Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Burnley

En inte allt för övertygande insats följdes upp av en sen upphämtning och en poäng…

United XI: De Gea – Young (c), Lindelöf, Jones, Shaw – A.Pereira, Matic – Mata, Pogba, Rashford – Lukaku

United bänk: Romero, Smalling, Dalot, Fred, Herrera, Lingard, Sanchez

Burnley XI: Heaton (c) – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Hendrick, Westwood, Cork, McNeil – Barnes – Wood

Burnley bänk: Hart, Gibson, Benson, Ward, Gudmundsson, Vydra, Vokes

Domare: Jon Moss

Inför: Från matchen mot Arsenal byttes halva elvan ut: De Gea, Jones, A.Pereira, Mata och Rashford klev in igen, och Smalling var tillbaka på bänken efter sin skadefrånvaro. Martial missade matchen småskadad. I Burnley så kom två United-produkter till start: målvakten och kaptenen Tom Heaton samt högerbacken Phil Bardsley.

Första: Lukaku sparkade igång matchen på Old Trafford. United gick ut offensivt från början. I 8e minuten så fick Wood iväg ett lågt skott som De Gea enkelt kunde hantera. Minuten därpå så kontrade United då Rashford spealde fram bollen till Lukaku, som höll undan två motståndare och spelade tillbaka den till Rashford som kom igenom i en lucka, och Rashford försökte peta bollen förbi Heaton, men han gjorde det inget vidare och bollen rullade ut ett par meter utanför stolpen. I 14e minuten så smällde McNeil och Cork ihop i en nickduell, men efter lite behandling var båda uppe och hoppade igen. I 21a minuten så skickade Rashford en fin boll i djupet till Mata som kom fri och avslutade, och bollen touchade Heaton och gick i bortre stolpen och ut, där Lukaku tog returen men Heaton parerade. Linjedomaren höjde dock flaggan för offside på Mata – reprisbilderna såg ut att visa en knapp onside. United var det spelförande laget men man hade svårt att få till några avslut som hotade Heaton. Man hamnade offside en del och fick se Burnleys backar blockera en del – ett problem var väl att man matade en hel del inlägg, vilket Burnleys mittbackar tackade och bockade för. När domare Moss blåste av för pausvila så var det fortsatt mållöst. United hade varit spelförande, men man fick inte avsluten på mål. Rashford borde dock gett United ledningen. I överlag så brast United en del i presspelet framåt, kanske rätt naturligt då Herrera och Lingard saknades – Mata och A.Pereira saknade snabbheten respektive offerviljan för att göra det effektivt.

Andra: Andra halvlek drog igång utan några byten, och Mata fick direkt iväg ett hårt, lågt skott som Heaton gjorde en solid räddning på. Pogba skickade i 50e minuten ett skruvat avslut mot mål som Heaton räddade enkelt. När målnollan sprack i 51a minuten så var det Burnley som satte den. En usel passning av Jones till en A.Pereira under tung press, som dessutom schabblade till det rejält, gjorde att Cork kunde sno bollen och spela fram Barnes som kunde dunka upp 0-1 otagbart i nättaket. I 53e minuten skickade Rashford iväg ett skott som Heaton tippade åt sidan. McNeil drog i 58e minuten iväg ett kanonskott som De Gea gjorde en bra räddning på. Barnes åkte på matchens första gula kort i 60e minuten då han kom in sent mot Pogba. Uniteds första byte kom i 62a minuten då A.Pereira plockades av för Lingard. Ett logiskt byte, men tungt för A.Pereira som inte imponerat. I 66e minuten så skarvade Lukaku ett inlägg av Young på mål, vilket Heaton gjorde en fin enhandsräddning på. Strax därpå plockades Lukaku av för Sanchez. Efter målet så belägrade United Burnleys straffområde. I 72a minuten så fick Mata gult kort för att ha blivit arg och kastat bollen hårt i marken framför domare Moss efter att Burnley fått en frispark. Minuten därpå åkte Taylor på gult kort för maskning. United fick ett bra frisparksläge precis utanför straffområdet i 76e minuten efter att Rashford blivit fälld. Frisparken drog dock Mata rakt i muren. Burnley gjorde ett byte minuten därpå, då McNeil plockades av för Gudmundsson. I 81a minuten kom en rejäl kalldusch då ett inlägg av Westwood nickades in till 0-2 av Wood. Lindelöf upphävde offside, men det är svårt att säga vems fel det var att Wood var helt ren (Shaw var lite ur position, Matic hann inte med, Young tog felbeslut). I 83e minuten så blockerade Mee omkull Rashford, och United ville ha straff, och domare Moss pekade först på straffpunkten men ändrade sig sen till frispark precis utanför straffområdet (sannolikt på inrådan av assisterande domaren). I 87e minuten så fick dock Lingard straff efter att ha dragits omkull av Hendrick. Pogba stegade upp och skickade upp bollen klockrent i krysset – Heaton gick åt rätt håll men hade ingen chans att nå. 1-2. Pogba fyrade i 90e minuten av ett skott som Heaton enhandsräddade. I 92a minuten kvitterade United – efter en hörna så skickade Young in bollen i straffområdet där Sanchez nickade mot mål – Heaton räddade, men returen sköt Lindelöf in via Heaton till 2-2. Efter fem tilläggsminuter så blåste domare Moss av matchen, och United stod i varje fall för en riktigt fin upphämtning efter att inte varit särskilt bra större delen av matchen.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Solid insats, gjorde två stabila räddningar och kunde inte lastas för något av målen.

Young: 2 – Inte riktigt med i svängarna vid Burnleys andra mål, och hans inläggspel var under all kritik idag. Enormt med ytor och tid men inläggen fastnade ofta på första motståndare och hittade väldigt sällan någon medspelare.

Lindelöf: 4 – Upphävde offsiden vid Burnleys andra mål, men var solid i övrigt. Satte kvitteringsmålet sent. Utstrålade, till skillnad från sin mittbackskollega, trygghet, även efter sitt misstag.

Jones: 2 – Utstrålade bara osäkerhet och såg väldigt loj ut i passningsspelet. Idiotpassen till en hårt pressad Pereira som resulterade i ett baklängesmål var bara hjärndöd.

Shaw: 3 – Solid i båda riktningar, men såg stundtals för passiv ut offensivt. Han fick ytor att överlappa och bredda, men använde dem inte, och han fick inte iväg många inlägg utan föredrog att försöka skära in i planen (ineffektivt).

A.Pereira: 2 – Alibispelade mest, och schabblade med bollen och gav bort ett baklängesmål. Frågan är om han ens kommer få fler chanser?

Matic: 4 – Missade något när han inte riktigt hängde med vid Burnleys andra mål, men han stod för en bra insats med lugnt spel där han höll bollen i rörelse bra. Trivdes bra när Burnley sjönk hemåt mer.

Mata: 2 – Inte bra nog, framförallt för att han inte är snabb nog. Spelade visserligen upp sig något när han fick kliva in på mittfältet efter Lingards intåg, men hans förkärlek för långsamma skruvade bollar ut på kanterna var rätt frustrerande.

Pogba: 4 – Låg bakom det mesta United skapade, särskilt i andra halvlek, men fick se det mesta av sina bra passningar kastas bort av mindre skarpa lagkamrater. Satte en iskall straff.

Rashford: 1 – Rashfords fina form fick sig ett abrupt slut (eller kanske bara en dipp?) när han från vänsterkanten mest såg ineffektiv ut. När han helmissade att bara lägga bollen förbi Heaton så försvann han ur matchen totalt. Rashfords stora problem är att när han väl har en dålig match så har han alltid en riktigt dålig match.

Lukaku: 2 – Var bättre än Rashford iallafall, även om det inte säger mycket. Bra passning till Rashfords läge och hade ett bra avslut som Heaton räddade fint. I övrigt så showcasade han bara sin oförmåga att vinna nånting alls i luften.

Lingard: 4 – Lingards inhopp visade med all önskvärd tydlighet att hans rörelse, press och arbetskapacitet höjer spelarna omkring honom och ger ett betydligt bättre flyt i Uniteds offensiv. Fixade dessutom straffen.

Sanchez: 2 – Rooneyesque insats. Kom in, tappade boll, slog bort passningar… men fick iväg en nick på mål som Heaton släppte retur på och så var det kvitterat.

Solskjaer: 3 – Elvan han skickade ut fick en del taktiska problem, och det såg mörkt ut, men bytena betalade sig.

Summering: United stod för större delen av matchen för en väldigt ineffektiv insats mot ett Burnley som var duktiga på att göra det svårt för United. United hade ett spelmässigt övertag men hade svårt att konvertera det till klara chanser – när man väl skapade en klar chans så lyckades Rashford så illa med avslutet att han försvann helt ur matchen efteråt. United tvingades dessutom ut på kanterna där Rashford och Mata inte alls var yttrar, samtidigt som Young inte klarade av att slå inlägg och Shaw inte slog inlägg eftersom han hellre skar in i plan. Oavsett vilket så var inläggsspel en ineffektiv taktik då det är Burnleymittbackarnas paradgren och Lukaku är chockerande dålig i luften för sin storlek. Det blev tungt också då först Jones och Pereira kombinerade för att ge bort ett mål, och sen en kedjereaktion av aktioner resulterade i ett defensivt kaos som gav Wood all tid i världen att nicka in ett andra mål.

Men man får ge cred där den ska vara: Solskjaer gjorde bra byten, och United visade bra mentalitet som hämtade upp (Solskjaer var nog lättad, för innan denna matchen hade Burnley inte vunnit någon av sina nitton senaste bortamatcher mot United – deras senaste vinst kom 1962). Lingards inhopp framförallt blev avgörande eftersom det gav United bättre flyt i anfallsspelet (och höll bollen på marken lite mer). Han fixade också straffen som gav reduceringsmålet. I övrigt så var Matic och Pogba bra, och Lindelöf fortsätter visa bra form.

Däremot stod A.Pereira för en högst medioker insats, och tiden börjar verkligen rinna ut för honom – i dagsläget känns det inte troligt att vare sig han eller United är särskilt intresserade av att förlänga hans kontrakt. Jones stod dessutom för en klassisk osäker insats och gjorde ett rent misstag som innebar baklängesmål – och de misstagen är något han, trots snart åtta år i klubben, inte klarat av att slipa bort. Inte heller hans utgående kontrakt borde vara något klubben borde titta på att förlänga. På kanten stod dessutom kapten Young för en ineffektiv insats i bästa Valencia-anda.

Solskjaers vinstsvit är härmed bruten, men man är fortfarande obesegrade under norrmannen. Tyvärr så lyckades Arsenal slå Cardiff med 2-1, vilket gör att United tappade två poäng mot Londonlaget. Chelsea spelar under morgondagen mot Bournemouth.

För United väntar Leicester borta härnäst, på söndag, och därefter Fulham borta. Sen har man ett riktigt tufft schema där man inom loppet av elva dagar möter PSG hemma, Chelsea borta och Pool hemma.

16 Kommentarer

 1. G. Best

  30 januari, 2019 at 00:45

  Alldeles för mycket krossbollar idag. Dom borde verkligen försökt att luckra upp Burnley mer med spel på marken. Martial saknades idag.

  Burnley försvarade sig riktigt bra och var kliniska med sina kontringar. Med lite vassare försvar och avslut hade matchen slutat helt klart annorlunda. Men det var inte United dag idag.

  Brukar aldrig kommentera spelarbetygen men….Pereira borde fått bottenbetyg. Inte bara för målet han gav bort utan det faktum att han inte vann en enda boll och förlorade den hela 14 gånger under sin tid på plan. Totalt värdelös och hans chanser bör vara över nu.

 2. Lejonet

  30 januari, 2019 at 00:55

  Tycker inte OGS skulle bytt ut Lukaku när Burnley började bli tillbakapressade då det hade varit klokt att ha en stor stark spelare i boxen istället för Sanchez som låg där framme och inte gjorde någon nytta alls idag.

  • Felix

   30 januari, 2019 at 01:08

   Det där med stor och stark vet jag inte, Lukaku är ju värdelös på att använda sin styrka och storlek, vilket syns alldeles för tydligt i varje luftduell. :/

 3. lopa

  30 januari, 2019 at 01:15

  FYFAN vad dålig Pereira är.. Måste vara den absolut sämsta brassen jag sett spela fotboll. Skrota den jävla sopan, slänga honom åt helvete..

  Och förresten – varför ställer man upp med TRE st mittfältare i form av Matic, Pereira & Pogba, när man ställs mot Burnley på hemmaplan? Jag menar… Vad ska en spelare likt Pereira göra på plan HEMMA mot Burnley? Absolut ingenting.. Hemma ska man mala ner sina motståndare och framförallt mot botten/mittenlag. Dvs Lingard istället alternativt Fred hade fungerat ungefär 386 gånger bättre. En kreativ spelare. Inte ett stolpskott likt Pereira.

  • Geno

   30 januari, 2019 at 07:19

   Frustrerad?

   • lopa

    30 januari, 2019 at 09:48

    Geno: Frustrerad? Nja. Enkel matematik. Hur kan man spela en så dålig spelare i en av världens största klubbar? Både Anders Svensson och Kim Källström hade gjort ett bättre jobb, i nuläget, trots att ingen av dom spelar fotboll och är nästan dubbla sop-brassens år.

    • Ante

     30 januari, 2019 at 14:38

     Nu så, nu börjar man känna igen kommentatorsfältet igen. Tack! Trodde det sista päronet ramlat från trädet.

 4. Sauron

  30 januari, 2019 at 05:34

  Ett tappet försök av OGS att försöka rotera lite , vila Hererra och ge Pereira chansen. Tyvärr gick det inte riktigt vägen, men inget lag vinner alla matcher. Nu fick vi dessutom se hur detta lag fungerar i motgång , något som det tjatats om ett tag. Kvittera ett 0-2 läge på sista 8 minuterna känns iallafall lite positivt. Med marginalerna på vår sida hade vi avfärdat Burnley med 3-0 , men bollen är tydligen rund .

 5. Charlie

  30 januari, 2019 at 07:10

  Jäkligt synd med en poäng men det positiva i mitt tycke är ändå att vi hämtar upp ett 0-2 underläge de sista 3 min .

 6. Charlie

  30 januari, 2019 at 08:04

  Vi får inte glömma att det är första gången vi ligger under sedan OGS tog över och vi pressade till sista sekunden, detta är MAN UTD när vi ligger under och bara kör på med allt vi har. Tycker ändå att det positiva är att vi anfaller och inte ger oss.

 7. Albo

  30 januari, 2019 at 08:07

  Oavsett resultat så är det här tusen gånger roligare att se på än vad det var under Mourinho. Rotationen ville sig inte riktigt, Rashford ska inte spela på kanten och Pereira ser ut som Darmian på mittfältet. Nu i efterhand hade jag dessutom föredragit Dalot som högerback, som kan bomba fram längs kanten.

  2-2 är inte katastrof, vi är United och ger oss aldrig. Efter 8 raka segrar är ett kryss inga problem. Onwards and upwards!

 8. OleOleOleOle

  30 januari, 2019 at 08:11

  Som vanligt är betygsättningen helt verklighetsfrånvarande. MEN och MUSS är MIL bättre. Är någon form av sadism mot mig själv att gå in här och kolla betygen.

  • Fyfaan

   30 januari, 2019 at 16:37

   Du e keff

 9. Denondedengodedenfule

  30 januari, 2019 at 08:16

  Burnley gör det bra. Men kvalitén på inläggen och avsaknaden av att faktiskt attackera de bollar som kom blev kostsamt idag.

  Som många (eller hälften) med mig tycker, så har Sanchez inte nått upp till vad han bör prestera med sin lönecheck. Önskar istället att Chong och Gomez hade höjt sig ett snäpp och konkurrerat om platserna så vi kunde skickat Sanchez. OGS vill ju satsa ungt från de egna leden. Plumpar sker, men fantastiskt att se den upphämtningen.

 10. Kjellb

  30 januari, 2019 at 13:16

  Skrivit tidigare, och vi behöver verkligen en mittback.Young crossbollar var riktigt dåliga . Han verkar kunna slå dom bättre från vänster back positionen konstigt nog. Nu vet vi att vi kan satsa fullt ut på fred istället för periera….

 11. Richard

  30 januari, 2019 at 18:31

  Felet var mata och perreira….mats är begränsad… o perreria är inte bra nog

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/7 13.30
Manchester United - Inter
Tour 2019
Visas på MUTV, Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: lopa Longstaff om UnitedryktenaHaha: Förmodligen mer än dig - som låtsas ha sett Långben spela fotboll när faktum är att han knappt spelat…Jul 20, 11:51
 • Kommentar från: United4ever Longstaff om UnitedryktenaYes! Mer brittiska spelare och unga! Köp Longstaff för Max 300 mille..om några år vill alla klubbar ha honom…Jul 20, 09:46
 • Kommentar från: Scholes Sky Italia: Bud på SMSHåller med dig men klubben måste då hitta de nya strukturerna och det har man inte gjort.Jul 20, 08:43
 • Kommentar från: martin Longstaff om UnitedryktenaHaha, så bra skrivet Björn. Men Tobbe har en galen övertro till allt som är engelskt eller premier league. Allt…Jul 20, 04:35
 • Kommentar från: Jensen Sky Italia: Bud på SMSScholes, Man kan inte leva i det förgångna hur länge som helst. Det finns ju inget som säger…Jul 19, 23:07

FLER Matchrapporter