Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Arsenal vs Manchester United

United tog sig rättvist vidare till nästa omgång i FA-cupen…

United XI: Romero – Young (c), Bailly, Lindelöf, Shaw – Herrera, Matic, Pogba – Lukaku, Lingard, Sanchez

United bänk: Grant, Dalot, Jones, Fred, Mata, Martial, Rashford

Arsenal XI: Cech – Maitland-Niles, Sokratis, Koscielny (c), Kolasinac – Torreira, Xhaka – Iwobi, Ramsey, Aubameyang – Lacazette

Arsenal bänk: Leno, Mustafi, Monreal, Lichtsteiner, Elneny, Guendouzi, Özil

Domare: Craig Pawson

Inför: Solskjaer gjorde fem ändringar i startelvan då Romero, Bailly, Shaw, Lukaku och Sanchez kom in för De Gea (vilades), Dalot, Jones, Martial och Rashford. Emery gjorde bara tre ändringar från segern mot Chelsea, varav Bellerin ut för Maitland-Niles var framtvingad pga skada. I övrigt så gjorde Leno plats för Cech och Guendouzi sattes på bänken för Iwobi.

Första: United, för dagen i sitt mörkgråblå ställ, tog hand om avsparken på Emirates. Matchinledningen var jämn och båda lagen hade möjligheter att komma igenom utan att för den sakens skull lyckas med sistabollen. I 16e minuten blev Sokratis liggande efter att ha landat illa i en nickduell. Han grinade illa och behövde behandling, och haltade sen av planen långsamt, tydligt besvärad av sin vrist. Han kom dock tillbaka ut på plan, men tvingades snabbt kasta in handduken ändå, och han byttes ut mot Mustafi i 20e minuten. Sokratis försvann rakt ut till omklädningsrummet. I 24e minuten fick Iwobi iväg ett skott ur dålig vinkel som Romero enkelt kunde skopa upp, och strax därpå så kom Pogba nära på ett inlägg av Lingard, men han lyckades inte riktigt nå den, så chansen försvann. När matchens målnolla spräcktes så var det återigen Alexis Sanchez som levererade i FA-cupen på Emirates. Lingard och Herrera spelade in bollen från kanten till Lukaku som skickade den i djupet där Sanchez kunde runda Cech och ur dålig vinkel skjuta in 0-1 i 31a minuten. Maitland-Niles och Xhaka upphävde offsiden samtidigt som Sanchez smög in bakom Koscielny. 0-2 kom två minuter därpå när United kontrade och Shaw skickade bollen i djupet till Lukaku som avancerade framåt och passade in till Lingard som iskallt rullade in den intill stolpen. Reduceringen kom i 43e minuten då Iwobi spelade fram Ramsey bakom Young/Herrera, som skickade in bollen framför mål förbi Bailly (som upphävde offside i momentet därpå) där Lacazette fick foten på den och styrde vidare den till Aubameyang som kunde slunkit in bakom Shaw och kunde rulla in den i öppet mål. När domare Pawson blåste av för halvtid så satt United i ledning, men Aubameyang hade gett Arsenal hopp igen strax före paus. Första halvlek var något slarvig, och precis som senast lagen möttes så var det missar i försvarsspelet som bidrog till målen.

Andra: Arsenal satte igång andra halvlek utan några byten. Romero fick direkt agera då Maitland-Niles skickade ett kort inlägg som Ramsey nickade mot mål, men Romero lyckades tippa den över med ena handen. Koscielny blev liggande gråtande i 56e minuten efter att olyckligt fått en spark i sidan av huvudet av Lukaku när han fallit efter en duell. Han började blöda och behövde behandling av Arsenals läkarteam. Efter fem minuters behandling så kunde han resa sig själv, men han såg rätt groggy ut och verkade inte alls vara i form att fortsätta. Vilket han inte heller gjorde, utan han lämnade över kaptensbindeln till Cech och haltade av. Arsenal passade på att plocka av Iwobi för Özil samtidigt som Guendouzi kom in för Koscielny. I 68e minuten åkte Young på ett gult kort för hands, och Arsenal fick frispark strax utanför straffområdeshörnet. Torreira skickade frisparken mot bortre där Aubameyang var omarkerad och försökte spela in den framför mål, men United lyckades rensa. Solskjaer gjorde ett dubbelbytei 71a minuten då Lukaku och Sanchez plockades av för Rashford och Martial. Lacazette fick i 73e ett läge efter att Martial schabblat med boll vid straffområdeslinjen, men fransmannens skott parerades av Romero. I 76e minuten fick Lingard gult för protest. Uniteds försvarsspel började dock kännas rätt panikartat runt 80-minutersstrecket, men Arsenal var dåliga på att utnyttja detta. Istället så kontrade United i 82a minuten efter att Pogba snappat upp en dålig passning, och Pogba gick själv på skott från straffområdesgränsen, vilket Cech parerade, men inte bättre än att bollen gick rakt till Martial som enkelt kunde placera in 1-3. I 85e minuten blev det bråkigt, där först Rashford och Kolasinac gick panna mot panna, och Lingard och Xhaka sen började knuffas, vilket fler spelare blandade sig i. I slutändan nöjde sig domare Pawson med att varna Rashford och Kolasinac. Lingard hade tur – både han och Xhaka förtjänade ett gult, och eftersom Lingard redan hade ett gult så kunde han ha åkt ut. I 88e byttes sen Lingard ut för Jones. I 91a fick Guendouzi gult då han stämplade Pogba. Någon riktig Arsenalpress i slutet uteblev, och det var istället United som hotade lite runt motståndarnas straffområde. Det blev hela tio minuters tilläggstid, främst pga den tid som Koscielny var nere och behandlades. När domare Pawson till slut blåste av för full tid så stod United som vinnare, fullt rättvist.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

Romero: 4 – Var solid de gånger han hade något att göra, och stod för en riktigt bra räddning på Ramseys nick. Helt klart PLs bäste andrekeeper.

Young: 3 – Gjorde vad han kunde på sin kant med Herreras hjälp, men fick se sig förbispelad flera gånger. Positionsspelet var inte alltid klockrent. Knappt godkänd.

Bailly: 3 – Var mestadels okej, men såg fortsfarande osäker ut i en del moment, framförallt vid målet. Var rätt passiv när Young och Herrera blev överspelade på högerkanten. Ett steg i rätt riktning jämfört med hans andra insatser på senare tid.

Lindelöf: 4 – Bäst i försvaret där han fick rensa en hel del. Trygg och stabil med bollen också.

Shaw: 4 – Inledde lite sådär, men spelade snabbt upp sig och var bra i båda riktningarna. Löpningen och djupledsbollen före 0-2 var riktigt bra. Stod för många brytningar och rensningar, även om han kanske kunde gjort det bättre vid Arsenals mål.

Herrera: 4 – Stor kämpainsats som vanligt, även om han hade en lite tyngre uppgift här då han var tvungen att täcka upp på högerkanten där Lukaku inte jobbade tillbaka så mycket.

Matic: 3 – Passade okej, täckte ytor okej, men han hade problem med att hänga med när motståndare (Ramsey) tog löpningar in i Uniteds straffområde.

Pogba: 4 – Första halvlek var Pogba rätt slarvig (han tappade Torreiras löpning vid målet), men han höjde sig i andra halvlek, särskilt efter dubbelbytet, och förarbetet till Martials mål var kvalitet. Bäst i United.

Lukaku: 4 – Såg fräschare ut på högerkanten än han gjort som center, och stod för två assist, där särskilt den första var riktigt bra. Försvann en del i andra dock, och han hjälpte inte till bakåt alls.

Lingard: 4 – Fick starta centralt som någon typ av falsk nia, och ställde till med en del problem för Arsenals virriga försvar. Satte ett mål och visade god kämpaanda när han kom till Rashfords försvar och knuffade runt Xhaka lite (även om han hade tur som inte fick ett andra gult).

Sanchez: 3 – Kämpade på bra och gjorde ett fint mål, men han hade problem i spelet då han inte hade snabbheten att ta sig förbi sin gubbe. Såg bättre ut när han kom in centralt än när han var ute på kanten (vilket var ett problem då han spelades som vänsterytter i matchen).

Martial: 3 – Tappade lite bollar direkt när han kom in, men när han fick chanen på returen på Pogbas skott så gjorde han inga misstag.

Rashford: 3 – Tog en del löpningar som öppnade upp, bl.a. vid kontringen som resulterade i Martials mål.

Jones: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 – Både elvan, matchplanen och bytena slog väl ut. Åtta raka vinster nu.

Summering: Första halvan av första halvlek var jämn och rätt slarvig, utan riktiga chanser, innan United med två mål på två minuter, med god hjälp av ett virrigt Arsenal-försvar (som gjorts än mer förvirrat av Sokratis uttåg), såg till att ta tag i taktpinnen. Arsenals hopp tändes dock precis före paus när de till slut fick utdelning på överbelastningen av Uniteds högerkant, och samtliga Unitedförsvarare kunde ha gjort det bättre innan Aubameyang petade in bollen. Andra halvlek fortsatte i mer eller mindre samma melodi, och Arsenal förlorade ytterligare en mittback i vad som redan var en rejäl kris (kanske salt i såren att Bailly stod för en hyfsad insats, då Arsenal ryktats vara intresserade av att låna honom). När United kontrat in 1-3 så gick luften helt ur Arsenal, och United kunde rulla vidare till nästa omgång av FA-cupen. Solskjaers åttonde raka vinst, och även om Arsenals försvar var skadeskjutet och virrigt så gjorde man det bra som utnyttjade detta, samtidigt som man höll Arsenals anfallare under hyfsad kontroll. Inga insatser stod egentligen ut särskilt, utan det var framförallt en laginsats som gjorde att man i slutändan drog det längsta strået. Och det är alltid skönt med en vinst mot en rival.

Nu väntar ett par dagars vila innan man på tisdag tar emot Burnley hemma på Old Trafford, där man säkerligen vill ta tre poäng och sätta ännu mer press på just Arsenal och Chelsea i kampen om fjärdeplatsen.

13 Kommentarer

 1. Geno

  25 januari, 2019 at 23:58

  Wow

 2. martin

  26 januari, 2019 at 00:26

  Solskjaers succé fortsätter! Gillar att han vågar byta ut lite. Medan Mourinho ofta spelade 3 5 2 mot andra topplag så verkar Solskjaer föredra nån variant på 4 4 2 med nån slags diamant i mitten. Får se om han fortsätter med detta.

 3. Fricken89

  26 januari, 2019 at 00:37

  Succen fortsätter <3. Mår sjukt bra fast att jag är sjuk och mår dåligt.
  GGMU! <3

 4. Roy

  26 januari, 2019 at 00:39

  imponerad,vinner matcher på löpande band,stabilt.👏👏👌👌.Kul,fortsätter att ta skalper,gäller att ha fokus till varje match. Jag är faktiskt lite tagen,otroligt hur bra det har gått.Mitt hjärta är varmt,GGMU.

 5. Bassme

  26 januari, 2019 at 10:07

  Bara lukakus assist är värd en 5a. Den var riktigt grym!

  Hoppas verkligen han börjar hitta flytet igen.

 6. Sauron

  26 januari, 2019 at 11:32

  Vi har svårt att hålla helt tätt men är ändå flera dimensioner bättre i försvaret nu än när vi konstant parkerade bussen. Riktigt dödliga kontringar får motståndet att spela med viss nervositet då de vet att varje bolltapp har stor chans att konverteras till målchans. Hoppas vi kan ta en titel här så småningom, mycket hänger väl på lottningen där nu när vi ska tävla på 3 fronter i vår.

 7. Johan

  26 januari, 2019 at 11:49

  När senast hade vi 8 raka vinster?
  Just nu så mår man sjukt bra.

 8. Daniel

  26 januari, 2019 at 12:15

  Härlig seger. Underbar offensiv vi har kul att Alexis och Lukaku visade att vi nu har en enorm bredd framåt under OGS

  • Kjellb

   26 januari, 2019 at 12:38

   Riktigt bra match! 3-1 målet kunde lika gärna ha kommit lite tidigare. Jag bara väntade på det men lite slarv i kontringarna (passningar/ missförstånd) . Såg jätte bra ut .

 9. Kjellb

  26 januari, 2019 at 12:41

  Fråga till dig Felix; är det möjligt att anskaffa en live chat på sidan när United spelar sina matcher? Vet inte om det skulle vara en succé eller inte , men tror det skulle vara roligt med diskussioner under pågående matcher

 10. Mogge

  26 januari, 2019 at 16:29

  Allt känns bra nu. Skulle vilja ha igång Fred med. Men jag ser ju inte träningarna och kan inte bedömma hans status. Livechat borde väl vi kunna sätta igång när vi får startelvan?

 11. Vidic

  27 januari, 2019 at 18:53

  Härlig seger! Lingard är enligt mig matchens spelare och visar återigen att han är en av nyckelspelarna framåt. Få spelare i världen som tar smartare löpningar än honom vilket öppnar upp för övriga offensiva pjäser. Kombinera det med habil teknik och ett bra skott samt snabbhet så förstår man varför han är näst intill bofast i startelvan i både United och Englands landslag. Viktigt med en egen produkt som levererar och ”kan” United.
  I övrigt är det bara att instämma i matchbetygen!

  Hoppas nu att United fortsätter med dessa takter. På pappret ska United vinna även nästa kommande 3 matcher innan det är dags för PSG i CL där allt för tillfället nu känns möjligt. Känns härligt att ha Lukaku och Sanchez att kasta in från bänken, framförallt om de börjar trumma igång och komma i form nu. Med tanke på att Sanchez är matchotränad tycker jag han presterade riktigt bra. Lukakus bollkontroll och första touch är som den är men han har många andra styrkor som kan komma väl till nytta. Hoppas också att Fred får komma igång snart. För tillfället känns vi mest tunna på mittfältet och det känns som att det skulle vara ödesdigert och någon av Pogba, Herrera eller Matic uteblev från matcherna mot PSG.

 12. martin

  27 januari, 2019 at 19:19

  Tottenham ute ur FA-Cupen. Visst, mycket skador som de kan skylla på, men cementerar allt mer det faktum att Pochettino inte är någon vinnare. Han spelar en rolig och i månt och mycket effektiv fotboll, men sällan när det gäller som mest. Jag börjar bli mer och mer övertygad om att jag inte vill se honom i United. Kommer säkert ta oss till 2a och 3e platser och få oss att spela ett roligt spel, men tror inte det kommer inbringa några titlar. Jämför med Conte t ex, gilla inte hans fotboll men han vet hur man vinner. Ena året ligan och andra året FA-cupen på sina 2 säsonger i England. Och tycker inte Chelseas lag på pappret var bättre än Tottenhams. Nä, känns väl som Solskjaer stärker sina aktier allt mer som permanent lösning och Pochettino snarare försvagat sina sett till senaste månaden.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/7 13.30
Manchester United - Inter
Tour 2019
Visas på MUTV, Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: lopa Longstaff om UnitedryktenaHaha: Förmodligen mer än dig - som låtsas ha sett Långben spela fotboll när faktum är att han knappt spelat…Jul 20, 11:51
 • Kommentar från: United4ever Longstaff om UnitedryktenaYes! Mer brittiska spelare och unga! Köp Longstaff för Max 300 mille..om några år vill alla klubbar ha honom…Jul 20, 09:46
 • Kommentar från: Scholes Sky Italia: Bud på SMSHåller med dig men klubben måste då hitta de nya strukturerna och det har man inte gjort.Jul 20, 08:43
 • Kommentar från: martin Longstaff om UnitedryktenaHaha, så bra skrivet Björn. Men Tobbe har en galen övertro till allt som är engelskt eller premier league. Allt…Jul 20, 04:35
 • Kommentar från: Jensen Sky Italia: Bud på SMSScholes, Man kan inte leva i det förgångna hur länge som helst. Det finns ju inget som säger…Jul 19, 23:07

FLER Matchrapporter