Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Fulham

United tog en klar och rättvis seger hemma mot tabelljumbon…

United XI: De Gea – Dalot, Smalling, Jones, Young (c) – Herrera, Matic – Mata, Lingard, Rashford – Lukaku

United bänk: Romero, Rojo, A.Pereira, Fellaini, Fred, McTominay, Pogba

Fulham XI: Rico – Odoi, Ream, Mawson, Bryan – Seri, Anguissa – Schürrle, Cairney (c), Sessegnon – Mitrovic

Fulham bänk: Bettinelli, Christie, Kamara, Kebano, Johansen, Vietto, Cissé

Domare: Lee Probert

Inför: Från krysset hemma mot Arsenal i veckan så blev det fyra ändringar: Bailly, Martial och Darmian försvann med skador, samtidigt som Rojo förpassades till bänken. Lukaku gjorde återtåg in i elvan samtidigt som Pogba var fortsatt petad. Jones, Young och Mata var övriga nya inslag. Shaw ströks från bänken efter uppvärmningen och ersattes av A.Pereira.

Första: Fulham tog hand om avsparken i ösregnet på Old Trafford, men det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen. Målnollan spräcktes i 13e minuten då Young bröt in från kanten, tog sig förbi Odoi och skruvade in 1-0 i bortre krysset. Väldigt svagt av Fulhamkeepern Rico dock, som inte ens tycktes ha koll på var hans stolpar befann sig. United dominerade, mycket tack vare att Dalot och Young lyckades bredda på ett bra sätt. I 28e minuten utökade United då Rashford tog sig fram ute till vänster, framspelad av Lukaku, och spelade in bollen snett bakåt till Mata som kunde raka in 2-0 längs marken, bakom en slow-motion-dykande Rico. Anguissa fick matchens första gula i 31a minuten för en sen tackling på Lingard. United fick i 37e minuten en frispark som Rashford dunkade mot mål, men Rico enhandsräddade den. I 42a minuten så satte United nog något av spiken i kistan då, efter en hörnvariant, Lingards passning in i straffområdet fann Mata som spelade in bollen framför mål där Lukaku bara hade att raka in bollen till 3-0. I 45e minuten så fick United ett läge i straffområdet, men Lukaku daltade med bollen för länge och när han väl fick iväg ett lågt skott så hade inte Rico några problem med att plocka det. I första tilläggsminuten i första halvlek så fick Dalot Uniteds första gula för att ha dragit ner Bryan. När domare Probert blåste av för pausvila så satte han punkt för en halvlek som United dominerat från början till slut, och dessutom fått tillräcklig utdelning i för att det skulle märkas på resultattavlan. Fulham å sin sida såg tröga ut, och då Herrera plockade bollar som en Kenovärd på mittfältet samtidigt som Smalling neutraliserade Mitrovic fullständigt så hade de ingenting att komma med.

Andra: Till andra halvlek valde Ranieri att göra ett dubbelbyte: Mitrovic fick lämna plats för Kamara och Cairney ersattes av Vietto. I 49e minuten så var det nära för United då Rico schabblade med ett inspel av Dalot och Lukaku lyckades peta bollen på målvaktens knä och ut till hörna. I andra halvleken så var Uniteds tempo och engagemang betydligt lägre än i första, och Fulham tilläts ha boll betydligt mer. Några vidare chanser skapade det vitklädda bortalaget däremot inte. Schürrle fick ett skottläge i 58e minuten efter misslyckade rensningar av en småskadad Smalling och av Dalot – Smalling byttes strax därpå ut för Rojo. Minuten därpå så fick United ett bra läge efter en usel utspark av Rico, och Mata fick fram bollen till Herrera som lite halvdåligt sköt bollen utanför bortre. I 66e minuten kom en räddningsplanka för Fulham då domare Probert pekade på straffpunkten efter att Herrera fått omkull Kamara i straffområdet – reprisen visade dock att Herrera var på boll, så straffen var felaktig. Kamara stegade själv upp och rullade in 3-1. Hoppet slocknade dock tämligen omgående då Anguissa gick in hårt mot Rashford och fick sitt andra gula kort för dagen, och därmed rött. Rashford, av repriserna att döma, passade på att träna MMA-grepp när han drog Anguissa med huvudet före i marken efteråt, något han dock slapp repressalier för. Tveksamt om Anguissa förtjänade något gult av repriserna att döma, då han träffade boll och inte spelare, men han gick in lite väl hårt. Kamara hade också tur som klarade sig undan gult när han rusade in och knuffade Rashford. Seri fick ett par minuter senare gult kort för att ha dragit i Lukaku. I 73e minuten så fick Lingard lämna plats för Fred. United fick ett tre-mot-en-läge i 80e minuten efter att Herrera vunnit boll utanför offensivt straffområde, men Rashford tog fel beslut och skickade iväg ett dåligt skott istället för att passa, och t.o.m. Rico kunde fånga det skottet. I 82a minuten så kom 4-1 då Rashford från utanför hörnet av straffområdet drog iväg ett skott som Rico riktigt dåligt släppte in mellan sig själv och främre stolpen. Rashford plockades minuten därpå av för McTominay. United hade ett par halvchanser i slutet som bröts, och när domare Probert blåste av för full tid så stod United som klara vinnare.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Förutom straffen, som han inte kunde göra något på, så testades han inte mycket av Fulham.

Dalot: 4 – Sattes inte på mycket prov bakåt (där positionsspelet vid ett fåtal tillfällen såg suspekt ut i andra), men spelade bra framåt. En ytterback som regelbundet kan slå bra inlägg, när såg vi det senast? Han kunde ha haft ett par assist idag. En bra insats med tanke på hur det såg ut mot Arsenal senast. Helt klart en råtalang som bara behöver lite tid.

Smalling: 3 – Solid insats och hade Mitrovic i sin ficka hela första halvlek. Passningsspelet såg stelare ut än vanligt, sannolikt pga den skada som tvingade honom att kliva av tidigt i andra halvlek. Förhoppningsvis blir han inte borta länge.

Jones: 2 – Var okej bredvid Smalling mot Mitrovic, men när han fick Rojo bredvid sig och Kamara mot sig så tappade han huvudet. Gick bort sig när Herrera tvingades ge bort en (felaktig) straff, och tappade bort Sessegnon några gånger.

Young: 3 – Stod för en solid insats, inledde piggt med ett fint mål (behjälpt av målvakten), men mattades allteftersom.

Herrera: 5 – Tokdominerade mittfältet i första halvlek med brytningar, tacklingar och passningar. Fick oturligt en straff emot sig, och borde ha gjort mål när Mata gav honom ett läge. Bleknade lite i andra, men var anledningen till att United hade så bra kontroll över matchen.

Matic: 3 – Solid insats, men det är väl svårt att se exakt vad han ska tillföra. Han skyddar inte backlinjen längre (det gör Herrera som faktiskt kan springa) och han är bara okej på att transportera boll.

Mata: 4 – Matchen, särskilt i första halvlek, passade Mata utmärkt. Fick de ytor han behövde för att vara effektiv och gjorde mål och assist.
Lingard:
2 – Stod för en bra passning till Rashford som resulterade i dennes assist, men i övrigt så spenderade han matchen i periferin.

Rashford: 4 – Mål (mycket tack vare målvakten), assist och fick en motståndare utvisad. Var ständigt ett hot med sina löpningar, men borde nog ha haft fler assist om han bara tagit rätt beslut oftare. Oavsett vilket en bra insats av Rashford som har hittat formen nu.
Lukaku:
3 – Spelmässigt fortsatt rätt svagt, men var inblandad i nåt mål och fick sätta dit ett själv. Får ett generöst knappt godkänt, då detta ändå var ett fall framåt jämfört med insatserna på senare tid.

Rojo: 3 – Stod för ett stabilt inhopp.

Fred: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

McTominay: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Lyckades till slut sätta ut en vettig elva som gjorde sitt jobb mot tabelljumbon Fulham.

Summering: United stod för en fin första halvlek där man tog kommandot och attackerade ett trögt Fulham, vilket också gav utdelning. Fulhams enda hot neutraliserades fullständigt av Smalling (Mitrovics luftspel) och Herrera (Fulhams mittfält). Framåt så kombinerade framförallt Rashford, Mata och Herrera till en hel del lägen. Båda ytterbackarna gjorde det bra med att bredda, även om det mesta ytterbacksspelet kom att komma från höger, där Dalot slog fina inlägg. 3-0 i paus var både rättvist och logiskt. Tyvärr höll det sig ju inte – i andra halvlek kom United ut och såg ut att ha sänkt tempot med sisådär tre nivåer, och det blev lite virrigare när Smalling tvingades kliva av skadad – Jones tappade huvudet totalt när han fick byta sida och spela bredvid Rojo. Vilket också föranledde straffen. United var helt enkelt segare i andra halvlek, men trots att Fulham fick chansen att ha bollen en del så hade man bra kontroll. 4-1 i slutändan var rättvist, även om Fulhamkeepern Rico får ta åt sig en del av äran för slutresultatet (han kunde ha gjort bättre på första och andra målet, och på det sista så målade han en Rembrandt).

Nu ska man inte dra för höga växlar på en hemmavinst mot tabelljumbon Fulham, men för första gången på ett tag så var det inte plågsamt att se United spela. Förhoppningsvis kan man bygga vidare på detta även mot starkare motstånd.

Nästa match för Uniteds del är på onsdag då man åker ner till Spanien för att spela CL-gruppsspelets sista, betydelselösa match mot Valencia på Mestalla. Därefter väntar på söndagen en bortamatch mot Liverpool, en prestigematch som kan definera fortsättningen på säsongen för United, särskilt som man efter det har en rad med matcher man rimligtvis bör plocka trepoängare i (Cardiff, Huddersfield, Bournemouth, Newcastle (samt Reading i FA-cupen)).

27 Kommentarer

 1. Richard

  8 december, 2018 at 19:48

  Underskattat med bra bollvinnare .
  Många ggr så blir det öerhört farligt,när vinner boll på offensiv elr def planhalva.
  Herrara måste haft 20 interceptions idag💪

 2. Richard

  8 december, 2018 at 21:25

  Vi kommer inte ta in några poäng alls denna omgång förutom mot mot city😡😡😡

  • ML

   8 december, 2018 at 21:43

   Du är på hugget idag ser jag. Härligt 👍🙂.

 3. G. Best

  8 december, 2018 at 22:51

  Det känns sorgligt att det gått så långt att en vinst, på hemmaplan mot tabell jumbon är ett steg framåt.

  Gränsen mellan dumhet och optimism är hårfin men att känna optimistisk kring situationen denna klubb befunnit sig i så länge nu är bara dumhet.

  Vi kommer med största sannolikhet inte kvala in till Champions League denna säsong eller ha någon chans på någon titel. Istället för att ta ett steg framåt går vi bara längre och längre baklänges.

  Det måste till en förändring. En rejäl förändring. Inte bland truppen utan i grunden. Ed Woodward har misslyckats helt. Han är en affärsman och visst han har lyckats dra in pengar, vilket säkert Glazers är nöjda med.

  Men sportsligt har han misslyckats. Vi är inne på den tredje tränaren som han försökt med och som uppenbarligen är helt fel. Men sportsliga framgångar kommer ekonomiska. Oavsett om man gillar det eller inte så handlar det om pengar. Ett vinnande lag skapar glada supportrar, glada supportrar skapar mer vinst.

  Allt är en ond cirkel då Glazers är ute efter pengar och behöver ett vinnande lag som drar in dom. Vi supportar vill ha ett vinnande lag som vinner titlar. Så oavsett hur mycket vi avskyr dom behöver vi dom och dom oss. För att båda sidor ska få det dom vill ha måste förändring ske.

  Ut med Woodward och Mourinho m fl. In med en sportchef, någon som jobbar aktivt med övergångar som har erfarenhet och kunskapen att vara mellanhanden mellan tränaren och styrelsen.

  In med en tränare med visioner och en modern syn på fotboll. Som har förmågan att anpassa sig och har en bred taktisk syn på hur man ska vinna matcher beroende på motstånd.

  Som får ut det bästa av sina spelare och motiverar dom till att prestera. Som tillsammans med en sportchef värvar rätt spelare som både på och utanför planen förstår vidden av att spela för Manchester United.

  Klubben har tagit många steg bakåt dom senaste åren, nu måste en förändring ske innan klubben fortsätter åt fel håll. Där vi är påväg nu där vinster mot lag i botten anses som något helt annat än vad det egentligen är.

  Har rest så långt att vi känner optimism över att vara utanför topp-4 och ha en målskillnad på +2?

  • Charlie

   8 december, 2018 at 23:16

   Bra skrivet
   G.Best

   • Albo

    9 december, 2018 at 04:54

    Fantastiskt skrivet 👏 #MouOut

 4. Fricken89

  9 december, 2018 at 11:51

  Härligt med seger igen och att äntligen få in fler än två bollar i nät (ligajumbo – skitsamma, alla matcher ska spelas och försöka vinnas), som varit mer eller mindre standard under en tid.
  Hoppas detta stärkte självförtroendet såpass att vi kan bygga vidare på detta nu och skapa en fin vinstsvit.👍🏻👍🏻♥️
  #MouIN #TheUnitedOne #’Mou’chesterUnited #GGMU

  • Martin B

   9 december, 2018 at 14:03

   Härligt Fricken med en positiv kommentar bland allt mörker! Jag skiter i att det var mot ett bottenlag och är riktigt glad över en dominant seger hemma på OT:)

  • GGMU!

   9 december, 2018 at 14:04

   En helhjärtad supporter 😊 fan vad glad jag blir! Håller med dig Fricken.

   Håller delvis med G.best men mycket handlar om laget när ett lag spelar fotboll. Kollar man vissa matcher så ser man att försvarsspelet är katastrofaöt dåligt. Rojo, Jones och Bailly lever inte upp till förväntningarna och Smalling är bra men inte tillräckligt. Den enda som visar prov på spelintelligens och United anda är Lindelöf. Fallerar försvaret så förlorar man ytterbackar och mittfältet, då dlm inte kan flytta upp och skapa hot framåt. Ständigt oroade över hur dom ska stötta upp mittbackar. Pogba är ingen försvarsspelare och får tänka mer försvar än anfall i dagens upplaga. Lukaku missar frilägen och Rashford likaså, Alexis är beroende av intelligenta anfallsspelare. Vilket Lukaku eller Rashford inte visar. Lingard visar prov på intelligens men saknar tekink. Rasford samma sak, Martial också. Därför förlorar vi matcher i min mening.

   • GGMU7

    9 december, 2018 at 15:56

    Kul att flera börjar inse vart problemet ligger och att det inte handlar om någon ”gammaldags” fotbll som många här inne påstår.
    Ta ut huvudet ut eran röv och inse att vi har en tränare som gör allt han kan för våran klubb till skillnad från vissa spelare som beter sig som 10 åringar, sov vissa här inne för den delen.
    #Albo #Böje #Roy

    • Roy

     9 december, 2018 at 17:51

     Härligt om tränaren gör allt han kan.Måste vara svårt att förstå…….. vill inte ha Mou som tränare även om vi vinner allt vi ställer upp i. Spelar ju ingen roll vad jag skriver till dig i denna sak….Sen att jag har huvudet i röven,är snällt av dig att skriva,uppskattas👍🏻Vi håller iallafall på samma lag med olika tänk.Men det har du nog glömt.Trevlig jul/nyår på dig GGM7.

     • ML

      9 december, 2018 at 19:12

      Nu kom det fram. Jag har sett dig att du hatar Mourinho sen han kom till United från dag ett (visste inget om hur spelet skulle bli). Allt det här hatet från dig har aldrig handlat om själva spelet utan det är något annat du hatar Mourinho. Men var ärlig från början och säg hur läget ligger till för annars är det inte värt att diskutera laget/spelet med dig när du är fokuserad bara på en sak, dvs hata Mourinho som har inget med spelet att göra.

     • Roy

      9 december, 2018 at 20:13

      Ja det har jag ju inte skrivit sen dag ett ML….:))), helt otroligt… det är inget hat,men jag gillar inte Mou som person eller tränare(helt värdelös) Mou ,står inte för nått som UTD står för,absolut ingenting….( sen att du älskar Mou,är ju trevligt för dig)har förklarat detta 30000 ggr…. ibland är det svårt att förstå när någon skriver. MOU OUT.

     • ML

      9 december, 2018 at 20:57

      Jag vet vad jag pratar om. Spela inte dum nu! Mourinho IN

 5. Mogge

  9 december, 2018 at 12:03

  Håller givetvis med dig i sak. G.Best. Men det är svårt när jag har hållit på United i hela mitt liv att inte glädjas åt en seger.

 6. Haha

  9 december, 2018 at 12:21

  Bra skrivet G Best till skillnad från Frickens fjortis analyser och hashtags 🙂

  • Fricken89

   9 december, 2018 at 13:07

   Ska komma från ett uppenbart nät-troll. 😊

 7. ML

  9 december, 2018 at 12:40

  Vad United behöver nu (akut) är en riktig bra mittback, kanske till och med två stycken och sen en riktig bra offensiv mittfältare/playmaker. Just nu som offensiv mittfältare finns bara Mata men han håller tyvärr inte måttet framförallt när det är mycket svårare motstånd. Det är därför får han inte spela där i alla matcher. Om dessa spelare hade kommit till United så hade det blivit en rejäl kvalitetshöjning, konkurrens samt hade man fått rätt spelare på rätt plats. Jag är helt övertygad om att vi hade varit en direkt titelkandidat i både ligan och CL.

  Förslag på mittbackar: Škriniar, Koulibaly, Maguire, Alderweireld osv.
  Förslag på offensiva mittfältare: En kopia av Modric och David Silva, Dybala, Eriksen, Fekir, Rodríguez osv.

  United behöver inte massa annat som en del s.k. experter påstår.

  • Böje

   9 december, 2018 at 12:53

   Hade vi varit kandidat att vinna CL om vi hade haft en mittback och en offensiv mittfältare till? Två spelare gör att vi går från övre mittenlag till CL-vinnare? Titta dig själv i spegeln innan du anklagar andra för att leva i förnekelse eller nån slags inbillad värld.

  • Danne10

   9 december, 2018 at 13:59

   Jag skulle nog inte säga att maguire ör en världsback bara för han gjorde ett ok VM.
   Skulle han spelat med tex Ramos, Varane så skulle han vart bänkspelare större delen.

   Jag skulle hålla med dig delvis att vi behöver världsback samt en defensiv playmaker pga vi har offensiva ”playmaker” då matic är allt för ofta långsam i sitt spel krävs en spelare som vi hade i Carrick som kunde titta upp och slå djupledsbollar och kross bollar till våra offensiva spelare och inte bara sidled/ bakåt. Sen hade jag velat se annat alternativ till Lukaku. Hans touch är otrolig. Jämför han med en gammal Zlatan som tryckte in ca 20 bollar förra säsongen.. det är det vi har saknat. Han behöver i regel 3-4 chanser för att göra ett mål.

 8. ML

  9 december, 2018 at 13:13

  Så du nappade direkt. Du blev träffad för du kände dig att du är en av dom s.k. exterter 😂😂😂😂, roligt. Ja då, dessa två (kanske tre) värdlsklass spelare gör så stor skillnad som du inte har en aning om. Men det är svårt för dig som själv kallad expert att förstå hur detta går till i praktiken. För dig gäller det istället att ta ett papper o penna och illustrera hur allting går hela vägen från försvaret till anfallet.

  • Böje

   9 december, 2018 at 13:59

   Träffad? Knappast, men trodde att du kunde mer fotboll än så. ”Ta en klubb som är totalt dysfunktionell från styrelsenivå ända ner spelartruppen och lägg på Dybala och Koulibaly, och vips så vinner du CL!” Ska inte inte förminska eller använda härskartekniker som du gör, även om jag här har alla möjligheter att göra det.

   Den enda här som påstår sig vara expert är du, eftersom du hela tiden känner ett behov av att förminska och nedvärdera andra.

   Undra hur lång tid det tar innan Fricken skriver ”Helt rätt ML (y)!” Det brukar gå fort.

   • ML

    9 december, 2018 at 14:05

    Du och fotboll är tyvärr helt två skilda världar när det gäller det praktiska. Men filosofera inom det teoretiska kan du fortsätta göra. Det är du bra på.

   • Fricken89

    9 december, 2018 at 14:46

    Ungefär som du, Albo och Solskjaer brukar hålla på att svara varandra med andra ord, så man kan undra när någon av dem svarar dig med sådan kommentar. Kan också gå väldigt fort.

   • GGMU7

    9 december, 2018 at 15:58

    Hållet med ML 👍👍👍

  • Hughes 10

   9 december, 2018 at 15:49

   Vet att diskussionen börjar bli gammal,men helt ärligt kan du hävda att Mou får ut det bästa av laget?!? Visst han var bra för några år sedan men har inte lyckats utvecklas i takt med fotbollen. Sen (kanske med undantag för Porto), har han aldrig lyckats utveckla ett lag utan bara sugit ut det sista ur ett redan bra lag. Men jag håller med om att två-tre spelare kan göra underverk för ett lag. Men tyvärr vi måste byta tränare för att utvecklas, ju fortare desto bättre!

   • Felix

    10 december, 2018 at 01:07

    Bara för sakens skull så ska väl påpekas att det lag han byggde första sejouren i Chelsea ändå var väldigt slagkraftigt och stod sig även efter att han lämnat, även om situationen (med ett nyrikt Chelsea som kunde köpa hejvilt) var rätt unik.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter