Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Cardiff vs Manchester United

En ambitiös och övertygande insats resulterade i en klar bortaseger…

United XI: De Gea – Young (c), Lindelöf, Jones, Shaw – Herrera, Matic, Pogba – Lingard, Rashford, Martial

United bänk: Romero, Bailly, Dalot, Fellaini, Fred, A.Pereira, Mata

Cardiff XI: Etheridge – Ecuele Manga, Morrison, Bamba,Cunningham – Gunnarsson – Hoilett, Victor Camarasa, Arter, Murphy – Paterson

Cardiff bänk: Peltier, Ralls, Zohore, Smithies, Reid, Mendez-Laing, Harris

Domare: Michael Oliver

Inför: Solskjaers första Unitedelva innehöll fyra ändringar mot det lag som förlorade mot Liverpool, där Bailly och Dalot förpassades till bänken och både Darmian och Lukaku saknades i truppen. Ersatte gjorde Jones, Shaw, Martial och Pogba. Smalling var inte redo för spel efter att ha fått kasta in handduken i sista sekunden mot Pool, och inte heller Sanchez var tillbaka. Däremot så var Shw tillbaka efter frånvaro och Pogba fick spela igen efter petning. Warnocks enda ändring var att Bennett ersattes av Cunningham.

Första: Det blåklädda hemmalaget tog hand om avsparken på Cardiff City Stadium. United tog ledningen redan i 3e minuten efter att Gunnarsson fällt Pogba strax utanför straffområdet. Pogba klev över bollen och Rashford sköt elegant in den i ena krysset bakom en fastfrusen Etheridge. 0-1 till United. I 13e minuten så blev Shaw och Paterson liggande efter att ha nickat ihop, men efter behandling så kunde båda fortsätta, även om den senare behövde längre behandling. United såg aktivare ut än man gjort under Mourinho, särskilt i presspelet så märktes en skillnad. I 29e minuten kom 0-2 då Herrera drog till ett skott som styrdes något på Cunningham och seglade in över Etheridge. Shaw fick matchens första gula i 35e minuten för en fällning på Murphy. I 37e minuten blåste domare Oliver straff till Cardiff efter att Rashford dragit med sig bollen med överarmen. Camarasa stegade upp och skickade högt in 1-2 för Cardiff som fick sig en räddningslina – De Gea hade ingen chans på den straffen. Repliken lät dock inte vänta på sig, utan blott tre minuter senare så var det utökat då Martial passade Pogba och satte fart framåt, och Pogba spelade den till Lingard som la upp den framför Martial som drog med sig bollen förbi en försvarare och placerade in 1-3 via bortre stolpen. När domare Oliver blåste av för pausvila så satt United i en komfortabel ledning efter en bra första halvlek av fotboll. Hyfsat presspel och rakt anfallsspel där de offensiva spelarna tycktes ha fått förhållningsorder att skjuta lite mer också. Uniteds tredje mål var riktigt läckert, och enda anledning till att man inte hade en nolla bakåt i paus var att man gett bort ett gratismål på straff.

Andra: När andra halvlek sparkades igång av bortalaget så var det med oförändrade manskap. I 55e minuten fick United en chans att utöka efter att Lingard dribblat sig in i straffområdet och fallit efter att ha fått en spark på foten av Bamba (såg rätt teatraliskt ut först men repriserna visade kontakten). Han stegade själv upp för att ta straffsparken och placerade kallt in 1-4 i ena hörnet. Matchens första byte gjorde Warnock i 61a minuten då han tog ut Arter för Zohore. I 63e minuten kom United väldigt nära att utöka igen då Lindelöf tog sig framåt med bollen och spelade fram Rashford i djupet, men Rashford hade otur med avslutet som slank millimeter utanför bortre stolpen. Cardiffs bästa chans hittills tillskrevs Murphy i 65e minuten då han fick chansen att dra ett placerat skott mot bortre, vilket De Gea stabilt räddade till hörna. Pogba fick i 70e minuten se sitt skott tippas precis över av Etheridges fingertoppar. På hörnan så lyckades Jones få foten på bollen men den gick bara rakt i målvaktens famn. Hoilett blev i 73e minuten näste man att lämna planen, till förmån för Harris, och strax därpå så nickade Bamba tätt utanför på en frispark. Cardiff fick ett kontringsläge i 76e minuten som slutade med ett skott av Zohore som De Gea räddade till hörna med knät intill närmaste stolpen. Cunningham åkte på gult kort minuten därpå då han fällde Rashford vid ett kontringsläge. Just Rashford var sedan förste Unitedspelare att bytas ut då han fick lämna plats för Fred. Cardiff gjorde sitt sista byte då Gunnarsson plockades av för Ralls i 83e. I 87e minuten gjorde Ole ett dubbelbyte då Martial och Matic plockades av för A.Pereira och Fellaini. Och i 90e minuten kom det symboliska 5e målet (då United inte gjort fem mål i en ligamatch sen Sir Alex sista), då Pogba fick bollen och spelade den i djupet till Lingard som rundade Etheridge och rullade in 1-5 i öppet mål. När domare Oliver blåste av för full tid så stod United som klara och välförtjänta vinnare efter en övertygande och lovande insats.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Stod för ett par solida räddningar, men sprider bollar lite väl vilt omkring sig.

Young: 3 – Stod för en solid insats, jobbade bra och fyllde på helt okej.

Lindelöf: 4 – En väldigt bestämd insats av Lindelöf som många gånger drev fram med boll och bröt högt. Såg ut att spela med en helt annan frihet och ett helt annat självförtroende nu. Långbollarna var dock inte så träffsäkra.

Jones: 3 – Stod för en solid insats utan att märkas särskilt mycket (vilket ofta är ett gott betyg för en försvarare).

Shaw: 3 – Solid på sin kant, men såg ut att ramla i varenda nickduell.

Herrera: 4 – Bra i presspelet framförallt, och fick dessutom skjuta in ett mål. Som bollvinnare och ettrig pressare på mittfältet så är han väldigt nyttig för United när han är i form.

Matic: 4 – Såg fortfarande något seg ut men sattes inte på prov av Cardiff, och hans passningsspel var mer framåtriktat än det varit. Hans bästa match för United på rätt länge.

Pogba: 5 – Noterades för två assist och var inblandad i betydligt mer än så. Började lite segt men var precis det kreativa nav som han kan vara och han skapade chanser på löpande band. Med ett rörligare anfall så kom Pogbas kvaliteter fram betydligt bättre.

Lingard: 5 – Har varit i riktigt svag form på sistone men lossnade ordentligt i ett mer ambitiöst anfall idag. Som vanligt riktigt bra i spelet utan boll, och krönte det idag med två mål och en assist, där han ordnade straffen som han satte själv också. Oväntat bra i kombinationsspelet.

Rashford: 4 – Gjorde ett mål och stod för en fin insats på topp, där han var en viktig referenspunkt för en nu väldigt aktiv offensiv. Slutade aldrig springa och var i överlag bra, men orsakade också straffen som gav Cardiff deras mål. Det kommer bli svårt för Lukaku att ta tillbaka sin plats.

Martial: 5 – Hotade ständigt på sin kant och satte ett väldigt fint mål. Kombinerade fint många gånger, bl.a. just vid målet.

Fred: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

A.Pereira: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fellaini: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 5 – Det lag han skickade ut spelade med självförtroende, ambition, aggressivitet och vilja, och fortsatte att jaga fler mål även efter att ha gjort 3 och 4. En drömstart för Ole.

Laginsatsen: 5 – Framförallt såg det oerhört flytande ut, då man kortpassade och rörde sig på ett sätt man aldrig egentligen såg under Mourinho. Presspelet var sykroniserat och anfallet såg ut att veta vad de skulle göra, och det var talande att man nu gjorde fem mål i en ligamatch, vilket man aldrig lyckades med under José.

Summering: Nog för att man hoppades på att Solskjaer skulle göra skillnad, men att det skulle komma såhär direkt? Det blev en drömstart för Uniteds norske interimmanager. Han skickade ut ett lag som tycktes ha förhållningsorder att spela ambitiöst och aggressivt, och gjorde exakt detta. Man anföll, och såg till att pressa Cardiff högt (och dessutom sykroniserat), och anfallet var rörligt och såg ut att veta vad de skulle göra (nämligen mål). Skillnaden mot den tröga soppa som Mourinho serverat upp hela säsongen var som natt mot dag. Till skillnad från under Mourinho så fortsatte man dessutom att anfalla och gå för fler mål t.o.m. när man gjort både tre och fyra.

Det var en hel del spelare som såg piggare ut än på länge: Pogba fick en annan roll och en helt annan utdelning, samtidigt som hela fronttrean såg ut att trivas bättre än på länge i ett mer rörligt system, vilket framförallt gagnade Lingard. På mittfältet så höjde sig Matic en hel del, och Lindelöf såg fin ut i försvaret. Allt som allt en väldigt lovande nystart för United.

Men, nu måste också den ack så berömda men impopulära brasklappen på också. Det var trots allt Cardiff man ställdes mot, och det är inget bra lag (dock var det starkt då det var på bortaplan och Cardiff har plockat sina enda poäng på hemmaplan). Än så är det en hel del kvar att bevisa, fast man har ett bra kommande schema att bygga något vackert på, då härnäst väntar Huddersfield (H, 26e), Bournemouth (H, 30e), Newcastle (A, 2a) och´Reading (H, FA-Cup, 5e). Därefter kommer eldprovet med en bortamatch mot Spurs.

Men nu är det bara att njuta över julen, för det var äntligen kul att se United spela igen!

29 Kommentarer

 1. Roy

  22 december, 2018 at 21:27

  Felix du låter glad idag:)) God jul och gott nytt år på dig!! Du gör ett grymt jobb👏👏

 2. Thomas

  22 december, 2018 at 21:30

  Någon som vet om Uniteds nästa match sänds på någon kanal ?

  • Carlserung

   23 december, 2018 at 07:15

   Skaffa IP-TV, köpte min från dreamhost för 2700:- box + 1 års abonnemang därefter 1500 per år. Då har du alla kanaler i hela världen, bättre än viplay som tar hutlösa summor.

   • Adam Jorginho

    24 december, 2018 at 06:01

    Hej Carlserung!

    Glad för din TV box grej.

    Men skulle varit mycket billigare och smartare med en smart tv (LG, Samsung eller annat märke). Då behövde du bara ladda ner SMART IPTV appen och bara betala 700kr/år med över säkert 6000 kanaler inkl viasat, skysport och alla andra sport kanaler.

    Tänk på det nästa gång.. Dessutom inga sladdar o sånt med en box…

    PS. REDDEVILLS are back!

    • Carlserung

     24 december, 2018 at 07:32

     700kr/år? Driver du med mig? Du får hemskt gärna länka till det erbjudandet. Sen måste jag isånnafall köpa en ny TV och det har jag inga planer på en så länge.

     • Pix

      24 december, 2018 at 10:59

      Googla på IP-tv king, dom använder jag och alltid top kvalite på kanalerna. Alla matcher går alltid på någon kanal.

     • Carlserung

      24 december, 2018 at 11:19

      Tittade runt innan jag köpte boxen då var billigaste erbjudandet 1499kr/år. Men med Adams resonemang är det smartare & billigare att köpa en ny TV för att få samma utbud. Ett litet tankefel. Blir snarare dyrare och då anser jag det vara osmart.

      God jul allihopa! 😀

     • Ruben

      25 december, 2018 at 00:42

      Carlserung / Det är 2018 så nog borde du väl ha en smart tv? Om inte så inte undrade bara.

 3. Fricken89

  22 december, 2018 at 21:47

  Angående Lukaku: Eftersom samtliga spelare har höjt sig i dagens match, så kan även Lukaku vara en av dem som gör det när han är tillbaka/tillgänglig. Solskjaer kommer enligt uppgifter att rotera en del för att alla spelare ska få chansen att visa vad dem går för. Det är väldigt bra! Förhoppningsvis lär inget laguttagnings-alternativ göra oss besvikna på det spelmässiga planet. Fast det är ännu väldigt tidigt att göra en rättvis bedömning på även det. Fast sjukt glad är man och mår göttans efter dagens prestation! <3

  • Roy

   22 december, 2018 at 22:00

   Man mår sjukt bra,men snart kommer vardagen igen. Då gäller det att prestera och visa att man vill bära klubbmärket med stolthet. Löser man det …då visar man att man är ett UTD ämne. Vi ska absolut inte dra för höga växlar av denna match. Vi har nu en ny tränare,ja ,men det kommer en vardag där oxå. Nu kommer vi se vilka som håller måttet,tror inte UTD kommer acceptera mer skit. Dom som inte presterar ,ryker. Det är min förhoppning oxå.

 4. T

  22 december, 2018 at 22:02

  Go seger och ett helt nytt United man såg idag! Spelade som ett lag med bra passningsspel och grym anfallsspel. Lindelöf vilken spelare, bäst i United idag enligt mig. Sen skiter man i vad folk säger att Cardiff är ett botenlag i PL. Dem e som vilket ”topp” lag i serie A, La liga och Ligue 1. Finns inga dåliga lag i England bara dåliga i de andra ligorna i Europa så grymt spel av United idag! Spännande och se United – PSG för spelar dem så här mot dem så lär de krossa dem fullständigt (vilket inte är så svårt).

 5. Xelarunar

  22 december, 2018 at 22:03

  som sagt: remember the jersey you are wearing kryddat med lite av Idas jävlar i mamma
  absolut ingen vidare värdemätare (all respekt till Cardiff) men kan vi plocka 3or i de kommande plus knäppa Reading så borde vi kunna göra livet åtminstone lite svårare för Spurs o övriga topplag

  • T

   22 december, 2018 at 22:52

   ”Ingen vidare värdemätare”? Vad menar du med det? Visst City, Liverpool o Chelsea kanske man inte kan gämföra med men där finns inga dåliga lag i PL idag. Cardiff är typ som Real Madrid eller Juventus i gämförelse med så tyckte det va en bra seger idag.

 6. Kjellb

  22 december, 2018 at 22:13

  Väldigt vacker fotboll ! Nu kan jag fira jul och njuta av att det är en offensiv fotboll som erbjuds. Självklart kommer laget sättas på prov framöver och att en ev förlust tillkommer men det kompenseras bättre då vi antagligen slipper förlora med en buss parkerad ! // god jul

 7. Eliasson

  22 december, 2018 at 22:24

  Tycker det är riktigt kul att se Ole vid sidlinjen, känns både genuint och rätt för stunden. Men ärligt talat tror jag dagens prestation handlade mer vad vi har blivit av med och inte vad vi har fått in. Ja, ni fattar. Den här effekten var så befogad på nåt sätt.

  • Kjellb

   22 december, 2018 at 22:33

   Kan vara så , men vi bör ha i åtanke att effekten även kan orskatas av att spelana inte är på plan med fotbojor. Jag tittade matchen på BT sport och efteråt analyserades spelet väldigt bra och en bättre förståelse om vad skillnaden var. Förutom energin som du pratar om

 8. Peppis

  22 december, 2018 at 22:32

  Gött att läsa en positiv matchrapport för en gångs skull 🙂 visst behöver vi förstärka på ett par positioner men idag visade spelarna sin rätta kvalitet!

 9. Jansson

  22 december, 2018 at 22:48

  Bra match men knappast någon värdemätare. Cardiff är series sämsta lag och det märktes idag och det speglar resultatet.

  • T

   22 december, 2018 at 22:53

   Mja dem är typ som Real Madrid i motstånd så visst dem är kanske inte jätte bra men ack ändå en viktig seger

   • Jansson

    22 december, 2018 at 23:23

    Ursäkta? Cardiff är inte på något sätt en värdig motståndare för United och jag är helt 100 på att laget även under Mourinho hade kunnat spela ut dem. Bättre att vänta och se om Solskjaer kan replikera detta mot bättre motstånd.

 10. King

  22 december, 2018 at 23:30

  Cardiff e bland dem sämre lagen alla ropar hej direkt!! Däremot såg man glädjen o glöden idag! Som Ibte vart där på länge! Härligt me 5 mål senast de hände va sir Alex sista match mot wba 5-5 !! 2013 så snacka om längesen man u gjorde 5 !!

 11. G. Best

  23 december, 2018 at 00:04

  Nog för att det var Cardiff som stod för motståndet. Men spelmässigt var det ett helt annat lag. Dessutom var det rätt många Mourinho försvarare som efter matchen mot Fulham slog på stora trumman.

  Med denna typen av fotbollen har vi en bättre chans än vad vi någonsin hade haft under Mourinho att plocka poäng och jaga topp-4.

  • Carlserung

   23 december, 2018 at 07:22

   Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv!

 12. Haha

  23 december, 2018 at 00:05

  Men men men jag trodde Mourinho var lösningen 😂 kul att se anfallsfotboll igen!

 13. lopa

  23 december, 2018 at 08:36

  Haha visst att Cardiff inte är det bästa laget men Mourinho hade fått stora problem i den här matchen och till slut vunnit med en boll + startat med Fellaini för att försöka hota dom i luften. Mourinho i ett nötskal…. Portugisen har ej lyckats få sina mannar att göra fem mål i EN ENDA PL-match sedan han tog över…. Och Ole gjorde det i sin allra första.. Det säger precis allting.

  • United4ever

   23 december, 2018 at 09:38

   Cardiff är premier leagues sämsta lag….älskar alla medgångssupporter som skriker nu… vänta lite så får vi se.

   • Haha

    23 december, 2018 at 10:03

    Hade ändå aldrig blivit 5 mål om Mou hade varit tränare fortfarande.

   • Tobbe

    23 december, 2018 at 13:53

    United4ever
    Visst Cardiff är kanske inte ett av dem bättre lagen i PL men gämför man med La liga o Serie A så hade Cardiff varit bland dem bästa i ligan där. Finns inga dåliga eller lätta matcher i PL som det gör i Serie A, La liga, Ligue 1 och Bundesliga. Så det handlar inte om att folk är medgångssuportrar för alla vinster i PL är viktiga och en bra prestation speciellt när man vinner med 5-1!

 14. Mofasaswe

  23 december, 2018 at 14:22

  Fan va skönt att se! Äntligen kör man ferrarin som en ferrari och inte en buss 😉
  Visst cardiff men det är en bra start och något att bygga på!
  man såg många taktiska förändringar! (om inte frihet) Äntligen som jag har sagt förr är att vi har bra mittbackar! för en gångs skull var inte matci vår tredje mittback! han har alltid varit så långt bak och (enligt mig) förvirrat mittbackarna och gjort att våra mittbackar ser dåliga ut!
  Kul att se hela laget med offensiva tänket och att bara fortsätta hela vägen! även i 93 :O en tår för ögat att se! och det blir en riktigt bra jul med mycket glädje!

  God jul alla och GGMU!! 😀

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter