes på en försvarare och damp ner framför Miadema som enkelt kunde rulla in sitt andra mål för dagen. Arsenal var sen det lag som skapade bäst chanser, bl.a. i 70e då van de Donks inspel fann Miadema som drog ett kort inlägg till Mead vars nick gick via en försvarares huvud i ribban och ut. Mead och Little hade båda skott som räddades eller täcktes. I 83e minuten så kom ett tröstmål då Hansons skott blockerades och hamnade framför Green som vid straffområdeslinjen placerade in 2-1. Reduceringsmålet innebar startskottet för en sällan skådad uppvisning i maskning av Arsenal (den hade gjort Tony Pulis anno 2010 stolt). United lyckades inte få något som helst flyt eller rytm och när domaren blåste av för full tid hade man inte ens kommit nära att skapa något för att kvittera. Därmed gick Arsenal vidare till finalen, men United hade i varje fall visat att man inte kommer vara någon slagpåse ens för topplagen i Super League nästa säsong – man saknade bara lite skärpa.

United XI: Chamberlain – Harris, A.Turner, M.Turner, Smith – Greenwood (c), Zelem, Green – James, Galton, Sigsworth

United bänk: Ramsey, Roberts, Palmer, Devlin, Toone, Arnot, Hanson

Arsenal XI: van Veenendaal – Arnth, Williamson, Quinn, Mitchell – Bloodworth, Little, van de Donk – Mead, Miedema, McCabe

Arsenal bänk: Peyraud-Magnin, Veje, Kuyken, Grant, Filis, Hazard

 

Veckans sista match spelades på lördagen då U18 tog emot Barry Lewtas’ Liverpool U18 hemma på Aon Training Complex. I och med att matchen spelades i princip samtidigt som a-lagets match mot Fulham så var coverage på matchen i princip noll. Av allt att döma så var första halvlek tämligen tillknäppt och chansfattig, sånär som på målet som kom efter halvtimmen spelad då Bernard styrde in ett inlägg slash skott av Pools ytterback Jack Walls i egen kasse till 0-1. I andra halvlek så skapade United lite halvchanser inledningsvis, via Br.Williams och Bernard, men utan att lyckas göra mål. I 63e minuten kom dock en scenförändring, kanske inte helt oväntad, då Brookwell fick sitt andra gula för en tackling på Elanga, och blev utvisad. Detta var sjätte raka mötet lagen emellan som Liverpool U18 fått en spelade utvisad. United hade ändå problem att skapa klara chanser, och när Bernard drog på sig sitt andra gula i 85e minuten så såg det mörkt ut. Men sista ordet var inte sagt, utan i 88e minuten väggade sig Elanga in i straffområdet och sköt in 1-1 förbi Be.Williams. Innan domare Michael Crusham lät slutsignalen ljuda så hann Pool-inhopparen Ritaccio pricka ribban. Lagen fick hur som helst dela på poängen.

I och med resultaten i veckans två matcher för U18 så ligger man nu trea i U18 PL Group North på 30 poäng, en poäng efter Everton och Liverpool. Everton leder på målskillnad men har en match mer spelad än Liverpool. United har samma målskillnad som Liverpool men har också en match mer spelad. Man har också en match mer spelad än Derby som ligger fyra med 29 poäng. Poängskillnaderna mellan 4eplacerade Derby, 5eplacerade Mboro och 6eplacerade Stoke är 29-22-16.

United XI: Thompson – Galbraith, Mengi, Bernard, Br.Williams (c) – Garner, Levitt, Traore – Elanga, Greenwood, Ramazani

United bänk: Bughail-Mellor, Carney, McCann, Devine, McGhee

Pool XI: Be.Williams – Walls, Savage, Brookwell, Boyes – Clarkson, Dixon-Bonner, Cain – Glatzel, O’Rourke, Longstaff

Pool bänk: Jaros, Turner, Bearne, Raitanen, Ritaccio

 

Denna vecka så spelas det tre matcher: på onsdag 13e Februari så åker damerna iväg för en bortamatch mot Leicester, och på lördag så spelar U18 ett bortaderby mot City U18 i U18 PL Cup. På söndagen så avrundar damerna med en hemmamatch mot London Bees.

1 Kommentar

 1. Albo

  12 februari, 2019 at 09:04

  Övriga nyheter och lånekoll är kanonbra inslag 🤟🏽🤟🏽

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 19/8 21.00
Wolves - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Martin Startelvan mot WolvesKan bara instämma! Dock blir jag mer och mer skeptisk till Pogba. Har utan tvekan högst kvalité i laget när…Aug 19, 23:29
 • Kommentar från: ManU4ever Startelvan mot WolvesMkt bra match av United. Bättre mittfält än mot Chelsea, kontrollerar större delen av matchen. Vi borde vunnit, en straff…Aug 19, 23:26
 • Kommentar från: Daniel Johansson Startelvan mot WolvesHar folk sett samma match här inne eller vad är det som händer. Börjar bli så trött på alla som…Aug 19, 23:20
 • Kommentar från: the manager Startelvan mot Wolvestack. vi är helt överens. tycker att det i mycket är en bättre insats än mot chelsea. vi tappade 15…Aug 19, 23:17
 • Kommentar från: Gud Startelvan mot WolvesTycker att United slarvade mycket med passningar, oftast fel håll osv. Träna mer på det då flöter det på bättre…Aug 19, 23:11

FLER Nyheter