Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Neville: Styrelsen är så naiv

Gary Neville säger att problemen inom Manchester United måste lösas fundamentalt och att det inte görs genom att sparka Mourinho…

Sedan Sir Alex och dåvarande VD David Gill lämnade Manchester United våren 2013 så har klubben trevande vacklat fram och försökt få rätsida på saker och ting – utan att lyckas. Den nya VD:n Ed Woodward hade en bakgrund inom marknad och visst har varumärket Manchester United stärkts av starka sponsorskap och kommersiella samarbeten under de senaste åren. Men de fotbollsmässiga har blivit lidande. Gary Neville menar på att det finns ett djupt liggande problem inom klubben och att det är långt mycket mer komplext än att bara peka på Mourinho och lägga skulden på honom. Enligt Neville måste United rannsaka sig själva fundamentalt innan man kan hoppas på ljus i mörkret.

”Styrelsen är så naiv som gav honom ett nytt kontrakt. Manchester United behöver börja om” säger Neville till Sky Sports. ”Det handlar inte bara om managern. Det går djupare än så. De förlorade kontrollen över fotbollsklubben då de gav honom ett nytt kontrakt efter 18 månader. Minuten då han återvände från försäsongen så var han igång och klubben förlorade kontroll. Det finns inte erfarenhet eller kunskap över honom i klubben för att hantera eller kontrollera honom. Hans agent uttalade sig i förra veckan, de vet inte vad han (Mourinho) kommer säga under presskonferenserna och de vet inte vad de ska göra med honom.”

”Problemet de lär ha nu är att han skulle kosta en förmögenhet att göra sig av med honom och när man gör sig av med en manager mitt under säsongen så har man situationen med vem som ska ersätta honom. Kommer de kunna få den manager de vill ha de kommande tre, fyra åren i klubben? det är inte lätt att bara säga ”vi sparkar managern” för Manchester United behöver börja om och det handlar inte bara om managern. Det är djupare än så.”

”Det är en otrolig nivå av naivitet och de förlorade kontrollen över klubben då de gav honom ett nytt kontrakt – de skulle inte ha gjort det. Direkt när han höll sin presskonferens under försäsongen så borde de tagit tag i honom och sagt ”Vi är Manchester United. En till sån där och….” De måste ta tag i sin klubb. Men när de fattade beslutet att ge honom ett nytt kontrakt så borde de också ha fattat beslutet att backa upp honom och gett honom de nya mittbackarna han ville ha. Istället så stängde de igen och gjorde det inte. Man kan inte alltid få som man vill som manager, men det var uppenbart att Manchester United behövde nya mittbackar och när man väl sagt offentligt att man vill ha nya mittbackar och sedan inte får dem – hur får det de befintliga mittbackarna att känna sig?”

”Unitedfans vill inte gå på matcherna och de ser inte fram mot matcherna. Det handlar inte bara om just nu. Det var så även under David Moyes och då var det managerns fel, det var så under Louis van Gaal och då var det managerns fel och nu under Mourinho så är det managerns fel. Tre bra managers som har bra resultat – en av dem är den bästa under de senaste 20 åren tillsammans med Pep Guardiola – och därför måste man säga att något (inom klubben) är trasigt.”

”Jag är säker på att Manchester United kommer att byta manager senast vid slutet av säsongen. Det är vi alla ganska säkra på. Men det finns flera problem. Det är mer komplext än att managern inte får ut tillräckligt av spelarna eller att inte sparka managern. Det är ett djupt problem. Hela klubben behöver börja om. 

”För fem år sedan så lämnade två enorma karaktärer (Sir Alex och David Gill) fotbollsklubben. Två personer som hade stor kunskap om sporten. Det som hände sedan var att finansfolket och personerna som hanterade det kommersiella – som var fantastiska på sina jobb – sattes på positionerna att bestämma över det fotbollsmässiga och de är inte tillräckligt kompetenta för att göra det. Nu måste de överlämna till folk som är tillräckligt bra på sköta det fotbollsmässiga inom klubben.”

Spelarbetyg och matchrapport Liverpool v United – HÄR

 

Källa: Sky Sports

 

 

5 Kommentarer

 1. Felix

  17 december, 2018 at 16:17

  Vi behöver helt klart en DoF och gärna nån som kan fotboll i styrelserummet också, men Mourinho måste ryka oavsett för han är inte Manchester United. Hans attityd fungerar inte, hans mentalitet är inte vad klubben behöver.

  • Johan A

   17 december, 2018 at 21:18

   Word!

 2. Azze

  17 december, 2018 at 17:20

  Första gången han säger något vettigt.
  United grävde sin egen grav med det nya kontraktet. Så jävla korkat

 3. Peppis

  17 december, 2018 at 22:47

  Ja det där kontraktet kom från ingenstans tyckte jag då, även fast man inte kunde förutse den här totala kollapsen.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Nyheter