Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

U18, U23, Dam – V45

Här är en uppdatering kring Uniteds andra lag förra veckan…

Det var enbart U18 och U19 som var i aktion – först mot Juventus borta i UEFA Youth League på onsdagen, sedan mot Norwich borta i Premier League Cup på lördagen.

 

Först ut var då U19, som på Juventus Training Center i Vinovo spelade jämnt med Francesco Baldinis mannar och tappade sina första poäng i UEFA Youth League. Man avfärdade Juve enkelt hemma, men hade det inte lika lätt borta. Man inledde matchen tämligen segt och den dåliga starten kulminerade i mitten av halvleken då Tanner i 20e minuten fällde en motståndare i straffområdet och gav bort en klar straff. Petrelli stegade upp och skickade säkert in 1-0 från elvameterspunkten. Inga fler mål gjordes innan paus, och till andra halvlek kom United ut piggare. Man skapade flera lägen där bl.a. Chong precis missade ett inspel av Greenwood, Tanner sköt över från nära håll och Greenwood fick ett mål bortdömt för offside (korrekt). I 60e minuten så kom dock kvitteringen då Chong spelade in bollen och Joao Serrao rakade in bollen i egen kasse till 1-1. Den glädjen blev dock inte långvarig, utan redan två minuter senare hittade Petrelli fram till Portanova som höll undan O’Connor och petade in 2-1 förbi Kovar. Minuterna som följde var händelserika, och i 65e minuten pekade domaren återigen på straffpunkten efter att Greenwood fällts, i en situation som var i det närmaste identisk med den som gett Juve straff. Barlow stegade upp och skickade in slutresultatet 2-2. Ett par chanser fanns senare i matchen men några fler mål blev det inte.

United toppar därmed gruppen på 10 poäng, med Juventus som tvåa med 7 poäng och Young Boys strax bakom med 4 poäng. Valencia är jumbo med blott 1 poäng på fyra matcher.

United XI: Kovar – Tanner, Ercolani, O’Connor, B.Williams – Gomes (c), Barlow – Chong, Traore, Greenwood – Bughail-Mellor

United bänk: Fojticek, Galbraith, Levitt, McGhee, Puigmal, Baars, Ramazani

Juve XI: Loria (c) – Capellini, Serrao, Gozzi Iweru, Anzolin – Caviglia, Morrone, Francoforte – Portanova, Petrelli, Monzialo

Juve bänk: Siano, Boloca, Makoun, Fagioli, Meneghini, Di Francesco, Moreno

Domare: Umut Meler (Turkiet)

 

Nästa match spelades som sagt på lördagen av U18, på Colney Training Ground i skogen utanför Norwich, en match i Premier League Cup. Eftersom U19 och U18 använder sig mestadels av samma spelare så blev det till för Neil Ryan att rotera en hel del för lördagsmatchen mot Steve Weavers lag. United fick en kanonstart dessutom, då Ramazani tog sig inåt från högerkanten och försökte spela in bollen, men den kom tillbaka via en försvarare, och andra gången hade han bättre lycka då inspelet for in, Galbraith hoppade över det och Greenwood fick den och kunde vända bort en motståndare och placera in 0-1 intill stolpen. Första halvleken bjöd på flera chanser, främst av Norwich Omotoye och Uniteds Greenwood. Omotoye lyckades vid ett tillfälle runda Thompson men fick se sitt skott slinka utanför bortre, och han hade dessutom en nick från nära håll som parerades av Thompson. Greenwood prickade i andra änden stolpen efter att ha snappat upp en död boll. Även Ramazani och Mehmeti hade chanser som inte var så nära. United kom dock att såra Norwich lite då man på tilläggstid i första utökade: Levitt drog iväg en långboll, Greenwood sprang sig loss och ensam med Barden så chippade han retfull in 0-2.

Till andra halvlek så drabbades United av ett avbräck då Traore plockades av för Bughail-Mellor, pga att han fått en smäll mot knät i mitten av halvleken. Huckenhull var nära ett självmål iu 53e minuten efter att han styrt ett inlägg mot mål, men Thompson reflexparerade, bollen gick i stolpen och målvakten hann själv plocka bollen. Även kollegan i andra änden, Barden, fick chansen att briljera strax därpå, då han stoppade ett friläge av Greenwood och sen fint parerade returen som Galbraith dunkade mot mål också. Två minuter senare var dock olyckan framme på allvar för Norwich, då Greenwood och Barden kolliderade vid ett friläge och den senare skadade knät, förmodligen rätt allvarligt, då han blev liggandes och skrek rakt ut av smärtan. Efter långvarig behandling med syrgas så kördes han ut på bår, och Norwich tvingades ställa utespelaren Berkeley i mål (U18-lagen har 5 avbytare och sällan en målvakt bland dessa). Detta var nog en bidragande anledning till att Puigmal i 77e minuten, på pass av Greenwood, kunde rulla in 0-3 ur dålig vinkel. Innan matchen var slut så fick Thompson tillfälle att visa vad han kunde igen, då han i 92a minuten gjorde en bra räddning på ett läge av Mehmeti, även om han gick rakt igenom motståndaren för att göra det – Mehmeti blev ligande med lite ont, men det var ingen fara med honom. Allt som allt en stabil vinst för U18 trots stor rotation. Tråkigt med skadan på Barden, som gjorde en fin insats i sin debut för Norwich U18.

Ett tämligen logiskt resultat däremot, då Norwich är jumbo i Group South av U18 Premier League, med 3 poäng på 9 matcher.

United XI: Thompson – Puigmal, Hockenhull, B.Williams (c), Devine – Levitt, Traore – Ramazani, Galbraith, McGhee – Greenwood

United bänk: Bughail-Mellor, Carney, M;cCann, Helm, Stanley

Norwich XI: Barden – Thomas, Ekumah, Omobamidele, Barkarson – Dronfield (c), Richardson, Keller – Olopade, Omotoye, Mehmeti

Norwich bänk: Vaughan, Blair, Barnes, Berkeley, Ahmadi

 

Denna rapport blev ett par dagar försenad, men inga matcher har spelats under tiden. Enda matchen denna vecka står damerna för då de åker till London för att möta Crystal Palace Ladies på söndagen. Övriga lag får vänta till nästa helg på grund av landslagsuppehåll.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 30/3 16.00
Manchester United - Watford
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

  • Kommentar från: Puppym Giggs slår tillbaka mot ZlatanDirekt kommer trollen fram. Det är som ett alarm klocka går på. Syftar på jensan och Runar. Patetiskt.Mar 22, 01:50
  • Kommentar från: GGMU7 Pogba: Dröm att spela för Real MadridSkulle aldrig be Felix om att dra nånstans, han har sina åsikter men försöker inte förlöjliga andras åsikter som du…Mar 21, 22:17
  • Kommentar från: GGMU7 Giggs slår tillbaka mot ZlatanTror det var ett sarkastiskt inlägg med tanke på konversatiosen på den här artikelnMar 21, 22:01
  • Kommentar från: GGMU7 Pogba: Dröm att spela för Real MadridJag tycker inte han försökte framhäva att han var större än klubben när han pratade om sina meriter, det var…Mar 21, 21:57
  • Kommentar från: Affe Giggs slår tillbaka mot ZlatanCarl, vad är det här för etnisk dravel. Om det du skrivit inte blir borttaget så kan moderatorerna lägga…Mar 21, 21:54

FLER Nyheter