Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Young Boys

United lyckades till slut knipa alla tre poängen hemma mot Young Boys…

United XI: De Gea – Valencia (c), Smalling, Jones, Shaw – Matic, Fellaini, Fred – Lingard, Rashford, Martial

United bänk: Romero, Bailly, A.Pereira, Mata, McTominay, Pogba, Lukaku

Young Boys XI: von Ballmoos – Mbabu, Camara, von Bergen (c), Benito – Lauper – Sulejmani, Sow, Aebischer, Assalé – Nsame

Young Boys bänk: Seydoux, Schick, Garcia, Bertone, Fassnacht, Ngamaleu, Wölfli

Domare: Felix Brych

Inför: United var piskade att vinna om man ville slippa bli tvungna att göra det på Mestella nästa omgång. Mourinho gjorde sex ändringar: Darmian (småskadad), Lindelöf (skadad) och Young försvann ur truppen, och Pogba, Mata och Lukaku förpassades alla till bänken. In klev istället Valencia, Jones, Shaw, Fellaini, Fred och Rashford.

Första: Avsparken på Old Trafford togs omhand av hemmalaget, genom Lingard. Matchens första läge fick United i 5e minuten då Shaw snappade upp en Young Boys-felpass som via Lingard hamnade hos Rashford som fri med von Ballmoos försökte lobba, och fick se bollen segla tätt över mål. I 14e minuten så kom United igenom, men Rashford valde att avsluta ur dåligt läge istället för att passa Lingard, så van Ballmoos kunde tacka och ta emot. Matchens första gula kort halade domare Brych upp i 22a minuten efter att Matic stått för en stämpling utanför offensivt straffområde. United hade bollen och försökte anfalla, men de flesta bollarna fastnade på försvarare (eller så var man offside) och Young Boys såg halvfarliga ut på kontringarna, även om de inte kom till skott (bildligt och bokstavligt). von Bergen tycktes skada sig i 38e minuten när han tacklade Rashford vid en kontring, och behövde behandling – han tycktes dock kunna fortsätta. Ett par minuter senare så kontrade United återigen via Rashford, men dennes passning i slutet var inte så bra, men Fred kunde snappa upp den och skruva ett skott strax utanför. Young Boys fick sitt bästa läge hittills i första tilläggsminuten, då ett inspel fann Sow precis framför mål, men med all tid i världen försökte han sig på nån sorts klackförsök var inte ens nära att få bollen på mål. När domare Brych blåste av för pausvila så var ställningen fortsatt oavgjord, utan att endera laget varit SÅ nära att ta ledningen.

Andra: Young Boys gjorde ett byte i paus: von Bergen fick kliva av och ersättas av Garcia. Camara drog redan efter tre minuters spel i andra halvlek på sig ett gult kort då han fällde Martial. Både Rashford och Fellaini fick halvdana skottlägen som de inte ens var nära att pricka mål med. Lingard hade sen ett skott som von Ballmoos räddade. I 62a åkte Bonito på gult för en tackling på Rashford. I 64e minuten kom ett dubbelbyte: Lingard och Fred plockades av för Lukaku och Pogba. Strax därpå klev Sulemanji av för Fassnacht. Young Boys var i 70e minuten ruggigt nära att ta ledningen då ett skott styrdes på Mbabus rygg och De Gea stod för en briljant enhandsräddning på linjen. Två minuter senare så fick Valencia gult för en tackling, och såg ut att göra sig illa i samma veva – han plockades av för Mata. Mata fick i 80e minuten ett volleyskottläge efter att Fellaini nickat ner bollen, men avslutet for högt över. Två minuter senare så hittade Pogba fram till Smalling med en långboll, men mittbackens nick vid bortre stolpen gick inte på mål. Strax därpå plockades Nsame av för Ngameleu, som tog så lång tid på sig med att vandra av att Shaw helt sonika knuffade honom hela vägen av plan. I 91a minuten så kom matchens enda mål då Lukaku skarvade en boll vidare till Fellaini, som tog ner den, touchade den vidare med handen och sköt in den vid bortre stolpen till 1-0. United klarade sen av att hålla tätt de två tilläggsminuterna som var kvar, och stod som vinnare när domare Brych blåste av matchen. Mourinho firade med att slänga en hel back med flaskor rätt i marken.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 5 – Hade inte mycket att göra, men när han tvingades göra en räddning så var den av absolut högsta klass.

Valencia: 2 – Såg helt enkelt inte ut att hänga med. Mot Young Boys. Hemma.
Smalling:
4 – Kanaliserade sin inre Mike och var fläckfri defensivt samtidigt som han vågade både passa och driva bollen framåt också.

Jones: 3 – Märktes inte mycket, vilket var positivt med tanke på att han märkts väldigt mycket de flesta av de senaste gångerna han fått chansen. Godkänd insats.

Shaw: 3 – Kunde ha gjort det bättre, men han får godkänt. Pluspoäng för hur han körde en segande Nsame rätt av planen.

Fred: 3 – Okej insats, något ojämn i passningsspelet och sprang lite väl mycket utan riktning, men han bidrog med mycket energi till ett i övrigt statiskt mittfält.

Matic: 1 – Något oklart vad han spenderade nittio minuter att göra. Kanske var han korvgubbe, kanske skrev han en tiopoängsuppsats om nutidens meningslöshet, möjligen var han och solade på en strand i Acapulco… men med i matchen var han INTE.

Fellaini: 3 – Spelade en rätt perifer roll mesta delen av matchen och hade svårt att komma till sin rätt, men räddade godkänt med sitt sena segermål som var väl utfört (även om det var hands).

Lingard: 1 – Rätt usel och menlös insats. Hans vanligtvis bra rörelsemönster karaktäriserades främst av att han gav upp varje löpning halvvägs, och om det kom en passning såg han mest löjlig ut när han fick försöka starta om och jaga bollen.

Rashford: 2 – Det positiva var att han sprang och kom till lägen. Det negativa var att hans avslut var värdelösa och hans beslutsfattande i nivå med Försäkringskassan. Gjorde iallafall mer nytta än Lukaku gjort denna säsong.

Martial: 1 – Kom ingestans idag, varje gång han fick bollen på offensiv planhalva så höll han den för länge och blev av med den.

Lukaku: 2 – Kom in och stod för ett par betongtoucher innan han chockerande nog lyckades vinna en nickduell och skarva bollen till Fellaini som gjorde mål.

Pogba: 3 – Kom in och försökte få saker att hända.

Mata: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 1 – Matchen blev precis så usel som väntat med den laguttagning Mourinho gjorde. Offensiven såg förvirrad ut, mittfältet såg ut som en glaciär… det är inte det minsta kul att se United spela och det ligger helt på Mourinho.

Summering: Efter en väldigt hafsig match där man fått se en spektakulär uppvisning i felbeslut av Rashford, så lyckades United till slut ta tre poäng tack vare Fellainis sena mål, och tack vare att Juventus slog Valencia i Turin med 1-0 (mål av Mandzukic) så säkrade United avancemang från gruppen. Vill man vinna gruppen lär man behöva slå Valencia borta dock.

Matchen var hur som helst inte alls särskilt välspelad, där passningsspelet höll dålig kvalitet och United mest såg virriga ut. Martial tappade boll, Rashford tog felbeslut och Lingard lufsade runt som en skugga av sitt forna jag. Samtidigt var mittfältet oorganiserat och statiskt, där Matic inte fyllde någon funktion alls och Fellaini mest kom fel in i det mesta, samtidigt som Fred sprang runt och spenderade energi.

Positivt var ändå att De Gea stod för en monsterräddning, och att Smalling och Jones kunde spela en hel match utan att deras dåliga kemi resulterade i något baklängesmål.

I överlag var det dock ytterligare en i raden av mycket icke-imponerande och i princip plågsamma att se-insatser som United stått för på sistone. Det är inte kul att se, och det är ingen ljusning vid horisonten heller.

För United väntar härnäst en bortamatch mot Southampton, ett annat lag som har förtvivlat svårt att skapa och sätta målchanser. Den matchen spelas på lördag och lär bli en tämligen tajt historia.

25 Kommentarer

 1. Carlserung

  28 november, 2018 at 03:58

  De geas räddning är bland det värsta jag har sett. Dumpa Sanchez och ge de gea hans lön. Ja vidare finns det inte mycket att glädjas över fast vi vann. Skrattretande pinsamt att se Mourinho slänga behållaren med vattenflaskorna efter ett sent segermål. Har vi vunnit CL eller?

 2. Fredrik

  28 november, 2018 at 06:33

  Plågsamt att se. Redan tagit beslutet att det inte blir några OT-resor denna säsongen men som det ser ut nu orkar man knappt sätta sig framför TV:n.

 3. Lundh

  28 november, 2018 at 08:41

  Flaskorna Mou slänger vid målet vittnar tydligt om hur pressad och frustrerad han känner sig. Vet dock inte vem man skulle ersätta honom med. Intressanta förslag? Inte Zidane, Pocchetino mm, för dom kan vi glömma, bara inse.

  • Zzz

   28 november, 2018 at 08:59

   Jag

  • Martin B

   28 november, 2018 at 09:25

   Jag tror på Hoffheims tränare, Julian Nagelsmann. Jag har inga större erfarenheter av honom mer än att han verkar skön och att min riktigt fotbollsnördige kusin hävdar att han är framtidens store tränare. Har du eller någon annan bättre koll på honom kanske eller vad tror ni om det?

   • Martin B

    28 november, 2018 at 09:40

    Googla honom precis. Honom kan vi glömma, lämnade Hoff och gick till Leipzig i år.

 4. Bogotábanditen

  28 november, 2018 at 09:20

  Vi suger? JA! Men eftersom vi suger tycker jag att alla tomtar som hatar Fellaini ska knipa igen foderluckan. Hur många matcher har han räddat? Med Mous usla fotboll måste vi ha räddande änglar som honom och De Gea. Utan dem skulle vi ligga på undre tabellhalvan i varje turnering. Visst, jag skulle helst byta manager och manskap med city, men det går ju inte. Så därför, så länge Mou sitter kvar måste Fellaini kunna plockas in för att stöka i straffområdet. Å ska Mou vara kvar, skaffa då gärna en långkastare a la Gary Neville också. För tempofylld offensiv fotboll kan inte dagens lag spela. Fact.

  • ML

   28 november, 2018 at 09:50

   Rädda oss? Vad snackar du om? Fellaini är mer eller mindre som alla andra spelare i laget. Dessutom visar han hjärta och kämpar för laget. Men om er Rashford och Martial sätter sina chanser så behöver ingen rädda oss, varken Fellaini eller någon annan. Fellaini har inte och spelar inte för att han ska rädda oss utan att han spelar bara för att han ger allt för laget medan många andra spelare väntar på att bollen ska komma fram men när den väl kommer så blir det ändå inget av det. Nej ingen räddar oss inte heller De Gea. Allas uppgift i laget är att ge 100 % men när en del tyvärr inte kan så kliver andra fram och avgör. Jag är ingen Fellaini fan men om vi hade mer kvalitet i laget så hade Fellaini bara suttit på bänken. Jag är helt övertygad om.

   • Albo

    28 november, 2018 at 10:41

    ML: Eller om din Mourinho kunde lära sig att anpassa sig till tiden han verkar i istället för att gnälla om hur dålig inställning alla har? Så länge han är vår tränare så kommer Fellaini alltid behövas, hur tråkigt det än är. Insatsen igår är pinsamt dålig och det är tränarens ansvar. HAN väljer startelvan och HAN valde att starta med två brunkare på mitten med taktiken att brunka till oss en seger hemma mot turneringens sämsta lag. Håller om att Rashford är kass men Martial är riktigt bra om spelat runtomkring honom fungerar. Ut med Mou nu!

   • Bogotábanditen

    28 november, 2018 at 13:10

    ML, underbar logik av dig, ”OM Rash och Martial sätter sina chanser så behöver ingen rädda oss”. Exakt: men de sätter ju inte bollarna!!! Just därför behövs räddaren Fellaini. OM tanten har kulor så är tanten farbror! Men nu har inte tanten kulor…get it? Och visst, ok om Fellaini sitter på bänken och agerar super-sub som Solskjaer, Chicorito och David McCreery (på 70-talet) räcker det för mig. Bara han är tillgänglig i slutet av matchen när vi jagar mål, och det verkar vi göra mest i varje match!

  • ML

   28 november, 2018 at 14:26

   Bogotábanditen, nej du har en ”underbarn” logik och fantastiskt konstigt resonemang. Vad jag vill säga är att du och många andra framställer Fellaini som han tillhör ett annat lag och när vi inte kan vinna en match så lånar vi honom sanabbt för att vinna just den matchen. ”Fantastiskt roligt” av er. Nej, ingen jävel räddas oss för alla tillhör United och alla förväntas göra minst vad som krävs, t o m lite till.

   • Bogotábanditen

    28 november, 2018 at 16:15

    ”Förväntas”. J, håller med dig fullständigt, men om de inte gör det, vad hjälper då förväntningar? Action speaks louder than words!

    https://www.united.no/nyhetsarkiv/fem-ting-vi-laerte-av-overtidsdramaet/

    • ML

     28 november, 2018 at 17:59

     Du.. jag är inte ett dugg intresserad vad media skriver och inte minst en så kallad United sida, dessutom är den på norska. Den säger inget. Så nu till ämnet: Vad jag reagerar är att många inklusive dig vinklar saker och i det här fallet framställer Mou-Fella en ”planerad romantik”. Ni säger nästan bokstavligt att coachen ger instruktioner till Fellaini och säger: ”Du är min joker och nu kommer du in för att vinna matcher för de skit ungarna kan inte göra det”. Nej detta är så korkat. Jag gillar inte Fellaini heller men han får spela för att han ger allt på planen men det är annan sak att han saknar kvalitet för att göra bättre saker. Jag ser en logik bakom detta för Mourinho gillar spelare som är tysta och är beredda att göra allt ute på planen. Återigen, hade han haft fler liknande alternativ fast mer kvalitet så hade aldrig Fellaini platsat.

     • Bogotábanditen

      30 november, 2018 at 09:16

      ”Hade han haft?” Suck! Återigen, HAN HAR INTE i den verkliga världen…Mou-Fella är ingen planerad romantik för min del heller. Det har bara råkat bli så illa av div omständigheter – och i det läget får vi ta vad vi HAR (inte vad vi skulle eller borde ha haft!). En Fella som kan avgöra en del matcher är bättre än ingen Fella alls, för då hade det blitt 0-0 vs Y Boys…t ex
      Norska sidan är f ö den vederhäftigaste United-sidan överhuvudtaget. Ge den chansen i några veckor så får du se….

 5. BZ

  28 november, 2018 at 09:50

  DeGea får inte ens en 6a? Om DeGea inte var världsklass så kan ni slänga betygsskalan i papperskorgen.

  • Felix

   28 november, 2018 at 10:28

   Han gjorde en enda räddning värd att notera. Hemma mot Young Boys. Okej för att det var en riktigt grym räddning, men det räcker inte för att få högsta betyg (och ja, han har fått 6or vid andra tillfällen när han haft mer att göra).

 6. Mogge

  28 november, 2018 at 10:11

  Tycker att Mourinho kan vara stor nog och låta Fellaini bli matchhjälte. Han behöver inte rikta blickarna och rubrikerna i egen riktning. Vilket blir konsekvensen av sin handling.

 7. Richard

  28 november, 2018 at 12:38

  Tycker inte den här uttagningen borde spegla resultatet.
  Oavsett 11:a ,så ska vi vinna med 3-0.
  Det finns ingen hög press , ingen press alls egentligen.
  (När vi anfaller med hela laget,och vår backlinje har flyttat upp(som oftast tar det vårt lag 20-30 sekunder att flytta upp.Det kommer inga löpningar på kanterna,varken i sidled eller djupled.Det kommer inga löpningar i mitten i sidled eller djupled.Som bäst är det max 1 spelare ,som flyttar sig i snigelfart ur passningsskugga.Spelarna har större ansvar än så här.

 8. Richard

  28 november, 2018 at 12:41

  Deras högerback kan vi värva.Han fick martial att till slut inte våga utmana.
  Dessutom så fick deras HB 15 av 15 domslut med sig.

  • Albo

   28 november, 2018 at 12:45

   Ja, han imponerade stort när Schweiz krossade Belgien häromveckan. Sign him up!

 9. Roy

  28 november, 2018 at 13:26

  Sen in med Ludwig augustinsson ihop Luke S två bra vänsterbackar,tycker han imponerar….i landslaget.

 10. Fricken89

  28 november, 2018 at 14:59

  Älskar Mou´s reaktion vid målet! <3
  Vi borde dock ha varit mer kliniska vid våra chanser och gjort iaf två till vid tidigare tillfällen.
  Men men, vi är vidare till utslagningsfinalerna!
  GGMU! <3
  #MouIN

 11. micke

  28 november, 2018 at 15:31

  Oavsett vem vi får möta i åttondelen, så kommer det ta stopp där ändå.
  Tråkigare lag får man leta efter….

 12. Solskjaer

  28 november, 2018 at 16:42

  ”Jag slog YB! Jag jag jag!”

  • Böje

   30 november, 2018 at 09:58

   Haha, säger samma!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/4 21.00
Manchester United - Manchester City
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Mogge Manchester United vs Manchester CityJa. Spelarna håller lägre klass än ekonomin. Vi har inte sett bra ut på länge. Det är nog kört att…Apr 25, 08:37
 • Kommentar från: Kongo Manchester United vs Manchester CityÄr ett skämt hela laget sen sitta och peka på enskilda spelare jo visst kan hålla med om att vissa…Apr 25, 06:49
 • Kommentar från: Stefan Manchester United vs Manchester CityHåller med dig. Vad jag tycker han är sämst på, är passningsspelet utmed marken. Det är lååånga chanspassningar i…Apr 25, 06:33
 • Kommentar från: a Manchester United vs Manchester CitySist DDG var urform var när han förhandlade om ett nytt kontrakt... Nu förhandlar han igen...Apr 25, 05:49
 • Kommentar från: lopa Manchester United vs Manchester CityAlltså Young... Är det ingen annan förutom jag som märker hur otroligt värdelös han är? Hans inlägg är så helvetes…Apr 25, 00:38

FLER Matchrapporter