Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Brighton

En stark första halvlek räckte för att ge United tre poäng mot Brighton…

United XI: De Gea – Young (c), Lindelöf, Jones, Shaw – Herrera, Matic – Lingard, Pogba, Martial – Rashford

United bänk: Romero, Dalot, Bailly, A.Pereira, Mata, Sanchez, Lukaku

Brighton XI: Button – Montoya, Duffy, Dunk (c), Bong – Gross, Stephens, Pröpper, March, Locadia – Murray

Brighton bänk: Steele, Bruno, Balogun, Gyökeres, Knockaert, Kayal, Andone

Domare: Paul Tierney

Inför: Solskjaer valde att matcha samma elva som mot Spurs senast, och på bänken ersattes bara Fred och McTominay av Sanchez och Bailly. Hughton gjorde ännu färre ändringar då han matchade samma elva som mot Pool, och enbart gjorde en ändring på bänken då Gyökeres kom in för Sanders. Efter uppvärmningen så gjordes dock en ändring i Uniteds elva: Shaw kastade in handduken pga sjukdom och ersattes av Dalot. Darmian tog plats på bänken. Matchen var dessutom en milstolpe för Marcus Rashford som gjorde sin 150e match för United.

Första: United tog hand om avsparken hemma på Old Trafford. I tredje minuten fick United frispark i bra läge en bit utanför straffområdet. Rashford, Young och Pogba positionerade sig allihopa, och Rashford hoppade över bollen för att låta Pogba skjuta, men dennes skott gick i muren. United kontrollerade tillställningen inledningsvis men envisades med att ta långskott som hamnade på övre etage, exempelvis genom Dalot och Pogba. Brighton fick iväg ett par avslut vid kontringar som inte lyckades störa De Gea. I 20e minuten fick Rashford iväg ett avslut efter ett inspel av Young, men hans skott blockerades av Duffy. Minuten därpå så försökte sig Pogba på en cykelspark som gick i ryggen på Duffy och ut till hörna. Hörnan spelades till Rashford som försökte sig på ett skruvat skott mot bortre, vilket han inte lyckades få på mål. United fick straff i 25e minuten efter att Bong klumpigt haft ner Pogba bakifrån – domare Tierney pekade direkt på straffpunkten. Pröpper var tvungen att få lite behandling innan straffen kunde tas då Pogba fallit rakt in i honom efter att ha blivit nergjord. Pogba körde som vanligt på sin trippande straffvariant, och skickade säkert in bollen i ena hörnet, utom räckhåll för Button. 1-0 till United. I 34e minuten kom Martial nära att utöka efter att ha plockat ner en boll över backlinjen av Lindelöf, men hans avslut räddades med handen av Button. Minuten därpå fick Murray ett läge då han sprang sig loss bakom backlinjen, men han hamnade lite snett och hans avslutsförsök var inte ens nära mål. Rashford och Duffy blev båda sittande och behövde lite behandling i 36e efter att ha nickat ihop, men båda var snart ute på planen igen. Murray blev liggnade efter att ha fått Matics armbåge rakt över näsbenet i 41a minuten, som tur var så valde dock domare Tierney bara att ge frispark till Brighton. Ooooh Marcus Rashford! 2-0 kom i 42a minuten då Dalot tog sig förbi ute till vänster, spelade ett kort inspel till Rashford som enkelt men elegant drog bort Gross och placerade in bollen i bortre krysset. När domare Tierney blåste av för pausvila satt United i en stabil och välförtjänt ledning.

Andra: Brighton sparkade igång andra halvlek utan att vare sig Solskjaer eller Hughton gjort några manskapsändringar. I 49e minuten ordnade Martial en frispark vid ena straffområdeshörnet, vilken Rashford stegade upp och skruvade en bit över. I 57e minuten så drog Martial iväg ett avslut tätt över. Hughton gjorde matchens första byten i 60e minuten då Murray lämnade plats för Andone och March klev av för Knockaert. Herrera försökte sig på ett avslut i 68e minuten, men han skickade det rakt i famnen på Button. Brighton fick in en reducering i 72a minuten då Lindelöf gick bort sig, Jones förlorade en nickduell, Dalot tappade sin man och Gross kunde ta ner bollen mitt i straffområdet och peta in 2-1 i nättaket. United hade en del problem då mittfältet tappade kontrollen över matchbilden. I 75e minuten plockades Lingard av för Mata. Lukaku kom in för Martial i 82a minuten samtidigt som Gross lämnade plats för Kayal. I slutminuterna blev Rashford sittande en stund och behövde behandling, men han var snart uppe och sprang igen. Pogba sköt tätt utanför på ett inspel av Dalot i 89e. I 93e minuten fick Rashford gult för en sen tackling och blev utbytt mot Darmian. När domare Tierney blåste av för full tid så stod United som vinnare, dock efter en betydligt mindre imponerande andra halvlek än första.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Gjorde det okej de få gånger Brighton fick iväg något mot mål, och målet i sig kan han inte lastas för då Gross fick avsluta från väldigt nära håll.

Young: 2 – Skakig defensivt och alldeles för fokuserad på att veva armarna mot lagkamrater och domare. Kom fram till bra offensiva positioner som han sen slösade genom att överhuvudtaget inte kunna hitta några medspelare.

Lindelöf: 4 – Gick visserligen bort sig vid baklängesmålet, men var i övrigt solid defensivt och visade upp riktigt bra passningsspel. Bollen över backlinjen som ledde till Martials chans var en pärla.

Jones: 3 – Såg inte klockren ut vid baklängesmålet men stod i överlag för en solid insats.

Dalot: 3 – Stod för en okej insats på fel kant, men tappade sin gubbe vid baklängesmålet och tappade lite boll. Hade ett par inspel som var värda ett bättre öde, och var involverad i Uniteds andra mål.

Herrera: 4 – Fortsatt motorn på mittfältet där hans arbetskapacitet och förmåga att täcka stora ytor är vital för att ge Pogba och Matic en chans att spela sitt spel.

Matic: 3 – I första halvlek var hans passningsspel fint och han hade flyt i spelet. I andra halvlek så fick han problem i Brightons press och klarade inte av att täcka ytor tillräckligt. Allt som allt godkänd, och det råder inga tvivel om att han är en fullt fungerande länk mellan Pogba och Herrera.

Lingard: 2 – Osynlig mestadels och var inte involverad i särskilt mycket.
Pogba:
4 – Skapade en del chanser och jobbade hårt defensivt. Fixade och satte en straff säkert. Skyttet var inte särskilt bra för dagen dock.

Martial: 3 – Solid insats ute på sin kant, även om den där extra lilla skärpan saknades idag.

Rashford: 4 – Bra insats längst fram och stod för ett riktigt fint mål. Började tröttna och blev frustrerad mot mitten av andra.

Mata: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Lukaku: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Darmian: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 3 – Laget han skickade ut gjorde en bra halvlek och det räckte till vinst, men man tappade i andra och Solskjaer var långsam på att göra byten som inte hade någon effekt.

Summering: United spelade en match av två halvlekar igen. Den första var bra, där man hade flyt i offensiven och kontroll över mittfältet, vilket resulterade i en tvåmålsledning tack vare Pogbas straff och Rashfords snygga mål. I andra halvlek började man dock tidigt se trötta ut, och man tappade kontrollen över mittfältet. När flera spelare råkade stå för svaga aktioner samtidigt (Lindelöf, Jones, Dalot) kom ett baklängesmål och efter det blev det lite nervöst. Man klarade dock av att freda sitt mål och säkra tre poäng och en sjunde rak vinst för Solskjaer.

Det största problemet i matchen var att högerkanten inte var särskilt solid (den har ni aldrig hört förr va?), samt att bytena kanske kom lite väl sent med tanke på att många spelare såg ut att tröttna framåt minut 60-70 redan.

Hur som helst så fortsatte spelare som Rashford, Pogba, Herrera och Lindelöf (misstaget vid målet till trots) på den inslagna vägen med fin form under Solskjaer.

Uniteds nästa match är på fredag den 25e Januari då man ställs mot Arsenal borta i FA-cupen.

38 Kommentarer

 1. Adam Jorginho

  19 januari, 2019 at 19:56

  Njut[..er!]…

 2. Roy

  19 januari, 2019 at 20:05

  Den svåraste matchen sen OGS tog över ,var idag, enligt mitt tycke. En match som alla räknar med seger …… även spelarna. Grymt imponerad av att vi vann med 2-1 .Starkt jobbat💪💪. Osar lite,lite,lite topp 4 efter denna seger. GGMU 👊🏿👊🏿👊🏿

  • Geno

   19 januari, 2019 at 22:07

   Lätt och säga det i efterhand…

   • Steven

    20 januari, 2019 at 01:18

    Vad sa du på förhand?

    • Richard

     21 januari, 2019 at 09:49

     🥴😂

 3. Sauron

  19 januari, 2019 at 20:19

  6 raka segrar utan att vi avancerat en enda position i tabellen, var det inte något liknande under LvG? (viss reservation då vi kanske låg på sjunde plats?)

  • Felix

   19 januari, 2019 at 23:03

   Tror vi låg på sjätte plats då också, fast var inte det en massa utan förlust där vi kryssade för mycket?

   • Sauron

    20 januari, 2019 at 12:38

    Jo så var det nog. Det kanske är ett tecken på en rejäl avgrund mellan topp 6 och resten av ligan.

 4. G. Best

  19 januari, 2019 at 20:25

  Slarvigt spel i andra. Young och Lingard har inte imponerat det senaste. Hade vi inte varit så tunna på dom positionerna hade dom förtjänat bänken.

  Inte lika effektivt spel idag, mycket skott mot mål men inte många farliga målchanser. Bra räddning på Martials avslut från Lindelöfs passning.

 5. Mogge

  19 januari, 2019 at 20:41

  Nöjd med segern. Vi har ju kommit väldigt mycket närmare topp fyra iaf. Nu är det flera lag vi kan nå.

 6. Hehehe

  19 januari, 2019 at 20:48

  Solskjaer måste förbättra sitt matchcoachande, hålla alla glada räcker bara så långt. Dags att visa lite taktiskt kunnande nu om de ska ens bli nå prat om att få stanna permanent..

 7. Rune B

  19 januari, 2019 at 20:55

  Segertåget rullar vidare känns underbart

  • Croc

   19 januari, 2019 at 23:37

   Hahahah men allvarligt? Vi har 7 vinster och du orkar gnälla? Gå till nån Pool-sida och snacka fotboll. Där hör du hemma

 8. Fricken89

  19 januari, 2019 at 21:16

  Härligt!! Synd bara att siktet inte var inställt ordentligt idag, då hade det snarare blivit minst 4-1. Men men tre nya viktiga poäng. Och tack Arsenal för segern mot Chelsea, bara 3p från topp 4 nu + fortsatt bländande spel från vår sida – det bådar gott – än så länge!

 9. Albo

  19 januari, 2019 at 21:40

  Är nöjd, streamen höll faktiskt bättre än väntat 😂 Vi borde ha satt ett par bollar till men oavsett, det känns stabilt detta! När hade vi 7 raka senast, nån som vet? Länge sen man mådde så här bra.

  Och vi vann handbollen också, kanondag!

 10. Tommy p

  19 januari, 2019 at 21:42

  Vad tror ni om Wan Bissaka? Ung, lovande, engelsman och har dessutom gjort det bra mot många storlag so far!

  • Felix

   19 januari, 2019 at 23:02

   Vore en intressant, om än något oprövad värvning. Konkurrensen om hans signatur blir ju hur som helst hårt och priset högt, men vi behöver verkligen förstärkning på kanterna.

 11. Farzad

  19 januari, 2019 at 21:48

  Brighton är ruskigt bra, vi har faktiskt förlorat de senaste 2 matcherna mot de. De spelar en teknisk och rörlig fotboll. Mycket duktiga tekniker i laget, mkt speed o finess i de spelarna. Under Mourinho så fick de oss att se ut som koner på planen, de kontrollerade och spelade skiten ur United. Minns ni inte holländaren (belgaren) i Brightom som dribblade skiten ur våra spelare! Vi såg ut som juniorer. Så jag tycker nog att detta var den svåraste matchen då vi förlorat så övertygande mot de! Otroligt bra att vi såg bättre ut än dem. Jag tänkte att Brighton hade blivande superstjärnor i laget men idag såg man att United spelade ett liknande spel, o då såg man vilka som hade de bättre spelarna!

 12. Felix

  19 januari, 2019 at 22:58

  Jag passar också på att tillägga här att jag är innerligt trött på alla som inte kan hålla en civil diskussionston här i kommentarsfältet. Alla personangrepp, försök att posta skit under andras namn, etc, kommer att raderas rakt av. Användare som väljer att få sina namn förknippade med den typen av beteende kommer från och med nu att få se alla sina inlägg, oavsett innehåll, försvinna ut i etern.

  Vi vill gärna se diskussioner i kommentarsfälten men det får vara nog med den dåliga stämningen och de löjliga förolämpningarna som flyger åt alla håll för att vissa inte kan hålla en god ton. Jag hoppas att det här inlägget är tydligt nog, för det kommer inte komma fler varningar gällande det.

  • Fricken89

   20 januari, 2019 at 00:10

   Det tackar jag för Felix! 🙂

  • Richard

   20 januari, 2019 at 01:36

   Helt rätt…men troll kommer alltid finnas… det ända vi kan göra är att inte svara o kommentera… jag vet att det är svårrt för det första man känner när ett troll skriver är ju Att man vill ta ställning och få trollan att dom gjort fel…..men om alla skulle strunta i dom så fr dom ej vatten på kvarn

   • Albo

    20 januari, 2019 at 07:03

    Äntligen, bra Felix 👍🏽👍🏽

  • mofasaswe

   20 januari, 2019 at 09:05

   på tiden …. GRYMT! ;D

 13. Kjellb

  19 januari, 2019 at 23:54

  Bra match! Efter matchen försökte jag komma på varför vi får sådan press på oss , inte första gången. Ja Brighton måste göra ett mål men tycker pressen låg även innan 2-1 . Det är klart att alla lag får någon sorts press beroende på match bild men känns som United får ganska sjuka pressnings lägen att vi måste skjuta bort bollen till okänd plats. Som någon skrev så kanske spelarna var trötta ? Får hoppas på det och att det inte beror på att vi är för osäkra bak (defensiva skickligheter) …) Syftar inte på lindelöf ”bollskixklig”
  Detta är något som laget måste jobba på antagligen

 14. Richard

  20 januari, 2019 at 00:02

  Om vi ska ta 4:e platsen så anser jag martial är nyckeln till det u dagens läge.
  Martials högstaläge är på riktigt hög nivå,och under muirinhio så var han vår bästa anfallskraft denna höst….
  Han var både bättre defensivt och offensivt…..
  Idag är han nära offensivt….rätt beslut vid egna avslut…
  Martial i detta läge behöver inte bara veta att han är på rätt väg,då jag tror att psyket inte är hans starka sida.
  Jag tror han vet att han är på g….
  men för att va ’’on fire ,like rash””
  behövs bara 1 mål o 1 assist i detta momentum vi har….
  innan han börjar hamna i no go zone

 15. Richard

  20 januari, 2019 at 00:16

  Rash framgångsvändning handlar bara om solskaer:…om jag skulle gissa vad solskaer har sagt till rash=
  1.Du är bättre än vad du tror.
  2.Skjut från alla lägen.
  3:jag tror att du prestera och bli som wazza..o t.o.m göra fler mål,fast det nr 3,tvivlar solskaer på pga det kompletta laget som fans under solskaers tid…..men han hoppas…och får rash o co att vilja tro

 16. Charlie

  20 januari, 2019 at 00:54

  Skönt med en seger till, vi är på g.

 17. Bjureld

  20 januari, 2019 at 02:55

  Vi behöver en general där bak, på tok för klena i defensiven. Det märks tydligt på defensiva fasta då det oftast blir farligt även offensivt är vi iofarliga. En vidic typ där bak och vi är med och slåss om det. Har dålig koll på marknaden men koulibaly vore klockrent och få in men känns jävligt dyr

 18. lopa

  20 januari, 2019 at 10:35

  Felix: Eller så skaffar ni er DISQUS med krav att logga in via ex FB/Google-kontot etc för att kommentera. Tar ungefär 10 sekunder att implantera in ett sådant system. Ni slipper en hel del huvudvärk kan jag lova. Ink från mig..

 19. Krabban

  20 januari, 2019 at 14:45

  Hade blivit en intressant anfallstrio ifall Sanchez hade kommit igång, vilket i nuläget känns avlägset med tanke på hans sejour i klubben än så länge. Men kan Solskjaer skruva igång Rashford och Pogba, varför inte Sanchez?

  • Krabban

   20 januari, 2019 at 14:58

   Och med anfallstrio menar jag Sanchez, Martial och Rashford. Sen är frågan hur trion ska formeras. Antingen Sanchez till höger eller som falsk 9:a i en 4-3-1-2-uppställning.

 20. Tobb

  20 januari, 2019 at 16:46

  Är det inte på tiden snart att United säljer HAN Sanchez och förvaltar den lönnen han har idag på 3 andra bättre spelare?! Till och med Mata som tjänar typ 2-3 gånger (?) mindre än honom får spela framför honom. Det är helt horribelt att inget händer.. Han kommer aldrig bli så pass bra så han petar Martial, rashfoord, lindgard eller lukaku så vad väntar dem på i styrelsen?

  • Felix

   20 januari, 2019 at 18:56

   Vem skulle köpa Sanchez, menar du? Inte ens om vi släppte honom gratis skulle vi hitta intressenter som kan eller vill betala hans lön.

   Sen är det inte så att Mata petat Sanchez som så – på sistone har det varit att Sanchez var skadad och bara precis är tillbaka. Tyvärr så verkar dock inte Sanchez ses som högerytter överhuvudtaget, bara vänsterytter/striker…

   • Tobb

    20 januari, 2019 at 19:23

    Kina utan problem, PSG köper allt dem kommer över till vilket pris som helst, Real Madrid är desperata efter Ronaldo gick och är överlag fruktansvärt dåliga just nu. Så nog finns där andra klubbar. Han kunde kommit in i matchen igår men istället valde Ole och spela mata det kallar iallafall jag för en petning när man är bäst betald i hela England och inte ens får spela när man sitter på bänken. Vet inte vad han ses som egentligen nu mera tycker inte han passar någonstans i United, de andra spelarna krigar mycket mer om en start plats än vad han gör.

    • Felix

     20 januari, 2019 at 20:30

     Inget av det där känns särskilt realistiskt alltså. Kina har slutat kasta pengar på de äldre spelarna, och särskilt Sanchez lön skulle vara absurd även för Kina i dagsläget (de har ju infört restriktioner mot utlänningar också). PSG är väldigt ”stacked” framåt, var får Sanchez plats där? Särskilt som Neymar gillar att utgå från vänster. Real? Med tanke på hur Sanchez presterat i United så finns det inte en chans att de tar hans lönekrav, särskilt inte med tanke på åldern (hans Barcelona-historik gör det inte särskilt mycket troligare heller).

     Jag håller visserligen med om att Sanchez inte känns som om han passar in nånstans i United under Ole, men jag kan inte sett ett enda realistiskt sätt att bli av med honom på annat än att köpa ut hans kontrakt, vilket inte kommer hända.

     • Albo

      21 januari, 2019 at 09:43

      Tror inte att hans historia i Barca avskräcker Real alls. De plockade Courtois som har spelat x antal år i Atlético, så det är nog inga problem. Lönen skulle han få sänka, men det låter inte orimligt för mig att han skulle svälja det. Ser Real som ett ganska troligt alternativ i nuläget, om vi spelar korten rätt.

 21. pink

  21 januari, 2019 at 10:13

  Ska vi ha chansen att bli riktigtriktigt bra måste vi spela Sanchez nu istället för Lingard.

 22. Daniel

  21 januari, 2019 at 10:50

  Underbar seger. Inget skönspel på slutet men så viktigt att vinna dessa matcher.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/7 13.30
Manchester United - Inter
Tour 2019
Visas på MUTV, Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: lopa Longstaff om UnitedryktenaHaha: Förmodligen mer än dig - som låtsas ha sett Långben spela fotboll när faktum är att han knappt spelat…Jul 20, 11:51
 • Kommentar från: United4ever Longstaff om UnitedryktenaYes! Mer brittiska spelare och unga! Köp Longstaff för Max 300 mille..om några år vill alla klubbar ha honom…Jul 20, 09:46
 • Kommentar från: Scholes Sky Italia: Bud på SMSHåller med dig men klubben måste då hitta de nya strukturerna och det har man inte gjort.Jul 20, 08:43
 • Kommentar från: martin Longstaff om UnitedryktenaHaha, så bra skrivet Björn. Men Tobbe har en galen övertro till allt som är engelskt eller premier league. Allt…Jul 20, 04:35
 • Kommentar från: Jensen Sky Italia: Bud på SMSScholes, Man kan inte leva i det förgångna hur länge som helst. Det finns ju inget som säger…Jul 19, 23:07

FLER Matchrapporter