Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Bournemouth

Firma Pogba & Rashford körde över Bournemouth och tog tre säkra poäng…

United XI: De Gea – Young (c), Bailly, Lindelöf, Shaw – Herrra, Matic – Lingard, Pogba, Martial – Rashford

United bänk: Romero, Darmian, Jones, A.Pereira, Fellaini, Mata, Lukaku

Cherries XI: Begovic – S.Cook, Aké, Daniels – Ibe, Brooks, Surman (c), Rico – King, Wilson, Stanislas

Cherries bänk: Boruc, Simpson, Mings, Lerma, Fraser, Mousset, Defoe

Domare: Lee Mason

Inför: Solskjaer gjorde fyra ändringar då han plockade bort Dalot (utanför truppen), Jones (bänk), Fred (utanför truppen) och Mata (bänk) för Young, Bailly, Herrera och Martial. Lukaku var tillbaka på bänken.

Första: Hemmalaget satte igång matchen på Old Trafford. Och hemmalaget tog också ledningen tämligen omgående, nämligen efter blott fem spelade minuter. Young spelade fram en boll till Rashford ute på högerkanten, och denne tog sig förbi Aké och Rico och spelade in bollen framför mål där Pogba slängde sig fram och tryckte in bollen till 1-0. United hade ett klart och tydligt övertag i matchen, men man stod och pressade också väldigt högt vilket Bournemouth försökte utnyttja för att kontra, inledningsvis utan framgång dock. Framemot tjugominutersstrecket så hade Bournemouth börjat jobba sig in i matchen. I 26e minuten kom Bournemouths första seriösa läge, då Aké nådde högst på en hörna och nickade ner bollen, som studsade via Herreras ben och De Geas axel, varefter Herrera och Matic kunde nickrensa. Däremot var det United som utökade i 34e minuten då Herrera skickade in ett inlägg från höger och en framstormande Pogba hoppade och nickade in 2-0 över Begovic. Young fick matchens första gula kort minuten därpå då han fällde King nere vid kortlinjen. United fortsatte att ösa på och strax före paus så kom 3-0 då Matic skickade en boll över backlinjen som Martial sprang loss på, och denne skickade sen ett kort yttersideinlägg in framför mål där Rashford kastade sig fram framför Ibe och lättade in bollen förbi Begovic in i bortre. Tyvärr så hann Bournemouth replikera efter en kort hörnvariant som slutade med ett kort inlägg av Brooks, och Aké vann duellen mot Matic och nickade in 3-1 över De Gea. Strax därpå blåste domare Mason av för pausvila.

Andra: När Bournemouth kickade igång andra halvlek så hade inget av lagen bytt några spelare. Aké började dock väldigt snart grina illa och ta sig för baksidan av låret. Herrera kom nära efter att ha tagit sig igenom men hans avslut täcktes till hörna. Herrera fick i 51a minuten gult kort för en tröjdragning vid en kontring. Andra halvlek var mer kontrollerad än första, även om United fortsatte anfalla när man kunde. Pogba spelade fram Rashford till ett läge i 65e minuten men hans försök att chippa över Begovic misslyckades. I 66e minuten gjorde Howe ett dubbelbyte i ett försök att förändra matchen: Brooks klev av för Mousset och Wilson lämnade plats för Fraser. Daniels blev liggande i 69e minuten efter att ha fått Baillys fot på axeln då båda sparkade högt för att vinna en boll, dock utan reaktion från domare Mason, och strax därpå plockade United av Rashford, som såg ut att ha någon känning, för Lukaku. Lukaku behövde bara två minuter på planen innan han sprang sig loss på Pogbas chip över backlinjen och sköt in 4-1 förbi Begovic och två försvarare. United kom nära igen i 75e då Lingard la upp en boll för Pogba som drog bollen i stolpen via en touch från Begovic, och returen lyckades Shaw bara peta rakt på Begovic. I 76e minuten ersattes Herrera av A.Pereira. I 80e minuten så stod Bailly för en rätt huvudlös satsning mot Fraser som resulterade i en bensax. Domare Mason tvekade inte en sekund utan drog upp det röda kortet. Martial fick lämna plats för Jones. Bournemouth pressade för ett reduceringsmål i slutet, men lyckades bara skapa ett par halvchanser. När domare Mason blåste av för full tid så stod United som solida vinnare efter ytterligare en dominant insats där Pogba och Rashford glänste.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – En axelräddning som nog var mer tur än skicklighet, och någon räddning på skott ur dålig vinkel. Kunde inget göra på målet.

