Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Reading

Trots en ganska svag insats så tog sig United vidare i FA-cupen…

United XI: Romero – Dalot, Darmian, Jones, Young (c) – McTominay, Fred, A.Pereira – Mata, Lukaku, Sanchez

United bänk: Grant, Lindelöf, Fellaini, Garner, Chong, Martial, Rashford

Reading XI: Jaakkola – Yiadom, Ilori, Moore (c), Richards – Kelly, Rinomhota – McCleary, Swift, Harriott – Loader

Reading bänk: Walker, Gunter, O’Shea, Aluko, Barrow, Meite, East

Domare: Stuart Atwell

VAR-domare: Jon Moss

Inför: Dagens motstånd Reading placerade sig på en föga smickrande näst sista plats i Championship, med fem poäng upp till Rotherham ovanför strecket. Solskjaer roterade rejält och bara två spelare som startade mot Newcastle fick starta här också – Jones och Mata. Kanske en indikation på att de inte är särskilt aktuella mot Spurs efter hur de presterade mot Newcastle. Jose Gomes gjorde fyra ändringar från förlusten mot Swansea då Moore, Kelly, Harriott och Loader kom in för Aluko, Meite, Barrow och Unitedbekantingen John O’Shea, som återfanns på bänken. För Callum Harriott blev det hans första start sen November 2016.

Första: Bortalaget i sitt blå-vita ställ tog hand om avsparken på Old Trafford. Matchinledningen var avvaktande och ganska passiv. I 9e minuten blev McTominay liggande med ont i näsan efter att ha nickat ihop med en motståndare, men han kunde fortsätta. Något överraskande så var det Reading som hade mest boll inledningsvis, men de använde den mest till att rulla runt den på egen planhalva.Ilori blev liggande i 13e minuten då han landade tungt efter en nickduell mot Lukaku. Efter ett par minuters behandling lyckades han halta av till sidlinjen så att spelet kunde fortsätta. Han var snart tillbaka på plan, även om han såg ut att röra sig rätt försiktigt. Sanchez fick ett läge i 16e minuten efter lite fint kombinationsspel från United, men hans skott från strax utanför straffområdet gick tätt över. I andra änden av planen så fick Yiadom ett skottläge minuten därpå, men hans avslut gick en bra bit över. I 20e minuten blev det en kaossituation där dels Mata kapades i straffområdet av Richards, dels Fred sköt in bollen, dels linjedomaren flaggade för offside. Domare Atwell valde att konsultera VAR, vilket gav en liten stunds speluppehåll. Efter att ha hört VAR-utlåtandet så valde domare Atwell att peka på straffpunkten för fällningen på Mata. Mata stegade själv upp och skickade in 1-0 säkert i ena hörnet. Sanchez ville ha en straff i 25e minuten då han sköt ett inlägg på Yiadoms hand, men domare Atwell bedömde avståndet som alldeles för kort (var knappt en meter) och friade. Reading kontrade i 30e minuten och en Readingspelade lyckades nästan ta sig förbi Romero, men Dalot var med och täckte målet bakom så Romero kunde rensa bollen till hörna framför fötterna på motståndaren. I 33e minuten blev Fred liggande efter en ful bensax av Yiadom, men Readingförsvararen klarade sig undan med ett gult kort. Fred behövde inte heller någon behandling innan han var uppe igen som tur var. I den tredje tilläggsminuten av fem så fick Yiadom ett skottläge i straffområdet efter att ha dragit förbi Jones, men hans skott ur dålig vinkel parerades till hörna av Romero. Reading fick ett tungt slag mot sig minuten därpå då Sanchez djupledspassning fann Lukaku (Ilori upphävde offside) som tog sig runt Jaakkola och rullade in 2-0 till United. Strax därpå blåste domare Atwell av för pausvilan. Reading var knappast särskilt nöjda med ställningen då de bjudit upp till kamp i första, men de hade ingen som helst effektivitet. United var skarpare, men hade stora problem då mittfältet fungerade dåligt: Fred var bra, men ojämn i passningsspelet, samtidigt som McTominay inte erbjöd nånting och bara såg vilsen ut, och Pereira överkomplicerade precis allting.

Andra: Jose Gomes gjorde en ändring till sitt manskap i paus, då Ilori plockades av för Aluko, vilket innebar att Yiadom klev in som mittback och Rinomhota ner som högerback. United sparkade sen igång andra halvlek. Redan i 49e minuten så fick Reading en frispark som Swift skickade mot mål, men en välplacerad Romero kunde enkelt skopa upp den. Harriott fick ett bra läge i 53e när Jones stötte och lämnade denne i en lucka, men avslutet gick rakt på Romeros ben. Repriserna visade dessutom att Harriott och två till Readingspelare stod offside. I 61a minuten fick McCleary lämna plats för Barrow, och United tog av Mata och Fred för Chong och Fellaini. Strax därpå så skadade sig Sanchez och fick kliva av för Rashford – tydligen var det baksida lår. I 68e minuten tog sig Young förbi ute på vänsterkanten och spelade in bollen till Fellaini, men belgaren lyckades inte få någon ren träff utan skarvningen blev för lös och plockades av Jaakkola. I 72a minuten så konsulterade domare Atwell VAR igen efter en misstänkt hands på McTominay i straffområdet, men reprisbilderna visade att bollen gått i bröstet. Meite ersatte Harriott fyra minuter senare. I 77e minuten fick Chong gult kort då han svepte omkull Rinomhota. Ganska hård varning. Alla byten var framförallt en boost för Reading som försökte anfalla mycket, dock utan någon vidare utdelning då de blev paralyserade i närheten av boxen. I 90e minuten så kunde Rashford bara skratta åt sig själv då han rundat Jaakkola men hamnat för nära kortlinjen, och när han fick bollen lite för långt ifrån sig så klev han på den och ramlade ut till inspark. Lite kompiskt. I 93e minuten drog A.Pereira till ett skott från strax utanför straffområdet som Jaakkola tippade utanför stolpen. När domare Atwell blåste av för full tid så stod United som klara vinnare utan att för den sakens skull ha imponerat överdrivet mycket.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

Romero: 3 – Stod för en stabil insats där han inte behövde göra några särskilt svettiga räddningar, mycket tack vare sitt fina positionsspel. Bättre andremålvakt kunde man knappast ha.

Dalot: 2 – Defensivt sådär, ofta ur position, och offensivt kom han inte fram så ofta, då han var ensam på kanten. Visade glimtar av kvalitet så det finns potential där, men tveksamt om han är redo att vara startspelare ännu.

Darmian: 3 – Solid som mittback frånsett två tillfällen i första halvlek då han blev överspelad och knappt ens försökte jogga tillbaka. Sett till förväntningar och förutsättningar så var han nog bäst i United idag.

Jones: 2 – Såg inte ett dugg stabil ut, och denna gång var det mot ett bottenlag i Championship som gjort 28 mål på 26 matcher. Blev överglänst av Darmian, säger väl allt. Här är en bild för att illustrera Jones insats:

Young: 2 – Var inget vidare som vänsterback för dagen. Hade en bra offensiv löpning, det var i princip allt, såg mest slarvig ut i övrigt. Har varit klart bättre som högerback.

McTominay: 1 – I första halvlek såg han oerhört vilsen ut, som en livrädd säl på ett litet isflak mitt i Atlanten. Spelade upp sig något litet i andra halvlek då han användes som ett ankare på mitten och enbart behövde göra ett par enkla defensiva ingripanden, men… nej. McTominay är inte i närheten av Unitedkvalitet och lär återfinnas i antingen Championship eller League One efter sommaren.

Fred: 2 – Minst dålig på ett dåligt mittfält. Den ende som erbjöd någon form av kreativitet, och han täckte stora ytor. Men han slarvade en hel del, tappade boll och var ojämn i passningsspelet. Bättre i första än i andra. Väldigt oslipad, och frågan är om det går att slipa honom?

A.Pereira: 1 – En rätt usel insats på mittfältet när han fick en stor chans att visa något. Hade ingen impact alls, och antingen överkomplicerade eller misslyckades med det mesta. Såg inte helt fokuserad ut heller. Sumpade nog sin sista chans i United här. Enda positiva var skottet i slutet.

Mata: 2 – Ytterligare en match som mestadels gick honom förbi. Gjorde det bra för att fixa och sätta straffen, men i övrigt spenderade han väldigt mycket tid i ingenmansland, och att han startade innebar att man återigen knappt hade en högerkant (även om Dalot gjorde det något bättre än Valencia).

Lukaku: 3 – Målet räddade godkänt, då han generellt såg tung ut i spelet, både i touch och rörelse. Han är en bra bit bakom Rashford i rangordningen just nu.

Sanchez: 3 – Gjorde det okej, visade lite vilja framåt och stod för en fin assist till Lukakus mål. Plockades sen av med en känning.

Chong: 2 – Försökte för mycket helt enkelt, saker och ting gick inte hans väg och dämpades efter en stund. Det finns potential i Chong, men den fick han inte ut något av idag, men han ursäktas också en del av att han inte hade mycket stöd från vare sig Dalot eller mittfältet.

Fellaini: 2 – Ett inhopp som varken gjorde till eller från.

Rashford: 2 – Det mest minnesvärda av hans inhopp var när han halkade på bollen.

Solskjaer: 3 – Luftade reserverna och gav Chong lite speltid, och plockade hem en seger. Men det såg inte direkt bra ut på plan.

Summering: United stod för en, snällt sagt, medioker insats hemma mot Reading. En slumpmässigt ihopsatt reservelva lyckades inte imponera nämnvärt, även om de plockade hem en 2-0-seger tack vare en straff och ett Lukakumål. Grundproblemet för United var att mittfältet var lika nära att få grepp om matchen som en sömnig bebis hade haft att få grepp om en insåpad katt inför hotet om ett bad. A.Pereira tog verkligen inte chansen när han fick den, och McTominay visade vilken nivå han är på (eller kanske snarare inte är på). Fred var ojämn och blandade och gav rätt rejält. Med ett mittfält som inte kunde kontrollera nånting så gjorde inte ytterbackarna någon lysande insats heller, och framåt så imponerade varken Lukaku eller Mata, och även om Sanchez såg okej ut så var det ingen stjärninsats.

Med tanke på motståndet var det en väldigt svag insats, men med tanke på hur laget komponerades så var det väl inte helt förvånande. Starkt ändå att vinna, även om det kunde ha gått rätt annorlunda om Reading hade haft någon skärpa. United vidare i varje fall.

Det gick m.a.o. ungefär som man kunde förväntat sig, och visade kanske att ett par spelare bör låtas gå i sommar.

För United väntar nu en veckas vila innan man på söndagen den 13e Januari möter Spurs borta i PL – Solskjaers riktiga eldprov. Där kommer vi få svar på vilken riktning Uniteds säsong kommer fortsätta i.

62 Kommentarer

 1. Klint Nyrèn

  5 januari, 2019 at 16:37

  Jag måste säga att bedömningen på Pereira är lite väl hård. Håller med om att han har mer i sig men visar ändå upp en fin teknik och ett bra driv. Även en stark arbetakapacitet i andra halvlek. Tycker att han var den som försökte mest och visade att han brydde sig, även fast passningsprocenten inte var 100%. Får han spela brevid en städande Matic och en vägvisande Pogba tror jag att kan tillföra en hel del i dagens offensiva United. GGMU

  • Fricken89

   5 januari, 2019 at 16:40

   Instämmer! (y)

  • Felix

   5 januari, 2019 at 16:52

   Problemet där är väl att han inte har löpkapaciteten och tacklingsförmågan för det, känns det som. Herrera har passat som handen i handsken bredvid de två – Pereira är nog mer lik Matic, men något bättre teknik och sämre fysik. Fred är den som förmodligen har bäst förutsättningar att konkurrera med Herrera om rollen bredvid Pogba-Matic, tror jag (därmed sagt är han typ tio mil efter just nu).

  • GGMU4ever

   6 januari, 2019 at 02:58

   Tycker att betygen i överlag idag är helt överdrivet hårda, som att vi förlorade 10-0 typ. Måste vara en dålig dag för betygsättaren lol.

 2. Oldblueeyez

  5 januari, 2019 at 16:45

  Besviken på bytet Fred-Fellaini mot Reading ska man inte behöva 2st långsamma CDM:s även om det bara är för att stänga matchen

 3. Roy

  5 januari, 2019 at 16:45

  16-3 är bra💪💪👊🏿👊🏿👍🏻👍🏻

 4. Oldblueeyez

  5 januari, 2019 at 16:46

  Med McTominay och Fellaini på plan känns det som tillbaka till Mourinho tiden 🙁

  • G. Best

   5 januari, 2019 at 16:54

   Fast dom måste ju få chansen under Ole för att visa om dom ska vara kvar i klubben eller inte. Dessutom är det bra för att vila ordinarie spelare.

 5. Mogge

  5 januari, 2019 at 16:56

  Väl skrivet. Bra motiveringar som jag håller med om.

