Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Liverpool vs Manchester United

 

United blev förnedrade på Anfield…

United XI: De Gea – Darmian, Bailly, Lindelöf – Dalot, Herrera, Matic, Young – Lingard – Rashford, Lukaku

United bänk: Romero, Bailly, Valencia, Fellaini, Mata, Pogba, Martial

Pool XI: Alisson – Clyne, Lovren, van Dijk (c), Robertson – Fabinho, Keita, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané

Pool bänk: Mignolet, Henderson, Sturridge, Moreno, Lallana, Shaqiri, Camacho

Domare: Martin Atkinson

Inför: Från förlustmatchen mot Valencia så gjorde Mourinho tio ändringar, där Lukaku var den ende som fick fortsatt förtroende. Smalling, Lindelöf och Darmian klev alla in i elvan efter att ha varit frånvarande pga skador. Martial var dessutom tillbaka på bänken, där även Pogba återfanns – fortsatt petad. Pool å sin sida saknade exempelvis Milner.

Första: United drabbades av ett avbräck före matchstart då Smalling skadade sig på uppvärmningen och ersattes av Bailly (Jones klev in på bänken). United fick sparka igång matchen på Anfield. Redan i 4e minuten så studsade en frispark av Young in i mål efter att Lukaku missat att skjuta, men belgaren var klart offside och skottförsöket innebar att det dömdes bort för offside. De Gea tvingades till en låg räddning på ett skott av Firmino i 7e minuten, och i 9e minuten fyrade Fabinho av ett lågt skott som De Gea fick dyka och få handen på för att hålla utanför stolpen. Efter en hyfsat frenetisk inledning så sjönk tempot och chanserna slutade komma. Det var däremot Liverpool som dominerade matchbilden. Målnollan sprack i 25e minuten efter att Fabinho smekt en boll över Uniteds försvar som Mané (som lämnat en förvirrad Young långt bakom sig) kunde ta ner och skjuta in bredvid De Gea till 1-0. Varken ologiskt, oväntat eller orättvist. Dalot fick matchens första gula kort i 26e då han sprang ner Robertson, vilket gav Liverpool en frispark tätt utanför straffområdet. Frisparken hamnade via en dålig Lindelöfrensning hos Firmino, som spelade in bollen till Lovren vars halvvolley slank tätt utanför. Lite från ingenstans så kom kvitteringen i 34e då ett inlägg slash skott av Lukaku for rätt på Alisson som på något vänster lyckades tappa bollen rakt ut där Lingard dök upp och kunde peta in 1-1. Kariusesque. I 37e minuten fick De Gea göra en räddning då Mané skickade bollen på mål. Två minuter senare fick Lukaku gult kort för en tackling mot Keita – något hårt, men kanske förståeligt, om nu inte reprisbilderna visat en rätt tydligt stämpling av Keita. Rimligtvis borde nog båda ha fått gult. Strax därpå så klarade sig på något sätt Firmino helt utan kort när han rugbytacklade omkull Rashford vid en kontring. Herrera skyfflade i 42a minuten iväg ett skott mot mål som Alisson plockade. När domare Atkinson blåste av för pausvila så var ställningen 1-1, vilket knappast kändes som om det speglade matchbilden så värst bra, även om det måste sägas att Liverpool inte skapat så många bra chanser då de oftast gick på skott utifrån. United led ganska mycket av att man saknade ett mittfält däremot.

Andra: I paus så gjorde Mourinho ett byte då Fellaini skickades in istället för Dalot, sannolikt för att åtgärda frånvaron av mittfält. I 52a minuten petade Firmino iväg ett skott som De Gea enhandräddade, och avslutet efter returen lyckades Young täcka ut till hörna. I samma veva så fick Bailly ont i ryggen efter att ha landad illa efter en nickduell. Efter behandling så kunde han fortsätta även om han grinade illa. United hade svårt att såväl vinna boll som behålla boll, och man sjönk väldigt djupt för att försvara, vilket frustrerade Liverpool en hel del, och hemalaget hade svårt att skapa några vettiga chanser i regnet. Klopps första försök att ändra på saker kom i 70e minuten då Keita plockades av för Shaqiri. Det tog knappt tre minuter för Shaqiri att göra skillnad. Ett inspel från Mané som styrdes på en försvare och De Gea från nere vid kortlinjen hamnade hos Shaqiri som gick på skott, och det styrdes på en täckande Young och gick in via ribban till 2-1. I 79e minuten fick Herrera kliva av för Martial. Och i 81a minuten så föll ridån – Shaqiri gick på skott, och återigen styrdes den på en täckande försvarare (denna gång Bailly) och seglade in över De Gea till 3-1. Henderson sattes in för Mané i 84e minuten. Minuten därpå så var det Mata som kom in för Lingard. Liverpool hade ett par skott till som inte störde De Gea, innan domare Atkinson blåste av matchen och Liverpool stod som välförtjänta och klara vinnare.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Gjorde ett par hyfsade räddningar, men måste verkligen jobba på att distribuera bollarna. En majoritet hamnade hos motståndarna (inte för att det kan vara särskilt lätt när det inte finns någon som kan vinna en luftduell OCH hålla bollen där framme, men ändå).

Darmian: 3 – Tycktes få växla mellan högerback och högermittback en hel del, men gjorde det okej defensivt.

Bailly: 3 – Stod för en okej insats för en spelare som hoppade in i sista sekunden.

Lindelöf: 3 – Okej insats av Lindelöf som precis var tillbaka från skada. Såg något skakig ut inledningsvis men spelade upp sig.

Dalot: 2 – Hamnade rätt mycket i ingenmansland ute på kanten där han tycktes ha någon konstig roll som wingback – alla andra spelare föredrog att spela ute på vänster kant, så han var isolerad.

Herrera: 3 – Såg inte klockren ut, men var den som faktiskt höll någorlunda rent framför backlinjen. Spelade ensam mittfältare mot fem Liverpoolspelare och det gick som väntat. När han klev av så kollapsade korthuset totalt.

Matic: – Den exakt enda anledningen till att han spelar är att han heter Matic och är en av Josés soldater. Vilsen, långsam, meningslös. United spelade med en man mindre.

Young: 1 – Spelade, som vanligt, med hjärta. Inte med särskilt mycket förmåga dock. Släppte ut Mané på grönbete vid första målet och såg inte särskilt stabil ut någonstans.

Lingard: 2 – Gjorde visserligen ett mål, men spelet med boll var oftast under all kritik. Hade svårt att sätta någon prägel på matchen (frånsett målet, då).

Rashford: 3 – Jobbade hårt och klarade vid ett par tillfällen av att både ta emot och kontrollera bollen. Kraven kanske är patetiskt låga nu, men han får godkänt iallafall.

Lukaku: – Nickrensade bort ett par defensiva hörnor. Offensivt så stod han för den typ av insats som hade fått Zdenek Zeman att bryta ihop i gråt. Faktum är att inte ens Falcao såg såhär dålig ut i den röda tröjan…

Fellaini: 2 – Byttes in för att, antagligen, ge någon kontroll till mittfältet. Nog för att han försökte, men någonstans kring 33% rätta passningar sa väl en del.

Martial: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mata: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: – Feg taktik, ingen plan för hur man skulle spela eller vinna, idiotiska byten. Sacked in the morning, please.

Summering: Mourinho ställde ut sitt lag för att försvara desperat, och det var också allt det gjorde, och det var inte ens nära att räcka. Ett gratismål av Alisson må ha låtit United ha oavgjort i pausvilan, men man blev komplett överkörda. Anfallet existerade inte, mittfältet var så överkört att man får sig en mental bild av mötet mellan en bulldozer och ett utedass. Nog för att man mestadels kunde hålla Liverpool till avslut utifrån, men det var tämligen tydligt att det inte skulle hålla i längden, och det gjorde det inte heller.

Precis som farhågorna varnade så nådde man till slut den punkten där man inte kunde höja sig ens i en rivalmatch, vilket säkerligen inte behjälptes av att man spelade med nio spelare mot elva (då varken Lukaku eller Matic tillförde någonting) och såväl Mata som Pogba var bänkade.

I och med resultatet så sitter United på 6e plats med 0 i målskillnad, med 11 poäng upp till Chelsea på fjärdeplatsen och 18 poäng upp till ledande Liverpool. Ligasäsongen är helt körd.

Nu väntar i och för sig ett ”enkelt” spelschema för United, där man de kommande fem matcherna möter Cardiff (A), Huddersfield (H), Bournemouth (H), Newcastle (A) och Reading (H, FA-cup). Men med tanke på hur man presterat mot de mindre lagen denna säsong så är det nog mer ett minfält än en minigolfbana att ta sig igenom. I vilket fall som helst känns det måttligt roande att följa United när det är såpass dysfunktionellt, oorganiserat, håglöst och vilset. Och inga trender pekar heller åt rätt håll – istället visade man här att nu klarar man inte ens av att höja sig i ett rivalmöte, likt man gjort förut, utan föll istället i bitar till slut.

#MouOut

25 Kommentarer

 1. Albo

  16 december, 2018 at 20:03

  Läge att döpa om betyg 0 eller 1 till Mourinhoklass nu va, Felix?

  • Felix

   16 december, 2018 at 20:24

   Jo, känns som om det börjar bli dags för en och annan ändring i bottenbetygens namn…

   • Böje

    16 december, 2018 at 21:29

    -2:Mourinhoklass
    -1:Pogbaklass
    0:Lukakuklass
    1:Mkhitaryanklass
    2:Alexisklass

    Där har vi det!

 2. Daniel

  16 december, 2018 at 20:06

  Han måste ha hållhakar på ledningen annars hade han fått gå för länge sedan. Någon självrespekt som säger att han ska gå frivilligt finns inte heller. Vi får ha målsättningen att klara oss kvar i ligan istället.

 3. GGMU8

  16 december, 2018 at 20:08

  Hur länge ska vi stå ut med denna clownen Mourinho.. Och folk som fortfarande efter allt försvarar honom.. 😂

 4. Thomas

  16 december, 2018 at 20:09

  Får man sitta kvar som coach så som läget ser ut nu och de som presteras på planen , då kan man konstatera att kraven på United har drastiskt sänkts !? Mou & Ed out now

 5. Charlie

  16 december, 2018 at 20:21

  Fan, jag mår dåligt efter detta.

  Alla lag förlorar och detta accepterar jag men vad i helsicke gör vi på en fotbollsplan.
  Vi gör absolut ingenting, ingenting, ingenting.
  Om planen var att försvara så gjorde vi inte ens detta.
  Jag och några vänner spelar fotboll en gång i veckan för att hålla igång och jag tror fan att vi hade gjort det bättre.
  En sak är i alla fall säker ,vi älskar vårt MUTD men med detta SAGT så MÅSTE MOU SPARKAS OMGÅENDE.

 6. Roy

  16 december, 2018 at 20:26

  Finns bara en väg att gå… Mouout!!!

 7. T

  16 december, 2018 at 20:55

  Fy fan va synd det är om alla United supportrar som har säsongskort på matcherna. Jag hade inte betalat en spänn för så dålig fotboll som dem framför nu..! Det är Mous fel till största del men för helvete som spelare har man väll en viss stolthet och engangemang! Ibland undrar man om dem har någon hjärna överhuvudtaget, inget som helst eget insiativ. Tänk om en vanlig människa hade hållt på så i sin arbets karriär hur hade samhället sett ut då?! Dem ska ha miljarder i lön varje år, varför?! Bortskämda snorrungar är vad det är, gör ju bort sig match efter match. Dax och skärpa till sig nu och inte skylla på alla andra hela tiden!

 8. Sauron

  16 december, 2018 at 20:57

  Att vi ska vara så reaktiva varenda match, så tråkigt att se. Lämna över initiativet till motståndarna, stå lågt med 10 man, rensa bollen till… tja en motståndare, repeat tills man får plocka bollen ur eget nät.

 9. Matte

  16 december, 2018 at 21:30

  Jag kan ju köpa att man förlorar en match MEN så som vi uppträder match efter match är ju otroligt!

  Mou avgå och rensa truppen. Kanske några spelare kan få ny energi och självförtroende med en ny manager det vet vi inte men snälla gör något!
  Att få så mycket spö av ärkerivalerna och match efter match spela så fantastiskt dålig fotboll, jag fattar inte att inget händer!
  Bottenlagen kommer ju knappt undan med att spela som vi gör och vi är man utd.
  Varför händer inget?
  Snälla gör något så spelarna och vi supportrar får en tro på våran älskade klubb igen.

 10. Johan A

  16 december, 2018 at 21:31

  Om Mou inte får sparken nu så undrar man… sämsta starten någonsin i PL (sämre än Moyes) och ett spel som lyser med sin frånvaro, samt alla dessa dumma kommentarer och gester! Nej, det räcker nu. Såklart har spelarna alla sitt ansvar men tränaren är den som måste gå när lager underpresterar eftersom man kan inte sparka ett helt lag. Enough is enough, tack Mou du är en bra tränare med otroligt CV men din taktik funkar inte i United!

 11. Kristoffer Grundström

  16 december, 2018 at 22:10

  Jag kan ta en förlust, men inte på det här tama sättet. Starta med Lukaku & inte med Mata? Hur fasicken tänker José?

 12. the manager

  16 december, 2018 at 22:13

  hoppas att huvudskakningar från styrelse- och managergubbar betyder något!

  Jag var sist in i anti-Mou-gänget, men nu orkar jag inte längre. Självklart kollar jag varje match, hejar på Utd fullt ut. Men ärligt, när var det KUL att kolla senast. Alltså kul på riktigt! Jag bänkar mig fn utan förväntningar. Jag har inget problem med att stå ut med Liverpool-fantasters skrän och hån. Det är något fundamentalt fel.

  Åter, in med en sportansvarig, bestäm ett modernt offensivt spel som vi vill stå för. Ta in en manager med det synsättet, som kan jobba med sportchefen. Jobba under våren med den trupp vi har, innan vi till sommaren, börjar fundera på nyförvärv.

  Även ni som innan matchen försvarade Mou (något jag absolut respekterar), måste ju må dåligt att bevittna en sådan här match…

  • Plattis

   16 december, 2018 at 22:29

   Väldigt bra skrivet.
   Håller med dig fullt ut.

 13. Richard

  16 december, 2018 at 22:13

  Det finns ingen väg tillbaka nu.Det finns ingen glädje,ingen sammanhållning,ingen ledare,ingen offensiv spelidé (som fungerar).
  Det sjuka är att ingen spelare höjer dom andra spelarna med ,sina prestationer.Det blir bara dåliga signaler som skickas till varandra,varje närkamp vi förlorar,och varje tappad boll

 14. Diablo

  16 december, 2018 at 22:19

  Mou kommer klaga på att Smalling inte kunde spela, Lindelöf precis tillbaka från skada, Bailly har varit i frysboxen tillsammans med Darmian och en nittonårig Dalot. Han kommer säga att Liverpool men sin ”galactico” trupp ska slå hans lag alla dagar i veckan. Mou behöver värva minst tre världsklasspelare för konkurrera… nä han sitter kvar sen möter vi Cardiff och vinner med 2-0 sen börjar alla Mou-fanatiker skriva ” vad säger ni nu?”. Verkar som Woodward verkligen vill sänka skeppet…

  • the manager

   16 december, 2018 at 22:39

   Och man kan konstatera att Pool byter ut mittfältet som gick vidare i CL. alltså, har de sex mf (7 med Shaghiri) som är bättre än Utds? Tror inte det väl…. Problemet är något annat!

   • Diablo

    17 december, 2018 at 09:50

    ”Jag tycker inte att ett fotbollslag bara är en trupp. Det är mycket mer än så. Jag upprepar – jag är väldigt väldigt nöjd med de spelarna jag hade på planen och med deras attityd. Jag är mer än glad. Eftersom jag är mer än nöjd så vill jag ta på mig ansvaret för förlusten och att spelarna ska gömma sig bakom mig. De gav absolut allt. De är ärliga människor och de gav allt. Eric Bailly visste att han skulle spela bara någon minut innan matchen. Lindelöf tränade en dag innan han spelade. Dalot tränade en dag innan spel. Darmian tränade en dag innan matchen. Ashley Young tränade med en öm ankel och jag kan göra listan längre.” Precis de bortförklaringarna man förutsett!!

 15. Peppis

  16 december, 2018 at 23:35

  Kickar de inte Mou nu så är det enbart bara av ekonomiska orsaker, mer bevis än vi fått under hösten behövs verkligen inte. Så se till att göra det nu då!

 16. Farzad

  16 december, 2018 at 23:47

  Vi har spelare som inte kan spela med en hög intensitet och hålla en hög teknisk nivå. Det är nästan skrämmande. De som kan detta är bänkade. Tänker På Martial, Pogba och sanchez. Resten får sägas är mediokra. Tänk Class Of 92, Beckham, Giggs, Scholes, Keane etc, var stora tekniker. Ett stort hot var att när de fick lusten så ökade de tempot med bibehållen teknik. Det gick för fort för motståndarna, de rundande spelarna med teknik, fart och finess. Beckham´s passningar var helt dödliga. Giggs spelförståelse och dribblingar var mördande bra. Scholes tempospel och teknik var ju gudabegåvat. Roy Keanes funktionella teknik, otroliga spelförståelse och driv, gjorde honom till en terrier och en otroligt fin tekniker.

  Matic, har en ok teknik och han är mer som ett träd. Fellaini får ställa sig i den skaran. Våra ytterbackar är mediokra. Mittbackarna helt ok, inget mer eller mindre.

  Lingard känns väldigt tunn i spelet utan boll, i många matcher så dyker han inte upp men idag var han en utav de bättre spelarna, det händer iallafall något. Men han har inte det där lilla extra, den där tekniken eller dribblingsförmågan.

  Rashford, han mattas av ju längre matcherna går. Dessutom så tkr jag att han får kämpa så otroligt mkt för att ta sig förbi sin spelare, det ser inte naturligt ut. Detta får mig att tänka att han passar bättre som anfallare. Då kan han iaf dribbla av en, eller har en mindre uppförsträcka med färre spelare att gå förbi, samt att han har en mkt fin teknik och första touch. Han är dessutom en naturlig målgörare med en fin touch.

  Två spelare som jag tror hade gjort det bättre idag är Axel Tuanzebe och TMF. Om de har rätt managers så kan de bli bland de bästa i ligan. TMF var den bästa spelaren under några matcher med LVG. Axel Tuanzebe är en väldigt atletisk och spelskicklig back, det ser så mjukt och behagligt ut när han spelat, nästan som att han är på en träningssession. Axel är så bra att också kan driva upp med bollen och nästan blir som en extra mittfältare när vi har bollen. TMF är extremt atletisk och snabb, han hade stängt igen kanten mot Sanè.

  Vi kan inte förlita oss på otekniska och långsamma spelare längre. Deras fallande form har börjat visa sig.

  En annan intressant sak är att våra framgångar med Mou berodde på Zlatan. I Zlatan fick vi en stark ledare som förenade laget, fick laget att gå åt samma håll. Idag finns ingen sådan. Vi behöver en stark ledare!

 17. runar

  17 december, 2018 at 03:22

  tråkigt att säsongen redan är slut iofs
  CL blir ju 2 matcher till o FA borde väl åtminstone ge 2 matcher…
  bara acceptera läget o hoppas de som bestämmer i föreningen tar sitt ansvar

  sen kan man bara hoppas att Loserfool inte tar PL hellre då Shitty även om det också svider

 18. Loveunited

  17 december, 2018 at 03:40

  Felix vad beger du mer av De Gea? Vill du att han ska göra mål med?
  Att ge en trea för De Gea mot liverpol efter alla räddningar är dålig…

  Utan De Gea skulle det stå 5-1

 19. United_mofasa

  17 december, 2018 at 05:52

  Har alltid varit 50/50 om att sparka eller behålla Mou… men efter denna match är jag 100 om att Mou ska bort! #mouout

  Att han spelar matic är sjukt… han måste se det alla ser… vilsen ko som förstör för vår backlinje eftersom han verkar tro att han är en del i den… blev faktiskt glad när VNL bittert och surt veva mot honom att gå upp i plan och ifrån backlinjen (vet ej minut men mot slutet) #mouout och ta med matic så löser resten sig…

 20. Det är nu det vl

  17 december, 2018 at 11:41

  Klopp har värvat för 40 procent av det mou gjort sedan han kom och det är sån jävla klasskillnad så man inte tror det är sant

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter