Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Newcastle United vs Manchester United

Avbytarna vann matchen när United plockade tre poäng på St James Park…

United XI: De Gea – Valencia (c), Lindelöf, Jones, Shaw – Herrera, Matic – Mata, Pogba, Martial – Rashford

United bänk: Romero, Darmian, Young, Fred, Lingard, Sanchez, Lukaku

Newcastle XI: Dubravka – Yedlin, Schär, Lascelles (c), Dummett, Ritchie – Perez, Diame, Hayden, Atsu – Rondon
Newcastle bänk: Woodman, Manquillo, Lejeune, Shelvey, Kenedy, Muto, Joselu

Domare: Andre Marriner

Inför: Jämfört med Bournemouthmatchen så försvann tre spelare ur startelvan: Lingard och Young förpassades till bänken till förmån för Valencia och Mata, och den avstängde Bailly ersattes av Jones. Sanchez var tillbaka på bänken och saknades pga skada gjorde Smalling (som kan vara tillbaka mot Spurs) och Rojo.

Första: Mata tog hand om avsparken för United på St James Park. Matchinledningen såg United ha mycket boll, men ett kompakt och defensivt Newcastle gjorde det svårt för bortalaget. Särskilt många ytor att springa på fanns det inte med den fembackslinje som Benitez skickat ut. I 9e minuten kom matchens första noterbara avslut på mål då Rashford drämde iväg en frispark som Dubravka räddade nere vid stolpen. I andra änden av planen så fick Atsu ett hyfsat skottläge efter att ha smitit in bakom Herrera i 13e minuten, men hans lösa avslut innebar inga problem för De Gea. Newastle började dock ta sig framåt mer och mer med bollen. Minuten därpå gav Jones bort en boll och Atsu fick ett läge till, men ytterligare ett löst avslut, denna gång en yttersida, räddades enkelt av De Gea. Och strax därpå så schabblade Jones med boll och var nära att ge Rondon ett friläge (oklart om det var Jones själv eller Perez som störde som sparkade fram bollen till Rondon), men han lyckades med en sistasekundenbrytning rädda upp sitt eget misstag. Återigen var det Atsu som fick en chans i 19e minuten, men avslutet gick parallellt med mål och var inte ens nära nånting. I 24e minuten fick Rashford en chans efter att en försvarare missat på en långboll av Lindelöf, och Rashford lyckades precis få foten på den före Dubravka, men målvakten avstyrde (samtidigt som han fick en smäll av Rashford också). Lascelles fick i 28e minuten gult kort för en sen kapning på Herrera. I 32a minuten fick Mata en chans pga passivitet från Newcastleförsvaret, men Dubravka hann bryta med benet, och strax därpå så kapade Lascelles ner Pogba vid en rensning, där det var dobbar mot fot i uppföljningen, men ingen reaktion från domare Marriner. Lascelles hade stått för ett antal tuffa satsningar redan. Martial blev liggande i 38e efter att ha fått en rensning i ansiktet, men efter lite behandling så kunde han fortsätta. Atsu blev liggande fem minuter senare efter att Matic landat på hans häl efter en nickduell, men även han kunde fortsätta efter behandling. Diame blev sittande i 45e minuten efter en duell med Pogba, och han såg ut att ha rätt ont i ljumsken. Efter två minuters tillägg i första så gick lagen till paus med ett oavgjort resultat.

Andra: Till andra halvlek hade ingendera tränaren gjort några manskapsförändringar. Lindelöf fick redan i första minuten av andra halvlek gult kort då han viftade med sig bollen efter att ha blivit knuffad ur balans av Rondon i en nickduell. I 51a minuten så fick Rashford ett läge efter att Lindelöf brutit högt mot Rondon, men istället för att passa så valde Rashford att vid målområdet bränna iväg ett dåligt skott rakt ut till inkast. I samma veva tycktes Schär ha gjort illa knät, och han behövde behandling. Benitez passade på att byta ut Diame för Shelvey. I 60e minuten så kom Perez igenom när han slank in bakom Shaw, men denne hann tillbaka för att bryta, och strax därpå så avlossade Shelvey ett lågt skott som De Gea stoppade. Shelvey spelade även igenom Atsu som inte kunde göra sig av med Lindelöf och bollen hamnade hos De Gea (och Newcastle var sura för att de inte fick straff då Lindelöf axel-mot-axel flyttade på Atsu). I 63e minuten kom ett dubbelbyte från Solskjaer då Martial och Mata plockades av för Lukaku och Sanchez. Bytet betalade sig direkt då Dubravka schabblade med Rashfords frispark och Lukaku hann först på bollen och tryckte in 0-1. Perez fick i 69e minuten lämna plats för Kenedy. I 73e minuten så hade Shelvey megaflax som inte åkte ut när han satte dobbarna i knävecket på Pogba. Han klarade sig utan ens ett gult kort. Luke Shaw blev näste man att få syna ostskivan då han drog ner en motståndare vid en kontring. I 80e minuten kom 0-2 då United kontrade, Rashford spelade ut bollen till Lukaku till höger, som spelade in den till Sanchez som iskallt spelade den mellan två försvarare till Rashford som kunde bredsida in bollen förbi Dubravka. I 87e blev Matic liggande och behövde behandling, och United gjorde sitt sista byte då Rashford klev av för Lingard. I 93e minuten kom Pogba loss på en kontring på pass av Lingard, och han lyckades runda en utrusande Dubravka, men istället för att passa Lukaku så gick han på skott ur halvtaskig vinkel och prickade burgaveln. När de sex tilläggsminuterna var slut så stod United som vinnare med 0-2 efter en stabil insats.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Stod för en stabil insats utan att behöva göra några monsterräddningar. Spred långbollar omkring sig lite väl slumpmässigt dock.

Valencia: 1 – Såg ut att vara närmare 50 än 30. Slut på den här nivån.

Lindelöf: 5 – När Jones darrade så höjde sig Lindelöf. Vann nickdueller (bara det är ju en chock med tanke pår hur han sett ut i luften tidigare), raderade ut Rondon och spelade dominant med boll också. Kunde ha noterats för såväl mål som assist om hans lagkamrater gjort det lite bättre.

Jones: 2 – Såg oerhört skakig ut en period i första halvlek där han sånär gav bort flera baklängesmål. I andra halvlek så var han väldigt anonym, vilket förmodligen var ett gott tecken relativt sett, men inte godkänd. Hade Lindelöf att tacka för att det inte gick värre.

Shaw: 3 – Solid bakåt sånär som på när Perez slank in bakom honom, men han löste det också. Försökte gå framåt en del men bör vara mer aktiv framåt, han såg rätt passiv ut i flera lägen.

Herrera: 4 – En motor på mittfältet som jobbade över stora ytor och gjorde ett bra jobb i passningsspelet också.
Matic: 3 – Såg väldigt slarvig ut i första halvlek med en hel del passningar som gick rakt på motståndare, och han tappade en del boll också. Höjde sig i andra och stod för en kontrollerad insats då.

Mata: 2 – Kom aldrig in i matchen och Uniteds högerkant var stendöd då han aldrig var där, och han hittade inga ytor att göra något på då han blev fysiskt bortplockad.

Pogba: 3 – Okej insats, men var lite upp-och-ner. Hade ett par glimtar av fin kvalitet och hade fått en assist om han passat Lukaku i slutet.

Martial: 3 – Försökte utan att lyckas komma igenom då Newcastle stängde ner vänsterkanten hårt.

Rashford: 4 – Jobbade på bra men hade stundtals svårt att hitta ytor mot en kompakt Newcastlebacklinje. Hade inte så mycket framgång i första men i andra så lossnade det. Hans frispark satte upp första målet och han rullade kallt in det andra. Formstarkast i United just nu.

Lukaku: 4 – Ett piggt och positivt inhopp där han snabbt satte ett viktigt ledningsmål och sen gjorde det bra i uppbyggnaden av det andra målet också. Visar super-sub-tendenser.
Sanchez: 3 – Inte så involverad, men stod för en iskall assist till Rashford.

Lingard: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 – Att han ställde ut Valencia/Mata på högerkanten kan man säga vad man vill om, men han gjorde bytena tidigt när det inte fungerade och bytena avgjorde också matchen.

Summering: United tog en rättvis seger borta mot Newcastle, även om det satt en bit in. Newcastle var absolut inte chanslösa, men de lyckades inte utnyttja chanserna när Jones lekte Allan Ballan. Man grisade dock på och slutade aldrig försöka att dyrka upp Newcastles försvar – när ledningsmålet kom så fortsatte man jaga ett till. Det kanske inte såg så fantastiskt ut rent kvalitetsmässigt, men attitydskillnaden mot när Emourinho var tränare är enorm. Lindelöf stod för en riktigt bra insats i försvaret och framförallt var det kul att se hur han höjde sig och tog för sig när Jones darrade. Herrera och Rashford imponerade också.

Däremot var det direkt tragiskt att se hur värdelös högerkanten var med Valencia/Mata, vilket också gjorde att Newcastle kunde neutralisera Uniteds offensiv hyfsat väl genom att stänga till vänsterkanten ordentligt, där Martial och Shaw hade en del problem. Pogba hade också svårt att komma till sin rätt ordentligt (blev för trångt och dålig rörelse utan en högerkant). Man gjorde dock jobbet och plockade hem en vinst, vilket är det som räknas när matcherna duggar tätt.

United är nu blott 3 poäng efter Arsenal och 6 poäng efter Chelsea, så topp4 är inte utom räckhåll, då båda dessa lag känns ganska instabila (Arsenals försvar som läcker som ett såll och Chelsea som verkligen gråter efter en striker).

För United väntar härnäst en FA-cup-match mot Reading på lördag, innan det riktiga eldprovet för Solskjaer kommer söndagen därpå, den 13e Januari, då man åker till London för att hälsa på ligatvåan Spurs (fast förhoppningsvis är de ligatrea efter att City gått om genom att spöa Pool på söndagen).

69 Kommentarer

 1. DJ-Uret

  2 januari, 2019 at 23:52

  Jätteskönt med tre poäng samtidigt som chelsi tappade!
  GGMU

 2. Tob

  3 januari, 2019 at 00:21

  Hahaha Jones 2 poäng…?!?! Jag tycker det är dax sedan länge att Felix ska låta någon annan sätta poäng efter matcherna! Jones 4 poäng thats IT!

  • Sir Link

   3 januari, 2019 at 00:25

   Du kan inte på allvar mena att Jones skall ha 4 poäng?

   • Vidic

    3 januari, 2019 at 00:32

    Jones ska iallafall ha 3 i betyg. Att ge Valencia 1 måste bero på något personligt agg. Så dålig var han inte även om han såklart inte glänste. Kom igen, var lite seriös och spara betyg 1 till en insats som verkligen är genomusel.

    • Felix

     3 januari, 2019 at 00:49

     Vad exakt gjorde Valencia menar du? Offensivt så existerade han inte och defensivt så hade Atsu mer ytor än Sibirien. Jag förstår inte riktigt vad du menar att han gjorde för att få godkänt… var det tillräckligt att han fanns på plan eller? Enda han gör är att ta emot en boll, dutta två gånger, och sen spela den snett bakåt. Han har inte ens fysiken kvar, det är bara plågsamt att se honom försöka spela numera.

     • Vidic

      3 januari, 2019 at 01:35

      ”Vad han gjorde för att få godkänt”?
      Skämtar du? Han är en försvarare och de släppte inte in något mål. Gott så. Håller verkligen med om att han inte gjorde någon bra match men man kan fortfarande vara godkänd för det. Vad jag kommer ihåg från matchen så var han aldrig anledningen till någon farlig chans bakåt.
      Att han ska ha varit genomusel är för mig en gåta då de faktiskt höll nollan samtidigt som DeGea inte behövde rädda oss.

      Sen ska jag ge dig att jag tycker du överlag sätter bra betyg Felix och det är inte lätt att göra alla nöjda då det är subjektiva bedömningar. Jag tror bara att vi har lite olika uppfattningar om vad betydelsen ”genomusel” har för försvarare. Hoppas du inte tar ”kritiken” personligt, vill bara skapa diskussion.

     • Felix

      3 januari, 2019 at 01:50

      Alltså, jag kan ju inte köpa att bara för att vi höll nollan så ska försvararna få godkänt. För Valencia spelar det ju också in att hans offensiv är TOTALT obefintlig som ytterback. Defensivt imponerade han överhuvudtaget inte heller med de ytor som Atsu fick. Jag kan inte ge något annat betyg än en 1a till Valencia när jag faktiskt inte kan peka ut en enda sak han faktiskt gjorde bra. Hans positionsspel är kasst, han visar inga intentioner eller ambitioner, han såg fysiskt nere ut, han bidrog ingenting offensivt… Young, Dalot, Darmian, Jones, Smalling och förmodligen även Herrera hade gjort bättre och nyttigare insatser som högerback.

      Ta det inte fel – Valencia har varit en fantastisk trotjänare för klubben, men det är väldigt plågsamt tydligt att han är helt slut nu. Han tillför ingenting vare sig framåt eller bakåt, det här påminner verkligen bara om Gary Nevilles sista säsong och Gary insåg i varje fall själv att det var dags att gå i pension.

      Kan dessutom tycka att visst, De Gea behövde inte rädda oss, men det var mestadels för att det var Lindelöf som redde upp situationerna innan det krävdes insatser av De Gea idag. Finns en anledning till att en spelare i det försvaret får ett riktigt bra betyg.

      Och nej, jag tar inte illa upp över att folk inte håller med om betygen och vill diskutera dem, betyg är ändå åsikter och man kan uppfatta saker olika. Så det handlar ju helt och fullt om hur man går tillväga med det. Som du gör det, Vidic, så är det helt okej – det skapar, som du säger, diskussion. Men det sätt som Tob drar upp det ovan är varken konstruktivt eller intressant t.ex.

     • Glory man utd

      3 januari, 2019 at 10:34

      Vad exakt gjorde Valencia för att få en 1:a?Absolut, han glänste inte samtidigt som han verkligen inte gjorde bort sig.

     • Felix

      3 januari, 2019 at 13:07

      Glory man utd: Jag har redan påpekat i andra svar vad han inte gjorde bra. Positionsspelet, försvarandet, fysiken, anfallandet… han gjorde ingenting bra och han gjorde onekligen bort sig på flertalet sätt.

     • Danne10

      3 januari, 2019 at 17:20

      Jag tycker inte heller Valencia var involverad i såmycket men samtidigt så kollar man på hela planen så spelar vi nästan inget på högerkanten och dom få gånger vi gör det så är han alltid ensam. Att va ensam och försöka gå framåt ensam är ju kört bär ingen täcker bakåt. Hade vi haft en riktigt renodlad höger ytter i detta fallet kanske Valencia hade vågat gå framåt mer. Mata var mer centralt och nästan mer på vänsterkanten än höger.

      Bättre att ha en tex Lingard på höger lr Young för att inte lämna Valencia helt ensam. Sen som i senaste matchen att tex våra tre/fyra med Pogba byter lite positioner med varandra som i senaste.

     • Felix

      3 januari, 2019 at 20:48

      Danne10: Så kanske jag också hade resonerat om jag hade sett en poäng i att ge Valencia ‘the benefit of doubt’, men han har presterat på mer eller mindre samma sätt, med en klart sjunkande prestationskurva över hela förra säsongen. Den här matchen var bara ett nytt rekord i passivitet och menlöshet i.o.m. att han inte ens såg ut att fysiskt vara i form.

    • Aria

     3 januari, 2019 at 01:28

     Håller med. Han ska inte ha mer än en 1:a. offensivt skapade han inget och bakåt var han inte mycket bättre. Nu skall man inte vara bitter men för fan Valencia som lagkapten tycker jag är ett hån mot Herrera som spelar med hjärta he4la matchen.

  • Felix

   3 januari, 2019 at 00:51

   Du tycker att Jones ska ha 4? Den vill jag jättegärna höra motiveringen på, med tanke på hur många baklängesmål han var nära att ge bort i första halvlek. Darrig och slarvig insats där han bara hade tur att det inte straffade sig rejält.

   Din kritik mot betygen känns bara larvig och löjlig, särskilt när du själv inte ens lämnar någon motivering.

   • Tob

    3 januari, 2019 at 01:08

    Blev ju inga baklängesmål eller du såg en annan match kanske? Jag tyckte när jag stängde av tv:n att där stod 2-0 till United men jag kan ha sett fel..? Tycker du uppför dig ganska opproffsigt för o va administratör på denna sidan..

    • Felix

     3 januari, 2019 at 01:36

     …du menar alltså på fullaste allvar att bara laget håller nollan så måste mittbackarna få minst 4? Störtlöjligt.

     Jag sitter inte här och tittar på resultatet och sen utgår från det för att sätta betyg – jag tittar på hur spelarna spelar, hur de presterar i sin roll i laget, samt till viss del på motståndets kvalitet.

     Jaha, vi höll nollan. Var det Jones förtjänst? Nej, det var det verkligen inte. Det var Lindelöf som rensade upp och dominerade, och det var Jones som darrade och slarvade och gav bort flera lägen som det bara var ren tur att inte Atsu och Rondon kunde utnyttja (okej, Valencia var högst involverad där också, särskilt gällande Atsu).

     Ok, du tycker att Jones borde ha en 4a för att vi höll nollan. Det enda jag kan säga då är att du förstår inte hur betygen fungerar eller vad de vill säga, så din kritik är bara löjlig. Mitt förslag är att du istället sätter dina egna betyg utifrån dina kriterier som helt klart är markant olika de kriterier jag har när jag sätter betygen här.

    • Diablo

     3 januari, 2019 at 08:29

     Sluta trolla Tob, den enda här som är oproffsig och dryg är du. Håll en bättre nivå och ton i dina kommentarer så du uppfattas som mer seriös.

     Mycket bra jobb av dig Felix och enligt mig så är betygsättningen helt klockren. Valencia har verkligen passerat bäst före och det är sorgligt på en trotjänare men den vägen vandrar ju alla till slut. Lindelöf var en gigant igår så kul att se!

    • Martin B

     3 januari, 2019 at 08:56

     Tob, är det bitter Tobbe som har nickat om för att gå under radarn?… hahahahaha

  • Geno

   3 januari, 2019 at 08:07

   Håller inte med dig där, jag gillar Jones men idag skakade han mer än en gammal gräsklippare. Bra Felix!

  • Richard

   4 januari, 2019 at 09:49

   3 p på jones

 3. Farzad

  3 januari, 2019 at 00:37

  Valencia gjorde så att Mata såg dålig ut. Han tog 2-3 offensiva löpningar under hela matchen och detta var i slutet av matchen. Så fort Valencia får bollen så stannar han upp och passar i sidled. Han bemödar sig inte med att ta löpduellen. Däremot måste vi rotera och så länge vi vinner så går det väl an ifall 1-2 spelare inte kommer upp i bra nivå. Annars bra betyg.

  Tuanzebe har gjort det otroligt bra i AV, han kanske ska kallas hem? Är han fortf skadad?

  • Felix

   3 januari, 2019 at 00:51

   Nog för att Mata inte hade minsta hjälp av Valencia, men han lyckades inte särskilt mycket bättre med någonting när han gled in i planen heller. Han kom helt enkelt inte in i matchen.

  • Richard

   4 januari, 2019 at 09:51

   Det har med mata också att göra.Mata kommer aldrig att kunna ta sig förbi en spelare på egen hand.

   • Fricken89

    4 januari, 2019 at 17:01

    Han var fenomenal mot Huddersfield och tog sig förbi 2-3 spelare in i straffområdet som skapade läge för Pogba (tror jag de var?) som gjorde mål.
    Säga vad man vill om motståndet i den här matchen, men spelas han rätt, så finns det inte många i världen som petar honom om han har en bra dag. Och den fotboll som OGS står för passar Mata utmärkt, åtminstone om man utgår från det som vi sett hittills.

    • Böje

     4 januari, 2019 at 18:37

     Offensivt är inte Mata i nivå med D. Silva och B. Silva, men defensivt och fysiskt är han inte ett dugg sämre. Och folks argument för att inte spela honom bredvid Pogba är att han är för dåligt defensivt. Hänvisar till Man City igår som slog ligans bästa lag med två av tre spelare på centralt mittfält som inte är ett dugg bättre defensivt än Mata. Där sprack det argumentet big time, Mata skulle vara klockren bredvid Pogba med Herrera bakom, iaf när vi möter lag utanför topp 7-8.

     • Albo

      4 januari, 2019 at 19:48

      Bra Böje 👏👏

 4. Bojan

  3 januari, 2019 at 00:47

  Tob och Vidic ni har ingen koll. Kolla matchen igen och punktmarkera Jones. Så oerhört slarvig. 2 poäng är rimligt. Han gjorde flera missbedömningar. I princip alla baklänges-chanser berodde på hans slarv. Felix har sannerligen bättre koll än er.

  • G. Best

   3 januari, 2019 at 11:19

   Håller med. Jones, Valencia och Mata gjorde inga starka insatser.

 5. JJ

  3 januari, 2019 at 01:06

  Herreras kontrakt går ut den här sommaren… dags att förlänga den, vad väntar de på?!!!

  • b

   3 januari, 2019 at 12:02

   Isco

 6. Tiger

  3 januari, 2019 at 01:46

  Underbar vinst idag och stabilt spel. Kul att de står upp idag när Newcastle försöker brunka sönder matchen. Viktigt med vinst trots att det inte var något skönspel. Med Mou hade detta luktat förlust.

 7. Sauron

  3 januari, 2019 at 05:33

  Trots att Newcastle spelar hårt och småfult så är dom aldrig nära att ta en poäng mot oss. OGS reder ut den fysiska matchen utan vare sig McTominay eller Fellaini. Vi spelar matchen på våra villkor istället. Brilliant att gå igenom dessa fyra matcher utan några plumpar i protokollet, våra konkurrenter har alla sladdat åtminstone en gång under samma period. Detta ger oss åtminstone hopp om fjärdeplatsen. Nu är dock smekmånaden över i ligan och nu kommer det riktiga testet.

  • Richard

   4 januari, 2019 at 09:52

   Hade dom gjort första målet, kanske vi fått problem

 8. Olj

  3 januari, 2019 at 07:37

  Riktigt bra vinst! Hög klass på mittbacks paret som vanligt i United, Lindelöf och Jones är grymma ihop fortsätt så. Valencia såg ganska fattig ut, kan kanske vara för han inte spelat på ett tag? Lukaku kung som kommer in och är på rätt plats! Rashfoord vilken talang och gåva han är för United! Pogba måste sluta upp med att bli så frustrerad så fort det går lite emot honom, annars blir han aldrig den riktiga världspelaren. Mata dålig insats, tycker det enda han duger till är frisparkar, han är för klen för o spela i PL nu mera.

 9. Geno

  3 januari, 2019 at 08:17

  Jones = 4… Jag hade inte ens svarat på den kommentaren, kan ni inte ba ta bort hans kommentar. Sen var Valencia skräp och det kunde lika gärna blivit något baklängesmål pga honom också, det är först då alla hade förstått vad du menar med hans betyg..

 10. Olj

  3 januari, 2019 at 08:25

  Är ju ganska lustig det här med Jones, Ole gick ut efter matchen och hyllade mittbacks paret o sa att dem var fantastiska.. men visst Felix o ni andra ”EXPERTER” vet ju mer än en gamal stor United legend som kan fotboll ut o innan till som dessutom är tillträdande manager för klubben.. ni gör er bara så löjliga när ni kritiserar Jones så här mycket..! Han ska ha 4 i betyg så e det bara!

  • Diablo

   3 januari, 2019 at 08:33

   Det är väl klart att Ole berömmer sina spelare. Men åter igen titta på matchen och läs Felix kommentar kring betygssättning. Du behöver inte hålla med och han skriver att betygen är högst subjektiva men att han ska ha en fyra i betyg håller jag inte med om men du får tycka vad du vill.

   • Olj

    3 januari, 2019 at 09:08

    Men ge dig Diablo, tror du Ole hade gått ut och sagt till media att han tyckte Jones var fantastisk ikväll om han varit så in i helvetes jävla dålig som ”experterna” här inne skriver?!!!

    • Felix

     3 januari, 2019 at 13:12

     Om du alltså tycker att managerns åsikt väger så tungt, då var alltså McTominay en av våra bästa spelare för att Mourinho sa så? Det finns väldigt mycket taktik bakom uttalanden också. Ole försöker bygga självförtroende och positivitet, vilket han ska ha cred för. Jag tar inte det som något fakta kring hur spelarna faktiskt presterade, för jag såg det antal baklängesmål Jones var nära att ge bort.

     Och ”helvetes jävla dålig”… varför övedriva på det sättet? Han fick en 2a, dvs underkänt, inte en 1a, som klappusel, vilket däremot Valencia uppnådde. Rätt stor skillnad där.

     • Solskjaer

      3 januari, 2019 at 14:20

      Det var väl den där matchen där McTominay spelade till höger i en trebackslinje. Soton kanske? Oavsett så var han rena rama katastrofen och Mourinho sa att han var fantastisk. Litar inte en sekund på vad tränarna säger, tittar hellre själv och bildar mig en uppfattning.

  • Geno

   4 januari, 2019 at 07:33

   Vad ska han annars säga? Att dem var skit?

 11. Diablo

  3 januari, 2019 at 08:42

  Måste säga att det är så skönt att VNL fått sitt genombrott i United! Så många som sagt att han inte platsar o.s.v, känns skönt när man trott på honom hela vägen! Jag tror att han tillsammans med t.e.x. Koulibaly kan bli grymt bra för United i många år framöver!

 12. Matte

  3 januari, 2019 at 09:37

  Härlig seger!
  Jag håller med Felix angående Valencia han är nog slut eller grymt matchotränad? men bra va han inte!
  Jones är en gåta hur han gör så enkla misstag och i nästa sekund en världsklass brytning men det känns inte säkert när han är på planen.
  Nu har jag ingen statistik på det men kanske även hans problem är antalet matcher menar hur många natcher har han spelat under dom fem senaste åren, mannen är ju skadad hela tiden och kan aldrig vara förstavalet i våran backlinje.
  Felix! Jag tycker du gör ett bra jobb och det är kul att läsa dina spelarbetyg och dom stämmer oftast väl med hur spelare och lag utför sina matcher.

 13. Robert

  3 januari, 2019 at 09:47

  Kan inte det där jävla trollhuvet sluta skriva här! Jag pallar inte med han/henne.

  Hacka inte på dem som sätter betygen här och skriver inläggen, dem gör ett bra jobb och jag tycker verkligen dem ska fortsätta med det!

 14. Sante

  3 januari, 2019 at 09:47

  Håller med dig felix. Tycker dessutom du var lite för snäll med betygen vad gäller Jones och Valencia. Med lite lite mer farliga motståndare så hade Jones gjort att vi släppt in minst två baljor. Otroligt instabil. Vad gäller Valencia så gjorde gamlingen knappt något rätt. Både Dalot och Young orskade stora problem i offensiv planhalva… Valencia var knappt uppe en gång eller tog någon vidare löpning bakom backarna för att dra isär försvaret.

 15. Kjellb

  3 januari, 2019 at 09:57

  Alltså vad händer med Fellini nu? Han passar ju in 0 i vårt spel system just nu 😂

  • Carlserung

   3 januari, 2019 at 12:36

   Vi avvaktar och ser vilken klubb Mourinho ta över så säljer vi han dit.

 16. Mogge

  3 januari, 2019 at 10:03

  Jones håller inte där bak. Sant. Sedan skulle det vara offside när han räddade sitt eget misstag i straffområdet. Perez petade fram bollen till en offsidestående Rondon. Jag har tittat på det i repris. Jag kan även tycka att det kan vara psykologiskt rätt att berömma mittbackarna av OGS. Bättre det än som det var innan. Vi måste förstärka tyckte ju Mourinho. Det får ju inte spelarna större självförtroende av direkt. Det sänder ut bättre signaler att ge ut beröm.

  • Felix

   3 januari, 2019 at 13:14

   Jo, jag har inget problem med att Ole försöker bygga positivitet på så sätt. Det är helt upp till honom. Själv tar jag inte den hänsynen och jag tror inte att Jones går in här och läser betygen och blir sänkt heller… 🙂

   Jag kollade på den där situationen i repris minst fem gånger, kan inte avgöra om det är Perez som sparkar bollen eller om han sparkar Jones fot så att Jones sparkar fram bollen. Oavsett vilket omöjligt för domarna att avgöra.

   • Tor

    3 januari, 2019 at 13:32

    Just det Felix då var det ju ingen fara vad gnäller du för att han skulle göra baklänges mål..

 17. Ante

  3 januari, 2019 at 10:30

  Är i regel en stor anhängare av Phil Jones. En favorit i dagens United. Men att argumentera för att han var bra igår, då undrar jag alltså. Igår va han rätt kass, punkt.

  Alexis såg ju av naturliga skäl duktigt matchotränad ut, men jeflar vilket sparkapital vi har i den gubben när Ole-Gunnar får sprida sin glädje.

  • Albo

   3 januari, 2019 at 12:21

   Jag gillar också Jones egentligen men som vänster mittback är han högst begränsad och hans teknik håller inte. Han rensar så fort han får läge istället för att hitta konstruktiva passningar när det går och dessutom är det bara en tidsfråga innan han skadar sig igen och missar ytterligare sex veckor. Han sliter och kämpar men för mig är han tyvärr en spelare för Premier Leagues undre halva. Tråkigt på en så en gång lovande tonåring.

   • Solskjaer

    3 januari, 2019 at 19:17

    Håller med dig Albo.

 18. Greta

  3 januari, 2019 at 13:33

  Jones bäst idag 7 i betyg! Mata sämst 0!

 19. Devo

  3 januari, 2019 at 14:38

  Jag kan tyvärr inte ta olj och tob seriöst när jag läser kommentarer. Försöker att förstå, men det går verkligen inte när ni uttalar er på ett sådant korkat sätt. Tränarens arbetsuppgift är att höja spelarnas moral. Så självklart uttalar han sig bra om alla spelare hur det än ser ut. Jag tycker Felix är en riktig jävla legend med klockrena betyg så länge jag bara minns. Lägg inte ner tid på idioter som spelar Fifa och tror på allt de läser.
  Nog om det. Jag bara ÄLSKAR hur ogs körde denna brunk match utan de fysiska spelarna för att anpassa sig efter motståndet. Han körde the United way där motståndarna fick anpassa sig efter oss istället.

 20. William

  3 januari, 2019 at 19:36

  För en som dessvärre missa matchen. Hur positionerad sig laget efter att lukaku o sanchez kom in? Tog sanzhez vänster eller högerkanten? Vart gick rashford? För antar att lukaku tog platsen på topp? Tacksam för svar

  • Ante

   3 januari, 2019 at 20:50

   Sanchez vänster. Rashford ut på höger

  • Felix

   3 januari, 2019 at 20:50

   Det såg ut att vara rätt flexibelt alltså. De skiftade position en hel del alla tre.

 21. rudolf

  4 januari, 2019 at 14:09

  Jones 5 i betyg ihop med lindelöf. Jones är uniteds bästa mittback efter lindelöf. Mata 1 sämst i United, han har fysik som en pojk och platsar inte i PL han ska spela i la liga där man inte får röra varandra. Lukaku 7 i betyg för kommer in som en kung o gör mål! Rashfoord 6 för han är helt enkelt bäst. Felix 0 för dåligt omdöme för o va ”expert”

  • the manager

   4 januari, 2019 at 14:56

   Tröttsamt!
   Gör så här istället. Skriv in din egen betygsrad här, så fär alla kommentera den.
   Nu kommenterar jag din. Möjligtvis en 3a på Jones, men som många skrivit här, har han en tendens till misstag. Det sågs även i matchen mot Newcastle. Och ingen kan väl få en 7a på en spark? I många tidningar står det ”spelade för kort tid för att bedömas”. Finns en anledning.

  • Sante

   5 januari, 2019 at 05:51

   Du är pantad. Kan på riktigt ta fram 50 st backar som är tio gånger bättre än Jones. Han är så helvetes värdelös, oduglig, osäker spelare. Fyfan vad underbart det ska bli att han en får förlängt….

   • lopa

    5 januari, 2019 at 09:56

    ej* får förlängt

   • rudolf

    5 januari, 2019 at 12:22

    Han får förlängt 5 år till. Världens bästa mittback.

 22. Richard

  4 januari, 2019 at 18:51

  Riktigt dåligt nyhetsflöde här sista månaderna👎

  • Affe

   4 januari, 2019 at 21:39

   Ja,kan hålla med dig där. Imorgon skall vi väl spela hemma
   mot Reading och fortfarande står det här att nästa match är
   borta mot Newcastle. Man vill ju inte gnälla på redaktionen
   men visst är det knepigt?

   • GGMU!

    5 januari, 2019 at 01:00

    Tar alltid några dagar.. ibland längre

 23. Mogge

  4 januari, 2019 at 23:02

  Tycker sidan här är ganska bra. Betygen är en lägereld att samlas kring. Alla kan inte hålla med om allt. Men generellt är det bra skött. Ganska bra uppdaterat mm. Jag skulle vilja ha flera rykten angående surr om spelarköp och försäljningar dock.

  • Felix

   5 januari, 2019 at 12:39

   Just nu är det ju inte så mycket som ens går att ta halvseriöst kring United dock (vad gäller transfers), då det är väldigt oklart om man alls kommer värva något när Solskjaer enbart är interimmanager (än så länge). Det lär steppas upp framåt sommaren istället. 🙂

 24. Böje

  5 januari, 2019 at 06:35

  Jag tycker att sidan är helt grym. Nu spelar vi matcher typ varannan dag och det kan mycket väl vara så att Felix och co har andra jobb vid sidan av. Du är bäst Felix!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter