Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Leicester vs Manchester United

United grisade sig till tre poäng i en slarvig tillställning på King Power Stadium…

United XI: De Gea – Young (c), Bailly, Lindelöf, Shaw – Herrera, Matic, Pogba – Lingard, Rashford, Sanchez

United bänk: Romero, Dalot, Jones, Fred, Mata, Martial, Lukaku

Leicester XI: Schmeichel (c) – Ricardo, Evans, Maguire, Chilwell – Ndidi, Mendy – Gray, Maddison, Barnes – Vardy

Leicester bänk: Ward, Fuchs, Morgan, Choudhury, Ghezzal, Okazaki, Iheanacho

Domare: Mike Dean

Inför: Solskjaer gjorde fyra ändringar då Sanchez, Bailly, Herrera och Lingard kom in i elvan på bekostnad av Jones, A.Pereira, Mata och Lukaku. Matchen ifråga blir Marcus Rashfords 100e PL-match för United – endast Ryan Giggs har nått 100 PL-matcher vid en yngre ålder (Giggs var 21år och 74dagar – Rashford är 21år och 95 dagar). I Leicester så startade en Unitedbekanting i Evans.

Första: På ett soligt King Power Stadium där United fick spelade med solen i ögonen så tog Lingard hand om avsparken. Redan i 4e minuten kom ett bra läge för United då Shaw slog ett fint inlägg över backlinjen, och Rashford lyckades springa sig fri och vid bortre stolpen hade han bara att sätta huvudet till, men han lyckades inte hålla nicken nere utan bollen gick över ribban. Ledningsmålet kom i 9e minuten då Pogba skickade en delikat boll över Leicesters backlinje till Rashford, som plockade ner den och drämde in 0-1 bakom en chanslös Schmeichel. I 16e minuten blev Maddison sittande med ont i vristen efter att ha hamnat i mitten när både Bailly och Shaw försökte stoppa honom från att skjuta. Även Rashford blev sittande (av annan anledning), men båda såg ut att kunna fortsätta. Lingard fick matchens första gula efter tjugo minuter spelade då han sprang omkull Maddison. Leicester nöjde sig med att dra till skott utifrån som De Gea enkelt kunde skopa upp. Bailly såg ut att få redigt ont i huvudet i 27e minuten när han nickade bort ett skott av Gray. Vardy fick syna ostskivan i 32a minuten då han kom in sent och hårt mot Lindelöf. Spelmässigt så hade matchen börjat bli ryckig med en hel del slarv och inga riktiga chanser. I 42a minuten fick Matic gult kort då han drog ner Ricardo efter att Gray spelat förbi Shaw. Tre minuter senare så fick Mendy också gult då han satte dobbarna i sidan av Herreras fot. En annan dag och en annan domare så kunde färgen på kortet varit en annan. Rashford fick iväg ett skott som Schmeichel räddade efter 45+1. När domare Dean blåste av för pausvila så hade United en ettmålsledning, men det var efter en tämligen slarvig och ryckig första halvlek.

Andra: Inga manskapsändringar gjordes i paus. Barnes kom nära nästan direkt då han hade lite tur att få med sig bollen i straffområdet, men hans avslut parerades halvt av De Gea och gick parallellt med mål och bort. Minuten därpå så tog sig Maddison fram efter att Matic schabblat med boll, men Maddisons skott gick i burgaveln. På kontring i 50e minuten var det nära att Sanchez fick ett friläge – Rashfords passning var för lös, men Evans snubblade när han försökte kontrollera bollen – tyvärr så hann dock Schmeichel före Sanchez på den lösa passningen. Pogba blev liggande i 54e efter att foten olyckligt fastnat lite i gräset när Evans tacklade honom, men han var strax uppe igen och kunde fortsätta. Pogba blev i 59e minuten nerdragen av Mendy när han tog en löpning in i straffområdet, men domare Dean och hans assistenter tycktes missa det hela totalt, sannolikt för att Pogba just då inte var bollförande utan hade spelat ut den på kanten. I 61a minuten kom Leicester nära efter att en frispark av Maddison skjutits i muren och studsat rätt upp, och Vardy kunnat köra en cykelsparkvariant som dock De Gea räddade – han tappade visserligen bollen men han själv norpa åt sig den före alla andra. Strax därpå plockades Maddison av för Ghezzal. Sanchez plockades av för Martial i 67e minuten. Gray ersattes av Okazaki i 74e. Det var Leicester som främst var det anfallande laget, och Uniteds defensiv fick stå för många sista-sekunden-brytningar. På frispark i 76e minuten så kom Ghezzal nära då han skruvade den mot krysset, men De Gea stod för en fin räddning och tippade över. Rashford plockades av för Lukaku i 77e. Tre minuter senare fick Shaw gult kort för en blockering ute på kanten. Ghezzal fick gult kort för en sen kapning på Martial i 82a. I 83e minuten plockades Mendy av för Iheanacho när Leicester satsade framåt. Lukaku spelades fram av Pogba och drog till ett skott på mål från straffområdeslinjen som Schmeichel parerade ut till inkast. Kontring av Leicester i 88e ledde till ett inspel som Vardy direkt sköt mot mål, men alldeles för löst för att störa De Gea. I 89e kom Jones in för Lingard. Minuten därpå så kontrade United efter en hörna och Young spelade bollen till Martial som sköt rakt på Schmeichel. Ndidi fick gult i 93e efter att ha sprungit ner Pogba vid en kontring. Martial fick strax därpå gult för maskning när han sparkade bort en boll efter avblåsning. I 94e så fick Maguire ett läge vid bortre, men hans skott var inget vidare och gick utanför bortre. När domare Dean blåste av matchen så stod United som vinnare med 0-1 efter Rashfords mål i första halvlek. Matchen i sig var en slarvig och grisig historia dock.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 4 – Fick göra två fina räddningar i matchen, på Ghezzals frispark och Vardys cykelspark. Solid i övrigt.

Young: 2 – Hade problem bakåt och var helt ofarlig framåt. Det mesta farliga Leicester skapade var på hans kant.

Bailly: 3 – Hade en solid match och gjorde inte bort sig.

Lindelöf: 3 – Stabil insats, inte så mycket mer att säga, även om känslan fortsätter hänga där att han är bättre som högermittback.

Shaw: 3 – Solid insats bakåt, och han skapade några chanser – hade Rashford nickat bättre hade han haft en assist.

Herrera: 3 – Bra i första, slarvig i andra. Överlag godkänd.
Matic:
3 – Okej insats, men tröttnade tidigt. Hade vissa problem att hänga med och passningsspelet var slarvigt, men försvarade okej.

Pogba: 4 – Bäst i United för dagen även om det inte sa så mycket. Grym assist till Rashfords mål. Slarvade en del med boll precis som alla andra, men Pogba tog stundtals tag i saker och drog upp United en bit.

Lingard: 2 – Rätt anonym insats och mycket slarv med bollen. På högerkanten syntes han hur som helst inte till. Bra rörelse men såg rätt trött ut, inte alls samma arbetskapacitet som man är van vid, särskilt inte i andra.
Rashford:
3 – Målet var fantastiskt, men han fick en smäll strax därpå och hade därefter en väldigt anonym match. Borde ha gjort mål på nicken efter Shaws inlägg också.

Sanchez: 1 – Försökte visserligen, men… han är slut. Fysiskt, framförallt. Såg långsam ut och var ständigt ett steg efter, vilket innebar drösvis med bolltapp. Utan sin tidigare snabbhet och explosivitet så ser han på pricken ut som Rooney gjorde sina sista säsonger.

Martial: 3 – Helt okej inhopp, fick iväg ett skott och drog på sig några fällningar.

Lukaku: 1 – Såg fruktansvärt orörlig ut. Arbetsmoralen känns verkligen inte bra, särskilt inte när han blir inbytt. Extremt talande när en Young som sprungit i 94 minuter på tilläggstid fick skrika på Lukaku att ta en löpning eftersom belgaren bara stod och stirrade…

Jones: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 3 – Laget han ställde ut vann, även om det inte alltid övertygade. Bytena sådär. Får inte riktigt ut allt ur breddspelarna.

Summering: United åkte till Leicester och grisade sig till en vinst. En slarvig och ryckig match gjorde att man inte fick något riktigt flyt, och det var mycket slarv med bollen och onödiga bolltapp. Samtidigt så försvarade man sig helt okej. Pogba och Rashford kombinerade riktigt snyggt till att ge United ledningen, men i övrigt så hade man problem framåt då Herrera och Matic var mer defensiva samtidigt som Lingard hade en anonym match och Sanchez stod för en insats som gjorde att man önskade att han också hade en anonym match. Grisigt och inte välspelat helt enkelt. Faktum är att det påminde en hel del om många insatser förra säsongen.

I och med vinsten så hakade man hur som helst på Chelsea, och tog förmodligen in poäng på Arsenal (vars match mot City dock inte är färdigspelad än). Nu väntar ett par dagars vila innan man på lördag åker för en bortamatch mot Fulham, vilken är den sista ”enkla” matchen innan ett riktigt helvetesschema drar igång.

18 Kommentarer

 1. Tobbe

  3 februari, 2019 at 18:29

  Tycker att betyg 0 kan ändras till Sanchez klass. Han skulle ha 0 idag, så jävla dålig han e. Detta är skratt retande o se hans fulla tryne på plan med den monster lönen. Också en sån som Victor tex har typ 1/3 av hans lön knappt, som kämpar in i det sista. Sanchez är och alltid varit så fruktansvärt överskattad! Varför spelade han istället för Martial från start idag, helt obegripligt… nu har han visat ännu en gång att han inte har bland topp fotbollen att göra. Hade inte ens platsat i HIF. Bra och go seger annars!

  • Roy

   3 februari, 2019 at 18:43

   Hans utseende har väl varken med lön eller prestationen att göra,välj dina ord……

   • Kevin

    3 februari, 2019 at 18:53

    Kär i honom Roy?

    • Roy

     3 februari, 2019 at 18:54

     Handlar väl inte om det…

     • Albo

      3 februari, 2019 at 19:06

      Bra och viktig poäng där Roy. Fler borde reagera på sådana där dumma uttalanden.

      För övrigt en riktigt go seger. Inte vackert men det är det inte alltid. Sjönk lite lågt i andra men det löste sig. Victor ska givetvis spela till höger, där är han som bäst.

   • Affe

    3 februari, 2019 at 20:53

    Roy,han kan inte svenska ordentligt heller.”fulla tryne”.
    Tobbe,lägg ner! Hans (Sanchez) lön och utseende har inte ett
    skit med saken att göra.

  • Roy

   3 februari, 2019 at 19:10

   👍🏻mycket svår bortamatch,härligt med 3 poäng. Sen att spelet inte var det bästa ,glömmer vi snabbt:))

  • lopa

   4 februari, 2019 at 09:33

   Tobbe: Djävulens barn vad dålig svenska du har. Ursäkta men du särskrev precis femhundraåttioåtta gånger på 5-6 meningar. Kan ej ta dig seriös, tyvärr.

 2. Jonnag

  3 februari, 2019 at 18:35

  Håller med dig mångt och mycket i dina betyg…är helt otroligt om man jämför med hur överpositiva betyg spelarna får i Manchester Evening New varenda gång. Skönt att man kan se betyg med fötterna på jorden här hehe

 3. Sam

  3 februari, 2019 at 18:41

  Matic o young måst säljas

  • Tobbe

   3 februari, 2019 at 18:52

   Matic? Han har ju varit grym sen Ole kom!

 4. Mogge

  3 februari, 2019 at 18:56

  Så jäkla gott med en seger. Det var väl det som var bra idag. Välmotiverade betyg tycker jag. Lukaku bör faktiskt kunna ta några löpsteg under den korta tiden han är på planen. Alexis tycker jag nästan synd om. Men han får väl räkna pengar för att hålla sitt humör uppe. Young är oduglig. Medan Matiç har klivit upp en nivå, vilket jag ej trodde han var bra nog till.

 5. Micke

  3 februari, 2019 at 19:13

  Skit samma hur det ser ut på plan, bara att vi vinner.
  Kan ju inte begära mer efter Oles intåg…heja norge

 6. Affe

  3 februari, 2019 at 19:54

  Kjellb,reklamera???

  • Kjellb

   3 februari, 2019 at 23:54

   Borttaget, folk lägger in reklam i ett formulär som vi diskuterar fotboll på …

 7. Danne10

  3 februari, 2019 at 20:28

  Även om Lingard gör det bra på högerkanten så kan jag sakna en renodlad högerytter. Lingard går ofta centralt och gör det bra, Menné man kanske måste ändra en matchbild eller liknande så kan det va bra med en riktig ytter. Mata går också ofta centralt och kanske hade Mata vart bättre som reserv till Pogbas plats.

 8. Daniel

  3 februari, 2019 at 20:32

  Underbar seger. Inget skönspel men så viktiga poäng i en svår bortamatch och dessutom höll vi nollan

 9. Sören

  4 februari, 2019 at 09:51

  Vi vinner trotts att killarna inte spelar på topp. Det är ändå starkt gjort! Tycker att vi skapar okey med chanser men blir lite väl låga när vi sjunker.

  Laget måste klara av olika matchbilder och kunna variera sitt spel för att inte bli för enkelspåriga. Jag tror OGS medvetet valt olika matchplaner mycket för att utmana truppen och hitta svagheter och styrkor att jobba vidare med. Tror att han jobbar för att få chansen till att utses som permanent Manger.

  Sen så har spelarna helt plötsligt press på sig. Inför matchen hade vi 9 raka utan förlust och vi fans, media och dom själva kände nog pressen att vinna igen efter poängtappet senast.

  Jag förväntar mig inte mirakel och jag tror vi kommer tappa en del poäng till. Vilket inte vore konstig. Men hoppet lever ju. Och med den stab som OGS har så hoppas jag på fortsatt förtroende.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/7 13.30
Manchester United - Inter
Tour 2019
Visas på MUTV, Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: lopa Longstaff om UnitedryktenaHaha: Förmodligen mer än dig - som låtsas ha sett Långben spela fotboll när faktum är att han knappt spelat…Jul 20, 11:51
 • Kommentar från: United4ever Longstaff om UnitedryktenaYes! Mer brittiska spelare och unga! Köp Longstaff för Max 300 mille..om några år vill alla klubbar ha honom…Jul 20, 09:46
 • Kommentar från: Scholes Sky Italia: Bud på SMSHåller med dig men klubben måste då hitta de nya strukturerna och det har man inte gjort.Jul 20, 08:43
 • Kommentar från: martin Longstaff om UnitedryktenaHaha, så bra skrivet Björn. Men Tobbe har en galen övertro till allt som är engelskt eller premier league. Allt…Jul 20, 04:35
 • Kommentar från: Jensen Sky Italia: Bud på SMSScholes, Man kan inte leva i det förgångna hur länge som helst. Det finns ju inget som säger…Jul 19, 23:07

FLER Matchrapporter