Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

U18, U23, Dam – V01

En uppdatering kring Uniteds andra lag under årets första vecka…

Under veckan som gått så har endast en match spelats, av Damlaget under Söndagen.

 

Casey Stoneys damer tog emot London Bees hemma på Leigh Sports Village inför 1889 åskådare. Och man såg till att få en kanonstart på det nya året. Målskyttet inleddes redan i andra minuten då Arnot tog ner ett inlägg av Hanson som Green drog med sig och petade i insidan av stolpen, och en välplacerad Devlin kunde enkelt raka in 1-0 till hemmalaget. Trots en massiv Uniteddominans så dröjde fler mål. I 17e minuten så ville och borde United ha fått straff då ett inlägg blockerats av en arm, men domarteamet missade uppenbarligen detta. Det dröjde ända till 29e minuten för nästa mål att komma: United fick en frispark strax utanför straffområdet, vilken Zelem skickade kort åt sidan till Green, och Green skickade en diagonalpass som fann M.Turner bakom försvararna, och denna passade in bollen rakt framför mål där Toone bara hade att raka in bollen i öppet mål till 2-0. Riktigt fin frisparksvariant. Strax före paus såg man till att gästernas uppförsbacke blev oöverkomlig: i 40e minuten kom 3-0 efter att Hansons inspel funnit Arnot vid bortre stolpen, och två minuter senare snappade Hanson upp en dålig bakåtpassning som hon passade till Arnot, som i sin tur spelade fram en sopren Green som rullade in 4-0. Pausvilan kom som en välkommen respit för Londonlaget som inte alls hade något att sätta emot.

Andra halvlek rullade på som första slutat, med ett United som jagade fler mål. 5-0 kom i 56e minuten när nyss inbytta James skickade en nickpassning i djupet som Devlin sprang loss på genom att axeltackla bort en försvarare och sen skjuta ett skott som gick på målvakten men sen studsade vidare in i mål. Tio minuter senare så skickade James iväg en boll i djupet till Hanson, vars inspel sen hittade Toone i straffområdet, och denna kunde lätta in sitt andra mål för dagen till 6-0. 7-0 kom av bara farten då Devlin skickade iväg en boll till James i djupet, och James hade bara att hålla ifrån sig en försvarare och rulla in bollen under målvakten. I 72a minuten utökade sen United till 8-0 där James visade klassen: hon tog först och startade anfallet nere vid eget straffområde genom att spela ut den på kanten till Arnot och sätta fart framåt, och Arnot spelade den framåt till Toone som uppe vid straffområdet lämnade över till James, och James placerade in bollen vid bortre stolpen. Riktigt bra mål av Lauren James som bör vara aktuell för en landslagsplats snart. United pressade på för mer, men i 75e minuten så skickade Devlin ett avslut från nära håll rakt på en chockad målvakts ben och denna kunde rensa. Två minuter senare så ordnade dock samma Devlin en straff genom att bli nedgjord bakifrån i straffområdet, och trots att tre spelare kunde ha säkrat ett hattrick så var det ordinarie straffskytten Zelem som fick stega upp och iskallt skicka in 9-0 intill ena stolpen. United hade bud på att göra det tvåsiffrigt, men i slutändan så var 9-0 slutresultatet efter en väldigt dominant insats.

United behåller därmed sin serieledning, även om man bara är en poäng före Spurs på andraplatsen.

United XI: Chamberlain – Harris, M.Turner, Greenwood (c), Smith – Green, Zelem, Toone – Arnot, Devlin, Hanson

United bänk: Ramsey, Palmer, Sigsworth, Hartley, Roberts, James

Bees XI: Quantrill – Rolandsen, Johnson, N.Gibson, Forman – O’Leary, Nunn, Toussaint – Littlejohn, Pickett – Wilkinson (c)

Bees bänk: Wilson, Gould, K.Gibson, Dench

 

Under veckan som kommer så är det hela fyra matcher som ska spelas, med två var av U23 och Dam. U23 är först ut på måndagen för en bortamatch mot Aston Villa U23 (6a av 12 lag i serien). Damerna ställs på onsdagen mot West Ham United Women FC (mittenlag i Super League) hemma i FA WSL Cup. U23 spelar igen på fredagen, då mot Fulham U23 (som parkerar precis över nedflyttningsstrecket), innan Dam avrundar veckan med att åka iväg för en bortamatch mot Charlton Athletic Women (3a i ligan med en match mer spelad och två poäng efter United).

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter