Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Manchester United v Brighton

I morgon lördag tar Manchester United emot Brighton på Old Trafford. Här följer en rapport inför matchen…

Dagsform

United fortsätter ånga på under Solskjaers ledning och är nu uppe i sex raka segrar. Förra helgen mötte man Spurs på Wembley och norrmannens nytända United fick sitt första riktigt stora test. Man gjorde en stark insats mot ett farligt Spurs och tack vare en bra genomförd match och en storspelande De Gea så bärgande man alla tre poäng, efter  att formstarke Marcus Rashford satt matchens enda mål precis innan halvtid. Seger innebar att man gick upp på samma poäng som Arsenal i tabellen, men eftersom Chelsea vann sin match så är det fortfarande sex poäng upp till fjärdeplatsen.

Morgondagens motståndare Brighton ligger på 13:e plats i tabellen. I förra omgången fick man tryck med 1-0 hemma mot Liverpool, i omgången innan dess spelade man 2-2 borta mot West Ham och i omgången dessförinnan slog man Everton hemma med 1-0.

Läget i laget

Solskjaer sa under fredagsmorgonen att Alexis har tränat hela veckan och att man hoppas på att han kommer finnas tillgänglig i morgon. Rojo och Smalling är på väg tillbaka från sina skador, men är ännu inte tillgängliga och Fellaini är skadad och blir borta i några veckor, bekräftade Solskjaer.

Brighton saknar Fernandes Da Silva, Izquierdo, Jahanbakhsh, Ryan och Bissouma.

Senaste mötet

United har förlorat de två senaste mötena mot Brighton på Amex Stadium – förlust 3-2 tidigare denna säsong och 1-0 i slutet av förra säsongen, men man slog dem vid två tillfällen på Old Trafford förra säsongen. Ligamötet slutade 1-0 till United efter att Ashley Youngs skott styrts in i mål via Lewis Dunk och man vann FA Cup-mötet med 2-0 efter mål av Lukaku och Matic.

Domare

Paul Tierney är huvuddomare i morgon och det blir andra gången han dömer United denna säsong. Första gången var matchen mot Bournemouth i november, som United vann med 2-1.

Matchen

Allt känns plötsligt väldigt kul och optimistiskt kring United sedan Solskjaer kom in med sin positiva energi och fick laget att börja spela underhållande fotboll. Visst kan skrällar ske, men United i högform hemma på Old Trafford mot ett sämre lag – det ska bli vinst. Jag tippar på 3-0 till United. Mål av Pogba, Alexis och Rashford.

Gällande tips. Jag kryddar själv till spänningen lite genom att placera ett bet på United via Unitedsveriges samarbetspartner Coolbet. Eftersom oddset på Unitedseger är lågt, så kombinerar jag det med kryss mellan Wolves och Leicester.

Avspark 16.00 Old Trafford

21 Kommentarer

 1. martin

  18 januari, 2019 at 14:37

  En elva jag haft i tankarna ända sedan en variant på den uppstod under United-Crystal Palace förra året är en slags 3 2 4 1 uppställning. Vid underläge bytte man till ett system likt detta och jag gillade verkligen vad jag såg. Hade gärna sett en variant på det igen 🙂

  Ex:
  -—-—-—-—-—–——Lukaku-—-—-—-—-
  Rashford——-Pogba——–Sanchez——-Lingard
  ——-——-—-—-Matic—-Herrera———-—-—
  —-—-—-Shaw——Bailly—Lindelöf——-
  —-—-—-—-—————-De Gea———————-—-—-—-

  Jag hade tyckt att en något offensivare uppställning likt denna hade varit otroligt intressant att våga ställa ut med mot ett lag som Brighton.

 2. Fredrik

  18 januari, 2019 at 14:45

  Intressant, men aldrig med Lukaku på planen…..
  Rashford på topp och Martial till vänster, så blir det betydligt roligare.

  • Fredrik

   18 januari, 2019 at 14:48

   Samt VNL i mitten, Bailly höger

   • b

    18 januari, 2019 at 18:20

    Trodde du hade gått upp i rök fricken 😀

 3. Roy

  19 januari, 2019 at 09:47

  Detta kan vara en lurig match…. handlar mycket om inställning idag. Kämpa GGMU!!!

 4. Thomas

  19 januari, 2019 at 09:56

  Sänder dom inte matchen på viasat/viaplay ?

 5. Mogge

  19 januari, 2019 at 10:51

  Spännande att följa på Text TV!

  • b

   19 januari, 2019 at 12:01

   Nej, äckel dyra viaplay som även dissar la liga & serie A är extremt sviniga och jag hatar dom med hela mitt hjärta när United ej visas.

   • G. Best

    19 januari, 2019 at 12:47

    Har med rättigheter att göra. Om jag inte minns fel så får dom bara visa en match 16.00. Bara i England dom får visa flera av dom som går 16.00. Nåt sånt är det så inte mycket Viasat kan göra än det dom gör nu, välja en och visa dom andra senare.

    • Felix

     19 januari, 2019 at 19:57

     Nej, det är just i England de INTE får visa flera 16-matcher (gammal lagstiftning från 70-talet för att främja/säkra biljettförsäljning till matcher i lägre divisioner etc), och eftersom många pubar i England brukade använda andra EU-abonnemang för att sända de matcherna ändå så utökades den begränsningen till hela EU. Och därmed är Viasat bundna av det och får bara visa en match vid 16.

   • Martin B

    19 januari, 2019 at 13:22

    Vi hatar alla via play 😉 den visas alltid i repris 4h senare. Bara att hålla ut!:)

    • Rempa

     19 januari, 2019 at 15:20

     Har ni hört talas om hedgoal.com? Svinbra stream!

     • b

      19 januari, 2019 at 15:58

      Fel sida eller är det bara en massa gymreklam med chuck norris? 😂

     • Rempa

      19 januari, 2019 at 16:00

      Sorry, skrev fel hesgoal skall det såklart stå!

 6. martin

  19 januari, 2019 at 13:02

  Vilken startelva det än blir så hoppas jag på lite rotation från sist. Låt inte ett lag bli för bekväma som ”förstaelva” utan gör som Ferguson alltid gjorde, rotera och låt på så vis alla förbli ”hungriga” när de får spela. Jag räds att united ska bli bekväma nu när det haft en bra period och åka på en onödig plump idag….

 7. Albo

  19 januari, 2019 at 13:27

  Man betalar svinpriser för att ändå inte kunna se matchen… Så jävla besviken. Blir att titta på nån trött stream som laggar sönder var tionde sekund. Tur att det är handboll ändå så man kanske får lite adrenalin iaf.

  • Affe

   19 januari, 2019 at 17:58

   Du har så förbannat rätt,tyvärr.

 8. Mogge

  19 januari, 2019 at 16:02

  Hittar ingen stream.

 9. faran

  19 januari, 2019 at 17:08

  och det kostar 499 kr i månaden. sjukt att dom inte köper upp premea leag matcher . för min del bli det uppsagt senaste måndag. jag köpte viaplay bara för att se United match. man nu känns det som att jag betalar onödan. usch nej

  • Sauron

   19 januari, 2019 at 19:10

   Fan vad mycket ni betalar för viaplay, jag ger 199 kr i månaden.

   • Felix

    19 januari, 2019 at 19:59

    Lyckost, sånt har man ju bara om man haft det i femton år eller nåt sånt vid det här laget. 🙂

    Har man haft avbrott ligger det på typ femhundralappen nu… vill man bara kolla på ett lag är det ju sjukt tungt, men för mig funkar det okej iallafall då det innebär att jag kan kolla på CL, Championship, NHL, darts, boxning och enstaka biljard-sändningar också. 🙂

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 19/8 21.00
Wolves - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Martin Startelvan mot WolvesKan bara instämma! Dock blir jag mer och mer skeptisk till Pogba. Har utan tvekan högst kvalité i laget när…Aug 19, 23:29
 • Kommentar från: ManU4ever Startelvan mot WolvesMkt bra match av United. Bättre mittfält än mot Chelsea, kontrollerar större delen av matchen. Vi borde vunnit, en straff…Aug 19, 23:26
 • Kommentar från: Daniel Johansson Startelvan mot WolvesHar folk sett samma match här inne eller vad är det som händer. Börjar bli så trött på alla som…Aug 19, 23:20
 • Kommentar från: the manager Startelvan mot Wolvestack. vi är helt överens. tycker att det i mycket är en bättre insats än mot chelsea. vi tappade 15…Aug 19, 23:17
 • Kommentar från: Gud Startelvan mot WolvesTycker att United slarvade mycket med passningar, oftast fel håll osv. Träna mer på det då flöter det på bättre…Aug 19, 23:11

FLER Nyheter