Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Tottenham v Manchester United

I morgon söndag ställs Manchester United mot Tottenham på Wembley. Här följer en rapport inför matchen…

Dagsform

United har ångat på sedan Solskjaer ersatte Mourinho och har nu fem raka segrar, varav fyra i Premier League. Senast man spelade var förra helgen då ett reservbetonat United tog emot Reading hemma i FA Cupen och vann med 2-0, utan att imponera. I de fyra ligamatcher som Solskjaer basat så finns dock mycket att glädjas över. Laget visar äntligen rätt attityd och inställning och man underhåller publiken med en inspirerad fotboll – något som saknats i många många år.

Inför morgondagens match ligger man 6:a i tabellen och vid vinst går man upp på samma poäng som Arsenal, som i dag förlorade borta mot West Ham. Upp till Chelsea på fjärdeplatsen är det i skrivande stund endast sex poäng. Men Chelsea spelar i kväll, hemma mot Newcastle.

Tottenham går bra i år och ligger just nu på 3:e plats i ligan – sex poäng efter ledande Liverpool och bara två poäng efter Man City. I förra omgången slog man Cardiff borta med 3-0, i omgången innan dess förlorade man överraskande med 1-3 hemma mot Wolverhampton och i omgången dessförinnan slog man Bournemouth hemma med 5-0. Förra veckan körde man dessutom över Tranmere Rovers med 7-0 i FA Cupen. Spurs har gjort 23 mål på sina senaste sex senaste matcher.

Läget i lagen 

Solskjaer har bekräftat att Marcos Rojo missar matchen med skada och att Fred är ledig eftersom hans partner är på väg att föda barn, men i övrigt bör de flesta vara spelklara. Paul Pogba ska ha skakat av sig skadan han fick mot Newcastle och Chris Smalling närmar sig comeback efter en längre skadefrånvaro.

Tottenham saknar Dier och Wanyama. Man har även Moura, Vertongen och Dembele på skadelistan men den trion har comeback-datum i morgon, enligt Physioroom.

Senaste matchen 

Förra säsongen förlorade United ligamötet på Wembley med 2-0, men några månader senare slog man Tottenham i FA Cup-semin. Slutresultatet skrevs då till 2-1 efter att Alexis och Herrera vänt det underläge man tidigt hamnat i. Denna säsongens möte på Old Trafford vann Tottenham med 3-0..

Domare

Mike Dean är huvuddomare i morgon och det blir tredje gången han dömer United denna säsong. Tidigare har han dömt 2-1-segern över Watford och 2-2-matchen mot Chelsea.

Matchen

Efter en strålande inledning mot på pappret lättare motstånd så blir Tottenham det första riktigt stora testet för det under Solskjaer pånyttfödda Manchester United. Signalerna från ledning och spelare är att man kommer resa till Wembley med ambitionen att vinna genom att fortsätta på det inslagna spåret med en offensiv och underhållande fotboll. Så det blir en spännande match och en kraftmätning för United. Unitedsveriges huvudsponsor Coolbet ger 2,17 ggr pengarna för seger till Spurs, 3,74 för oavgjort och 3,67 för seger till United. Jag sätter en slant på seger till United för att öka på spänningen ytterligare:) Och jag tror United tar det här. Seger 2-1. Mål av Pogba och Rashford.

 

Avspark 17.30 Wembley

 

10 Kommentarer

 1. Martin

  12 januari, 2019 at 17:55

  Min elva:

  Martial——-Rashford———Lingard
  Matic—-Pogba——Herrera
  Shaw——-Jones—–VNL———Young
  —————-De Gea——————-

  Skulle våga sätta mycket pengar på att united startar så. Tippar 1-0 eller 2-1. Lukaku kommer in som supersub och avgör 🙂 Det är min känsla.

  • Bedri

   12 januari, 2019 at 17:58

   I såna fall 1:2

  • T

   12 januari, 2019 at 19:13

   👍🏼

  • Richard

   13 januari, 2019 at 10:18

   Jag håller med dig till 100%.
   Matic som def mittfältare,o inte till vänster,men jag antar att det är det du menar.
   Snabba omställningar.

  • Richard

   13 januari, 2019 at 10:19

   Om smalling är spelklar så ska han spela från start istället för jones

 2. Sayid

  12 januari, 2019 at 18:56

  Matchen kommer och avsluta med 3 1 en vinst till man utd gg mutd

 3. Roy

  12 januari, 2019 at 19:47

  Imorgon blir det tufft…. riktigt tufft. Spurs är bra. Tror på1-1,då har vi gjort det bra,tycker jag./GGMU.

 4. Danne10

  13 januari, 2019 at 09:20

  Vinner vi idag är vi med i matchen att kriga om en CL plats på riktigt..

 5. Viktor

  13 januari, 2019 at 11:18

  Kommer bli en riktigt tuff och kul match! Tror vi har en hyfsad chans att ro hem 3 pinnar om vi täpper till bättre bakåt. Hoppas på mycket bollinnehav (vilket kommer bli svårt på bortaplan), rörlighet och blixtsnabba omställningar. Släng in Lukaku istället för Lingard i 60e och flytta ut Rashford på högern

 6. Charlie

  13 januari, 2019 at 12:11

  Vore så oerhört viktigt med 3 poäng idag, då har vi verkligen cl inom räckhåll

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter