Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Woodwards fem manageralternativ

Enigt The Sun så har Ed Woodward fem stycken namn på sin lista över permanenta managers…

Solskjaer har inlett succéartat i Manchester United med positiv fotboll och tre raka segrar, men än så länge är norrmannens kontrakt bara till slutet av säsongen och United sonderar marknaden efter nästa permanenta manager.

Enligt The Sun så är Mauricio Pochettino mannen som står först på Ed Woodwards lista, men tidningen skriver att en fortsättning med Solskjaer är ett alternativ om argentinaren inte är intresserad av jobbet. Zinedine Zidane och Laurent Blanc är två av de andra namnen på listan, men det sista namnen är lite mer överraskande – Salzburgs manager Marco Rose.

Om Solskjaer fortsätter på det nu inslagna spåret under resten av säsongen så får Woodward något att fundera på – Då bör det rimligtvis vara svårt att motivera att inte göra Solskjaer permanent, även i ett läge där man tex skulle kunna locka över Pocehttino.

Vad tycker ni?

 

Källa: The Sun

17 Kommentarer

 1. Kjellb

  1 januari, 2019 at 12:53

  Svårare matcher väntar men om United spelar dessa godkänt så tycker jag vi ska behålla Solskjaer. Han sprider glädje i laget och tycker det är en riktigt bra egenskap nu när vi har blivit av med den bittraste tränaren i världen ….

 2. Thomas

  1 januari, 2019 at 14:41

  The Sun !!!

 3. Thomas

  1 januari, 2019 at 14:42

  The Sun är pålitliga

  • Danneeee

   1 januari, 2019 at 14:45

   Uniefär lika trovärdig som en ding ding värld

 4. G. Best

  1 januari, 2019 at 15:06

  Tjänstefel av Woodward & Co om inte Ole får en chans. En riktigt chans. Vi kommer förlora matcher under Ole med och stötta på problem. Men grundtanken i Ole’s fotboll och hur han sköter det både media, spelare, vilka tränare han har runt sig osv är ju helt rätt.

  Han bör ju få en chans nästa säsong. Bygga under sommaren, gå igenom ett transferfönster och i lugn och ro jobba med laget under en hel försäsong och sedan se vart det leder nästa säsong.

  Ingen på listan förutom möjligtvis Pochettino känns som ett bra alternativ. Ole är helt rätt på så många vis och ledningen är idioter om dom inte ger honom en ärlig chans. Har man haft sådant tålamod som man hade med LvG och Mourinho (som både fick vara kvar längre än vad dom borde) så bör Ole verkligen få chansen under en längre tid.

 5. Martin

  1 januari, 2019 at 16:11

  Jag skulle vilja ställa en fråga till folk här att fundera över: Hur tycker ni Uniteds trupp konstra Tottenhams trupp är? Spelare för spelare?

  Jag tycker ofta jag läser att united har en för svag trupp för att kunna vara med och konkurrera om titeln. Att klubbar som City, Liverpool och Tottenham ligger långt före. Samtidigt hyllas Pochettino jämt och ständigt. Men om Tottenham har en bättre trupp än United och Tottenham samtidigt har en så duktig tränare som Pochettino, är det inte då konstigt att united ändå slutat före de i tabellen så väl förra året som 14/15? 15/16 slutade de 4 poäng före united. Ja, en bättre trupp och en bättre manager men ändå inte mycket bättre på pappret? Jag får inte ihop den ekvationen.

  Min slutsats av det hela blir att jag inte är så säker på att Pochettino vore ett så fantastiskt val som många tycks vilja tro. Han spelar en rolig fotboll, men spelar han en fotboll som vinner titlar? Nja, inget han bevisat än i alla fall. Under de år han förfogat över Tottenham så har Conte var i Chelsea och vunnit så väl liga som cuper, Mourinho varit i united och vunnit lite cuper, Klopp tagit Liverpool till finaler i såväl champions league och europa league, men vad har Pochettino åstadkommit? Mer än ett rolig lag att titta på? Som håller sig till topp 4? För min del luktar det lite Wenger över det. Rätt rolig fotboll att kolla på som man hela tiden tror ska ta nästa steg, men när säsongen väl är över står man där ändå utan titlar…

  • Albo

   1 januari, 2019 at 17:01

   Intressant fråga Martin. Min bild är att Tottenhams centrallinje är och har varit otroligt mycket starkare än vår under de senare åren. Alderweireld, Vertonghen, Sanchez, Dembele, Dier, Wanyama, Alli, Eriksen, Kane mfl. Deras mittbackar är klart bättre än våra samt så tycker jag att Moussa Dembele har varit sanslöst bra under många år för dem. Dier är något överskattad för mig men fortfarande bra, och Kane är topp 3 forwards i världen.

   Jag personligen tror inte att Pochettino är rätt man för oss. Dels för att han är ungefär lika fastetsad i Tottenham som Mourinho i Chelsea och Moyes i Everton, och dels för att jag anser att hans fotboll är något överskattad. Den är vacker men leder inte till något och då är det struntsamma. Min dröm är Klopp, Liverpool spelar världens bästa fotboll enligt mig och det är enbart hans förtjänst. Men det kommer ju aldrig ske, så jag hoppas på att vi hittar något eget. Mycket möjligt att OGS är rätt gubbe men vi får se helt enkelt.

  • Sauron

   1 januari, 2019 at 17:41

   Man får ändå minnas att Tottenham och Manchester United har helt olika förutsättningar. På de tre senaste säsongerna så har Tottenham placerat sig 3,2,3:a Det är väldigt bra gjort. United kom 5,6,2:a under dessa tre säsonger.
   United hade en netspend på 345 miljoner Euro på dessa tre säsonger Tottenham 32 Miljoner Euro.

   • Böje

    1 januari, 2019 at 17:48

    Rätt Sauron. Det är en solklar konsekvens av att Spurs har en långsiktig plan för hur de vill göra, till skillnad från oss. Då blir det mindre panikvärvningar a la Falcao, di Maria, Sanchez och Fellaini vilket gör att netspend går ner. Vad har de egentligen betalat för Kane, Alli, Rose, Trippier, Dier, Dembele, Lloris och Wanyama? Tjugo spänn för hela rasket?

    • Sauron

     1 januari, 2019 at 20:06

     typ 60 miljoner Euro, nästan vad vi gav för enbart Fred.

   • Martin

    1 januari, 2019 at 22:09

    Sauron och Böje: Jag är helt medveten om att de haft olika förutsättningar. Och jag håller definitivt med om att Tottenham fått betydligt bättre valuta för sina värvningar än vad United fått. Så långt är vi definitivt överens. Punkt.

    Men tittar man rent krasst på framgångar, så har united vunnit FA cupen, community shield, Europa League, Ligacupen samt ytterligare en finalplats i FA cupen under dessa år medan Tottenham är utan såväl titlar som finalplatser. Detta trots en (enligt många) bättre trupp och bättre tränare. Det går inte ihop i mina öron.

    Vid 2 av de 4a senaste säsongerna har United slutat före Tottenham i ligan. Säsongen 2015-2016 slutade Tottenham mycket riktigt 3a och United 5a, men det skiljde faktiskt bara 4 poäng mellan lagen, knappt någon skillnad med andra ord. Ända säsongen med Pochettino där Tottenham tydligt varit bättre än United i ligan var 2016-2017, då slutade man 17 poäng före United. Men då vann United åt andra sidan 3 titlar och Tottenham noll. Det här är bara fakta, utan någon egen värdering. Jag gillar statistik, försöker inte blanda med några känslor här 🙂 Men faktum är att statistiken visar att Tottenham varit mindre framgångsrika som lag än vad United varit under åren med Pochettino.

    Pochettino må spela en underhållande och rolig fotboll men ställer mig återigen frågan till om han är det taktiska snille som vinner titlar? Som kan anpassa sin taktik efter motstånd i stora matcher och turneringar? Vad tänker ni andra kring siffrorna och statistiken jag presenterar?

    • Böje

     1 januari, 2019 at 22:42

     Jag har studerat siffrorna noga på kammaren och det går inte att frångå det faktum att han inte har vunnit något, så är det ju. Jag tycker inte att Spurs har en bättre trupp än oss överlag, jag anser att centrala backlinjen och mittfältet är betydligt starkare men rent individuellt sett är vi absolut i nivå med dem. Jag håller bland annat Pogba över Eriksen, som i mina ögon är överskattad då han ofta försvinner i stora matcher förutom ett och annat snyggt frisparksmål.

     Jag ser inte Pochettino som ett taktiskt snille, men däremot ser jag honom som en kille som satsar hårt på engelska och lokala förmågor vilket helt klart ser snyggt ut. Winks, Davies, Mason och osv är inga stjärnor men de bidrar med andra saker som är värdefulla.

     Jag är visserligen väldigt skeptisk till Mourinho och är långt ifrån imponerad av vad han bidrog med, men jag känner på mig att en yngre och mer framåtriktad tränare möjligen hade varit ett bättre väl från början, inte minst efter att både Moyes och LvG misslyckats.

     Resultatmässigt har vi gjort det bättre än Spurs ja, men om man tittar på hur klubben är skött rent allmänt så anser jag att vi ligger långt efter. Och det tycker jag är viktigare än en ligacup här och där, Tottenham står rustade för framtiden men det gör inte vi på samma sätt.

     • Martin

      1 januari, 2019 at 23:00

      Böje: Intressanta tankar. Instämmer väl egentligen i det mesta. Framförallt sista stycket. Men den biten vet jag inte om jag vill ge Pochettino så värst mycket cred för, utan snarare ledningen och scoutteamet i övrigt. Jag vill inte på något sätt dissa Pochettino som tränare, verkligen inte, bara belysa andra vinklar att se på det.

     • Sauron

      1 januari, 2019 at 23:26

      Tottenham ska inte ha en chans att vinna något när man ser till vad de stora lagen spenderar. Det är inte på grund av Pochetino som Tottenham inte vinner ligan. Det är för att city och Liverpool o Chelsea spenderar 10 gånger mer än spurs, plus att de har rätt ok tränare de också. Att Tottenham har en bättre trupp än United vet jag inte om jag hört några experter säga, bättre startelva möjligtvis. Men det är billiga spelare och egna produkter som de förädlat och gjort bra, det ingår också i tränarens jobb. Att united har en dålig trupp hörde man väl mest från Mourinho.

      Nu är det ju inte alls säkert att Pochetino lyckas i United eller någon annan topp 4 klubb heller, livet i en sådan klubb är ju helt annat än i Tottenham. Mourinho var missnöjd för att han bara fick köpa en spelare i somras för 60 miljoner euro, spurs köpte noll spelare.

     • Martin

      2 januari, 2019 at 03:06

      Sauron:
      Du hakar upp dig på vad lagen spenderat. Glöm det. Vi är helt överens om att United spenderat klart mest och samtidigt fått klart sämst valuta för pengarna. Tottenham har värvat betydligt mer smart och genomtänkt. Det jag vill belysa är trupperna/lagen kontra tränare. Jag har hört vid flertal tillfällen s.k. ”experter” uttala sig om att Tottenham har ett lag för att kunna utmana om titeln. Samtidigt har jag vid flera tillfällen hört diverse krönikörer och fotbollsfolk, både här på sidan men även välbetalda s.k. ”experter” som försvarat Mourinhos resultat och spel med att han inte har tillräckligt bra spelare för att kunna vinna ligan eller prestera bättre fotboll. Det var då jag ville belysa frågan – Är Tottenhams trupp/alternativt startelva bättre än Uniteds? Och om man isåfall tycker det, är det då verkligen så fantastiska resultat Pochettino uppnått? Med tanke på att man i hälften av hans säsonger där faktiskt placerat sig bakom united i ligan. Och samtidigt inte vunnit något medans united vunnit 4 titlar under tiden.

     • Solskjaer

      2 januari, 2019 at 08:40

      Det är ändå svårt att komma ifrån att ekonomiska förutsättningar ändå är en viktig del. Jag kan absolut tänka mig att om vi hade haft Poch från början istället för Mourinho med samma förutsättningar så hade vi kunnat uppnå ännu mer än vad vi faktiskt gjorde. Det kan vi bara spekulera i, ingen av oss har en aning, men känslan runt truppen i Spurs verkar vara väldigt positiv och de verkar trivas ihop. Harry Kane kan välja och vraka och gå till precis vilken klubb han vill och garanterat vinna ligatitlar och CL, men ändå är han kvar i Spurs. Det tror inte jag är en slump, det tror jag är en konsekvens av deras långsiktiga arbete samt att spelarna har ett enormt förtroende för Poch och hans idéer.

  • Affe

   1 januari, 2019 at 19:02

   Bra sammanfattat Martin! Pochettino har inte vunnit något
   alls. Inte ens Community Shield. Alla spelare och tränare
   talar alltid om att det gäller att vinna titlar. Men det
   har han bevisligen inte lyckats med. I mina ögon är han
   väldigt överskattad. Som det ser ut i dagsläget tycker jag
   att OGS kan få fortsatt förtroende. Gräset är inte alltid
   grönare på andra sidan.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter