Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Berbatov: Sluta kritisera honom

Dimitar Berbatov säger folk borde sluta upp med att kritisera Romerlu Lukaku för brist på mål…

Lukaku kan nu vara på väg ur den långa måltorkan efter att han gjort två mål på Uniteds tre senast matcher – mot Southampton och mot Fulham. Dimitar Berbatov tror att det kan ge en förlösande effekt för belgaren, men säger att det inte gör någon gott om man lägger ytterligare tyngd i form av kritik på hans axlar under perioder då målen inte trillar in.

”Varför koncentrerar sig folk på måltorkan. Anfallare är mer än bara målgörare nu. Hur ska det hjälpa Lukaku när folk konstant pratar om hur länge sedan det var han gjorde mål. Det är ju viktigt och jag är säker på att han kände den där känslan av lättnad – äntligen är det över. Men att folk alltid pratar om att han inte gör mål sprider bara negativitet. Han vet redan allt det. Han går antagligen hem och säger till sig själv ”jag kan inte fatta att jag inte gjorde mål den här gången heller, nu kommer folk vara på mig igen.” Hur påverkar det hans självförtroende? Det är redan lågt.”

”Folk tror att han inte vill göra mål, men det är så klart fel. Jag gillar honom mycket för han är bra med bollen och stark. Men han behöver lagkamrater runtomkring sig som förstår hans kvalité och vet vilken passning han behöver. Om Lukaku inte är lika bra som andra anfallare med sin förstatouch, så ge honom då istället en boll han kan hantera” säger Berba.

 

Källa: MEN

 

21 Kommentarer

 1. Felix

  10 december, 2018 at 18:15

  Ehrrr, visst har väl Lukaku fått betydligt mer kritik för sitt undermåliga spel generellt snarare än bristen på målskytte? Att han inte gör mål spelar ju inte SÅ stor roll så länge han tillför något spelmässigt, men när han skulle kunna bytas ut mot valfritt betongblock utan någon skillnad i prestation så eh…

  • Affe

   10 december, 2018 at 18:18

   Sarkastiskt och hånfullt som vanligt.

  • Albo

   10 december, 2018 at 18:40

   Rätt Felix. En så usel lirare att det nästan är pinsamt. Stark i boxen men i övrigt ren och skär katastrof. Tycker synd om honom att allt ansvar hamnar på honom eftersom resten av laget är minst lika dysfunktionellt.

   • Felix

    10 december, 2018 at 22:50

    Skulle knappast kalla honom för en usel lirare med tanke på han visat tidigare att han kan prestera. Men att hans form denna säsong varit direkt usel är otvetydigt och han måste verkligen jobba på den där förstatouchen, det fungerar inte med en anfallare som inte kan ta emot bollen.

    • Albo

     11 december, 2018 at 02:22

     Med usel lirare menar jag att han inte kan göra ett dugg på egen hand, han är en klassisk brunkare precis som Mou själv. I min värld ska vi ha en nia som kan göra saker själv, likt Rooney och RvP, och inte enbart kan kötta i boxen. Lukaku kan ju inte ens göra två överstegsfinter utan att snubbla, än mindre skjuta långskott eller göra avgörande mål i stormatcher.

     När vi värvade honom så hoppades jag på att han skulle utvecklas till en ny Drogba eller liknande, han har den fysiken, men tyvärr är han inte ens nära. Han är ingen usel spelare, men inte tillräckligt skicklig för att kallas bra lirare i min värld. Givetvis blir hans jobb tusen gånger svårare av lagets dåliga prestationer i övrigt, men jag tycker att vi kan kräva mer ändå.

     • Felix

      11 december, 2018 at 03:14

      Ah du menar så, mjo då kan jag väl hålla med. Hoppades också på att han skulle utvecklas åt Drogba-hållet, men det tåget har gått. Det är rätt tydligt att han är en anfallare som måste komma rättvänd och kan löpa på boll, han fungerar inte som target man eller kan spela felvänd… vilket är ett rätt stort problem med tanke på hur vi spelar.

      Men visst kan vi kräva mer av honom, för vi såg förra säsongen att han kunde utföra rollen acceptabelt, något han inte varit nära att göra såhär långt denna säsong.

  • lopa

   10 december, 2018 at 20:28

   Felix. Nu är du inte speciellt rättvis. Bytas ut mot valfritt betongblock.. Det är fortfarande en spelare som trots sin mycket usla form, som springer väldigt mycket på plan. Det är en spelare som firar oavsett vem som gör mål. Han vill laget & supportrarna väldigt väl. Jag tror innerligt han är stolt över att bära United-tröjan kontra andra spelare i lägret. Jag blundar inte för hans form & mycket usla touch. Men det är en målskytt som kräver mycket av sina medspelare och offensiv fotboll. Idag har han inget utav det…

   • Felix

    10 december, 2018 at 22:47

    Springer mycket? Jämfört med vem? Inte Rashford/Lingard iallafall. Och hans förstatouch är ju sämre än många betongblock dessutom, vilket inte hjälper. Spelmässigt har han varit som bäst osynlig, som sämst katastrofal denna säsong, så det är ett stort kliv neråt jämfört med tidigare.

    Och sen visst, ”servicen” är ju inte så värst klockren många gånger, men när Lukaku själv inte kan inte kan ta emot bollar, inte kan hålla bollar och ofta inte tar rätt löpningar heller så blir det svårt. Han är inte ensamt skyldig, men han förtjänar den kritik han fått.

 2. Puppym

  10 december, 2018 at 22:39

  Jag tycker Lukaku är en bra spelare och målskyttet spelar inte så stor roll men däremot hans första touch har jag blivit så irriterad på förstört många anfall och farliga lägen. Hade han utvecklat den biten så hade han vart guldvärd och kanske hade t om målskyttet kommit med det

 3. Björn

  11 december, 2018 at 02:38

  Tyvärr är han inte speciellt aktiv i boxen heller. Är ganska dålig i löpningarna därinne. Står mest i mitten och ropar på bollen. Kollade juve inter och jävlar va ronaldo löper i boxen bra. Alltid maxlöp. Även ute på plan i omställningar osv. Vilken klasskillnad.

 4. pink

  11 december, 2018 at 08:44

  Tkr helt klart att United använder Lukaku fel. Han är grymt mkt bättre i landslaget t.ex.

 5. T

  11 december, 2018 at 09:25

  Varför kritisera lukaku så jävla mycket?! En fruktansvärd betongblock som Felix kallar lukaku är ju minst sagt Zlatan. Han gör ju inte många knopp under en match. Men han har man aldrig kritiserat för det! Inte konstigt han kan spela när han är 36 år, han har ju aldrig rört sig på en fotbollsplan, bara stått längst upp och väntat på att få en perfekt passning på fötterna som styr in den i mål eller att någon skjuter han i huvudet med bollen så den går in i mål!

  • Albo

   11 december, 2018 at 11:37

   Skillnaden är ju att Zlatan kan göra saker själv, och gör dessutom mål. Lukaku gör inget av det.

   • T

    11 december, 2018 at 12:26

    Hmmm konstigt vad jag vet så har han gjort 6 mål denna säsongen, men det kanske inte räknas för dig?!

    • Albo

     11 december, 2018 at 14:51

     Det räknas, men om han hade varit en bättre avslutare så hade han gjort 10 till redan med tanke på den enorma mängd chanser han har bränt.

     • T

      11 december, 2018 at 17:46

      Kanske lite o ta i med 10 mål till.. Kane som jag anser är världens bästa anfallare har gjort 9 liga mål just nu så att lukaku skulle ha gjort 16 mål är kanske lite överdrivet. Tycker han presterar bra, mycket bättre än många andra i United som tex Sanchez.

  • Felix

   11 december, 2018 at 14:58

   Anfallare som Zlatan och Berbatov må ha varit loja och stundtals orörliga, men de var också tekniskt oehört begåvade och kunde skapa chanser själva på ett sätt som Lukaku i dagsläget bara kan drömma om.

   Huvudpoängen är ju inte att Lukaku är orörlig (i varje fall var han inte det förra säsongen, även om han sett så ut denna) utan det faktum att när han försöker ta emot en boll så studsar den som på ett betongblock och hamnar hos motståndarna alldeles för ofta.

   Därmed sagt så håller jag ju med pink här ovan – United använder inte Lukaku rätt.

   • T

    11 december, 2018 at 17:49

    Fast Zlatan har väll aldrig klarat av o göra något på egen hand?! Isf skulle det vara med hjälp av karate. Han är en stor pajas som han alltid varit.

    • Felix

     11 december, 2018 at 18:35

     Zlatan har aldrig klarat av att göra något på egen hand? Det är en åsikt jag har väldigt svårt att ta seriöst. Han har gjort väldigt mycket på egen hand tack vare sin teknik och styrka.

     • Albo

      11 december, 2018 at 18:42

      T: Det där håller jag inte med om för fem öre. Jag är inte heller ett fan av Zlatan men hans kvaliteter kan man inte snacka bort.

 6. Mogge

  11 december, 2018 at 12:57

  Jag hoppas på att Lukaku kommer i form snart. Han är en bra målskytt i grunden. Han är ju stor och stark, kanske för stor just nu. Lukaku är snabb på långa sträckor. Men han har som sagts här, en usel bollbehandling. Slipar han till den kan vi nog ha STOR nytta av honom.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter