Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Valencia vs Manchester United

En usel insats på Mestalla resutlterade i en välförtjänt förlust och missad gruppvinst…

United XI: Romero – Valencia (c), Jones, Bailly, Rojo – Fellaini, Pogba – A.Pereira, Mata, Fred – Lukaku

United bänk: Grant, Young, Garner, Herrera, Lingard, Greenwood, Rashford

Valencia XI: Doménech – Piccini, Vezo, Diakhaby, Lato – Soler, Parejo, Kondogbia, Cheryshev – Batshuayi, Mina

Valencia bänk: Kang-In, Torres, Neto, Moreno, Garay, Wass, Coquelin

Domare: Georgi Kabakov (CL-debut)

Inför: De enda spelarna som blev kvar i startevlan från vinsten mot Fulham var Jones, Mata och Lukaku. De Gea, Dalot, Smalling och Matic försvann ur truppen, där även Shaw, Martial, Sanchez och Lindelöf fortfarande saknades. Matchen var i mångt och mycket meningslös då Juve och United redan var vidare – däremot kunde gruppsegern avgöras undr kvällen.

Första: Avsparken på Mestalla togs omhand av bortalaget. Det var däremot hemmalaget som var piggast i början. I 11e minuten kom matchens första gula kort då kapten Valencia kom in sent och hårt mot Lato. Och hårt var det, Lato behövde en hel del behandling innan han kom ut på planen igen ett par minuter senare. I 17e minuten kom ett logiskt ledningsmål för hemmalaget, då en dålig nickrensning av Jones hamnade framför fötterna på Soler, som hade all tid i världen att stå och sikta upp och skicka in ett lågt skott i bortre till 1-0. I 27e minuten drog Mata iväg ett skott som Diakhaby täckte ut till hörna – United ville ha straff då de trodde han använt armen för att blockera, men han täckte ut den med låret. Minuten därpå åkte Lato på ett rätt billigt gult kort då Valencia sprang rakt in i honom. Bailly fick ett gult kort i 30e minuten efter att ha tacklat omkull Doménech i en luftduell. I 33e minuten fick Valencia ett dubbelläge där Romero räddade det första och den andra precis missades och studsade ut över kortlinjen. I 35e minuten fick Pogba ett kanonläge efter en nick av Fellaini, men fransmannen lyckades på något sätt skjuta bollen utanför från nära håll. Batshuayi blev i 44e minuten liggande efter att ha fått Rojos axel i ansiktet, men han kunde fortsätta efter lite behandling. Ställningen var 1-0 till hemmalaget i pausvilan, och det var hemmalaget som sett bäst ut i halvleken.

Andra: I paus gjorde United ett byte, då Rojo fick kliva av för Young. Andra halvlek blev direkt en kalldusch för United då Batshuayi och Jones for iväg i en löpduell i 47e minuten och Jones helt huvudlöst bara petade bollen förbi Romero in i öppet mål till 2-0. I 50e minuten tvingades Lato kliva av skadad och ersattes av Garay. Fred plockades i 57e minuten av för Rashford. Cheryshev plockades av för Torres i 66e minuten. Lingard blev siste man att komma in för United då han ersatte Lukaku i 69e minuten. Pereira kom nära i 75e minuten då han fyrade av ett långskott mot bortre krysset, men Doménech gjorde en bra räddning. Rashford fick gult kort för en sen tackling på Vezo i 82a minuten. United lyckades bara få iväg långskott som Doménech kunde parera. Ett sista halmstrå greppades i 87e minuten då Rashford nickade in 2-1 på inlägg av Young. Batshuayi var minuten därpå nära att utöka med ett skruvat skott från strax utanför straffområdet, men det gick en bit utanför. I 90e var det Matas tur att komma nära, då Pogba lyfte en boll över backlinjen, men Matas volleyskottsförsök blev en dålig träff som studsade utanför bortre. När domare Kabakov blåste av för full tid hade United klantat till det med en riktig skitinsats, och då Young Boys slog Juventus hemma med 2-1 så gick United miste om ett klockrent läge att sno gruppsegern.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

Romero: 3 – Kanske missade något i kommunikationen, men bör inte lastas för något av målen. Gjorde det okej.

Valencia: – Den stora frågan är varför han inte gått i pension redan. Inte ens Gary Neville såg såhär borta ut sina sista matcher.
Bailly:
3 – Hade en lugn match och gjorde inte bort sig, till skillnad från sin kollega.

Jones: – Jones har exakt ingenting i en Unitedtröja att göra. Han hade inte ens platsat i U18 längre. Med mål och assist så var han matchens lirare för Valencia. Bara att lämna honom i Spanien. Han gjorde Uniteds första självmål i CL sen 2011… då han gjorde ett självmål mot Benfica.

Rojo: 1 – Precis så pinsamt usel som väntat som vänsterback. Har, såvitt man kan se, exakt inga attribut som gör en bra ytterback. Gjorde ingenting framåt och sprang bara vilse bakåt.

Fellaini: 2 – Vann en del bollar och bröt en del, men matchen gick honom mestadels förbi. Det sorgliga? Han var ändå bättre i den rollen än Matic är numera, såvida denne inte har Herrera att täcka alla hans ytor.

Pogba: 1 – Blandade mellan dålig och usel i 80 minuter, och vaknade sen till lite i slutet och spelade fram Mata till ett kvitteringsläge, men inte i närheten av godkänd.

Fred: 1 – Sprang oerhört mycket som vanligt, men utmanade Pogba på allvar om att tappa mest boll i en och samma match. Slarvade något enormt och såg fruktansvärt oslipad ut.

Mata: 2 – Försökte, men försvann ofta. Fick ett kanonläge men missade.

A.Pereira: 2 – Ovan position som ytter, ingen hjälp av ytterbacken (Rojo), hade svårt att komma in i spelet. Hade däremot Uniteds bästa läge (frånsett målet) med sitt skott.

Lukaku: : Lukaku’s bästa aktion i matchen var när han sprang ut för att bli utbytt. Är så löjligt långt ifrån allt vad form heter att man måste undra om det inte är en dubbelgångare. Hans misslyckaden i alla aspekter av fotboll dödade effektivt Uniteds anfall fram tills han blev utbytt.

Young: 3 – Helt okej inhopp, stod för en assist. Kunde inte göra annat än se godkänd ut efter vad Rojo gjort tidigare…

Rashford: 4 – Kom in och gav anfallet en hjärtstart. Hans löpningar fick äntligen United att hota iallafall pyttelite, och han nickade in tröstmålet på Youngs inlägg. Enda Unitedspelaren som är i form.

Lingard: 3 – Okej inhopp, var inblandad i att sätta upp tröstmålet, gav lite rörelse till offensiven.

Mourinho: – Det är bara pinsamt att United kan gå ut och se så loja, förvirrade och oorganiserade ut.

Summering: Precis som, tyvärr, väntat, så klev United ut och stod för ytterligare en pinsam insats. Försvaret, precis som man kunde vänta sig med den backfyran, såg ungefär lika stabil ut som skyskrapa byggd på sankmark. En backfyra med Valencia, Bailly, Jones och Rojo hade alltid mer misstag i sig än en dyslektiker på ett tidsbegränsat stavningsprov. Tre av fyra stod för riktigt patetiska insatser och borde rimligtvis ha gjort sina sista matcher i den röda tröjan. Bara Bailly kom undan med någorlunda heder i behåll.

Längre fram i planen då? Ja, nä, mittfältet körde rakt ner i den klibbigaste gyttegrop de kunde hitta och stannade där, väl behjälpta av det faktum att Lukaku tycktes ha som specialuppdrag att förstöra Uniteds offensiv så effektivt som möjligt. Och han lyckades!

När Rashford byttes in kom det lite mer rörelse iallafall, och United skapade tillräckligt (två!) med chanser för att klara oavgjort i varje fall, men Mata missade och Pereiras skott räddades bra. Men i överlag? Inte godkänt någonstans. Man hade gruppsegern inom räckhåll då Juventus klantade sig mot Young Boys, men klantade sig själva ännu mer.

Vad för liten positivitet som Fulham-resultatet kan ha skapat pös ur som en gammal och trött ballong mot Valencia. Knappast en särskilt bra uppladdning inför matchen mot Liverpool på söndag. Bara att hoppas att det går bättre då.

18 Kommentarer

 1. JJ

  13 december, 2018 at 01:39

  Vi har inget lag… det är elva individer ute på plan. Väldigt sorgligt.

 2. Roy

  13 december, 2018 at 05:13

  MOUOUT!!!!!!!!!!!

 3. Mogge

  13 december, 2018 at 08:43

  Detta måste få ett slut.

 4. Diablo

  13 december, 2018 at 08:48

  Jag hade hoppats på en hyfsat underhållande match och många taggade spelare men nej…. Valencia vilade även dem en del spelare för de hade inte något att spela för. Men detta var en pinsam insats… Pogba skulle visa sina belackare att han krigar för sin plats och ska glänsa.. men nej han är sämre än någonsin, ser helt uppgiven ut. Årets upplaga av United väcker många frågor och var ska det sluta…?

 5. GGMU!

  13 december, 2018 at 09:53

  Kan vara det sämsta framträdandet på länge, man kan inte säga något annat. Men spelar i United så är alla matcher viktiga. Tröjan är värd mer än så.

  Kan det vara så att han lägger taktiken för Söndag och skiter i Valencia matchen. Kan han vara en sån räv att han låter laget se dåligt ut för att vinna storslaget på Söndag? Jag hoppas innerligt det, annars blir Söndag väldigt tråkig. Otroligt pinsamt.

  • Felix

   13 december, 2018 at 14:28

   Man kan ju hoppas… men de flesta spelarna som var på plan idag lär inte vara på plan mot Liverpool.

 6. Martin B

  13 december, 2018 at 10:24

  Något av det värsta jag sett i united väg, allt jag har att säga om matchen.
  Hoppas att GGMU har rätt i att han gjorde laget dåligt för att spela någon form av tankespel inför söndag. Om så är fallet så blir jag samtidigt förbannad över att han smutsar ner vår fina tröja. Fy fan vad trist!
  Men nu släpper vi det och taggar vi inför söndag. Positiviteten ska vara på topp, vi är trots allt vidare i CL och i helgen så tar vi in tre poäng på serieledaren 🙂

 7. the manager

  13 december, 2018 at 11:43

  Åter, ni jagar Lukaku för mycket. Han är ett offer för det s k spelsystemet. Ändra system, låt honom till 90% ha ansiktet mot motståndarmålet istället. Och för att det ska ske är det väl inte Lu som ska bytas ut, eller?

  • Felix

   13 december, 2018 at 14:23

   Han är långt ifrån den ende som slaktas av systemet. Men hans betongfot och oförmåga att ens slå en tremeterspassning ger honom ett väldigt lågt betyg oavsett när det ser ut såhär. Sen är det inte precis så att han är ensam om att bli hängd i en match där bara två startspelare får godkänt betyg och två andra (tre om man räknar Mou) får samma betyg som Lukaku. Så känns väl lite som att du hakar upp dig lite för mycket på just denne belgiske anfallare också?

   • Kjellb

    13 december, 2018 at 20:17

    Betongfot 😂😂 vart får du alla roliga kommentarer i från när du skriver (=

 8. GGFY

  13 december, 2018 at 12:11

  Bara Mou som lyckas få spelare att prestera så uselt det bara går. Ja ok de ska kunna prestera, kämpa osv utan en super tränare men med denna managern vi har just nu så känner spelarna en hopplöshet, nog får vara nog ut med honom. Sedan finns det 2-3 st här som ser managern som en Gud men det får stå för dom men en normal fotbollsintresserad person ser ju det uppenbara. Det här går inte längre, tror det blir en fin julklapp när han försvinner i januari.

 9. Matte

  13 december, 2018 at 12:19

  Sjukt dålig match igen!
  som yra höns både i försvaret och under anfall viljan tycks saknas och så otroligt många dåliga passningar, jag kan inte ge någon av spelarna godkänt efter matchen förutom Rashford
  Men man är ju lite van med detta så inte särskilt förvånad, undrar vad MOU ska skylla på den här gången, kanske att vi redan är klara att gå vidare från gruppen MEN det är ändå inte värdigt våran klubb att uppträda så här och se ut som ett korpgäng.
  Matchens sämsta spelare måste vara Rojo han är en riktig kona i försvaret och kan knappt springa så man kan undra varför MOU tar ut honom? det måste ju finnas någon från akademin att kasta in som gör det bättre.

  • Felix

   13 december, 2018 at 14:27

   Om vi nu snackar just positionen som vänsterback så skulle nog de flesta ytteranfallarna i U18 göra det bättre än Rojo.

 10. GGMU4ever

  13 december, 2018 at 14:20

  Hata Mou så mycket man vill, ogillar honom som fan också och vill ha ut honom. Men gårdagens match var bara pinsam. Va fan ska Mou göra åt Jones självmål? Aldrig sett ett så överdrivet självmål i mitt liv, de va inte ens otur. Va fan ska han göra åt Rojos autobahn kant? Killen kunde inte ens försvara ett enda anfall. O sen Lukaku? Vår ”stora” målskytt som är osynligare än Harry Potter med sin osynlighetsmantel. Nej fy fan. Hata Mou kan vi göra, men gårdagens uppvisning av spelarna som fick chansen fick mig att spy rejält. Jag kommer aldrig klaga igen om Jones, Rojo, Fred o Lukaku inte får 1 minut speltid resterande delen av säsongen, dom spelade bedrövligt. Fred börjar alltmer se ut som en flopp tyvärr. Anderson 2.0

  • Felix

   13 december, 2018 at 14:26

   Vad ska han göra åt Jones självmål? Han har haft fem transferfönster på sig att dumpa denna spelare som i flera år har sett ut att inte hålla måttet, behöva en nystart nån annanstans och gått skadad.

   Vad ska han göra åt Rojos autobahn kant? Inte spela en kille som ALDRIG gjort en ens i närheten godkänd insats som vänsterback kanske? Det var inte förvånande för någon utom Mourinho att Rojo sög hårt som ytterback, för han har varit sämst på plan i en majoritet av sina vänsterbacksinsatser i United.

   Och Lukuku? Han är brutalt felanvänd i det system vi spelar, så Mourinho är långt ifrån oskyldig där heller, även om belgarens urusula individuella form inte hjälper heller.

 11. Micke

  13 december, 2018 at 16:16

  Men vad fan ska man förvänta sig av detta urdåliga upplaga av United egentligen, kan ju bara bli sämre innan det blir bättre.
  Men med detta så kommer det ta tid igen innan vi kan lägga beslag på ligaguld.

 12. Affe

  13 december, 2018 at 22:07

  Jag struntar i all kritik. Vi är vidare från gruppspelet
  trots alla inkompetenta spelare och tränare. Det gläder
  mig iaf. Så fortsätt ni med era sågningar. Tror ni det
  hjälper oss??

  • MUB

   14 december, 2018 at 09:18

   Helt rätt Affe, United är vidare vilket vi alla borde glädjas över.
   Spännande dagar nu med Liverpool på söndag och sen lottningen på måndag.
   GGMU!!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter