Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Okategoriserade

U18, U23, Dam – V48

Här är en uppdatering kring Uniteds övriga lag från veckan som gått…

Under veckan som gick så spelade U19 och Dam matcher, och U18 skulle ha spelat en lördagsmatch, men mötet med Everton flyttades till 5e Februari pga en matchkrock då Everton hade ett möte mot Sunderland i FA Youth Cup.

 

Först ut var därmed Nicky Butt’s U19, som på tisdagen tog emot Young Boys U19 hemma på Leigh Sports Village. Joël Magnin’s manskap fick en bra start på matchen. Redan i 7e minuten tog bortalaget ledningen då Alonso lyckades ta sig fram och dra iväg ett skott som via undersidan av Lairds fot studsade upp över Kovar, prickade ribban och damp ner framför mål där Mambimbi var förste man på boll och enkelt kunde nicka in 0-1 framför två fastvuxna försvarare i Ercolani och Bernard. United fick vänta nästan tjugo minuter på att replikera, och man fick god hjälp av motståndarna för att göra det. I 25e minuten så klantade sig Young Boys-kaptenen Kronig och misslyckades att nickrensa en boll på ett komiskt sätt, vilket tillät Traore att snappa upp bollen och spela den förbi en utrusande Neuenschwande till Greenwood som bara hade att raka in 1-1 i öppet mål. United tog knappa fem minuter senare dessutom ledningen, då Greenwood fick bollen ute på kanten på offensiv planhalva, avancerade framåt och bröt in i banan och drog in 2-1 mellan Neuenschwande och stolpen. Young Boys slapp däremot gå in i paus i underläge, då domare Robert Harvey i 32a minuten gav Young Boys en något billig straff efter att Bernard tacklat Mambimbi, och kaptenen Kronig stegade upp och skickade in 2-2. Kovar gick åt rätt håll men nådde inte. Resultatet stod sig halvleken ut, och oavgjort vad inte helt orättvist i paus.

Andra halvlek fortsatte som första slutat, men United tog över mer och mer, och till slut fick man utdelning. I 78e minuten pekade domare Harvey på straffpunkten igen, och denna gång var det i Uniteds favör då Haziri fällt Bughail-Mellor. Aiden Barlow klev upp och skickade säkert in 3-2 högt i målet. Blott tre minuter efter den straffen så var det dags igen, då domare Harvey bedömde att Malula dragit ner B.Williams, och Chong stegade upp och sköt iskallt in 4-2 mitt i mål. 5-2 kom i 87e minuten efter en kort hörna där Levitt fick bollen, passade den till Traore, satte fart in i straffområdet och fick tillbaka bollen, och placerade in den i bortre. I 90e minuten så spikades slutresultatet då Puigmal kom förbi på högerkanten och frispelade Bughail-Mellor som kunde sätta 6-2.

Resultatet kanske inte riktigt speglade matchbilden, då Young Boys särskilt i första halvlek bjudit på bra motstånd. Men United tog en säker seger och säkrade dessutom gruppsegern före Juventus (3p före, +10 bättre målskillnad, bättre inbördes möten).

United XI: Kovar – Laird, Ercolani, Bernard, O’Connor – Garner, Traore, Barlow – Chong (c), Greenwood, Bohui

United bänk: Fojticek, B.Williams, Puigmal, Galbraith, Levitt, Bughail-Mellor, Ramazani

Young Boys XI: Neuenschwande – Muteba, Harizi, Kroig (c), Schüpbach – Tokam Membou, Petignat – Maier, Mambimbi, Alonso – Ballet

Young Boys bänk: Bueche, De Donno, Malula, Rieder, Blum, Pereira Andrade, Zbinden

 

Casey Stones damer kom till spel på söndagen i en bortamatch mot managerlösa Lewes Women på The Dripping Pan i Lewes. Formsvaga Lewes parkerade först på 7e plats i tabellen, och managern John Donoghue fick gå 18e November efter en tids svaga resultat. Detta innebar inte att de bara tänkte rulla över och dö, utan de bjöd upp till hård kamp, särskilt i första halvlek. United dominerade bollinnehav och matchbild, men man hade svårt att ta sig igenom Lewes kompakta försvar. I 14e minuten kom den första bra chansen då Zelem fick iväg ett skott som Baker räddade, och M.Turner var först på returen men lyckades bara pricka utsidan av stolpen. Baker fick jobba hårt, och tvingades till bra räddningar på ett skott av Greenwood och en chans som var påväg in, samt en frispark av Zelem. Arnot prickade dessutom stolpen, och det var bra nära att Lewes kunde gå till paus med ett chockresultat, då Robert tog sig fram och tvingade Greenwood till en räddning, och returen rensades precis på linjen. Lagen gick däremot till paus mållösa, vilket framförallt Lewes kunde vara nöjda med.

I andra halvlek så tog det knappt fem minuter för United att äntligen spräcka nollan då Sigsworth tog sig förbi Robert och spelade fram bollen till Green som från nära håll inte kunde missa, utan satte 0-1. United fortsatte att pressa på, då först Galton och sen Devlin spelade fram Sigsworth till chanser som resulterade i en räddning av Baker och en rensning framför mållinjen. I 77e minuten så vann Devlin en straff, men Greenwoods skott räddades av den briljerande Baker. Tyvärr för denne så damp returen ner i leran framför mål och lade sig tillrätta för att enkelt kunna petas in till 0-2 av Toone som hann först på bollen. Det satte spiken i kistan för matchen och resultatet stod sig till slutsignalen.

Bortavinsten, kombinerad med Durham’s något överraskande 1-6-slakt mot Spurs borta innebar att United öppnade upp ett litet avstånd neråt, där man nu har 3 poäng ner till tvåan Charlton (med en match mer spelad) och 4 poäng ner till 3an Durham (med en mer spelad) och 4an Spurs (lika många spelade). Lewes föll däremot en placering ner till 8e plats, precis ovanför strecket, där man nu bara har en poäng ner till Aston Villa som vann sin senaste.

United XI: Chamberlain, Smith, Hartley, M.Turner, Greenwood (c) – Zelem, Green, Palmer – Toone, Sigsworth, Arnot

United bänk: Ramsey, Galton, Devlin, Roberts, James, Hanson, Salmon

Lewes XI: Baker – Boswell, Robert, Taylor, Wells – McIntyre (c), Rutherford, Carleton – Lane, Kempson, Carter

Lewes bänk: Wilson, Moloney, Quayle, Thompson-Agbro, Paye, Bergin, O’Rourke

 

Under denna vecka så är det hela fyra matcher som ska spelas. Damlaget spelar två matcher – redan på onsdag väntar en hemmamatch mot Durham Women i FA WSL Cup, och på söndagen väntar en bortamatch i ligan mot samma lag. Durham är det enda lag som hittills plockat poäng av United i ligan, då de i slutet av September snodde med sig en poäng i en mållös match på Leigh Sports Village. Veckan blir m.a.o. ett eldprov som heter duga för damerna.

På fredagen tar U23 emot Middlesbrough hemma, där man vill bryta sin svit på tre raka utan vinst, och på samma gång bryta gästernas svit på lika många vunna i rad. Tre poäng skiljer mellan lagen i Premier League 2, där United är 4a och Mboro är 7a.

U18 spelar på lördagen då Chelsea U18 väntar på hemmaplan i Premier League Cup.

3 Kommentarer

 1. runar

  3 december, 2018 at 17:08

  kan man se damerna ? borde väl vara mer underhållande än kärringarna i herrlaget

  • Böje

   3 december, 2018 at 17:19

   Håller med. Då får man iaf se United göra lite mål.

  • Felix

   3 december, 2018 at 21:29

   En del matcher går på MUTV, tyvärr långt ifrån alla. 🙁

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/4 21.00
Manchester United - Manchester City
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Mogge Manchester United vs Manchester CityJa. Spelarna håller lägre klass än ekonomin. Vi har inte sett bra ut på länge. Det är nog kört att…Apr 25, 08:37
 • Kommentar från: Kongo Manchester United vs Manchester CityÄr ett skämt hela laget sen sitta och peka på enskilda spelare jo visst kan hålla med om att vissa…Apr 25, 06:49
 • Kommentar från: Stefan Manchester United vs Manchester CityHåller med dig. Vad jag tycker han är sämst på, är passningsspelet utmed marken. Det är lååånga chanspassningar i…Apr 25, 06:33
 • Kommentar från: a Manchester United vs Manchester CitySist DDG var urform var när han förhandlade om ett nytt kontrakt... Nu förhandlar han igen...Apr 25, 05:49
 • Kommentar från: lopa Manchester United vs Manchester CityAlltså Young... Är det ingen annan förutom jag som märker hur otroligt värdelös han är? Hans inlägg är så helvetes…Apr 25, 00:38

FLER Okategoriserade