Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Manchester United v Arsenal

I morgon onsdag tar Manchester United emot Arsenal hemma på Old Trafford. Här följer en rapport inför matchen… 

Dagsform

Det är ett formsvagt och svajigt Manchester United som i morgon tar emot ett formstarkt Arsenal på Old Trafford. Efter 0-0 hemma mot Crystal Palace så hade United stora svårigheter borta mot Southampton i lördags. Man hamnade i underläge med 2-0 inom loppet av 20 minuter, men lyckades sedan reducera och kvittera genom Herrera och Lukaku innan halvtidsvilan. Anda halvlek blev dock en oinspirerad historia och lagen fick nöja sig med en poäng vardera.

Inför morgondagens match så ligger United på 7:e plats i tabellen. Upp till ledande Manchester City är det redan hela 16 poäng.

Arsenal ligger på 4:e plats i ligan åtta poäng före United. I förra omgången slog man ärkerivalen Tottenham med 4-2 hemma på Emirates, i omgången innan dess slog man Bournemouth borta med 2-1 och i omgången dessförinnan fick man 1-1 hemma mot Wolves.

Läget i lagen

United har ett tungt skadeläge för tillfället. Lindelöf och Alexis missar med säkerhet matchen och det gör även Ashley Young, som är avstängd. Smalling, Bailly och Valencia är enligt Physioroom frågetecken. Rashford, Lukaku och Shaw får också ses som frågetecken sedan de ådrog sig smällar i matchen mot Soton, men Mourinho var förtegen kring skadeläget då han i dag mötte media vid sin presskonferens.

”Vi kommer återigen ha svårigheter att formera laget. Vi kommer återigen vara tvungna att försöka kompensera och anpassa oss för att balansera laget. Men jag tror vi kommer ha andan att slåss och försöka vinna matchen. Nej jag vill inte uppdatera er om det (läget i laget). Jag vill att Arsenal TV ställer samma frågor, men det gör de inte. De håller allt dolt från insidan så varför ska jag svara dig?” svarade Mourinho på frågan om han kunde berätta om läget i truppen.

Arsenal saknar Özil, Welbeck, Montreal och Mavropanos.

Senaste matchen 

Lagen möttes senast i slutet av april, likt i morgon på Old Trafford och United vann matchen med 2-1. Pogba öppnade målskyttet, men Mkhitaryan kvitterade för Arsenal innan Fellaini satte segermålet på stopptid.

Mötet på Emirates spelades i december i fjol och United vann det med 3-1 efter mål av Valencia och Lingard * 2. Arsenal manglade dock mot Uniteds mål hela matchen och det var tack De Gea och fin kontringsfotboll som man lyckades vinna.

Domare

Andre Mariner är huvuddomare i morgon.

Matchen

Ett svagt United mot ett starkt Arsenal – det blir ett riktigt test och en både psykologiskt och poängmässigt viktig match för United. Förutsättningarna för seger är dock inget vidare. Man har vacklat på Old Trafford under säsongen, skadeläget är allt annat än bra och formen imponerar inte på någon. Men låt oss hoppas att det här är en sån där match då dagsform och allt annat räknas bort.. Jag tror på delad pott dock. 2-2. Mål av Martial och Pogba.

Avspark 21.00 Old Trafford

 

10 Kommentarer

 1. JagHatarLiverpool

  4 december, 2018 at 15:25

  Jag tror tyvärr att Arsenal kör över oss, hoppas jag har fel.

 2. Fricken89

  4 december, 2018 at 15:27

  Det är mot de ”mindre” lagen som man är mest orolig. United brukar oftast bjuda upp till match när det vankas match mot titelkonkurrenterna.

  Min elva:

  Martial———-Rashford————Mata
  ——-Pogba—-Herrera—-Fred———-
  Shaw——Smalling—-Bailly———Dalot
  ——————De Gea——————-

  Sub: Fellaini, A.Pereira, Jones, Lingard, Darmian, Matic, Grant/Romero

  Jag tror på 1-0 United, 0-0 i halvtid. Martial gör målet mellan minut 80 och 90.

  • Komihågvarnisågdetförst

   5 december, 2018 at 00:16

   0-4

   Aubameyang 4′
   Kolasiniac 37′
   Aubameyang 66′
   Lacazette pen 87′

 3. Sauron

  4 december, 2018 at 16:30

  Både City och Tottenham körde över oss ganska ordentligt, Chelsea gjorde vi det väl ok mot. Dock brukar vi ha lätt för Arsenal hemma, men med Onay vid rodret kan det bli ändring på det. Gissar på 1-3 till Arsenal.

 4. Charlie

  4 december, 2018 at 18:01

  Du kan inte vinna en fotbollsmatch om du inte ens är inte ens är intresserad av att spela fotboll, för i dagsläget vet jag inte riktigt vad MOU vill spela för sport.
  HAN BEHÖVER LÄMNA OCH ALL RESPEKT TILL ALLA ER MED ANNAN ÅSIKT, MEN I MITT TYCKE SÅ ÄR HAN ALLT FÖRUTOM EN FOTBOLLSTRÄNARE

 5. Johan A

  4 december, 2018 at 20:05

  Jag hoppas såklart United vinner men det förändrar inte det faktum att Mou måste lämna klubben. Jag har stöttat Mou länge men tillslut insåg jag att det inte går längre. Av den enkla anledningen att
  Mous pedagogik är dömd att misslyckas.

  All forskning visar att för att nå bästa resultat måste man använda sig av positiv bekräftelse. Det gäller i alla sammanhang från uppfostran till klassrum till idrott. Mou använder istället en pedagogik som innefattar att skälla ut spelare gång på gång och hänga ut individer som omogna eller sakna hjärta. Mou gör det av en god anledning, han vill att de ska ändra sig – men problemet är att all forskning visar att det är dömt att misslyckas. Han ska istället berömma det positiva (även om det bara är lite) istället för att betona det negativa. Titta på Klopp t ex han visar rätt pedagogik – vilket oxå speglar sig i att Liverpool spelar bra och rolig fotboll. Såklart kan och ska man ibland kritisera men då enligt proportionen 5 positiva saker 1 negativ. Men Mou gör tvärtom!

  Oavsett vad han än gör kommer han inte få ut det bästa av laget och individerna om han inte ändrar pedagogik. Men det verkar inte hända i det här århundradet så därför Mou Out.

  vi älskar alltid vår klubb! United

 6. GGMU4ever

  5 december, 2018 at 04:28

  En totalförnedring väntar oss mot ett Arsenal som jag på förhand trodde skulle vara mycket svagare än oss den här säsongen. Visar sig att vi tävlar om top 10 positionerna dock. Hoppas att man verkligen utvärderar Mous position efter morgondagens match och tar ett beslut så att man kan börja om på nytt efter nyår. Vore absurt om han torskade stort och snackade om hur vi ”dominerade” men hade otur. Jävla bullshit, ett bra lag SKAPAR sin egen tur. Vi har så få chanser så att det inte ens handlar om tur eller otur, det skapas inte ett piss. Otur är att 1 skott av 15 går på ribban. #mouout

 7. Micke

  5 december, 2018 at 08:13

  Har inga stora förhoppningar på denna match.
  Som laget spelar och presterar på plan så ska det mycket till för vinst.
  Tror på förlust, min magkänsla.

 8. Hehehe

  5 december, 2018 at 15:00

  Bettat på 1-4 till Arsenal. Vet inte men har bara en känsla att de går rejält utför ikväll

 9. Martin B

  5 december, 2018 at 16:44

  Jag tror att Unites visar styrka ikväll och tar med vinsten med 2-1!
  Mål av Lukaku och Martial!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 19/8 21.00
Wolves - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Martin Startelvan mot WolvesKan bara instämma! Dock blir jag mer och mer skeptisk till Pogba. Har utan tvekan högst kvalité i laget när…Aug 19, 23:29
 • Kommentar från: ManU4ever Startelvan mot WolvesMkt bra match av United. Bättre mittfält än mot Chelsea, kontrollerar större delen av matchen. Vi borde vunnit, en straff…Aug 19, 23:26
 • Kommentar från: Daniel Johansson Startelvan mot WolvesHar folk sett samma match här inne eller vad är det som händer. Börjar bli så trött på alla som…Aug 19, 23:20
 • Kommentar från: the manager Startelvan mot Wolvestack. vi är helt överens. tycker att det i mycket är en bättre insats än mot chelsea. vi tappade 15…Aug 19, 23:17
 • Kommentar från: Gud Startelvan mot WolvesTycker att United slarvade mycket med passningar, oftast fel håll osv. Träna mer på det då flöter det på bättre…Aug 19, 23:11

FLER Nyheter