Young: 3 – Solid insats på högerbacken och är ganska tydligt förstaval på positionen. Okej i båda riktningarna.

Bailly: 1 – Var mer eller mindre okej fram tills han först satte dobbarna i Daniels axel (vilket han nog hade tur som kom undan med) och sen stod för en huvudlös bensax på Fraser vilket gav ett direkt rött kort. Precis den typ av huvudlöst agerande som gör att han aldrig kan befästa sin plats. Han gör det aldrig enkelt för sig själv…

Lindelöf: 3 – Solid längs marken, men såg skakig ut vid höjdbollarna och hade någon situation som var nära att kosta.

Shaw: 3 – Solid defensivt, men såg något passiv ut offensivt.

Herrera: 4 – Arbetsinsats på mittfältet där han var bra i båda riktningarna, och noterades för en assist.

Matic: 4 – Stod för en bra insats, frånsett att han missade något vid baklängesmålet. Passade framåt mycket. Han har helt klart höjt sig sen Solskjaers intåg.

Lingard: 3 – Gjorde jobbet och löpte en hel del, men såg ut att vara märkligt ovillig att ta några risker. Hans rörelse, press och arbete är dock alltid viktigt för att öppna ytor och få bollen framåt.

Pogba: 6 – Två mål, en assist, och dominerade Bournemouth totalt. Skötte t.o.m. det defensiva jobbet fläckfritt. Riktigt grym insats av Pogba. Tycks ha funnit en roll som passar honom perfekt, vilket Bournemouth lär drömma mardrömmar om.

Martial: 3 – Okej insats, men kom inte loss lika väl som Rashford. Bidrog till ett par bra kombinationer, och en fin assist till Rashfords andra mål.

Rashford: 5 – Förarbetet till första målet var ögongodis, en fantastisk sekvens. Fick dessutom göra ett mål, och hade några chanser till. Ställde till enorma problem för Bournemouths försvar, innan han byttes ut med en skadekänning.

Lukaku: 3 – Hoppade in och gjorde ett mål.

A.Pereira: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jones: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 5 – Sättet han har lyckats få igång offensiven på är imponerande. Såväl Pogba som Matic och Rashford har växt något alldeles enormt senaste matcherna.

Laginsatsen: 4 – En solid insats där man anföll ständigt men växlade mellan press och kontroll. Man slutade aldrig försöka ta sig igenom Bournemouths försvar.

Summering: Paul Pogba hade stor show och Marcus Rashford var bara snäppet bakom. Riktigt imponerande av de två, som låg bakom nästan allt för United framåt. I överlag grundlades vinsten på mittfältet där Matic och Herrera kompletterade varandra väl och gav Pogba det understöd som behövdes för en total dominans. Lingard och Martial hade båda nyttiga bidrag framåt men det var Rashford som verkligen glänste längst fram.

Plumpen i protokollet? Såklart Baillys huvudlösa andra halvlek där han drog på sig ett onödigt rött (vill någon tippa på att Rojo bara fått gult för det där?). Lindelöf såg också något skakig ut, möjligen för att han hade en såpass opålitlig partner, möjligen för att han fick spela till vänster istället för till höger.

United ligger alltjämt på sjätte plats, med 35 poäng. Man har tre poäng upp till Arsenal, åtta upp till Chelsea, men hela 19 poäng upp till serieledande Liverpool. Topp4 känns dock inom räckhåll nu.

I sin nästa match så möter United Newcastle borta den 2a Januari, innan man har Reading i FA-cupen före eldprovet mot Spurs.

46 Kommentarer

 1. G. Best

  30 december, 2018 at 20:58

  Känns drygt att skriva det men…precis detta man skrev inlägg efter inlägg om här på sidan när Mourinho var tränare och man ville se honom bli av med jobbet. Hur viktigt det är med rätt tränare som ser till vilka spelare man har och får dom att prestera. Oavsett om det varit ”lättare” motstånd (inga matcher i Premier League är lätta) så undgår det ju ingen vilket helt annat typ av lag det är.

  Under Ole’s 3 matcher som tränare har vi gjort 12 mål, 29.7% av alla mål som gjorts under hela säsongen! Det säger väl allt om hur fatalt Mourinho misslyckades och att det inte är spelarna det var fel på.

  Sist men inte minst, vem var hon Therese i Premier League studion idag? Bra negativ till Ole och våra chanser upp mot topp-4. Hyllade Tottenham och City bl a. Sen att Tottenham blev piskade av Wolves och City precis förlorat 2 i rad…

  • Sauron

   30 december, 2018 at 21:15

   Therese Strömberg, en googling bort. Journalist på expressen och gör målklubben ihop med bojan och Claes Andersson (vad jag vet.) Vi får väl se om några månader, vi har iaf inte råd med några snedsteg nu efter den genomusla inledningen, nu har vi besegrat tre bottenlag men det ska bli intressant vad vi kan göra mot topp-10 lag.

 2. Fricken89

  30 december, 2018 at 20:59

  Härligt flow vi är inne i nu inför det nya året och andra halvan av säsongen <3. Detta värmer verkligen United-hjärtat i mig <3! Går inte beskriva hur sjukt jävla glad man blir/är över hur spelarna utstrålar glädje och positivitet som därigenom resulterar i klass-prestation spelmässigt, mål och vinster – verkligen efterlängtat!
  Gott nytt år alla United-fans, vi syns här nästa år! (y) <3

 3. Albo

  30 december, 2018 at 21:02

  Fantastisk match rakt igenom. Virussjukdomen Pogba verkar inte vara särskilt farlig ändå, han får gärna smitta mig också😂😂😂

  Jag tycker att Lindelöf var riktigt bra. Han är den första mittbacken på tvåhundra år som vågar och kan spela bollen framåt med kvalitet, plus att hans positionsspel har förbättrats rejält. Man behöver inte vara Vidic eller Ferdinand i luftspelet för att vara en bra mittback 2018.

  Matic har också förbättrat sig även om jag fortfarande hade föredragit Mata bredvid Pogba och Herrera bakom i en sån här match.

  Rashford visar äntligen vad han kan och det är skitkul. Tycker fortfarande inte att han ska ha 10an men han hotar enormt med det nya självförtroendet han har fått.

  GGMU!

  • TÖN

   30 december, 2018 at 23:46

   Spelar väll ingen roll vilket nummer rashfoord har på ryggen? Viktigast är väll att han leverar som han gör och bevisar vilken fantastisk talang han är.. ge honom 7 isf o pogba 10 om det ska va så. Så kan Sanchez få 0 för det är vad han är..

   • Albo

    31 december, 2018 at 11:21

    För mig spelar det roll. Det är alldeles för lätt för unga spelare nuförtiden att få stjärnstatus utan att förtjäna det. Det leder till att de slappnar av och eventuellt slutar kämpa stenhårt ö eftersom de redan är ”stjärnor” och får de mest prestigefyllda tröjnumren. Tycker att han kunde haft kvar 39 eller 19 ett eller två år till och visa att han verkligen är värd RvNs och Rooneys 10a.

    • TÖN

     31 december, 2018 at 11:33

     Jo sant, kan hålla med dig där. Men sen samtidigt som Sanchez tycker jag är väldigt slapp och verkar skita i det mesta på planen. Han har sin horribla lön och stjärn status. Rashfoord kämpar iallafall för det och bevisar att han är en utav dem bästa i United. Rooney var inte så gammal heller när han fick 10.

     • Albo

      31 december, 2018 at 11:44

      Korrekt, men enligt min mening så hade Rooney bevisat klart mycket mer när han fick tian än vad Rashford har gjort. Missförstå mig inte, jag gillar Rashford, men jag gillar inte principen.

      Angående Sanchez är vi helt överens. Han kan få några matcher på sig under OGS att bevisa sig och är han fortsatt usel så säljer vi honom till Kina eller Qatar.

     • Vidic

      31 december, 2018 at 12:09

      Att Sanchez inte varit särkilt bra kan nog alla vara överens om. Men att han ska ha varit ”slapp” och inte verkat ”bry sig” kan jag inte hålla med om. Tvärtom har han i mina ögon, när han har spelat, varit en av få som verkligen har kämpat. Gav alltid 100% för att vinna tillbaka bollen osv. Sen fick han inte ut något av. Ägde framåt men det är svårt gjort i ett lag som för tillfället spelade en gå-fotboll med allt för många bolltouch på var enskild spelare. Jag tror absolut Sanchez precis som Pogba, kan visa sig vara just den spelare han blev köpt som i denna för tillfället snabbare fotbollen med få touch.

     • Vidic

      31 december, 2018 at 12:11

      ”Sen fick han inte ut något av. Ägde framåt” ska vara: Sen fick han inte ut något av det framåt..

 4. as

  30 december, 2018 at 21:30

  Det är åter en fröjd att se United att spela. Det är det viktigaste.
  Det känns som att jag har vaknat ur en dvala på drygt 5 år.
  Diverse pundits säger att vi skall vänta och se innan vi hyllar Baby-face då även tråk-mourinho började med svit av vinster. Skillnaden är att jag somnade av mourinhos vinster, då det var så tråkigt spel. Nu är det tvärtom. Spelglädjen är tillbaks i United.

 5. Tobbe

  30 december, 2018 at 21:45

  Det här ”solid” insats är så jävla tjatigt nu tycker jag. Finns där inget bättre och roligare ord? Står ju det på var o varannan spelare.. Hur bra ska spelarna vara för att få mer än 3-4 poäng? Lindelöf ska ha 4, Young ska ha 4, Martial 4, lindgard 4 likaså Shaw. Matic ska ha 5. Det va ju inte rashfoord o pogba som van matchen bara dem gjorde det som ett helt lag, glöm inte det Felix!

  • Sledge

   30 december, 2018 at 22:11

   Trodde Bitter-Tobbe skulle hänga på norska sidan…

   • Martin B

    30 december, 2018 at 22:25

    😂😂😂😂

   • Tobbe

    30 december, 2018 at 22:52

    Sledge jag är absolut inte bitter. Du vet i Sverige får vi tycka vad vi vill, och jag anser att Felix har fel i betygsättningen. Det är inte förbjudet lilla du sen tycker jag att man kan använda lite andra ord än solid hela tiden. Känns ganska töntigt.

    • Gg

     30 december, 2018 at 23:11

     Ser gärna att du Tobbe delar med dig av dina betyg med motivering efter varje match.

  • Felix

   30 december, 2018 at 23:03

   Det säger väl sig självt att fotboll är ett lagspel, därmed sagt så betyder ju inte en stabil laginsats att alla spelare får individuellt högt betyg. Jag håller inte med om de höga betyg du anser att de här spelarna ska ha individuellt. Young? Han var okej åt båda håll, men stod inte ut. Lindelöf? Darrig i luften, det drar ner. Martial? Såg inte klockren ut idag, han hade kunnat göra det bättre, även om han överlag var helt okej. Lingard? Inte bra nog slutprodukt, även om hans spel bidrar till att höja andra. Shaw? Väldigt passiv framåt, vad ska han ha en 4 för? Matic var inte i klass med Rashford, så han hamnar på en 4. Därav också att laginsatsen fick en 4a i betyg – men att Rashford och ännu mer Pogba stod ut enormt gör såklart att de får de höga betygen. Flera andra insatser var bara värda en solid 3a, dvs godkänt. Som lag blir det snäppet högre.

   Men såvitt jag kan se det så tycks du vilja använda betygsskalan på ett helt annat sätt än jag alltid har gjort det. Det känns inte alls som om du faktiskt kollat på hur betygen har satts förut – då skulle du inse att 3 är ganska mycket ”standardbetyget” – 4 får man om man står ut något, 5 om man står ut mycket, 6 om man är ruggigt bra, 7 blir det enbart om man är riktigt ruggigt bra mot toppmotstånd.

   • Albo

    31 december, 2018 at 11:23

    Dina betyg är jättebra Felix, lägg inte energi på att försvara dig.

    Däremot får du gärna ändra 0 till Mourinhoklass 😉

    • Felix

     31 december, 2018 at 11:28

     Haha, kanske till nästa säsong, vill nog ha lite tid att smälta det innan jag bestämmer mig för om det ska ändras eller ej. 🙂

  • Hehehe

   31 december, 2018 at 07:31

   Betygen är on point av felix och du har fel som vanligt, dra från sidan already?

 6. Daniel Johansson

  30 december, 2018 at 22:27

  Blev med förundrad av den där therese. Tror inte hon är nåt direkt fan av united utan tvärtom så ogillar hon nog united ganska skarpt. Inget proffessionellt intryck man fick av henne i så fall om hon går på känslor snarare än fakta. Hon ska visst vara Milan anhängare och då är man ju oftast united hatare. Rivaliteten är ju ganska stor mellan de klubbarna. Tyckte hon tjatade flera gånger om att united inte hade chans på topp fyra men däremot arsenal? Mycket märkligt tycker jag för united känns ju bra mycket vassare än arsenal just nu och det skiljer bara tre poäng upp till de.
  Jaja skitsamma. Go seger idag och nu ångar vi på nästa år.
  United 4-ever

  • Sauron

   30 december, 2018 at 22:45

   Faktan är ju att just nu ligger united sexa och har åtta poäng upp till fjärdeplatsen, ett ganska svårt utgångsläge vare sig man håller på Milan eller inte. Det är inte omöjligt att vi kommer fyra men jag förstår om andra sportjournalister inte väljer att gissa att United tar fjärdeplatsen när de får frågan. Det finns väl ingen fakta i frågan före säsongen är slut eller hur menar du?

  • Felix

   30 december, 2018 at 23:12

   ”Inget proffessionellt intryck man fick av henne i så fall om hon går på känslor snarare än fakta” – Det där låter ärligt talat som om du har lite förutfattade meningar om kvinnor respektive män, faktiskt. Väldigt klassiska såna också.

   ”Hon ska visst vara Milan anhängare och då är man ju oftast united hatare. Rivaliteten är ju ganska stor mellan de klubbarna.” – Första gången jag hört något om det faktiskt. Ser ingen motsättning i att hålla på båda klubbarna – jag gjorde själv det fram till calciopoli då jag tappade intresset för italiensk fotboll helt och hållet.

   ”Mycket märkligt tycker jag för united känns ju bra mycket vassare än arsenal just nu och det skiljer bara tre poäng upp till de.” – Om det är ditt argument så kan ju påpekas att Arsenal ligger femma, så även om man är hetare än dem så ger det ingen topp4.

   • Vidic

    31 december, 2018 at 02:21

    Tror snarare att han anmärkte på att Therese menade att Arsenal hade chans på topp 4 men inte United. Hade du sett eftersnacket hade du förmodligen förstått.

    Angående rivaliteten mellan United och Milan tror jag de flesta United-supportrar som vart med någorlunda länge kan känna den. Precis som mellan alla toppklubbar i Europa är det rivalitet i och med att man slåss om att vara bäst i Europa. Milan vann bl.a CL 2003 samt 2007 om jag inte missminner mig. De vann dessutom 3 titlar i slutet av 80-talet/början på 90-talet. Under perioden de vann dessa 5 titlar var United en högt ansedd klubb som ofta var en av favoriterna till att vinna. Med andra ord fanns det en ganska stor rivalitet mellan klubbarna som såklart lever kvar för de som varit med ett tag.

    Så jag skulle säga: jo, det finns en motsättning mot att hålla på båda klubbarna (om man har ”hjärta” och är en ”äkta” supporter) i mina ögon. Att däremot sympatisera med vissa lag mer än andra är en helt annan femma.

    • Felix

     31 december, 2018 at 11:20

     Alltså, jag tycker ju inte att en sån typ av ”rivalitet” innebär någon egentlig motsättning – en rivalitet som innebär en motsättning måste byggas genom många och heta möten. Att man slåss om samma Europeiska titel bygger ingen egentlig rivalitet i mitt tycke – skulle du kalla Barcelona eller Real Madrid för några ”rivaler”? En rivalitet, för mig iallafall, är det som United hade mot Arsenal när man ständigt möttes och slogs om samma titel, och som man alltid haft mot Liverpool.

     Sen okej, om hon sa det (vilket jag ändå kan ha förståelse för då Arsenal har visat en annan stabilitet) så är det väl lite annat ljus, men jag tycker oavsett vilket att det mest låter som unkna fördomar när han formulerar det på det sätt han gjorde.

     • Henrik

      31 december, 2018 at 14:13

      Arsenal och stabilitet? Vet inte vilka matcher du tittat på men de läcker mer bakåt än ett fartyg utan skrov. Deras defensiva spelare gör ungdomsmisstag gång på gång. Däremot räddas de av att botten och mittenlagen inte klarar av att spika igen och stoppa deras offensiv.

    • Sauron

     31 december, 2018 at 13:07

     Jag såg matchen i efterhand och hörde eftersnacket samtidigt som jag läste här och vad Therese sa är hon tror att United kommer gå bättre på våren än vad man gjorde under hösten, men det krävs inte bara att gå förbi ett – utan två utav tottenham, chelsea och arsenal för att nå fjärdeplatsen, vilket hon inte är så säker på att man gör och att matcherna mot de andra topplagen kommer bli väldigt viktiga om man ska blanda sig i striden om CL-platserna. Sen får hon samma fråga igen (konstigt nog) 20 min senare och då säger hon samma sak. United ser bra ut nu, chanserna har ökat men det kommer bli svårt att gå förbi två toppkonkurrenter. Oseriöst nog (?) får hon samma fråga igen en tredje gång och hon upprepar samma svar, United ser bra ut men det blir nog svårt att passera två lag.

 7. DJ-Uret

  30 december, 2018 at 22:52

  Jag hoppas att vi får behålla Ole Gunnar som tränare även efter denna säsong, då våra spelare verkar gilla hans filosofi.
  Tror inte alls att han är rätt man för jobbet.
  Men eftersom cirka hälften av Uniteds nuvarande trupp tydligen väljer självmant att spela dåligt när deras filosofi inte överensstämmer med tränaren så känns det minst pinsamt så..
  Kul med lite flow nu!

  • Roy

   30 december, 2018 at 23:08

   Bra match,riktigt roligt att se UTD spela som dom gör nu.Det som lyser mest… är att dom verkar ha roligt(glädje) ihop. Kommer värre motstånd snart,….men va faan vi måste vara glada när dom vinner och spelar en underhållande fotboll:)) /GGMU❤️

  • Martin

   31 december, 2018 at 01:30

   Ole Gunnar kommer in i precis rätt läge för united. Lite likt Zidanes förutsättningar när han tog över Real faktiskt. Inte nån galen press på sig då han ändå bara är tänkt säsongen ut. Kommer in som en klubbikon som sprider positiva vindar omkring sig efter en tidigare defensiv och inte allt för munter föregångare (Mourinho i uniteds fall, Benitez i Reals fall). En person som har förutsättningarna att få spelarna med sig. Underskatta inte psykologin i fotboll! Du må vara en mästare taktiskt, men har du inte förmågan att handskas med spelare på bästa sätt, då kommer du ändå inte få igenom din taktik eller få de att följa den. Tror detta var Zidanes stora vinst, han kunde ta spelarna och få de att lyssna på honom och få ut sin förmåga. Detta är otroligt viktigt i en storklubb. Solskjaer styrka känns lite samma. Sen har både dessa herrar omgivit sig av stora tränare och en mängd taktiska genomgångar genom åren. De är inga nobodys direkt. I min värld handlar det om att hitta rätt tränare för rätt klubb.
   Jag tror t ex Zidane eller Guardiola inte alls lyckats med ett lag som Island, även om de måhända är 2 av världens för tillfället mest meriterade och framgångsrika tränare. Helt enkelt för att Islands spelare är för dåliga för att kunna följa deras filosofi och spela det spel de önskar spela. Där var Lagerbäck den perfekta matchen. Tror aldrig Zidane eller Guariola lyckats på långa väger lika bra som Lagerbäck där. För ett lag som Island behöver en mer defensiv karl som Lagerbäck vid spakarna. Samtidigt tror jag inte Lagerbäck hade lyckats i Real eller Barca. Inte på långa vägar faktiskt. Där krävs en helt annan fotboll och pondus hos tränaren än vad en defensiv taktiker från Katrineholm kan erbjuda 🙂 Kort och gott – det handlar om att hitta rätt tränare för just denna specifika klubben. Och där tror jag mycket väl att Solskjaer kan vara helt rätt val, även på sikt. Glöm inte heller vilket utbud att kunniga assistenter, sidotränare etc han besitter sig med. Till skillnad från Moyes t ex som inser han vikten av att ha tränarkollegor med erfarenhet från storlag 🙂

   • the manager

    31 december, 2018 at 20:41

    Klokt!!!

 8. 30 december, 2018 at 22:54

  Skit i fjärde platsen, den är nog redan körd på grund av Mou. Satsa på Champions league vinst istället, menar varför skulle det vara omöjligt!

 9. Alex express

  30 december, 2018 at 23:35

  Jag tycker Therese i PL studion va bra, hon kändes påläst.
  När det gäller diskussionen om CL plats så kan det väl räcka att komma femma om Chelsea vinner EL och behåller sin topp fyra placering i PL.

  • Vidic

   31 december, 2018 at 02:00

   Det fungerar tyvärr inte så. Enda sättet för ett land att kunna få 5 platser till CL är att ett lag utanför topp 4 vinner EL eller CL.

 10. Peppis

  30 december, 2018 at 23:42

  Så härligt att titta nu. Mest glädjande över Rashford! Att se honom springa ut till publiken efter målet och banka på klubbmärket, fan man blir ju tårögd 🙂 också glad över att Victor har mer kontinuitet nu ett tag, det har varit hans svaghet förut med toppar och dalar. Och att han får förtroendet att spela bollen.

 11. Thomas

  31 december, 2018 at 00:45

  Sälj Bailly i Jan ..

 12. Daniel Johansson

  31 december, 2018 at 05:02

  Bra att du förstod mig Vidic och fattade vad jag menade. Sen har jag absolut inga förutfattade meningar om kvinnor respektive män. Tycker det är riktigt kul att det kommit in så många duktiga kvinnliga reportrar i dagens herrfotboll och de gör ett suveränt jobb. Håller många av de kvinnliga reportrarna högre än de manliga så där hade du fel.

 13. Mogge

  31 december, 2018 at 09:14

  Glad för segern och målen. Vi kan absolut ta oss till CL.

  • Olje

   31 december, 2018 at 11:07

   Går inte att vinna CL, har inte gått dem sista 5 åren. Spanien har köpt den vinsten sen länge.. sen handlar det bara om vem av Real Madrid eller Barcelona som betalar Uefa mest pengar. Den ”Cupen” går inte att ta på allvar längre! Slog alla rekord föra året när Liverpool torska mot Real Madrid, fusk och köpt match så det vissla om det! Ramos gick in tidigt och skadade Liverpools bästa spelare inte konstigt dem van! Nu är Ronaldo i Juventus så då är Real Madrid inte ett skit. Så ska bli intressant och se om dem har pengar kvar till att köpa vinsten detta året också.

   • Sauron

    31 december, 2018 at 11:23

    Fast betalar man för titeln så har vi ju större chans än annars. Vi är ju rikare än vad vi är bra.

    • Olje

     31 december, 2018 at 11:35

     Jo men vi behöver inte betala för titeln för vi är bättre än vad real Madrid och Barcelona är. Dem måste göra det för och inte vissa hur jävla dåliga och överskattade dem är.

     • Vidic

      31 december, 2018 at 13:31

      Tror du på det där själv? Den som inte såg att Barca var överlägsna oss i båda CL-finalerna är nog både blind och dum. Förmodligen trollar du..

   • Martin

    31 december, 2018 at 15:16

    Olje: Haha, jag hoppas inte du är så dum att du tror på det du skriver själv 🙂

 14. Richard

  31 december, 2018 at 12:03

  Oavsett motstånd,så är det helt sjukt bra prestationer..
  Allt är nog precis så som vi misstänkt,under moui.
  Mourinhuos önskan att inte göra misstag,var tvärtemot.
  Mouirinhios önskan att sätta våra målchanser o kritik,ang detsamma ,vart också tvärtemot.
  Nu gör vi mål på allt,pga av det psykologiska.

 15. the manager

  31 december, 2018 at 20:51

  Mike Phelan mina vänner, Mike Phelan! Glöm inte hans otroliga erfarenhet och kunnande från glory days!
  Skrev direkt Mou försvann ”ta in en av de gamla ass”. Tänkte då Pheln eller Meule….”.
  OSG/Phelan/Carrick och några till skapar rätt anda.
  Och går vi i år på några nitar p g a för offensivt spel, må det så vara. Glädjen finns där och resurser för att försiktigt bygga kring den fantastiska trupp vi redan har.
  T ex rpoar jag ”jaaaaaaaaaaa” rakt ut i luften när vi gör mål eller nåt annat bra. 5 år sen typ…..
  Phelan, OSG och glädjen, som uppenbart spridit sig snabbt bland fansen.
  Kan ingen snabbt dra iväg raketerna, låta backhopparna klara av sitt snabbt imorrn, så vi får se vårt United snart igen på onsdag!

 16. GGMU7

  31 december, 2018 at 21:05

  Gott nytt år på er united familjen! GGMU

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter