Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Scott McTominay skriver nytt kontrakt

Den skotske landslagsmannen har satt sin signatur på ett nytt kontrakt…

Det nya kontraktet gäller till Juni 2023 med en option på ett extra år.

McTominay: ”Manchester United har varit mitt liv sen jag var 5 år gammal och att spela för klubben jag alltid har supportat är det enda jag velat göra. Jag är fortfarande ung och jag lär mig hela tiden från managern, coacherna och från världsklasspelarna i truppen. Jag ser fram emot att fortsätta min utveckling i den här fantastiska klubben.

Solskjaer: ”Scott har varit i klubben från en väldigt ung ålder, han har avancerat genom Akademin och har gjort fantastiska framsteg de senaste åren. Scott är en ung mittfältare och utvecklas ständigt. Han är en intelligent spelare som alltid vill lära sig mer. Jag är väldigt nöjd över att han har skrivit ett nytt kontrakt och det finns inga tvivel om att han har en ljus framtid för sig.

15 Kommentarer

 1. Kjellb

  21 januari, 2019 at 17:22

  Oj oj… alltså jag tycker United:s ribba är väldigt låg… alltså visst han kan utvecklas men har så svårt o tro att han ska vara i ett topp lag. Låna ut o hoppas på det bästa

  • G. Best

   21 januari, 2019 at 17:24

   Utfyllnadsspelare/backup. Lär väl spela i cuper och mot sämre lag.

   Men håller med hans nivå är knappt så att han ens platsar för det…

  • Felix

   21 januari, 2019 at 17:25

   Mjo, personligen ser jag ingen storhet i honom. Han håller klassen för League One/undre halvan av Championship/undre halvan av Skotska PL som det är nu, i mitt tycke. Man får väl hoppas att tränarna ser en ny Darren Fletcher i honom eller nåt…

 2. Böje

  21 januari, 2019 at 17:52

  Skicka McTominay till Rangers och låt honom spela en någorlunda ordinarie under Gerrard under våren. Killen är inte särskilt ung, han fyller 23 i år och måste verkligen bevisa sig snart. Tämligen överskattad av Mourinho.

 3. Daniel

  21 januari, 2019 at 18:00

  Har inte imponerat hittills men det vore fantastiskt att få in en egen produkt på mittfältet. Med det hårda matchande som är i dagens engelska fotboll behövs även en bred trupp med bra spelare.

 4. Sante

  21 januari, 2019 at 18:01

  Hahahahah vilket gott skratt. Han är totalt värdelös och har ingenting i Uniteds a-lag att göra. Oavsett ifall det är en av våra egna. Skrota ungen för helvete.

 5. JJ

  21 januari, 2019 at 18:07

  Grattis Scott!!!!

 6. Zingo

  21 januari, 2019 at 19:19

  Korpen är hans nivå…pinsamt

 7. Ante

  21 januari, 2019 at 19:30

  Kan inte annat än hålla med. Märklig förlängning. Visst att truppspelare är bra att ha men han platsar ju som någon skrev ovan knappt i Championship.

 8. Mogge

  21 januari, 2019 at 19:42

  Förstår heller inte kontraktet. Möjligen vill United ha bättre betalt vid en försäljning. Ser inte syftet annars. Fotbollsmässigt hittar jag inget lovande fast jag letar.

 9. Vidic

  22 januari, 2019 at 19:44

  Märks att det är många hobbyfans här som bara ser storheten i spelare med över 85 i tot på Fifa. De som följt United under en längre period förstår storheten av att ha spelare som Nicky Butt och John O’Shea i truppen.

  • Felix

   22 januari, 2019 at 20:09

   McTominay är inte i närheten av Butt eller O’Shea dock. Darmian är närmare att vara en O’Shea än vad McTominay är. Bara för att vi har haft spelare som O’Shea/Butt/Park/Fletcher som var begränsade truppspelare så innebär det inte automatiskt att alla begränsade spelare är såna. McTominay kan jag inte alls tycka är en sån – han är en lågbudget Tom Cleverley som hör hemma på max Championshipnivå. Vi har flera innermittar i U23 och U19 som jag hellre skulle se roteras i en mittfältsroll än McTominay: Garner, Levitt, Gomes, Barlow… Samtliga har fotbollskvaliteter och inte bara längden inne.

   Jag tycker dessutom att det är rätt klent av dig att dra till med kommentarer som ”hobbyfans” och referenser till FIFA – tycker du själv att det bidrar till att hålla en vettig nivå härinne? Att respektera andra supportrars åsikter?

   • Vidic

    22 januari, 2019 at 22:30

    Okej du har rätt i att det är onödigt att vara nedsättande, ursäkta för det. Dock tycker jag att du med flera mest verkar klaga på spelare som ni inte tycker håller måttet (det är ni fria att göra) och att de ska bort från klubben snarast. Tycker mångas hat mot spelare som Jones, Valencia, McTominay, Matic, Lingard med flera är lite provocerande. Möjligen är dettta för att jag försöker se det positiva i saker och stötta och tro på de spelare som representerar United (så länge de spelar med hjärtat på rätt plats). Vidare är jag av åsikten att det är viktigt att ha lite ”osexigare” spelare som inte förväntar sig starta varje match (detta har varit SAFs filosofi under så många år). För 10 år sedan fanns det fullt med folk som ständigt klagade på samma sätt på spelare som O’shea, Park, Butt, P Neville, Fletcher m.fl. Som enligt allsmäktiga SAF var ovärdeliga för klubben.
    Kort sagt har jag svårt för fans som ständigt klagar på truppspelare som ändå inte förväntas starta i de stora matcherna.

    • Felix

     23 januari, 2019 at 01:31

     Truppalternativ måste såklart finnas, men de måste samtidigt hålla måttet. Problemet med spelare som Matic och Lingard är att de håller inte som startspelare, men de använd som sådana. Vore de bara truppalternativ så är de fullgoda såna. Jones faller dock inte in i den kategorin då hans skador gör honom alldeles för opålitlig för att fungera som truppspelare, och med tanke på hur länge han nu varit i klubben utan förändring så är det läge att ge upp där, istället för att skriva ett långt och dyrt kontrakt. Andra s.k. truppspelare som inte håller, och som faktiskt bara står ivägen för egna produkter, är Rojo. Varken Jones eller Rojo håller tillräcklig klass eller är pålitliga nog för att det ska vara värt att ha dem att stå ivägen för Tuanzebe och Fosu-Mensah. Eller för den delen Mengi.

     Vad gäller just McTominay så ser jag inte alls vad han tillför, ens mot sämre lag. Hans passningsspel är sådär, hans positionsspel är sådär, hans huvudspel är sådär, hans teknik är inget speciellt, hans duellspel är inget speciellt.. Han gör det enkla spelet okej, men han har inga särskilda styrkor frånsett sin längd, vilken han inte ens använder effektivt. Okej för att han har hjärta, men det finns det många spelare som har utan att för den sakens skull hålla. Jag hoppas väl att tränarna ser en ny Darren Fletcher i McTominay, men jag kan inte se något som talar för det i nuläget.

     Man kan dock bara inte sätta likhetstecken mellan ”begränsad spelare” och ”användbar truppspelare”… Valencia, exempelvis, har varit både bra startman och användbart truppalternativ tidigare, men åldern, spelstilen och knäna har tagit ut sin rätt och han håller inte tillräcklig kvalitet längre. Varför ska man hålla fast vid honom då? Man måste kunna inse att även truppspelare tar slut. Valencia håller inte ens mot botten eller mittenlagen längre, till skillnad från exempelvis Young som fortfarande kan göra ett jobb i såna matcher.

     Sen fungerar det inte alls när du buntar samman alla som råkar vilja ha bort någon spelare av någon anledning – O’Shea och Fletcher är två av mina absoluta favoritspelare. Bara för att jag inte anser att McTominay inte håller så tycker inte jag att alla truppspelare måste skeppas ut, och det blir rätt frustrerande om du buntar ihop mig med andra som har helt andra åsikter om olika spelare då.

     • Ante

      23 januari, 2019 at 10:38

      Bra skrivet Felix.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 19/8 21.00
Wolves - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Martin Startelvan mot WolvesKan bara instämma! Dock blir jag mer och mer skeptisk till Pogba. Har utan tvekan högst kvalité i laget när…Aug 19, 23:29
 • Kommentar från: ManU4ever Startelvan mot WolvesMkt bra match av United. Bättre mittfält än mot Chelsea, kontrollerar större delen av matchen. Vi borde vunnit, en straff…Aug 19, 23:26
 • Kommentar från: Daniel Johansson Startelvan mot WolvesHar folk sett samma match här inne eller vad är det som händer. Börjar bli så trött på alla som…Aug 19, 23:20
 • Kommentar från: the manager Startelvan mot Wolvestack. vi är helt överens. tycker att det i mycket är en bättre insats än mot chelsea. vi tappade 15…Aug 19, 23:17
 • Kommentar från: Gud Startelvan mot WolvesTycker att United slarvade mycket med passningar, oftast fel håll osv. Träna mer på det då flöter det på bättre…Aug 19, 23:11

FLER Nyheter