Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Neville: Det är ett strukturellt problem

Gary Neville försöker bena ut vad som är problemet i Manchester United…

Manchester United har vacklat sedan Sir Alex pensionerade sig och trots att man investerat enorma summor i truppen och provat med tre olika managers så tycks det aldrig riktigt fungera fullt ut. Det pratas om nya värvningar inför januarifönstret, men Gary Neville tror inte att nya rekryteringar kommer göra någon större skillnad i detta nu.

”Även om han tar in nya spelare så är han fortfarande fast med spelare från tidigare managers. Det är en fråga för Jose Mourinho, var Manchester United befinner sig. Och det handlar inte om att hitta den sista biten i pusslet och att de då plötsligt skulle vinna ligan. För just nu är pusslet halvtomt. När man tittar på det så är man inte ens säker på vilka bitar som fattas och det är något som styrelsen, de seniora scouterna och coacherna måste sätta sig ned och reda ut. De slutade 2:a förra säsongen, vilket är det bästa sedan Sir Alex Ferguson. Det är så förvirrande att se Manchester United eftersom man inte vet vad eller vem som måste förändras.”

Spelarbetyg och matchrapport från derbyt – HÄR

”Jose Mourinho har vunnit var han är varit – han har vunnit 20 titlar. Min poäng är – David Moyes kunde inte få pli på truppen, Louis van Gaal kunde inte få pli på gruppen och nu kan inte Jose Mourinho – den mest framgångsrika managern – få pli på gruppen. Jag kommer inte sitta här och säga att det är coachning-personalens fel. Det finns ett strukturellt problem i klubben, vilket betyder att det skulle vara väldigt svårt för vilken coach som helst att få det här laget att prestera. Jag har inte tappat tron på Mourinho. Det är en svår stund, men han har varit en vinnare i alla klubbar han varit i.”

Källa: Sky Sports

 

12 Kommentarer

 1. Ogge

  12 november, 2018 at 11:34

  Gary Neville har blivit ett jävla skämt. Bra spelare, usel tränare och en ännu sämre pundit.

  • Albo

   12 november, 2018 at 12:07

   Hans insats i Valencia gör ju att hans trovärdighet som pundit minskar enormt.

 2. Carlserung

  12 november, 2018 at 14:56

 3. Millz

  12 november, 2018 at 16:27

  Han har ju rätt i det han säger.

 4. Danne10

  12 november, 2018 at 17:28

  Med Moyes var det bara slå långbollar fram till en ensam RVP. Med Van Gaal var det oändligt sidledspassande bara för att ha bollinnehav. Knappt en boll framåt vilket resultera i många oavgjorda matcher. Med Mourinho är det bara passivt försvar och ibland försök till kontring och då ofta lite vilset samt ingen tanke eller plan i anfallet.

  Med SAF var det mycket dominans och raka bollar framåt med målet folk och kombinationsspel samt mycket kant spel. Mot slutet var det en del försvar mot bättre lag men kontrade ofta med mycket folk och snabba Uppspel.

  Summan är att vi har haft manager med helt olika strategi och grundtanke vilket vi inte har haft spelare till. Vi har haft kanske halva laget för en viss spelstil och andra halvan för en. Sen byts det ut mot ny spelstil och spelare ska ändra sitt sätt att spela och lyckas dom inte byts dom ut. Tror man behöver en långsiktig plan hur man vill spela, med vilken tränare, scouta samt utveckla ungdomslaget i samma spelstil/liknande tänk.

  Det är min syn på det hela när man ska se på hela..

  • Albo

   12 november, 2018 at 18:17

   Håller helt med såvida att valen av managers har varit spretiga och planlösa. Däremot vill jag påstå (min åsikt) att Mous och Moyes respektive taktiker är mer lika varandra än vad folk tror. Vi spelar rätt mycket långbollar idag också, och hoppas på att Fellaini eller Lukaku ska skarva vidare på Rashford och Martial. Mou är beroende av spelares individuella kvaliteter och det funkar inte med Lingard, Lukaku, Rashford och en bångstyrig Pogba. Att misslyckas med mer eller mindre samtliga värvningar dessutom är ett stort minus.

   • Böje

    12 november, 2018 at 18:51

    Håller med er båda. Givetvis ligger en del av problemet på styrelsenivå, det kan man inte förneka. Det är ett kortsiktigt tänk rakt igenom med planlösa anställningar och värvningar. Jag vill också se en förändring i styrelsen, en DoF ska in, men att Mourinho ska vara med i den nystarten tackar jag artigt nej till. Han har inte gjort någonting hittills som jag tycker är tillräckligt för att få det förtroendet. #MouOut #GGMU

   • Roy

    12 november, 2018 at 21:23

    Kommer inte kommentera mer om Mou nu. Allting har sitt pris, snart vaknar någon i styrelsen och sparkar honom så långt det bara går. Hoppas han får det i julklapp. Detta kommer vara den sista stora klubb han tränar,dax att fälla ner kragen och vika in öronsnibbarna,lille lille Mou./ MOUOUT!!!!!!!!!!

 5. Farzad

  12 november, 2018 at 22:17

  vi kan knappt slå passningar. Finns ingen spelare som Scholes, som kan sätta fart på spelarna. Lingard tex har 6-7 touch innan han passar bollen, han driver in i banan och passar till en stilastående spelare. De flesta spelare i vårt lag är stillastående när de får bollarna. Vi har inte spelarna som kan bemästra ett högt tempo med kvalité. Bara Citys och Tottenhams kan detta. Till och med Brighton dominerade mot oss med detta spel, rappt passningsspel med högt bolltempo, i kombintion med hög press. DÅ är det godnatt United1

 6. Felix

  13 november, 2018 at 08:33

  Steg 1: Hitta en Director of Football.
  Steg 2: Sätt en plan i print: ”Såhär ska vi spela”.
  Steg 3: Hitta en tränare som passar in på kravbilden (nej, jag kan inte se Mourinho passa in på den kravbilden – hans sätt att spela fotboll och bygga en vi-mot-världen-underdog-attityd är inte det United handlar om).
  Steg 4: Scouta ordentligt och hitta spelare med utvecklingspotential som man också kan göra en plan för hur de ska ta steget från riktigt bra spelare till världsklasspelare, istället för att betala hutlösa överpriser för äldre spelare.

  • Albo

   13 november, 2018 at 11:39

   Precis så. #MouOut

  • Kman

   13 november, 2018 at 11:43

   Helt rätt vi behöver en långsiktig strategi för klubben, hitta en modern tränare inte gå på föredettingar bara för att de var ett stort namn. Det behövs nya spelare men tycker inte truppen är så dålig snarare är det taktiken. Tror att en annan manager skulle kunna spela mycket bättre med det material vi har.

   Det finns ingen som helt struktur i anfallsspelet alla står still och tittar på vad den som har bollen skall göra. Det är därför vi skapar så lite om folk hade direktiv hur de skulle röra sig vilka löpningar de skulle ta osv, så som alla andra toppklubbar har. Problemet är tränaren som sitter fast i sin gamla och förlegade filosofi och han kommer aldrig att ändra sig.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/4 21.00
Manchester United - Manchester City
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Mogge Manchester United vs Manchester CityJa. Spelarna håller lägre klass än ekonomin. Vi har inte sett bra ut på länge. Det är nog kört att…Apr 25, 08:37
 • Kommentar från: Kongo Manchester United vs Manchester CityÄr ett skämt hela laget sen sitta och peka på enskilda spelare jo visst kan hålla med om att vissa…Apr 25, 06:49
 • Kommentar från: Stefan Manchester United vs Manchester CityHåller med dig. Vad jag tycker han är sämst på, är passningsspelet utmed marken. Det är lååånga chanspassningar i…Apr 25, 06:33
 • Kommentar från: a Manchester United vs Manchester CitySist DDG var urform var när han förhandlade om ett nytt kontrakt... Nu förhandlar han igen...Apr 25, 05:49
 • Kommentar från: lopa Manchester United vs Manchester CityAlltså Young... Är det ingen annan förutom jag som märker hur otroligt värdelös han är? Hans inlägg är så helvetes…Apr 25, 00:38

FLER Nyheter