 6. Sauron

  5 januari, 2019 at 16:58

  Stabil seger, usel match. Var det underskattning? Fanns inget riktigt driv i United , kändes som att de flesta tänkte ”Det ordnar sig”. Hursomhelst betydligt bättre än senast vi spelade cup… mot Derby…

  • Albo

   5 januari, 2019 at 17:06

   Är inte särskilt besviken. Jobbet skulle göras mot ett relativt dåligt lag och jobbet gjordes. Där brast vi under Mourinho, med honom hade vi åkt ut idag. Hade inga förväntningar på dagens match förutom seger och det fick jag, så lördagkvällen är räddad och man kan slappna av.

 7. Martin

  5 januari, 2019 at 17:11

  Ja, vad ska man säga? Var väl väntat att det skulle komma en lite mindre imponerande insats snart efter Solskjaers starka start. Gott att den kom i en mindre viktig match och i en match som United ändå kunde kontrollera och vinna.

  Tycker startelvan mot Tottenham börjar kännas mer och mer självklar och given. Känns som Ole Fått ihop sin förstaelva.

  Rashford

  Martial, Pogba, Lingard

  Matic, Herrera

  Shaw, Jones, VNL, Young

  De Gea

  Så vågar jag sätta min månadslön på att det kommer att se ut 😉
  Lukaku känns otroligt giftig att ha på bänken att slänga in i andra halvlek. Känns på förhand som att det kan vara han som kommer in och avgör hela matchen. Ska dock bli intressant att se hur vass matchtaktiker Ole är i en sån här match. Ferguson kunde ofta chocka med sina startelvor i toppmatcher, med skräddarsydda matchplaner. Alla minns väl när han satte Rooney på bänken i champions leaguematchen mot real 🙂 Ska bli intressant att se hur Ole tar sig an matchen, men som sagt, mer eller mindre övertygad om att det blir elvan här ovan vi kommer att få se mot Tottenham.

  • Felix

   5 januari, 2019 at 18:08

   Om Smalling är frisk så kliver han rätt garanterat in för Jones iallafall. Resten är nog spikade.

   • Martin

    5 januari, 2019 at 18:32

    Då tror vi olika. Tror absolut inte han kör in en matchotränad Smalling istället för Jones.

    • Alex express

     5 januari, 2019 at 19:34

     Håller med, en frisk Jones är bättre än Smalling alla dar i veckan.

  • Martin B

   6 januari, 2019 at 15:41

   Jag är kluven i om jag vill se Lingard eller Sanchez på högerkanten. Båda jobbar hårt men Sanchez är lite mer kreativ i sitt passningsspel och det kan behövas mot Tottenhams stabila backlinje. Sen så slå bort/tappar sanchez fler bollar än lingard.
   Vad tror ni skulle vara bästa alternativet? Jag tror på att starta Lingard och skicka in Sanchez i 65:e.

 8. DJ-Uret

  5 januari, 2019 at 17:14

  Återigen efter igen detta tjafs om Mourinho hade gjort det annorlunda eller ej.
  3 pinnar med ett lag som inte spelat ihop alls mer eller mindre, förstår inte vad många räknat med för reulstat med den elvan United faktiskt ställer ut.
  GGMU

  • Martin

   5 januari, 2019 at 17:23

   DJ-Uret: Det är ett kommentatorsfält. Ett sånt är tänkt för diskussioner. Gillar du inte diskussioner så föreslår jag att du undviker att läsa kommentatorsfältet.

   • DJ-Uret

    5 januari, 2019 at 19:56

    Ja Martin, du har rätt.. d
    et är ett kommentatorsfält där alla har rätt att skriva vad de känner för att skriva om.

    Jag syftade mer på det faktum att många här verkar vägra släppa den förra tränaren och tuggar hellre på om Mourinhos möjliga resultat och tankesätt efter en spelad match.
    Ibland känns det som att vissa hellre väljer att göra just det än att faktiskt diskutera hur det går för Ole-Gunnar i hans försök till att försöka vända denna negativa trend som united ändå befinner sig mitt i.

    Se mitt förra inlägg som en invit till att diskutera just detta fenomen istället för att tolka det som du nyss gjorde.
    Erkänner att jag slarvade ihop texten snabbare än vad jag borde 🙂

 9. Runnar

  5 januari, 2019 at 17:28

  Felix du är så himla oprofessionell och löjlig nu som ger Jones 2 poäng, lägger upp en bild enbart på honom samt att darmian överglänser honom.. har du något personligt problem med honom?Attt du ska sitta vecka in o vecka ut o leka framför datan är obegripligt. Jones gjorde hur många fina brytningar i denna matchen och såg till att United inte släppte in några mål. Sen att du ger Sanchez 3 poäng.. han gjorde ju inte många rätt i denna matchen. Kanske bäst o byta glasögon Felix?

  • Vidic

   5 januari, 2019 at 18:24

   Håller delvis med. Tycker att Jones och Darmian var bäst idag. Darmian bra framåt och Jones med massa fina brytningar och tacklingar. Jones gjorde inte ett enda misstag så förstår inte hur han kan få underkänt i betyg. Sämst i United idag av startspelarna var Mata som inte hade en passning rätt i andra halvlek. Perreria var den som sett över hela matchen var klart bäst. Jobbade hårt och visade kyla med bollen. Fred imponerade bitvis i första halvlek men slog också bort enkla bollar ibland.
   Att flera spelare inte får godkänt i betyg är för mig ett mysterium men det kan bero på olika preferenser.

   • Runnar

    5 januari, 2019 at 19:27

    Vidic jag håller med dig. Mm men det e inte preferenser det handlar om, utan att Felix är väldigt okunnig och ger spelare icke godkänt bara för han har något personligt hat mot dem.. han har givit Jones dåliga betyg hur länge som helst utan någon som helst anledning. Idag slog alla rekord när han till och med läger upp en bild på Jones, det retar upp en supporter som gillar Jones! Han ska inte ha hand om en sån här sida när han är så fruktansvärt oprofessionell!

   • Felix

    5 januari, 2019 at 20:23

    Vidic: Vi mötte ett lag från botten av Championship och imponerade i ärlighetens namn inte alls. Det blir inte särskilt mycket godkänt på de prestationerna (jo, jag betygsätter prestationerna, inte resultatet).

    Jones är instabil och allt som oftast kommer hans häftiga brytningar efter att han själv kommit snett – precis som med Bailly. Jag är inte imponerad. Särskilt inte när han jämfört med Darmian, som gjorde sin första match som mittback i en fyrbackslinje i United, inte såg lugnare och stabilare ut. Kanske är jag lite väl hård mot Jones, men jag ser inte någon storhet i det han gjorde i en match som denna. Han har gjort bra matcher förut, men han är ingen stabil eller pålitlig spelare, och jag hoppas verkligen att man låter hans kontrakt gå ut i sommar.

   • Morre

    6 januari, 2019 at 00:24

    Jones är ett misstag ! Så dålig ! 👎

    • Rudolf

     6 januari, 2019 at 10:44

     Morre det är du som är ett misstag och dålig !

     • Morre

      7 januari, 2019 at 13:06

      Jones har hjärta men är teknisk som en läskback ! Hans uppspel kan hamna var som helst, rätt eller fel ?

 10. Fredrik

  5 januari, 2019 at 18:34

  Hoppas Darmian får chansen under OGS, tycker han har en riktigt bra passningsfot. Med speltid och ett bättre självförtroende, tror jag han kommer överraska många positivt.

  • Albo

   5 januari, 2019 at 18:46

   Att han är en bra skolad försvarare är det inget snack om, men han har varit ruskigt dålig alltför många gånger. Men absolut, kanske att OGS kan sparka igång honom lite! Det vore högst välkommet. Men då är det nog snarare som mittback, för som högerback är han alldeles för kass offensivt.

   • Fricken89

    5 januari, 2019 at 19:03

    Darmian spelade som mittback idag. Om han verkligen inte vill bort från United, så kan han ju stanna och vara ett alternativ som mittback.
    Precis som du säger: Som högerback/vänsterback duger han inte (längre?) – inte i United iaf.
    Fast ser gärna att han stannar och breddar alternativen till mittbackspositionerna.

    • Albo

     5 januari, 2019 at 19:15

     Jag vet att han spelade mittback idag. Tyckte han var hyfsad, visserligen mötte han halvdana spelare men det såg ändå skapligt solitt ut. Tror han skulle passa allra bäst som höger mittback i en trebackslinje, men så länge han har en bra spelare bredvid sig så kan han nog spela som mittback i fyrbackslinje även mot mer hyfsade lag.

     Men jag ser hellre att tex RS Williams eller Poole får chansen som mittbacksreserv än Darmian, även om både Mou och även OGS (hittills) har gjort bedömningen att de inte verkar vara bra nog.

     • Fricken89

      5 januari, 2019 at 19:22

      Jag ser Darmian oavsett vad som en truppspelare som bäst. Jones och Rojo får gärna säljas någongång inom snar framtid. Så kan man köpa in t.ex Koulibaly som ett alternativ till startelvan i januari/sommar.

     • Albo

      5 januari, 2019 at 20:16

      Håller helt med angående Darmian. Jones kan jag tänka mig att ha kvar som rotation också, han har hjärta och är garanterat ett bra exempel för de yngre att följa på träning. Rojo däremot, killen har aldrig varit bra och fyller 29 i mars. Sälj honom nu, alternativt skänk till bättre behövande. Reading såg exempelvis ut att behöva en ny mittback.

     • Fricken89

      5 januari, 2019 at 20:29

      Han (Jones) har hjärta för klubben, men inte längre tillräcklig kvalite, enligt mig. Han var otroligt lovande under Sir Alex, men efter hans pension så har det aldrig riktigt blommat ut för honom + hans ständiga skadebekymmer. Bara en tidsfråga innan han är skadad igen. Då är det bättre att inför nästa säsong se till att Tuanzebe och Fosu-Mensah blir en del av A-laget på allvar och fyller ut truppen om kunkurrens till mittbackspositionerna.
      På tal om inspirationskällor till de yngre, så är ju Smalling också rutinerad och varit med sedan Sir Alex tid, men även denne gör sig egentligen bäst som truppspelare, men idagsläget är han given i elvan när han är frisk. Skulle t.ex Koulibaly komma in någongång framöver, så är Smallings plats i elvan troligtvis förlorad och får nöja sig med inhopp och spel när denne är skadefrånvarande.

     • Albo

      5 januari, 2019 at 20:34

      Håller med. I mitt tycke så borde Tuanzebe kallas hem omgående (så länge det inte finns nån sån där klausul som hindrar det) och konkurrera som mittback framför både Jones, Bailly, Rojo och Darmian. Smalling är ändå ganska trygg, Bailly är bättre egentligen men för oslipad. Har sett Tuanzebe i Villa och han är riktigt riktigt bra. Bör vara given i truppen nästa säsong.

     • Fricken89

      5 januari, 2019 at 20:41

      Precis! Håller med! (y)

  • Felix

   5 januari, 2019 at 20:15

   Tycker att Darmian många gånger är för passiv i sitt agerande, men han har bra defensivt positionsspel och är följsam man-mot-man. Skulle väl kunna se honom vara ett alternativ som mittback, men skulle också ogärna se honom stanna och hålla en trupplats som skulle kunna fyllas av exempelvis Tuanzebe.

 11. Hughes 10

  5 januari, 2019 at 19:41

  Tycker det är konstigt att inte spelare tar chansen i en sådan här match, spelare som Fred, Pereira och Sanchez borde ju kämpa som djur för att ta en plats. Istället ser det lojt och ointresserat ut!?!
  Men skönt med vinst och att de flesta startspelare fick vila.

  • Tor

   5 januari, 2019 at 19:48

   Det är så dagens fotboll ser ut, spelarna tror att dem kan komma till en ny klubb och gå rakt in i startelvan utan att behöva vissa nåt och kämpa för det. Bortskämda är vad dem är. Fred har inte visat speciellt mycket sen han kom till United, Pereira är fortfarande ung och Sanchez är helt enkelt kass. Han kommer aldrig peta Martial!

   • Scchhh

    5 januari, 2019 at 20:54

    Det är där tränaren ( kanske han gör ) borde ta dem till sitt kontor och säga så här ligger det till. Gör inte du bättre ifrån dig snart så är du körd. Sen visa någon video på vilka värdelösa mistag dem gör så dem själva ser. Känns som dem verkligen är för bekväma ba ” a ja det är som det är skit samma”

   • G. Best

    6 januari, 2019 at 01:15

    Jag håller inte med i kritiken mot Alexis. Han har gjort två korta framträdanden i dom två senaste matcherna och har gjort 2 assist på dom två matcherna. Det är väl godkänt med tanke på att han varit borta länge och spelar i en ny taktik, en taktik dom andra tränat in sig på mer än vad han gjort.

    Dessutom idag så kan man fan inte ställa högre krav på det han gör heller med tanke på hur dåliga spelare han hade omkring som inte alls levererade.

    Alexis går i mina ögon sakta framåt och kan bli riktigt bra under Ole. Synd bara att han inte prövas på högerkanten…

    • Johnny Ljumske

     6 januari, 2019 at 09:08

     Jo, ang. Sanchez måste jag instämma med G. Best. Inget är glömt & förlåtet naturligtvis, men han har faktiskt visat positiva tendenser i sina 2 senaste. Däremot fungerade mittfältet inte alls igår kan jag tycka. McTominay har vissa poänger i defensiven, men är alltför begränsad med boll & lyckas inte tillgänglig som ett enkelt passningsalternativ i uppspelsfasen. Pereira var det första gångne jag såg under en längre tid & tyvärr verkar han ha samma klena fysik som typ Mata. Det håller inte. Och Fred….han undviker konstant att imponera.Slarvig med boll, virrig i positionen. Ambitiös och löpvillig, visst men det är Fellaini också.

     • Rudolf

      6 januari, 2019 at 10:55

      Vad har han visat för positiva tendenser?! Löjligaste jag hört. Fan sämst i United igår! Ni små ungar här inne på denna sidan måste förstå det att levererar man inte på högsta nivån direkt när man har en sån in i helvetes hög lön (högst lön i England)!! Då ska man inte ha det. Så gnäller folk på Jones som är underbetald i gämförelse med Sanchez, när Jones är en mycket bättre fotbollsspelare än vad Sanchez är. Nej fy fan sälj den nollan till något skit lag i Spanien, han bryr sig inte ett skit om United, inget United hjärta överhuvudtaget. Han bryr sig inte om han levererar eller ej för han har sin lön ändå. Detta är verklighet inget jävla tv spel! Förstår inte vad dem skulle med honom från början, han var aldrig bra i Arsenal eller Barca heller.

     • Felix

      6 januari, 2019 at 13:05

      Rudolf: Omöjligt att ta någon som känner ett behov av att kalla andra för ”små ungar” och tror att ”Sanchez var aldrig bra i Arsenal eller Barca heller” seriöst. Du borde fundera på att mogna lite innan du försöker igen, för det där var bara pinsamt alltså.

     • Johnny Ljumske

      6 januari, 2019 at 14:19

      Men Rudolf, va fan? Doppat mulen lite väl långt ner i glöggen? Se till att du läser & riktigt förstår ett inlägg innan du svarar, är du hygglig. Jag tycker fortfarande att jag var helt tydlig med vad jag anser om Sanchez generellt med meningen *Inget är glömt & förlåtet naturligtvis*.
      För att förtydliga ännu mer, så att inga missförstånd uppstår: Han är ett löjligt överbetalt felköp & vi borde göra oss av med honom snarast. Dessutom är han ful som stryk; usch så han ser ut!
      Men om man ska agera kritiker måste man utgå från faktum, vilket i hans fall är att han inte varit totalt klappusel de senaste två (alltså visat positiv tendens).
      Med detta sagt drar jag mig tillbaks till min vanliga, anonyma tillvaro.

     • Solskjaer

      6 januari, 2019 at 14:25

      Jones bättre fotbollsspelare än Sanchez? Hahahahaha, där slutade jag ta dig seriöst. Det okunnigaste jag har läst på väldigt länge.

    • Martin B

     6 januari, 2019 at 15:45

     G. Best: bra skrivit, håller med till fullo. Sanchez växer och med vår nya spelstil så kan han hitta tillbaka till sin form. Ogs spel passar honom mycket bättre och det optimala vore om han hade kunnat spela till höger.

  • Felix

   5 januari, 2019 at 20:24

   Ganska märkligt indeed. Kanske säger något om generella attityder… det finns en hel del spelare som nog är för bekväma i truppen.

   • Rudolf

    6 januari, 2019 at 14:23

    Felix man kan inte ta dig seriöst heller som hänger ut och förlöjligar United spelare som du gör med Jones! Är du ens en supporter av United?! Jag börjar undra.. menar Jones är kanske den med mest United hjärta som varit i klubben väldigt länge nu och gjort så mycket för United också sviker du honom på detta viset. Jag tycker det är lågt av dig!

    • Felix

     6 januari, 2019 at 19:16

     Lustigt att du inte står upp på samma sätt för Valencia som varit en trotjänare lika länge han. Men när en spelare inte länger håller så håller han helt enkelt inte – att Jones visar hjärta gör ingen större skillnad när han helt tydligt inte räcker till (i överlag, han kan prestera i enstaka matcher).

     Kan inte tycka annat än att ditt sätt att argumentera är väldigt skevt, för att försöka mena att Jones bör vara immun mot kritik för att han visar hjärta är väldigt märkligt.

     • Böje

      6 januari, 2019 at 19:36

      Det är två grejer med Rudolfs uttalanden (utöver den märkliga argumentationstekniken) som jag ifrågasätter starkt.

      1. Exakt på vilket sätt är Phil Jones en bättre fotbollsspelare än Alexis Sanchez?

      2. Var Alexis Sanchez aldrig någonsin bra i Barca eller Arsenal? Ärligt? Var han dålig i Arsenal, när han gjorde massa mål? Eller?

      Troligtvis så är det bara ett troll (har följt sidan i åtta år och aldrig sett den här Rudolf förns nu) som inte kommer besvara frågorna Felix och jag mfl ställer till honom nu. Trevlig kväll!

    • Morre

     8 januari, 2019 at 17:44

     Hej Rudolf ! Hoppas på 11 jones med Man utd hjärta så vinner vi ingenting ! 35 år som united fan 🙏

  • GGMU4ever

   6 januari, 2019 at 03:03

   Sanchez slet ju sönder, spelade så intensivt att han fick en känning mot slutet.

 12. Böje

  5 januari, 2019 at 20:31

  Att Pereira inte skulle briljera visste jag redan innan säsongen började. Men Fred är lite av ett mysterium. Vad jag minns av hans matcher i Shakhtar så såg han ändå ut som en riktigt bra spelare med fina kvaliteter. Förhoppningsvis bara en fråga om självförtroende, han är säkert rejält nedtryckt sedan Mous diktatorsregim.

 13. Farzad

  5 januari, 2019 at 20:53

  Stora skillnaden mellan OGS och MOU perioderna är att den förra får sina spelare att pressa högre, står med backlinjen högt. Helt enkelt ett modernt spel. De springer mer nu också för att de är mer motiverade!

  Däremot är det inte konstigt att spelarna inte var synkade som ett lag. När vi inte pressar som ett lag då återgår vi till Moutaktiken. Andreas Pereira är inte riktigt på denna nivå och Fred är för dålig tekniskt för att spela som box-box spelare, alldeles för många tillslag och bolltapp!

 14. Scchhh

  5 januari, 2019 at 20:55

  Det är där tränaren ( kanske han gör ) borde ta dem till sitt kontor och säga så här ligger det till. Gör inte du bättre ifrån dig snart så är du körd. Sen visa någon video på vilka värdelösa mistag dem gör så dem själva ser. Känns som dem verkligen är för bekväma ba ” a ja det är som det är skit samma”

 15. Scchhh

  5 januari, 2019 at 20:56

  Oj råka skriva samma text två ggr.

 16. Cantona

  5 januari, 2019 at 21:11

  Bra och rättvisa bedömningar på utd spelarna

 17. Kjellb

  6 januari, 2019 at 13:38

  Håller med om betygen! Tappade intresse
  stora delar av matchen. Håller med om McTominay han ska vara i Championship. Darmian kommer aldrig vara United kvalité om vi nu ska till toppen. Pereira kan vu göra oss av med då jag tror att det är bättre att satsa på Fred.

 18. Solskjaer

  6 januari, 2019 at 19:05

  Undra var den där ML eller vad han hette håller hus? Enligt honom är ju Pogba typ sämre än bänkvärmarna i svenska div 6, men den åsikten kanske han har ändrat nu? ML försvann härifrån samma dag som Mou fick sparken och sedan dess har Pogba varit typ PLs bästa spelare. Aja!

 19. the manager

  6 januari, 2019 at 22:33

  Tycker matchen visade tydligt att vi har tre ordinarie mf. Pogba, Matic o Herrera. Fellaini tycker jag tydligt visade att han är första alternativet. Fred är t v en gåta. Pereira hade några korta ljusa stunder, men har aldrig hittills i år bevisat någonting. McTominey har fysiken, men inte tillräckligt bra spelare.

  Slutsats. Vi behlöver köpa en riktigt duglig mf. Sedan måsta jag tro Fred kan mer än han hittills visat.

  Även om det saknas högerfw, så har vi bra offensiv besättning. Inga köp.

  Vi har ju många mb, men kanske en till måste in.

  T v alltså 2 köp. En riktigt bra mf och en riktigt bra mb.

  hörs!

 20. lopa

  7 januari, 2019 at 10:54

  McTominey och Perreria är skräp. Hade inte ens gett dom en minut till i United, inte ens mot div 3-lag i cupsammanhang. Jag hade i så fall testat med spelare från B-laget, spelare som är intressanta. Varken McTominey eller Perreria är intressanta nog, inte ett dugg. Inte som ens som back up-spelare. Hade hellre värvat in 37-årige Gareth Barry på den position och han hade gjort det tio gånger bättre än dom två nötterna.

  • Morre

   8 januari, 2019 at 17:50

   Håller med ! Drickablandare på bänken om det finns plats 🙏 eller bortskänkes mot mindre kostnad 👍

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter