Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Crystal Palace

En oinspirerad och plågsam insats gav ett mållöst resultat hemma mot Palace…

Utd XI: De Gea – Darmian, Smalling, Lindelöf, Young (c) – Matic, Pogba – Mata, Lingard, Martial – Lukaku

Utd bänk: Grant, Jones, Valencia, Fellaini, Fred, Sanchez, Rashford

CP XI: Hennessey – Wan-Bissaka, Tomkins, Sakho, van Aanholt – McArthur, Milivojevic (c), Kouyate, Meyer – Townsend, Zaha

CP bänk: Kelly, Ward, Puncheon, Schlupp, Sörloth, Ayew, Guaita

Domare: Lee Mason

Inför: Från det lag som var storleken för litet i derbyt så gjorde Mourinho fyra ändringar: Shaw, Herrera, Fellaini och Rashford försvann ur elvan och ersattes av Darmian, Pogba, Mata och Lukaku.

Första: United tog hand om avsparken på Old Trafford. United var nära att rivstarta då Martial var påväg igenom efter fem minuters spel, men Hennessey var vaken och hann först på bollen. I 9e minuten fick Milivojevic gult efter att ha kapat Lingard bakifrån vid en kontring. I 20e minuten kom Zaha väldigt nära för Palace då han drog till ett hårt skott utifrån som slank tätt utanför De Geas ena stolpe. Palace kontrade i 25e minuten efter att Zaha lämnat Matic långt bakom sig, och spelade sen fram van Aanholt som helt fri stod för ett rätt uselt avslut som inte ens gick på mål. Sakho åkte minuten därpå på ett gult kort för att ha dragit ner Lingard vid kortlinjen utanför straffområdet. Pogba testade i 36e minuten skottlyckan från håll, men hans hårda skott seglade en bit över målet. I 43e minuten fick Palace in en boll efter ett frisparksinlägg då Kouyate nickade bollen i mål, men linjedomaren var vaken och fångade upp att Kouyate var knappt offside.

Andra: Palace satte igång andra halvlek utan några byten. Redan i 47e minuten så var Lukaku nära att kunna nicka in ett inlägg av Young, men det kom lite för långt ifrån. I 57e minuten så fick Lukaku in en boll efter att Hennessey lämnat retur på Youngs skott, men linjedomaren höjde flaggan för offside. Reprisbilderna visade ingenting klart, annat än att Lukakus positionsspel var sådär, så det var otur för United. Strax därpå blev det bråk mellan Darmian och Zaha om en boll, men det blev inga kort, trots att Darmian började blöda näsblod. United passade på att göra ett dubbelbyte i 60e då Mata och Lingard lämnade plats för Rashford och Fellaini. Sista bytet gjordes i 68e minuten då Sanchez ersatte Pogba. Milivojevic blev liggande i 70e minuten efter att oturligt blivit stämplad på vristen av Fellaini när denne försökte slå en passning. Young fick syna ostskivan minuten därpå då han drog ner en McArthur vid en kontring. United hade ett bra kontringsläge strax därpå efter uppoffrande tacklingar av Rashford, men bollen hamnade hos Sanchez som slog en lös passning som försvann bakom Martial, och tillfället rann ut i sanden. I 74e minuten så fick Townsend ett kanonläge då han slumpartat tog sig förbi Matic, Fellaini och Lindelöf, men hans avslut utåtskruvades förbi bortre stolpen till inspark. Martial fick ett skottläge i 78e på pass av Sanchez, men han prickade burgaveln. Lukaku nådde i 83e minuten högst på ett inlägg av Darmian och skickade bollen mot mål, men Hennessey stod för en bra räddning nere vid stolpen. I 88e minuten plockade Palace av Townsend för Schlupp. I 89e kom Rashford nära efter att en långboll studsat mellan två försvarare, men hans avslut täcktes bort av Hennessey. I 90e minuten så plockades Zaha av för Ayew. Som om Uniteds kassa insats inte var nog så drog Lindelöf ljumsken på tilläggstid också. Eftersom United gjort alla sina byten så haltade han runt och tog t.o.m. ett par löpningar med handen pressad mot ljumsken, frågan är väl hur smart det var. Förhoppningsvis blir han inte borta länge…

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Solid insats, gjorde det han skulle, varken mer eller mindre.

Darmian: 3 – Stod för en helt okej insats – försvarade bra, och fick till och med iväg ett par hyfsade inlägg. Man måste ändå imponeras över vilket fullblodsproffs Darmian är.

Smalling: 3 – Solid insats rakt igenom. Vann boll, rensade, bröt och vann nickdueller.

Lindelöf: 3 – Stod för en solid insats och rensade en hel del. Ett par småmissar i positionsspelet, inte helt övertygande i luften, men var bestämd och bröt upp ett par kontringar. Skadade ljumsken i slutet och lär bli borta ett tag…

Young: 1 – Gjorde exakt ingen som helst glad när han flyttade över till vänster. Direkt svag åt båda håll och kass på fasta också. Kontrasten mot vad ens en halvskadad Shaw kan prestera på den kanten var slående…

Matic: 0 – Blev omsprungen av en glaciär och hade samma snabbhet och precision i passningsspelet som Postnord har i postutdelningen.

Pogba: 1 – Hade ingen kontroll, försvårade saker för mycket, fungerade inte alls med den menlöse Matic. Att det blev ett litet kreativt uppsving när Sanchez kom in var talande.

Mata: 1 – Lyckades påverka matchen till ungefär samma grad som en nyckelpiga lyckades påverka utgången av slaget vid Stalingrad.

Lingard: 2 – Rörde sig bra som vanligt, och hade en pigg period i början av matchen, men det var tydligt att Lingard inte hade förmågan att ta tag i matchbilden. Bidrar inte mycket till laget när allt är så kaotiskt som det är just nu.

Martial: 2 – Minst dålig av de offensiva spelarna, men tappade boll mycket, slarvade i passningsspelet och såg inte synkad ut.

Lukaku: 1 – Fortsatt i usel form. Var mest osynlig. Hans delikata förstatouch är i mångt och mycket att likställa med en rabiat noshörning i en porslinsbutik. Han hade en nick och det var enda gången bollen ens tolererade att vara i hans närhet.

Rashford: 2 – Arbetade hårt men fick inte ut mycket.

Fellaini: 2 – Osynligt inhopp.

Sanchez: 3 – Okej inhopp, bidrog med lite kreativitet. Var dock för bollkär stundtals.

Mourinho: – Nog måste vara nog. Det finns inte minsta anledning att tro att man ska få ett uppsving under Mourinho när det bara ser ut att gå åt fel håll. In med en DoF och en ny manager tack, helst igår.

Summering: Hemma mot Crystal Palace. Ingen fantasi, ingen kreativitet, ingen organisation, inga idéer. Bara ett planlöst och fruktansvärt segt bollduttande som knappt resulterade i några chanser. Defensivt så var tre fjärdedelar av backlinjen solid och skötte det mesta Palace kom fram med, men i övrigt var det tungt. Mittfältet hade en akut existentiell ångestattack och offensiven gav mest intrycket att någon försökt reparera en felkonstruerad kärnreaktor med sliten silvertejp.

Vi är en tredjedel in på Mourinhos tredje säsong som manager, och spelmässigt tar man bara steg bakåt samtidigt som resultaten blandar och ger som en hyper pokerdealer. Och det finns, om man tittar på hur spelet går och vad spelarna gör, ingenting som talar för en förbättring av den enkla anledning att det inte finns något system annat än för de fåtal toppmatcherna (där man inte räcker till oavsett, likt i derbyt).

Jojo, doom and gloom… men United ligger alltså 7a i PL, mednegativ målskillnad och 14 poäng upp till ledande City. Säsongen rinner iväg som en flodvåg efter att dammen brustit.

Härnäst väntar en hemmamatch i CL då man på tisdag tar emot Young Boys hemma. En match som man måste vinna om man inte råkar vilja ha världens ångestpress på sig inför sista matchen mot Valencia på Mestalla. Därefter drar det tuffa Decemberschemat igång då man har åtta matcher på månaden.

29 Kommentarer

 1. Albo

  24 november, 2018 at 19:17

  Snälla nån, gör nåt! Vad händer med mitt älskade lag… Det kan inte bli mer tydligt att Mou misslyckas gång på gång och att det är noll tecken på förbättring. I nuvarande takt kommer vi knappt komma på övre halvan.

  Ett förslag Felix! Kan du inte döpa betyget 0 till Mourinhoklass?

  #MouOut #JoséOut #MrChelsea

  • Felix

   24 november, 2018 at 19:24

   Det börjar närma sig att döpa betyget till det iallafall…

   • Böje

    24 november, 2018 at 19:48

    Jag röstar på det förslaget, riktigt passande och befogat. Bra idé Albo, sug på karamellen Felix👍

 2. Peppis

  24 november, 2018 at 19:26

  Fasen vad oinspirerat och trist att se… nu måste en förändring till.

  • b

   24 november, 2018 at 19:30

   nu?

 3. b

  24 november, 2018 at 19:34

  Uppenbart att han vill ha sin lilla pensions summa

 4. Magnus Ericson

  24 november, 2018 at 19:43

  Nu såg jag inte matchen själv idag men håller med alla som tycker att MOU skall bort.Finns inga ider hur fotboll skall spelas eller kanske finns det några men inga gör något.
  Som jag vet har alltid tränaren en ide hur det skall gå till och spelarna skall försöka utföra det,så har det alltid varit och kommer alltid att vara så.
  Men att när man inte har anfalls ideer så blir hela laget lidande,att gå ut på hemma plan med en inställning att spela 0-0 ev få in en kontring till vinst kommer ju inte att fungera över 38 omgångar.
  Nej bort med MOU nu in med någon som vet hur man spelar

 5. Richard

  24 november, 2018 at 19:47

  Fattar inte hur man kan bua ut sitt eget lag,när det står 0-0.
  Bortskämda jävla idioter med orealistiska krav.
  Om alla som är på plats pushar o hejjar hela tiden,så blir spelarna bättre.
  Jag kan förstå om vi ligger under med 0-4

  • G. Best

   24 november, 2018 at 20:12

   Är det orealistiskt att folk förväntar sig att man ska slå Palace på hemmaplan? Med spelare som Pogba, Lukaku och Alexis m fl?

   Buandet handlar om uppgivenhet, besvikelse och frustration.

   Inte om att vara realister eller för höga förväntningar. Allt går till en viss gräns och den är nådd nu.

   Det finns inga bortförklaringar kvar, Mourinho måste få sparken omedelbart.

   • Richard

    25 november, 2018 at 16:12

    Gnälla och bua kan man göra hemma i soffan,

    • Felix

     25 november, 2018 at 16:40

     Med en såpass lomhörd styrelse som den vi har så är rejält med buande enda sättet för fansen att få dem att fatta att de inte är nöjda, så… bua hemma i soffan är rätt meningslöst. Det är buande i Old Trafford som kan nå igenom den tjocka pengafilten som styrelsen har över sig.

     • Böje

      25 november, 2018 at 18:43

      Jag tycker de gör helt rätt i att bua. Buar man inte så skickar man signaler till spelare, tränare och styrelse att man är nöjda. Det handlar inte om att man är en bättre eller sämre supporter än någon annan, det handlar om att man som supporter betalar svinmycket pengar för att se en match på OT och då har man all rätt i världen att bua om laget inte ens kan bryta ner Crystal Palace hemma.

   • Richard

    26 november, 2018 at 09:43

    Efter matchen kan jag förstå mer,än under en 0-0 match

 6. Haha

  24 november, 2018 at 20:14

  Men men men fricken mfl har ju alltid påstått att Mou är så bra?

 7. Micke

  24 november, 2018 at 20:27

  Tråk United, är vi så här jävla dåliga eller vad är det frågan om!!!!!!

 8. Roy

  24 november, 2018 at 20:33

  Nu ska ni inte sörja,ett poäng är bra med denna tränare,grymt bra.Seriöst…. varför sparkar dom inte denna skit tränare ,helt otroligt,bättre att köra tränarlöst ,nä du Albo vi har haft rätt från första stund och det är inget att skryta med tyvärr….

 9. Roy

  24 november, 2018 at 20:40

  Vilken tränare ska bi ha??

  • Carlserung

   24 november, 2018 at 22:30

   Pochettino, Ancelotti, Southgate kan vi nog glömma.

   Zidane, Simeone, Löw? Ja tack men dom vill nog inte.

   Conte, Wenger, Ranieri Nej tack egentligen men dom är nog bättre än att fortsätta med Mourinho.

   Ja jag vet inte jag.

   • Martin

    25 november, 2018 at 04:15

    Leonardo Jardim är ett intressant och ledigt namn. Ej heller sönderförknippad med en ligakonkurrent som mr Everton och mr Chelsea.

 10. Roy

  24 november, 2018 at 20:41

  Mou går åt rätt håll😂😂😂🙈🙈💪👍🏻✌️🙌👏✌️

 11. Diablo

  24 november, 2018 at 21:20

  Kommentar överflödig.. jag har seriöst svårt att hitta argument för att behålla Mou… känns jäkligt trist men vad fan ska klubben göra.. snälla ge mig motargument till varför United ska behålla Mou?

 12. Bogotábanditen

  24 november, 2018 at 21:22

  Tyvärr har Mou passerat Last Chance Saloon för längesen, vilket många av oss påpekade redan för nån månad eller två sedan. Han kör en taktik som kallas ett steg fram två steg bak…och knappt det numera. Att vänta på fin fotboll fr United är som att vänta på Godot, it never f–king arrives…

 13. buhu

  24 november, 2018 at 21:41

  Gareth Southgate är vårt nya namn! Ung och spelar ROLIG fotboll, kolla bara hur han får våra United spelare att prestera, Mourinho lyckas med de motsatta..

  • Richard

   25 november, 2018 at 16:27

   Hur kan man ens nämna hans namn.Han är ju förbundskapten för ett England, som han verkligen fått rätsida på.
   Tidigast efter nästa Em

 14. Thomas

  24 november, 2018 at 21:48

  Snälla gör nåt åt denna pinsamma situation .. gör en rejäl förändring !!!

 15. Sauron

  24 november, 2018 at 22:26

  Dåligt av viasat att visa en division 5 match och låtsas som att det skulle vara en Premier League match. Precis som att världens största lag med världens bästa manager skulle spela som de där cykelreparatörerna och banktjänstemännen i rött. Mig lurar ni inte.

 16. Stefan Å

  24 november, 2018 at 22:53

  Kom igen nu och var lite positiva, noll noll mot Palace är inte så jävla dåligt när mou är manager.Ser ni inte att det går framåt. För en månad sen hade vi torskat eller hur GGMU7 och Fricken och nån till.

 17. Mogge

  25 november, 2018 at 10:35

  Blir bara trött när jag ser detta. Nu är frågan om spelarna tröttnat på Mourinho med.

 18. Roy

  25 november, 2018 at 19:55

  Någon måste ta beslutet,gör det efter vinst mot Young B,skicka Mou med personal….. CArrick kan avsluta säsongen,därefter värva en ödmjuk tränare med ett modernt spelsätt…. hur svårt ska detta va…

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/4 21.00
Manchester United - Manchester City
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Mogge Manchester United vs Manchester CityJa. Spelarna håller lägre klass än ekonomin. Vi har inte sett bra ut på länge. Det är nog kört att…Apr 25, 08:37
 • Kommentar från: Kongo Manchester United vs Manchester CityÄr ett skämt hela laget sen sitta och peka på enskilda spelare jo visst kan hålla med om att vissa…Apr 25, 06:49
 • Kommentar från: Stefan Manchester United vs Manchester CityHåller med dig. Vad jag tycker han är sämst på, är passningsspelet utmed marken. Det är lååånga chanspassningar i…Apr 25, 06:33
 • Kommentar från: a Manchester United vs Manchester CitySist DDG var urform var när han förhandlade om ett nytt kontrakt... Nu förhandlar han igen...Apr 25, 05:49
 • Kommentar från: lopa Manchester United vs Manchester CityAlltså Young... Är det ingen annan förutom jag som märker hur otroligt värdelös han är? Hans inlägg är så helvetes…Apr 25, 00:38

FLER Matchrapporter