Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Fulham vs Manchester United

 

United roterade och plockade med sig tre poäng från Craven Cottage…

United XI: De Gea (c) – Dalot, Smalling, Jones, Shaw – Herrera, Matic – Mata, Pogba, Martial – Lukaku

United bänk: Romero, Bailly, Young, McTominay, Sanchez, Rashford, Lingard

Fulham XI: Rico – Odoi, Le Marchand, Ream, Bryan – Schürrle, Chambers, Seri, Babel – Mitrovic (c), Vietto

Fulham bänk: Fabri, Sessegnon, Kebano, Cairney, Ayite, Christie, Anguissa

Domare: Paul Tierney

Inför: Ranieri gjorde två ändringar från förlustmatchen mot Crystal Palace, då Christie och Cairney förpassades till bänken till förmån för Vietto och Schürrle. Solskjaer gjorde å sin sida hela sex ändringar, tre i backlinjen och tre i anfallet. I backlinjen så bänkades Young och Bailly samtidigt som Lindelöf vilades pga en småskada, och de ersattes av Dalot, Jones och Smalling. I anfallet ersattes hela fronttrion Lingard, Rashford och Sanchez (samtliga på bänken) av Mata, Lukaku och Martial.

Första: Avsparken på ett stundtals soligt Craven Cottage togs omhand av hemmalaget. Redan i första minuten så fick Vietto ett läge vid ena stolpen, då Dalot lämnat yta, men Viettos direktskottsförsök på inlägget var sådär och gick i burgaveln utan att störa De Gea. I 4e minuten så fick Mitrovic ner en nick till Scürrle (via Matic) efter att ha brottat ner Smalling, men Schürrle stördes av Jones och sköt högt över. I 8e minuten så kontrade United efter att Pogba vunnit en boll, men läget rann ut i intet efter att Martial passat in till en Pogba som var väldigt trängd av tre försvarare, och han blev av med bollen. Matic blev liggande i 12e minuten efter att ha fått en smäll på knät av Schürrle när båda gick in med benen högt i en duell. Målnollan sprack i 14e minuten och det var ett fint mål Pogba – Herrera spelade ut bollen till Martial som skickade den vidare till en löpande Pogba (Bryan upphävde offside) och Pogba drog till ett rejält skott rätt upp i närmsta krysset då Rico lämnat en rejäl lucka vid sin närmaste stolpe. 0-1 till United! De Gea blev liggande i 17e minuten efter att ha tacklats omkull av Mitrovic efter att ha skjutit iväg en boll upp i planen. Efter lite behandling kunde han fortsätta, och Mitrovic slapp undan att ens få ett gult kort. I 23e minuten utökade United: Herrera vann en boll och Jones spelade den ut till Martial som satte fart framåt – han lämnade Odoi efter sig, tog sig förbi Le Marchand och placerade snyggt in 0-2 i bortre. Matchens första gula kort fick Bryan för en sen tackling på Smalling i 25e minuten. I 36e minuten blev det småmärkligt då Herrera gick in och petade en boll förbi Ream, halkade, tacklade omkull Ream och fick frisparken med sig. Chambers åkte på gult kort i 37e minuten för en stämpling på Smalling. Jones drog i 41a minuten iväg ett skott efter att Herrera lagt upp en passning, men bollen slank tätt över ribban via Rico’s hand. När Dalot minuten senare testade skottlyckan så blev däremot NASA upphetsade över den nya satelliten. Matic åkte på gult i 43e efter att ha tacklat omkull Babel. De Gea fick göra en stabil räddning efter ett avslut efter en nickrensning. När domare Tierney blåste av för pausvila så satt United i en stabil ledning, även om Fulham inte varit ofarliga.

Andra: United kontrollerade spelet totalt från start i andra halvlek, och var rätt nöjda med att bollen rullade runt på mittplan. I 53e minuten plockades Schürrle av för Christie i matchens första byte. United försökte anfalla, av naturliga skäl mest på vänsterkanten genom Pogba och Martial, men man kom inte riktigt igenom Fulham. I 63e minuten drog Herrera till ett skott som Rico parerade, och försvaret lyckades rensa returen. Minuten därpå fick United straff efter att Ream tacklat omkull Mata efter Lukakus inspel. Pogba stegade upp för att ta straffen, och även om Rico gick åt rätt håll så var den för välplacerad intill stolpen för att han skulle nå. 0-3 i Uniteds favör. I 69e minuten var det dags för Martial att lämna plats för Sanchez. Christie skickade i 73e minuten iväg ett inlägg som Mitrovic nickade mot mål, och De Gea stod för en stabil räddning. Pogba plockades minuten därpå av för McTominay. Ream stod strax efter för en dålig nick i försvaret vilket gav Sanchez ett läge, men Rico kom ut och lyckades parera till hörna. I 75e minuten så skickade Sanchez in ett inlägg som McTominay nickade tätt över ribban. Babel stod för en praktmiss i 77e minuten då en boll damp ner framför honom, som han sköt i stolpen, och sen utanför på returen. Vinkeln var förvisso dålig, och han var kanske offside. Minuten därefter plockades han av för Cairney. Bryan fick lämna plats för Sessegnon i 81a minuten. Herrera plockades av för Bailly fyra minuter senare. I 89e minuten blev det bråkigt mellan De Gea och Mitrovic efter att Mitrovic kört över De Gea när denne maskade lite. De gick panna mot panna och domare Tierney gav gult kort åt båda. När domare Tierney blåste av för full tid så stod United som vinnare med klara 0-3 efter en mestadels dominant insats.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Stabil, gjorde ett par rutinräddningar, och sattes inte på några större prov av Fulham.

Dalot: 3 – Solid insats, även om beslutsfattandet kan jobbas på. Positionsspelet var sådär stundtals också, men på klassiskt Valencia-manér så löste han det galant med bra fysik.

Smalling: 4 – Såg något skakig ut inledningsvis, men spelade snabbt upp sig och höll Mitrovic under kontroll väl, särskilt i luften där han dominerade. Solid i spelet med boll också.

Jones: 4 – Inledde lite skakigt, men bra insats, och hade bra kontroll över Mitrovic tillsammans med Smalling. Den mer bollförande av mittbackarna och klarade det fint idag. Kom nära att bli målskytt med ett bra skott också.

Shaw: 4 – Spelar, likt Dalot, och Valencia för dem, med mycket tillit till sin fysik. Fyllde på bra framåt också, och hade ett bra samspel med Pogba och Martial. Kan behöva jobba på inläggsspelet dock.

Herrera: 4 – Fortsatte på den inslagna vägen under Ole och vann mycket boll på mitten, samtidigt som han höll igång Uniteds spel.

Matic: 4 – Gjorde det bra när han fick sitta stilla och spela i ett jämnt tempo.

Pogba: 5 – Pogba har dominerat sen Ole tog över, och idag var inget undantag. Gjorde snyggt Uniteds första mål och placerade kallt in en straff. Det mesta av Uniteds spel framåt gick via honom och Martial på vänsterkanten.

Mata: 2 – Visade glimtar med bollen, och jobbade hem okej, men matchen gick honom mestadels förbi. Precis som Lukaku såg han mest ut att vara på en helt annan våglängd än medspelarna. Lämnade ett enormt hål på högerkanten när han konstant gled in i mitten och stod still. Ordnade i varje fall en straff.

Lukaku: 1 – Spelade en helt annan match än alla andra på planen. Passade inte in i Uniteds system eller spel alls, och såg mest bara vilsen ut. Hade en period om ett par minuter i andra då han nästan spelade fram Martial och slog en dålig passning som Mata fixade straff på, i övrigt var det bara sorgligt.

Martial: 5 – Pigg insats ute till vänster och bra samspel med Pogba. Gjorde ett fint solomål och spelade fram till Pogbas mål.

Sanchez: 3 – Såg spelsugen ut och hade otur som inte blev målskytt.

McTominay: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Bailly: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 – Vågade rotera, hyfsat rejält dessutom, och fick med sig resultatet. Inhopparna såg pigga ut också.

Summering: United inledde matchen lite skakigt, och Fulham hade några tidiga lägen, men man tog sig i kragen relativt snabbt, och när man väl tog tag om matchen och Pogba blottat Ricos svaghet så släppte man aldrig greppet. 0-3 var kanske i underkant i slutändan.

Framförallt var det firma Pogba och Martial som skapade mycket för United, då nästan allt gick via vänsterkanten. Kanske ganska naturligt då högerkanten knappt existerade och Lukaku var en vilsen nallebjörn på topp. Defensivt så inledde man lite darrigt, men Smalling och Jones hade bra kontroll över Mitrovic. Båda ytterbackarna såg stundtals suspekta ut i positionsspelet, men båda visade också att de har fysiken att klara upp missarna också. Shaw var den bättre av dem offensivt, men det kan nog till stor del tillskrivas det faktum att han hade Pogba och Martial att leka med, samtidigt som Dalot var i stort sett ensam.

Allt som allt så tog United en gedigen bortavinst samtidigt som man roterade rejält inför CL i veckan. Man klev dessutom, åtminstone temporärt, upp på fjärdeplatsen, en poäng före Chelsea med en match mer spelad (de möter City borta imorgon).

För United väntar härnäst ett riktigt tufft schema i februari och mars: PSG hemma (CL), Chelsea borta (FA cup), Pool hemma (ligan), Palace borta (ligan), Southampton hemma (ligan), PSG borta (CL), Arsenal borta (ligan), City hemma (ligan) och Watford hemma (ligan).

32 Kommentarer

 1. Geno

  9 februari, 2019 at 16:23

  Gött e det

 2. RawUnited

  9 februari, 2019 at 16:31

  Asså Martial kommer blomstra nu lik som hela United. Underbart att skåda förtillfälligt 🙂

  Bobbzy är det du som gjort tröjorna? Snygga var dem iallafall..

 3. Scottie 1904

  9 februari, 2019 at 19:30

  Lite låga betyg på vissa tycker jsg. DDG var bättre än bara Bra…

  • Felix

   9 februari, 2019 at 20:39

   De Gea behövde bara göra två stabila räddningar idag, jag tycker inte han hade tillräckligt att göra för att motivera något högre betyg.

 4. Ante

  9 februari, 2019 at 19:50

  Phil Jones bäst på plan.

  Lukaku division 1000. Herreguuud

 5. Tobbe

  9 februari, 2019 at 20:01

  Haha och folk ville sälja Jones.. han platsa inte äns i Champions ship osv, enligt vissa ”experter”!

  • Kjellb

   9 februari, 2019 at 20:58

   Inte så att han har fått tillbaka respekten efter en bra insats som gjordes idag. Han behöver vara skadefri och göra detta som idag i många matcher. Detta för att rädda upp alla misstagen han stått för .Därav behöver Jones fler fina presentationer. När detta är uppfyllt så kan jag o säkert många andra köpa din kommentar (:

   • Tobbe

    10 februari, 2019 at 07:19

    Har varit skadefri sen Ole kom, har spelat riktigt bra sen Ole kom, blivit hyllad av Ole engelsk media osv.. Bara här på denna fattiga sidan som man har sågat honom pga okunnighet, så vad är problemet??

    • Solskjaer

     10 februari, 2019 at 08:24

     Tobbe: Är det konstigt att man har sågat honom tycker du? Han har levererat 8 år av skador varvat med bra insatser var 20e match, är det okunnighet? Nu är han i bra form, har gjort 10 bra matcher, det är jättekul men lite mer ödmjukhet från din sida vore nog på sin plats. Att folk sågar Jones är inte ett dugg konstigt om man tittar bakåt.

     • Xinpei

      11 februari, 2019 at 00:07

      Nu tycker jag att du säger emot dig lite där. Ena sekunden menar du att han har haft åtta år av skador (vilket stämmer) för att sedan påstå att han varvat med en bra insats var 20:e match.. vilket inte riktigt hänger ihop. Svårt att prestera när man konstant är skadad eller hur? Att få igång formen när man hela tiden blir skadad? Få spelare klarar av det. Nu när han spelar hyfsat bra ändå så sitter ändå folk och kallar honom kass pga. ren och skär tradition. Du säger ju det själv… NÄR MAN TITTAR BAKÅT. Men nu är inte Jones något som tillhör dåtiden. Man borde faktiskt ha mognad nog att kunna bedöma honom för vad han gör IDAG. Inte vad han gjorde förra eller för tre år sedan. Jones har varit hyfsat bra sedan OGS kom in.. faktum är att han var bra redan under Mourinho när han enbart för två säsonger sedan sedan bildade ett klockrent mittbackspar med Rojo som ledde United till en fjärdeplats och två titlar. Så när man tittar tillbaka säger du? Känns väl hyfsat lägligt att du verkar ignorera just denna säsong.

     • Solskjaer

      11 februari, 2019 at 06:09

      Med var 20e match menade jag var 20e match han har spelat, dvs typ var 50e match som laget har spelat. Säger inte emot mig själv ett dugg, det är precis så det är. Jones har en otroligt hög högstanivå, men genom åren har han endast nått dit vid ett fåtal tillfällen. Nu har han som sagt gjort tio bra matcher men det räcker inte för min del. Fortsätter han på samma sätt utan att att skada sig till sommaren så kan jag börja omvärdera.

    • Böje

     10 februari, 2019 at 11:21

     Bra skrivet Solskjaer, håller med dig helt.

     • Olechester

      11 februari, 2019 at 12:38

      Men vänta nu här, han har gjort en hel del bra matcher? Kan till viss del hålla med men under dessa matcherna sen Ole kom har han gett bort bollen flertalet gånger som vanligtvis straffar sig med mål. ”pojklagsmisstag”. Han har haft en stor gnutta tur i dem lägena med sig, även om merparten av matcherna har varit över hans förmåga finns det fortfarande en alldeles för stor felprocent i det han gör för att spela i Manchester United.
      Det går inte att snacka bort.

 6. Danne10

  9 februari, 2019 at 20:23

  Tyckte Dalot var väldigt grym just offensivt. Så kan bli lovande på HB positionen. Lukaku visar fortfarande sin grymma första touch.

  Skönt med 3 poäng med en hel del spelare som inte spelat så mycket. Nu har vi ett tufft schema framöver så kan ju hoppas på lite flyt nu efter så många år av frustration att se United svaga. Men denna period som Ole tagit över har vart så härlig stt kolla på United igen.

 7. Mogge

  9 februari, 2019 at 21:28

  Hoppas vi får igång Lukaku. Vi behöver hans målskytte. Obs! Ej ironi. Han ä en bra avslutare i grunden. Men i nuläget är formen sviktande. T.o.m usel.

 8. Geno

  9 februari, 2019 at 21:41

  Problemet med lukaku är att även om han är en bra avslutare i grunden så lider hans medspelare när han är på plan gör att han inte tar lika många löpningar som de andra..

  • Geno

   9 februari, 2019 at 23:09

   Pga*
   Gör-

 9. borås

  10 februari, 2019 at 04:55

  Otrolig comeback av Smalling och inte minst i luftrummet. Oavsett vad folk sagt i alla år så har han varit vår bästa back sen Fergies tid.

  Det värsta med Lukaku är inte hans noll bollkänsla utan att han envisas med att stå för högt upp på planen istället för att hjälpa till och vända försvar till anfall genom att ta emot och ta ner bollar.

  Tycks inte alls förstå sporten som sådan.

  • Xinpei

   11 februari, 2019 at 00:15

   Eller så har han fått det som uppgift?

   • Böje

    11 februari, 2019 at 06:11

    Xinpei: gillar du tjafs?

    • Solskjaer

     11 februari, 2019 at 08:44

     Verkar så Böje. Han kommer in här en gång i månaden och lägger tre-fyra kommentarer inom en kvarts tid om hur fel alla har, sen är han borta i fyra veckor till. Bråkmakare.

 10. Jepp

  10 februari, 2019 at 08:47

  Bäst på plan var för mig Herrera! På rätt plats och rätt tid hela matchen. Lika viktig för United som Kanté var för Leicester året dom vann. Världsklass!!

 11. GGMU!

  10 februari, 2019 at 11:43

  För mig är det ett mysterium att man kan tok hylla Phil Jones efter hans historia med skador. Inget snack om att han är en duktig fotbollsspelare men med den skade historiken och med ett antal säsonger i en av världens bästa klubbar så måste man ju kunna ta tag i sina problem.

  • Alex express

   10 februari, 2019 at 12:15

   Håller med !
   Tycker dock Jones är bättre än Smalling som också kan tokhyllas på denna sida.
   Bägge är bra som komplement men inga startspelare.
   Ett annat val än Bailly/ Lindelöf mot PSG vore tjänstefel av Solkjaer !

   • GGMU!

    10 februari, 2019 at 15:34

    Håller med dig fullständigt.

  • Xinpei

   11 februari, 2019 at 00:15

   Så man ska alltså inte hylla Jones för att han gjort några bra matcher för att han varit skadad?

 12. Roy

  10 februari, 2019 at 20:07

  Så ja… 4a i tabellen👌👍🏻👊🏿💪

 13. Richard

  10 februari, 2019 at 20:12

  Passningen,som lukkako gjorde till mata på straffen var 2 meter….helt oduglig pass

  • Xinpei

   11 februari, 2019 at 00:17

   1. Alla som spelat fotboll inser att du har fel
   2. Lukaku har slitit sig ifrån TVÅ spelare innan dess där han visat snabbhet och styrka.
   3. Ett pass på två meter i den situationen är inte odugligt och passet var bra.

   Summan av det hela. Du verkar inte sett situationen.

   • Felix

    11 februari, 2019 at 01:39

    Nja, passningen var tämligen usel. Han la den bakom en framåtrusande Mata, det var ju bara ren tur att denne kunde få en fot på bollen och sen få en straff när han blev nerplockad. Rent kvalitetsmässigt var det inte alls någon bra passning, oavsett utfallet.

 14. Mogge

  10 februari, 2019 at 23:32

  Vi är på i CL för närvarande. Det trodde jag aldrig skulle gå så fort. Men det är långt kvar i ligan. Mycket kan hända än.

 15. GGMUOLE

  11 februari, 2019 at 07:35

  Felix, tycker du borde lämna över betygsättningen till Alex. Du klarar uppenbarligen inte att sätta betyg. Vadå herrera ”bra”? Han var ju fan helt outstanding. Skärp dig.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/7 13.30
Manchester United - Inter
Tour 2019
Visas på MUTV, Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: lopa Longstaff om UnitedryktenaHaha: Förmodligen mer än dig - som låtsas ha sett Långben spela fotboll när faktum är att han knappt spelat…Jul 20, 11:51
 • Kommentar från: United4ever Longstaff om UnitedryktenaYes! Mer brittiska spelare och unga! Köp Longstaff för Max 300 mille..om några år vill alla klubbar ha honom…Jul 20, 09:46
 • Kommentar från: Scholes Sky Italia: Bud på SMSHåller med dig men klubben måste då hitta de nya strukturerna och det har man inte gjort.Jul 20, 08:43
 • Kommentar från: martin Longstaff om UnitedryktenaHaha, så bra skrivet Björn. Men Tobbe har en galen övertro till allt som är engelskt eller premier league. Allt…Jul 20, 04:35
 • Kommentar från: Jensen Sky Italia: Bud på SMSScholes, Man kan inte leva i det förgångna hur länge som helst. Det finns ju inget som säger…Jul 19, 23:07

FLER Matchrapporter