Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Rooney: Jag ville avsluta i United

Wayne Rooney säger att han helst hade avslutat karriären i Manchester United, men att det var rätt tid att lämna…

Rooney lämnade United sommaren 2017 efter 13 mycket framgångsrika säsonger. Han gick då tillbaka till pojkklubben Everton där han tillbringade en säsong för att sedan flytta vidare till MLS och DC United i Washington – där han gett laget ett riktigt lyft. Nu är han tillbaka i England och med landslaget för första gången på två år för att spela en sista match innan landslagspensionen (i kväll mot USA) och i samband med detta så passade han på att prata med MUTV.

”Självklart saknar jag det (att spela för United). Det var höjdpunkten i min karriären att få spela för Man United och att göra det så länge. Men det var rätt tid (att lämna). För det första så fick jag inte spela. Jag har alltid varit en spelare som vill spela. Jag pratade ju med managern och det verkade då inte som om jag skulle få speltid så det var rätt beslut och rätt tid för mig att lämna. Det ideala hade ju varit att få stanna där och få avsluta min karriär där, men fotboll förändras. Saker händer och saker händer av en orsak.”

”Jag lämnade med fantastiska minnen. Jag fick en ny möjlighet att åka och spela i USA. Men jag hade en fantastisk tid i United och jag ser fram emot att träffa några av mina lagkamrater nu och några vänner ur personalen jag fått under åren.”

Rooneys sista match för United var Europa League-finalen på Friends och på frågan om han hellre hade spelat sin sista match på Old Trafford, svarade han.

”Ska jag vara ärlig så tar jag gärna att vinna Europa League-finalen som min sista match. Men jag vet vad ni menar. Det hade varit trevligt att spela sin sista match på Old Trafford. Men jag har varit tillbaka där några gånger och jag kommer vara där över jul och se dem spela. Fansen ger mig ett bra mottagande varje gång jag kommer dit och när jag var tillbaka där med Everton. Det var en fin stund. Jag har haft några fantastiska stunder där och sedan hade jag ju min testimonial. Fansen har varit briljanta mot mig och det kommer bli kul att se några bekanta ansikten när jag går på en match runt jul.”

 

Källa: MEN

7 Kommentarer

 1. lopa

  15 november, 2018 at 13:29

  Kungen. En av dom bättre United-spelarna genom tiderna. Gav alltid allt på plan – till skillnad från våra snorungar idag..

  • G. Best

   15 november, 2018 at 17:24

   Nej. Finns bara en kung. Hädelse att ens kalla honom det.

   Begärde transfer två ggr och flörtade med Man City. Dom som spelar idag ger allt, är snarare en taktisk misär som gör dom dåliga.

   • lopa

    15 november, 2018 at 18:40

    Dom spelar idag ger allt? HAHAHAHAHAHA…. Det var det roligaste jag hört. Överbetalda snorungar hela jävla högen.

   • Farzad

    15 november, 2018 at 21:55

    Håller med dig G.Best. Rooney hade dessutom en lön på 4-5mille i månaden, som Sanchez. Rooney blev en tråkig spelare efter att han fyllde 26 år. Den där snabbheten var bortblåst och han kunde inte dribbla. Lite för tråkig spelstil för min del!

    • Affe

     17 november, 2018 at 20:33

     Vad i helsicke har hans lön med det här att göra?
     Han har spelat tretton säsonger för oss och gjort
     flest mål av alla som spelat. Och vore det inte
     mer relevant att minnas honom för det,eller måste
     ni/du fokusera på hur han spelade de sista åren?
     Ni borde banne mig skämmas! Ta istället tillfället
     i akt och hedra en riktig kämpe som vare sig ni vill
     eller ej kommer att vara en ikon.

 2. United4ever

  17 november, 2018 at 21:05

  253 mål, över 100 assist och 16 titlar klart är han en av de största och KUNGEN!
  Att han flörtade med Manc var hans agent ide för att förhandla till högre lön….ALDRIG SKULLE HAN GÅ TILL SHITTY – ALDRIG!

  Eric Cantona är ingen kung som han själv påstår haha

 3. Albo

  17 november, 2018 at 22:25

  För mig är Rooney vår bästa spelare i modern tid. 2010 var han helt sagolik, men han var även riktigt bra många år före dess. Sådana spelare finns inte idag tyvärr.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 18/2 20.30
Chelsea - Manchester United
FA Cupen
Visas på Kanal 9, Eurosport

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: skipper Rykten: United planerar Sancho-budVore en jättebra värvning i paritet med Uniteds värderingar. Däremot ryktas det om att City har infört en klausul om…Feb 16, 10:38
 • Kommentar från: the manager Ince: Han är helt hopplösAnderson var ingen miss. Han gjorde några riktigt bra år innan skadorna kom. Sedan hade han inte psyke att komma…Feb 15, 23:56
 • Kommentar från: Böje Ince: Han är helt hopplösVisst, men då har vi haft flera som har levererat samtidigt (Rooney, Tevez, Berbatov ett år, Ronaldo, RvP, RvN osv).…Feb 15, 21:33
 • Kommentar från: Tobbe Ince: Han är helt hopplösFinns många som gjort 28 mål för United under en säsong. Visst är det bra.Feb 15, 20:49
 • Kommentar från: Böje Ince: Han är helt hopplösJag är inte heller något fan av Zlatan men 28 mål (eller vad det nu var han gjorde) kan ingen…Feb 15, 20:23

FLER Nyheter