Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Tottenham vs Manchester United

United chockade Spurs och kämpade hem tre poäng när De Gea briljerade igen…

United XI: De Gea – Young (c), Lindelöf, Jones, Shaw – Matic, Herrera, Pogba – Lingard, Rashford, Martial

United bänk: Romero, Dalot, A.Pereira, Fred, Mata, McTominay, Lukaku

Spurs XI: Lloris (c) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Winks, Sissoko – Eriksen, Alli, Son – Kane

Spurs bänk: Gazzaniga, Rose, D.Sanchez, Foyth, Skipp, Lamela, Llorente

Domare: Mike Dean

Inför: Efter rotationen mot Reading så var det tillbaka till ordinarie lag, och enda två spelarna i elvan från Reading som fick spela nu också var Young och Jones. Smalling hann inte tillbaka från sin skada så Jones var den enda tillgängliga mittbacken. Att dessutom Darmian saknades innebar att bänken innehöll noll mittbacksalternativ (Bailly avstängd, Rojo skadad). Även A.Sanchez saknades pga skada. Från senaste ligamatchen mot Newcastle var det också bara två ändringar, där Valencia och Mata petades bort för Young och Lingard.

Första: Hemmalaget tog hand om avsparken på Wembley. Winks fick ett bra läge i 8e minuten framspelad av Son, men sköt utanför. Rashford kom fram och drog till ett löst skott som gick rakt på Lloris i 11e minuten. I 18e minuten bröt Martial in från vänster efter att ha spelats fram av Pogba, och han fick iväg ett avslut som Lloris räddade med fötterna till hörna. Spurs hade en del problem först men spelade upp sig. Matchen svängde och det var mycket ytor åt båda håll. I 31a minuten fick Kane in en boll framspelad av Alli, men han blev helt korrekt bortvinkad för offside. I 39e minuten blev Sissoko liggande, tydligen med ont i ljumsken. Han tvingades kasta in handduken till förmån för Lamela. I 44e minuten så fick United utdelning på alla offensiva ytor då Pogbas långboll in bakom backlinjen fann Rashford som sprang loss och sköt in 0-1 – Lloris fick en hand på bollen men kunde inte hålla den ute. Det resultatet stod sig in i pausvilan. En öppen första halvlek där United chockat Spurs inledningsvis jämnade ut sig utan att för den delen stängas till, och det var ganska rättvist att United till slut kunde utnyttja ett av sina kontringsläge.

Andra: När United sparkade igång andra halvlek så var det utan några byten. Halvlekens första chans fick Spurs i 48e då Kane drog iväg ett hårt och lågt skott som De Gea räddade med foten. Två minuter senare så var det Alli som fick iväg en nick på mål efter inlägg av Trippier, och strax därpå fick samme Alli gult kort för att ha dragit ner Pogba. Pogba fick i 54e minuten iväg en nick på mål efter Young’s inlägg, men Lloris stod för en stabil räddning. Två minuter senare var det Pogba i huvudrollen igen efter att han själv stormat fram efter bollen då Alderweireld blockerat hans skott, och han försökte peta den över Lloris som dock fick en hand på den och tippade den över ribban. Kane lyckades i 59e minuten slänga sig fram före Jones och nicka en boll mot mål, men han fick bli besviken då De Gea var med bra och plockade nicken. I 62a minuten anföll United fint där Lingard spelade fram Martial ute på kanten och denne skickade in en passning som Pogba direktsköt på mål, men Lloris räddade. Lindelöf stod strax därpå för en galant tackling som nekade Winks ett kontringsläge. I 66e minuten kontrade Spurs då Kane spelade fram Alli, och Lindelöf såg till att täcka bort passningsalternativet Son samtidigt som Matic var med i hasorna på Alli och störde vilket gjorde att Alli fick gå på skott mot De Gea som kom ut och täckte bort skottet. Strax därpå fick Spurs en frispark i farligt läge efter en fällning av Herrera. Eriksen skruvade frisparken en bit utanför dock. På en hörna så skickade Alderweireld i 70e minuten iväg en styrning som De Gea foträddade nere vid stolpen. Minuten därpå fick Spurs ytterligare en frispark i bra läge efter att Jones dragit ner Kane. Kane stegade själv upp och skickade en skruvad frispark mot mål som De Gea limmade.

Uniteds första byte kom i 73e minuten då Martial plockades av för Lukaku. Alli lyckades minuten därpå vända bort Lindelöf och skicka ett avslut på mål som De Gea dök ner och räddade bra. I 78e minuten åkte Pogba på gult kort då han satte dobbarna mot Alli’s ben. I 80e minuten plockades Winks av för Llorente. Tre minuter senare var det dags för Lingard att lämna plats för Dalot. Kane drog i 86e minuten iväg ett lågt skott som De Gea räddade med benet. Runbt 90e minuten så fick United till en längre anfallssekvens samtidigt som Herrera drabbades av kramp. I 92a minuten plockades Pogba ut för McTominay. De fåtal minuter som återstod efter det blev en massiv Spurspress som dock inte resulterade i något. När domare Dean blåste av efter nästan sex tilläggsminuter (han lade till för bytet och Herreras kramp antagligen) så stod United som vinnare med 0-1. Det satt en bit inne men det var helt klart en riktigt fin bortavinst. Efter slutsignalen så blev Kane sittande och han såg ut att ha rätt ont i benet, och haltade ut väldigt långsamt efteråt, i sällskap med Spurs doktor.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 6 – Enorm insats i andra halvlek då Spurs kom igång och började mata bollar mot mål. Grymt positionsspel. Förmodligen hans näst bästa match i United-tröjan efter matchen mot Arsenal i December 2017.

Young: 3 – Solid insats, men dålig precision i bollarna framåt och han hade stundtals vissa problem mot Son.

Lindelöf: 5 – Riktigt bra insats i mittförsvaret där han hade kontroll över Kane. Stod för en riktig tv-spelstackling när han nekade Winks ett kontringsläge. Enda plumpen i protokollet var att han fick lite problem i luftspelet i andra.

Jones: 2 – Spelade med hjärta och stod för en del bra brytningar och blockeringar, vilket man gärna vill ge honom godkänt för. Tyvärr så går det inte då hans positionsspel var virrigt och han blev mobbad av Kane hela matchen, särskilt i luftspelet. I princip allt Kane lyckades med var mot Jones.

Shaw: 4 – Bra defensiv insats där han ofta fick försöka hantera flera motståndare samtidigt och gjorde det bra, även om positionsspelet ibland var lite off.

Herrera: 5 – En terrier på mittfältet som kan spela bollen också. Riktigt fin insats och enorm arbetsinsats. Sprang för två i andra halvlek då tempot lämnade Matic långt efter.
Matic:
3 – Var bra i första halvlek på att hålla bollen i rullning, men i andra halvlek tappade han mycket då han inte hann med när Spurs uppade tempot och intensiteten. Hade inte benen att täcka ytor, och när det började gå fort så slarvade han i passningsspelet också. Är dock det bästa komplementet för Herrera och Pogba just nu.
Pogba:
5 – Dominerade i första halvlek där han fick utrymme och hittade ytor och var involverad i allt framåt. Jobbade hårt över hela planen och assisterade Rashfords mål. Tappade under andra halvan av andra halvlek då energin såg ut att ta slut.

Lingard: 3 – Pigg i första och ställde till med oreda för Spurs, och pressade bra. Försvann något i andra. Behöver mer slutprodukt.

Rashford: 5 – Ställde till med enorma problem för Spurs backlinje med sitt löpande, särskilt i första, och han gjorde matchens enda mål. Hans pressande och hemjobb såg till att Spurs inte kunde slappna av.

Martial: 3 – Var okej framåt men såg tämligen passiv ut mestadels. En solid insats utan att erbjuda det där lilla extra.

Lukaku: 1 – Såg direkt lat ut i sitt inhopp och dessutom väldigt långsam och orörlig. Oklart om det är ett fysiskt problem eller ett mentalt, men som han presterade på sina tjugo minuter är han femtio mil bakom Rashford i hackordningen nu.

Dalot: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

McTominay: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 5 – Skickade ut laget att chocka Spurs och det lyckades. Vågade få laget att spela till sina styrkor även mot starkt motstånd och det betalade sig.

Fotnot: Ganska svårt att sätta betyg idag då halvlekarna var såpass olika. Flera spelare (t.ex. Matic, Lingard, Jones) hade rätt stor skillnad mellan halvlekarna. 5orna kunde ha blivit 4or, 3orna kunde ha blivit 4or. Men Jones sitter fast på en tvåa för det var inte bra nog (att spela med hjärta är inte nog om man inte har kvaliteten, och det hade han inte idag heller).

Summering: United kom ut och tände på alla cylindrar och chockade Spurs med hög press och offensivlusta. Spurs var också uppsatta för anfall, vilket gav enorma ytor under första halvlek, vilket framförallt United utnyttjade genom sina snabba offensiva spelare, där Rashford sken mest. Herrera och Matic samarbetade bra till att släppa lös Pogba i första halvlek, men i andra så började Matic tappa samtidigt som Herrera istället höjde sig, vilket fungerade tills det var en kvart kvar. Försvarsmässigt så visade Lindelöf vilka stora kliv han tagit då han mestadels hade full kontroll över Kane, men tyvärr så visade Jones vilka begränsningar han har då han var under full kontroll av Kane. Ytterbackarna gjorde det okej bakåt – Shaw bättre än Young – men ingen av dem klarade riktigt av att bidra framåt.

När United började tappa tempo och kontroll efter sextio minuters spel så tog Spurs över en hel del, och från noll skott på mål i första halvlek så avfyrade de hela elva skott på mål i andra halvlek. De Gea tog däremot allt – flera skott gick rakt på honom men det var mest tack vare hans riktigt bra positionsspel (han fick bara en 6a i betyg då han själv satte par för banan vad gällde 7an med sin ännu bättre insats mot Arsenal i December 2017, där reflexräddningarna var något helt annat).

I slutändan så tog sig United ur matchen med en 0-1-vinst som man inte behövde be om ursäkt för, och första halvlek visade verkligen att Solskjaer vet hur man ska få laget att spela The United Way. I och med vinsten, den sjätte raka sen Solskjaer tog över, så slog Solskjaer Sir Matt Busby’s klubbrekord på antal raka vinster efter att ha tagit jobbet.

Vinsten tog United upp på samma poäng som Arsenal (41, de fick stryk av WHU under lördagen) men aningen sämre målskillnad (+12 vs Arsenals +14). Upp till Chelsea på fjärdeplatsen är det nu bara sex poäng, och så ytterligare en upp till Spurs som är 3a. ”Nackdelen” med vinsten var att man nu satte käppar i hjulet för Spurs jakt på Pool (för nog skulle väl alla hellre se Spurs vinna ligan än Pool va?), men så kan det vara.

Härnäst väntar ett hyfsat bekvämt schema i ligan då man har Brighton (H, 19 Jan), Burnley (H, 29 Jan), Leicester (A, 03 Feb) och Fulham (A, 09 Feb) före första mötet mot PSG då det blir tuffare. Däremot möter man Arsenal borta i FA-cupen den 25e Januari också.

64 Kommentarer

 1. Gynt

  13 januari, 2019 at 21:16

  Så jäkla go vinst..det är som att se ett helt nytt lag med inställning och hjärta och tempo..luktar topp 4.
  Om det inte kändes så tidigare så kan man ju säga nu att lukaku ska inrikta sig att bli sub.

 2. Tor

  13 januari, 2019 at 21:17

  Felix
  Jones ställdes varenda fast situation mot enligt mig världens bästa forward så inte så konstigt han tappade honom några gånger i matchen men samtidigt så räddade han upp dem flesta gångerna. Så tycker det är för hårt med 2 poäng. Dem höll trots allt nollan mycket tack vare Jones och lindelöf sen mest av ett fantastiskt spel utav De Gea. Man kan ju fråga sig varför inte lindelöf då istället tog Kane, som är totenhams bästa spelare. Varför får inte De Gea 7? Det vill jag ha en väldigt bra förklaring på.. han gjorde exakt allt rätt mot ett väldigt bra lag. Dem räddningarna klarar ingen annan målvakt av rakt igenom en match!

  • Tachada

   13 januari, 2019 at 21:49

   Kanske på att alla bollar ut i plan var väldigt dåliga, kom ju sällan fram till Utd spelare, mestadels av plan.

  • Felix

   13 januari, 2019 at 21:49

   Nog för att han ställdes mot en av världens bästa strikers, men Jones tappade alldeles för mycket. Och att positionsspelet såg ut som det gjorde kan inte ursäktas av motståndet heller.

   Sen så hade Lindelöf Kane rätt mycket också, men Spurs spelar med en ensam striker som rör sig över hela offensiva halvan, så båda mittbackarna fick plocka honom här och där.

   De Geas betyg hittar du en förklaring på i summeringen.

 3. Fredrik

  13 januari, 2019 at 21:20

  Bra matchbetyg, tycker dock Rashford var riktigt bra i första men dock rätt usel i andra……så en 4:a hade jag gett honom.

  • Felix

   13 januari, 2019 at 21:49

   Det kan jag köpa, som fotnoten säger så var det väldigt små marginaler mellan en del av betygen.

 4. Ante

  13 januari, 2019 at 21:21

  Intressant att notera att Jones får högre betyg från samtliga tidningar i England än här. Inte lika högt som Lindelöf (vilket han givetvis inte ska ha) men fortfarande högt och bara nåt hack mindre än Lindelöf.

  Friheten att sätta vilka betyg du vill och jag tycker alltid dessa är intressanta att ta del av. Min stilla undran är ju om den debatt som varit här de senaste veckorna kan ha gjort dig lite ”biased” vad gäller Jones?

  • Felix

   13 januari, 2019 at 21:50

   Senaste veckorna har varken gjort från eller till – men att jag kan vara extra kritisk mot Jones kan säkert stämma. Det sträcker sig då dock betydligt längre tillbaka i tiden.

 5. the manager

  13 januari, 2019 at 21:22

  Känns som du ”jagar” Lukaku och framförn allt Jones.
  Alla engelska tidningar ger Jones högt betyg. Jag tyckte inte Jones var dålig i positionsspelet på något generellt sätt.
  Lukaku kom in sent. Hade ett svårt jobb, då vi hamnade längre och längre ner i banan.Ingen större kvalite framåt sista 20 min,
  <en ödmjuk önskan är att du byter Jones-glasögon.

  men vilken glädje jag/vi känner för vårt återskqpade Utd. Glory OGS!

  • Felix

   13 januari, 2019 at 21:52

   Lukaku kanske hade ett svårt jobb framåt, men han jobbade inte på alls. Rashford som sprungit konstant hela matchen fortsatte springa ända in i kaklet för att pressa och hemjobba samtidigt som Lukaku bara gled runt långsamt och såg ut som om han hade varit den som sprungit lungorna ur sig i 90 minuter. Att han inte fick några bollar att jobba med framåt kan jag absolut köpa med tanke på matchbilden, men frånvaron av arbetsinsats kan jag inte köpa av en inhoppare sådär.

   • Ante

    13 januari, 2019 at 22:00

    Håller med. Lukaku ser fruktansvärt tung ut.

   • the manager

    13 januari, 2019 at 22:05

    Ok. Håller med att han hade kunnat jobba hårdare!

 6. Lord

  13 januari, 2019 at 21:23

  De Gea så ju såklart ha en 7a!

  • Felix

   13 januari, 2019 at 21:52

   De Geas betyg hittar du en förklaring på i summeringen.

 7. United Road

  13 januari, 2019 at 21:24

  Vill liksom inte kritisera betygen men när inte DDG får högsta betyg för denna insats så vet jag inte vad man ska behöva göra för att upp dit. 2:a halvleken stod han för 13,7% av alla hans räddningar – på hela nuvarande säsong!! Dessutom är det inga dussinlägen han räddar gång på gång. Tycker att United tappar matchen helt från 60:e och såg oerhört ihåligt ut. Oroväckande..

  MEN detta är inte en dag att fokusera på det negativa GGMU!!!❤️

  • Felix

   13 januari, 2019 at 21:52

   De Geas betyg hittar du en förklaring på i summeringen.

 8. Robert

  13 januari, 2019 at 21:31

  Alltså ärligt måste folk här varje gång hacka på betygsättningen? Jones var inte bra i positionsspelet. Han tappade sin markering minst 4 gånger och därmed fick Tottenham 4 solklara chanser. Hade United inte haft De Gea hade dem gjort 4 mål och därmed 0 i betyg. Och säga att Jones hade Kane hela tiden är helt fel Lindelöf hade honom flertalet gånger för han plockade bort honom utom någon mot slutet.

  Jag ber samtliga här sluta hacka på dem som skriver inläggen för det är inget tvingande att läsa dem. Var istället nöjda med att vi vinner och går mot en Champions League plats!

  • Youssef

   13 januari, 2019 at 21:44

   Hacka ska man inte göra. Däremot kan det vara kul och intressant om man framför en saklig åsikt och motiverar varför man tycker att ett betyg ska vara annorlunda.

   • Felix

    13 januari, 2019 at 21:53

    Det håller jag med om.

 9. Vidic

  13 januari, 2019 at 21:31

  United har nu stängt igen och hållt nollan 3 raka matcher med VNL och Jones ihop. Tror Jones har blivit underkänd i samtliga matcher på detta forum och det verkar vara många supportrar som håller med i kritiken not Jones. För mig är detta en gåta då jag personligen tycker Jones är stabil och den typ av mittback vi saknat på sistone. Hans brytningar är världsklass och han smäller alltid på 100% men på ett shysst sätt. Hade han varit värdelös hade nog OGS inte startat honom match efter match.

  • T

   13 januari, 2019 at 21:40

   Nä exakt! Håll i huvudet på folk! Eller okunskap!

  • Felix

   13 januari, 2019 at 21:55

   Han positionsspel är undermåligt samtidigt som många av hans brytningar kommer till av hans egna misstag. Visserligen finns det en styrka i att kunna klara upp sina egna missar också, men jag ser det inte alls som stabilt.

   Att han sen fått spela konstant på sistone kan ju lika gärna ha att göra med att såväl Smalling som Rojo är skadade och Bailly drog på sig ett rött kort när han fick chansen. Huruvida han är förstaval bredvid Lindelöf lär vi väl få se när Smalling är tillbaka, och jag tror Smalling kommer kliva rakt in när han är redo.

 10. William

  13 januari, 2019 at 21:35

  Va mer kunde DDG göra för att få bättre betyg?
  Gör en ny betygsskala med 8p DDG 😁

  • Felix

   13 januari, 2019 at 21:55

   De Geas betyg hittar du en förklaring på i summeringen.

 11. Hille

  13 januari, 2019 at 21:36

  Om ni tittade på eftersnacket i Viaplaystudion så belyste och visade Åslund Jones spel, hur han går bort sig och placerar sig fel åtskilliga gånger.. Men man ska inte föringa att han sliter som ett djur.

  • the manager

   13 januari, 2019 at 22:12

   Det var ju även så att VNL hamnade på fel fot några gånger på slutet. Hade allt varit 100% bakåt, hade DDG inte behövt göra så många fantastiska räddningar. Spurs har en hyfsad offensiv. Kanske ska vi då berömma Young och Herrera lite till. De stängde ner Son till ingenting. Något som hr Åslund gärna hade kunnat notera. Jag personligen tycker Åslund är den sämsta i studion.

   Men Herregud vad kul det är att kolla Utd igen! Otroligt vilken metarmorfos (hälften av kan googla vad det betyder…)!!!

   • Jansson

    13 januari, 2019 at 23:11

    Tycker det även är högst ironiskt hur folk är lyriska just nu när samma problem som fanns under Mourinho märks även nu. Vad skapade United i andra egentligen? Visst man vann men det berodde nästan helt på DDG. Hade han inte haft en enorm match så hade United förlorat med två-tre bollar minst. OGS får alltså mer eller mindre en 5:a pga. att han satt DDG i mål…

    • Oldblueeyez

     13 januari, 2019 at 23:30

     Men under Mourinho så börjar vi som det såg ut sista 30 minuter

    • the manager

     13 januari, 2019 at 23:58

     två jättechanser med avslut av Pogba och jätteräddningar av Spursmålisen t ex…

    • Kjellb

     14 januari, 2019 at 02:19

     Har du följt United under morinho? Skillnaden är att vi då hade parkerat bussen från start och de gea hade tvingats göra en match som han gjorde mot arsenal . Vi hade alltså gått sönder mot Tottenham då………

 12. Roy

  13 januari, 2019 at 21:39

  Betyg,betyg,betyg,faan vi vann borta mot Tottenham med 1-0….. Glädje ska det va ,inget annat. Grymt imponerad av samtliga. Sen att vi har världens bästa målvakt ,underlättar:))💪💪

  • GGMU7

   14 januari, 2019 at 16:12

   Håller med!

 13. Youssef

  13 januari, 2019 at 21:42

  Kanske lite lätt att ryckas med av vinsten, men sååå bra såg det faktiskt inte ut så att Solskjaer förtjänar en femma. Det är starkt att få med sig tre poäng, men man spelar på marginaler i defensiven under nästan hela matchen. Stundtals stora ytor mellan lagdelarna och på kanterna, och 25 minuter i andra halvlek á la Mou-style där mittfältet sitter i knäna på backarna. Tottenham var hela tiden bara några centimeter ifrån. Det är såklart roligare anfallsspel det numer bjuds på, men såhär kan det inte se ut defensivt.

  Lite väl högt betyg på Pogba, och alldeles för lågt på Lukaku. Lukaku hade väldigt lite att jobba med när han kommer in i en matchbild där 10 spelare står i egen box och låter Tottenham måtta inlägg. Pogba gör det mycket bra inledningsvis men får sedan hybris i andra halvlek. Han gestikulerar och klagar ständigt utan att jag förstår vad det är han klagar på. Visar upp en bristande disciplin och stundtals spelar han så nonchalant som om United höll en komfortabel 3-0 ledning. Däribland vill jag specifikt minnas när Tottenham slår en snabb hörna och han är för upptagen med att gestikulera för att upptäcka detta. Som tur gjorde Rashford det, och där är den stora skillnaden mellan de två. Sedan är det bollkladd och en stylig yttersida till Martial som misslyckas och man åker på en farlig kontring.

  Min åsikt kring Pogba är att hans uppfattning om att ”kliva fram” är att ständigt synas. Det här kunde varit en match för honom att dra ner på tempot, hålla i boll och möjligen säkra ett 0-2 mål istället för att ryckas med i matchen och totalt trötta ut sig efter 70 minuter.

  • Felix

   13 januari, 2019 at 22:02

   Kanske är lite generös mot Ole, men han ställde ut ett manskap som trodde på sig själva och plockade ett resultat mot ett högst kvalificerat motstånd. Visst var Spurs nära flera gånger men man får räkna med att släppa till en del chanser (ok, kanske inte riktigt så många dock).

   Mitt betyg är inte för att Lukaku inte lyckades med något framåt, utan för att han inte ens kunde sätta in hälften av den arbetsinsats som Rashford redan gjort i 70 minuter och fortsatte med till full tid. Med tanke på matchbilden förstår jag frånvaron av offensiv produktion – med tanke på att han hoppade in med 20 minuter kvar kan jag absolut inte förstå den trötta och sega prestationen i arbetet.

   Tycker också att du är väldigt hård mot Pogba där – han var långt ifrån ensam om att gestikulera när bollar försvann ut över kortlinjen eller hamnade för långt borta. Att han faktiskt låg bakom nästan allt i offensiv väg och dirigerade hela anfallsspelet med sina passningar när Matic och Herrra orkade hålla kompakt bakom tycker jag motiverar hans betyg. Visst finns det bitar han bör jobba på men i mitt tycke förtjänar han sitt betyg idag.

 14. Robert

  13 januari, 2019 at 21:43

  Att Jones startar kan ju också bero på att alla andra mittbackar är skadade. Jag håller också med om att han kämpar och jag hoppas att han hittar in i den rollen. Gör han inte det så kommer snart ett antal mål komma från dessa positionsmissar och då kommer han inte starta när de andra är friska.

 15. Martin

  13 januari, 2019 at 21:50

  7 betyget kan ju mer eller mindre tas bort om inte De Gea får det för en sån här match, men men, är ju bara en smaksak. De Gea var galet bra och united fortsätter vinna, det kan man tacka Solsjaer och co till stor del för. De har fört in en optimist och spelglädje hos spelarna som är underbar att se. Han må kanske inte vara den mest erfarne tränaren än så länge, men på ett psykologiskt plan känns han jävligt duktig. Har helt lyckats trycka på rätt knappar sen han kom.

  • Felix

   13 januari, 2019 at 21:57

   7an existerar enbart för att De Gea redan gjort en match som var ännu bättre än den här, vilket jag också skrev i summeringen. 😉

   • Martin

    13 januari, 2019 at 22:27

    Felix: Jag vet, men nog måste man väl kunna nå upp till 7an utan att behöva prestera sitt livs bästa insats? 🙂 Säg att De Gea räddar 20 bollar en match och nästa ”bara” 19, är han inte värd en 7a andra gången då? 🙂 Han rädda ju faktiskt alla skott idag, det gjorde han ju inte mot Arsenal 😉

    • Felix

     13 januari, 2019 at 22:30

     Nej, det behövs såklart inte, men jag håller insatsen mot Arsenal minst ett snäpp högre just för att svårighetsgraden i skotten/styrningarna var högre där. Räddningar som ställde högre krav på honom och där han verkligen räddade United på ett annat sätt än här. Man kanske snarare ska se det som att 6an är toppbetyget och 7an är en insats som går rakt utanför det (De Geas 7a mot Arsenal är den enda 7an jag alls delat ut, såatteh).

  • Youssef

   13 januari, 2019 at 21:58

   Nåväl, inga jätte-räddningar. Fantastiskt positionsspelet men många lösa och dåligt placerade avslut.

 16. adrian

  13 januari, 2019 at 21:56

  Vad krävs det att DDG ska göra för att få högsta betyg? Ska han flyga till rymden och hämta Simone Zazas boll från EM 2016?

  • Felix

   13 januari, 2019 at 21:57

   De Geas betyg hittar du en förklaring på i summeringen.

   • Adrian

    14 januari, 2019 at 06:49

    Vadå att det är hans näst bästa match sen arsenal 2017? Så man kan få det betyget en gång bara? Han har gjort flest räddningar denna match än någon målvakt gjort i premier league denna säsong. Upp med han till 7:an tycker jag.

    • Felix

     14 januari, 2019 at 17:22

     Han kan visst få det betyget igen, men inte för den här matchen. Den var snäppet under Arsenal-matchen 2017, och betyget 7 skapades i princip för att han klev utanför den normala skalan med den matchen. Eftersom jag inte anser att den här matchen var riktigt lika bra (oavsett antalet räddningar så var de inte lika svåra som de mot Arsenal) så hamnar den här i toppen av den normala skalan istället, nämligen på 6an.

 17. Jansson

  13 januari, 2019 at 23:03

  Så Lukaku är miltals bakom Rashford? Och det baseras på 20 minuter? Om vi ska vara konsekventa här.. Rashford har knappt gjort något rätt under fyra matcher inför denna. Helt plötsligt ska detta ignoreras pga. att Lukaku (samma Lukaku som gjort lika många mål som Rashford på typ 1/5 av Rashfords speltid det vill sägas) gör en sämre 20 minuter? Dessutom känns det som det ligger något bakom dessa siffror som inte riktigt baseras på prestationer på planen. När Lukaku gör en bra match så får han högst en 3:a men Rashford får en 5:a så fort han gör mål. Att vara konsekvent for helt ut genom fönstret.

  • Felix

   13 januari, 2019 at 23:09

   Lukaku har sett katastrofal ut hela denna säsong och har till skillnad från Rashford inte fått sig något vidare uppryck under Solskjaer. Lukaku är spelmässigt miltals från att tillföra något vettigt till United ens de gånger han lyckas göra mål, samtidigt som det är tämligen tydligt att Rashfords löpvilja och arbetsmoral är vital för den typ av fotboll som Solskjaer vill spela.

   Så… nej… det handlar inte bara om 20 minuter, och inte heller om antal gjorda mål.

   • Jansson

    13 januari, 2019 at 23:12

    Det där är bara en överdrift utan någon verklighetsförankring. Dessutom högst hycklerifyllt eftersom Rashford varit värdelös större delen av säsongen även han. Eller du kanske missade att Lukaku visade mer mot Reading och Newcastle än vad Rashford visat under hela säsongen fram tills denna match?

    • Felix

     13 januari, 2019 at 23:20

     Jag noterar att du fullständigt missade att Rashford höjt sig rejält under Solskjaer samtidigt som Lukaku inte har det. Samt att du fullständigt missade Rashfords insatser mot Cardiff och Bournemouth.

     Spelmässigt så är Newcastle-matchen i princip den enda där Lukaku ens gjort det okej – mot Reading var målet det enda som räddade godkänt.

     Så jag registrerar att vi är oense här.

     • Vidic

      14 januari, 2019 at 00:23

      Här håller jag med Felix. Det märks att Lukaku varken har självförtroendet, touchen eller fitnessen som krävs för att vara förstastriker för tillfället. Hoppas och tror att det vänder snart och att Rashford och Lukaku kan dela 50/50 på strikeransvaret och att Rashford när Lukaku startar, spelar på en kant. Jag föredrar dock att se Rashford som striker för tillfället med hans djupledsspel i kombination med fin teknik som Lukaku helt saknar.

 18. Peppis

  13 januari, 2019 at 23:16

  Som många andra konstaterat, om inte ddg får högsta betyg för den här matchen så är det nog nåt fel på skalan…

  • Felix

   13 januari, 2019 at 23:21

   Jaha, vad med min förklaring till det betyget är fel då (nu menar jag både motiveringen OCH förklaringen som finns i summeringen)?

   • Solskjaer

    14 januari, 2019 at 11:56

    För högsta betyg ska man vara i princip helt felfri. DDG slog några dåliga insparkar i första halvlek som ledde till att Spurs kunde återerövra bollen för lätt. Du har rätt Felix, en 6a är på sin plats.

 19. Sauron

  13 januari, 2019 at 23:31

  Vi klarar att vinna på bortaplan mot ligatrean och 70% av alla kommentarer handlar om en persons betygsättning av spelarna. Otroligt att det är så känsligt. Precis som att dom spelar någon roll när tabellen summeras?

  • Jansson

   14 januari, 2019 at 01:09

   Kanske har och göra med att ”vi” inte vann matchen utan att DDG nästan på egen hand gjorde det. Vilken annan målvakt i ligan hade släpp in minst två av de solklara lägen som Tottenham hade och då hade det varit tack och adjö eftersom United knappast skapade nog mycket för att kunna ta med sig mer än ett mål från denna match.

   • T

    14 januari, 2019 at 05:58

    Jansson fan vad bitter du är! United skapade för helvete en massa under andra också som deras målvakt gjorde finna räddningar på och höll kvar Tottenham i matchen!

  • Ante

   14 januari, 2019 at 11:43

   Kan inte det bero på att Felix betygssättning öppnar för en intressant diskussion supportrar emellan? Jag är helt fine med att han sätter vilka betyg han vill, jag tycker bara att det blir en naturlig och spännande sak att höra folks olika uppfattningar om?

 20. Kjellb

  14 januari, 2019 at 02:28

  Betygen är bra! Hade vi haft en ”världsklass back” så hade vi garanterat vunnit utan att utsätta de gea för denna 2:halvleks press. Jag visste innan matchen att spelar vi bra bakåt så vinner vi detta. Nu gjorde vi det pga de gea ! Vi behöver förstärka defensiven. Offensivt ser det jätte bra ut .

 21. Robert

  14 januari, 2019 at 07:08

  Nu börjar jag bli sjukt trött på allt gnabb om betygssättningen. Kan man inte bara diskutera spelarnas insatser istället för att blanda in betygssättningen.

 22. lopa

  14 januari, 2019 at 08:36

  Vart är alla som skrev i början och sade att vi hade hybris och bla bla bla? Är ni blinda? Ser ni inte förändringen som gjorts sedan Ole tog över?

  Detta är ett HELT annat lag kontra Mourinhos mycket usla och tråkiga fotboll.

 23. Charlie

  14 januari, 2019 at 10:00

  Jag tycker vi gör en bra match och som ngn skrev innan att hade vi haft en riktig mittback av klass vid sidan av VNL så hade dem nog inte fått lika många chanser. Jag tycker att vi ska vara glada över vinsten och på tal om betygssättning så tycker kanske många olika men glöm inte att vi hejar på samma lag och att vi förhoppningsvis blir bättre och bättre.

 24. Carlserung

  14 januari, 2019 at 11:38

  Jag säger det igen, dumpa Sanchez och ge DDG £500 k/veckan. Han får bollarna rätt på sig? Det är möjligt, men han gör räddningarna till skillnad från kollegan på andra sidan som slänger sig när han ska sträcka ut benet, det är skillnaden.
  Jag tycker vi låter Tottenham pressa oss lite väl mycket andra halvlek. Vi måste hålla i bollen mer, döda tid och dra ner tempot i matchen så blir vi inte så tillbakapressade och låter de skapa så många chanser. Med en normal målvakt hade vi torskat igår. Oerhört glad över segern.

 25. Bogotábanditen

  14 januari, 2019 at 12:05

  Jepp Felix, alla dgr i veckan tar jag Spurs som ligamästare hellre än Liverpool – och även hellre än Chelsea, Arsenal och (inte minst) Man city! Dock, sådant kommer ju i andra hand. Huvudsaken är att vi vinner alla våra matcher och gör det med Ole Gunnars glädjespridande fotboll som jag hoppas räcker lååångt…GGMU!

 26. Martin

  14 januari, 2019 at 19:03

  Någon mer än jag som reagerade och som tänkte i slutet några gånger när det kom långbollar mot Lukaku att hade vi bara haft en snabbare forward där i hans position, typ Rashford, så hade det kunnat bli mål och punkterat matchen? Lukaku kändes som en klump utan nån som helst speed. Någon jag reagerat på mer och mer i dagens fotboll är verkligen hur viktig farten är, se bara på Mbappe. Så många mål han gör för att han helt enkelt löper förbi backarna. Lukaku håller inte i en match som denna i min mening.

  • Böje

   14 januari, 2019 at 19:15

   Precis. Som jag skrev för ett tag sen, han ser ut att väga 110kg och det går inte. Skippa bänkpressen och satsa på repstege istället.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Matchrapporter