Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Manchester City vs Manchester United

United var storleken för små i derbyt…

United XI: De Gea – Young (c), Smalling, Lindelöf, Shaw – Herrera, Matic, Fellaini – Lingard, Rashford, Martial

United bänk: Romero, Darmian, Jones, Fred, Mata, Sanchez, Lukaku

City XI: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Mendy – B.Silva, Fernandinho, D.Silva (c) – Mahrez, Agüero, Sterling

City bänk: Muric, Kompany, Delph, Gündogan, Sané, Foden, Gabriel Jesus

Domare: Anthony Taylor

Inför: Mourinho gjorde två ändringar, varav en framtvingad av skada: Fellaini ersatte den skadade Pogba som missade matchen helt, och Rashford fick starta istället för Sanchez.

Första: Det ljusblåklädda hemmalaget tog hand om avsparken på Etihad. Redan i andra minuten skickade B.Silva iväg ett hårt skott tätt utanför från mitt utanför straffområdet. Det var City som hade bollen i inledningen av matchen (föga förvånande). Och i 12e minuten så sprack målnollan: Sterling kom loss ute till vänster, och hans inlägg fann B.Silva vid bortre stolpen, som spelade bollen rätt över till D.Silva (förbi Agüero som föll i duell med Smalling) som väntade ut försvaret och sen via De Geas ena hand sköt in 1-0. I 20e minuten fick Herrera en smäll i tinningen när Sterling hoppade över honom vid en tackling, och han såg rätt ostadig ut en stund, men efter behandling så spelade han vidare. Fernandinho lyckades på något märkligt sätt undgå att få matchens första gula kort i 25e minuten då han fällde Lingard bakifrån vid en kontring. En stund efter det så blev Stones liggande efter att ha täckt ett skott av Martial med familjejuvelerna. Han kunde dock fortsätta efter en stund. B.Silva blev den förste att syna ostskivan i 33e minuten då han kapade Rashford strax utanför Uniteds straffområde. Inte så värst mycket hände i matchen då City rullade boll i ett lugnt tempo och United satt tämligen djupt bakåt. United lyckades inte egentligen skapa några ens halvchanser, även om det nån gång så ut att kunna bli lite farligt då Rashford och Martial utnyttjade sin snabbhet. I 42a minuten åkte Shaw på gult kort då han drog ner Mahrez. I 45e minuten fick Agüero iväg ett skott som tog i burgaveln. När domare Taylor blåste av för pausvila så satte han punkt för en tämligen chansfattig halvlek där tempot stendött efter D.Silvas mål, och City gick till vila i ledning.

Andra: Vare sig José eller Pep gjorde några byten i paus, så United sparkade igång andra halvlek. Det tog knappt två och en halv minut av andra halvlek innan City utökade: Agüero väggade med Mahrez, löpte förbi Lindelöf och drog till en torped rätt över De Gea upp i nättaket. 2-0 till City. Sterling fick i 55e minuten en bra chans i straffområdet, men han slarvade med bollen och försökte vända bort Smalling och lyckades bara rulla ut den över kortlinjen. Mourinho gjorde sitt första byte två minuter senare då Lingard klev av för Lukaku. Och Lukaku fixade efter knappt en halvminut en straff då han petade en boll förbi Ederson och föll över dennes händer. Martial stegade upp och skickade säkert in bollen till 2-1. I 62a minuten plockades Mahrez av för Sané. Fernandinho försökte sig på ett skott utifrån i 67e minuten, men De Gea stod för en stabil räddning nere på marken. Han försökte igen tre minuter senare men skickade bara bollen rätt i famnen på De Gea. I 73e minuten satsade Mourinho allt på ett dubbelbyte, då Rashford och Herrera plockades av för Mata och Sanchez. I 74e minuten kontrade City efter en offensiv Unitedfrispark, men kontringen avslutades rätt svagt då Sané skickade ut bollen i omloppsbana. Agüero fick strax därpå lämna plats för Gündogan. Gündogan fick sig ett bra skottläge i 81a minuten, men tyskens avslut var inte ens nära mål. United fick knappt låna bollen och i 86e minuten kom spiken i kistan då ett inlägg av B.Silva fann Gündogan mitt i straffområdet – helt sopren efter att ha slunkit in bakom Matic – och tysken gjorde inga misstag utan rullade in 3-1 fri med De Gea. Strax därpå ville City dessutom ha straff efter att Sané fallit av att fått Smallings händer på sig, men domare Taylor friade. I andra tilläggsminuten av tre lämnade D.Silva över bindeln till Fernandinho och lämnade planen till förmån för Foden. När domare Taylor blåste av matchen stod City som klara vinnare i en match där United aldrig överhuvudtaget varit nära.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 2 – Bollfördelandet var lite extra dåligt, bl.a. så var det en svag passning som satte upp andra målet. Kanske inte kan lastas för något mål, men vi är vana vid att han håller en nivå där han förmodligen hade kunnat rädda andra målet en bra dag. Hamnar precis på fel sida om godkänt-strecket.

Young: 1 – Hans positionsspel blev brutalt avslöjat gång på gång, och han var inte bra vare sig framåt eller bakåt. Idag såg vi att det finns en rätt klar gräns för vilka lag han kan spela ytterback mot.

Smalling: 3 – En okej insats i ett darrigt försvar.

Lindelöf: 2 – Alla målen kom till på hans sida, och han såg inte helt bekväm ut. Blev särskilt avslöjad av Agüeros mål då en enkel väggpass skickade bort honom att köpa korv. Förhoppningsvis en läropeng för svensken, snarare än en nedbrytning.

Shaw: 2 – Gick bort sig i positionsspelet ett par gånger och lämnade stora ytor bakom sig när han ineffektivt försökte gå framåt.

Herrera: 1 – Följde upp en bra insats senast mot att vara helt borta idag. Vann visserligen boll ett par gånger, men sprang mest runt förvirrat och fick han bollen så stod han bara och såg obeslutsam ut tills en motståndare tog den från honom.

Matic: 1 – Vem vann kapplöpningen, sköldpaddan eller Matic? Sköldpaddan kom i mål och han dö av ålderdom innan Matic kom lufsande. Han fortsatte dessutom sin tendens att ständigt tappa bort mittfältare när de tar sig in i boxen (som vid Gündogans mål). Beslutsfattanded var överraskande dåligt också. Spelade på ett sätt som gör att det just nu är kriminellt att han inte petas för Fred eller A.Pereira. Eller t.o.m. McTominay.

Fellaini: 3 – Gjorde en okej insats, behöll lugnet och var dominant i luften, särskilt bakåt. Klart bästa mittfältaren för dagen.

Lingard: 1 – Erbjöd precis ingenting. Han drog inåt hela tiden och fuskade i hemjobbet vilket satte Young i knipa. Helt ur form och borde aldrig spelas till höger.
Rashford:
2 – Sprang mycket, och hans snabbhet såg ibland ut att ha potentialen att hota, men i slutändan så skapade han precis ingenting av de bollar han fick. Såg oerhört frustrerad och gnällig ut. Fortsatt dåligt beslutsfattande, men det behöver väl inte sägas längre.

Martial: 3 – Var isolerad och fick sällan bollen att jobba med. Godkänd efter passen som skapade straffen och det säkra målet på straffen.

Lukaku: 1 – Sprang in på plan, ramlade över en klumpig Ederson, och sprang ut igen. Iallafall så tror jag det, för efter att ha fixat straffen syntes han inte till.

Sanchez: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.
Mata:
n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.
Mourinho:
2 – Blev tämligen bakbunden då Pogba missade matchen pga skada, men att han fortsätter insistera på att spela Matic trots att han ser helt slut ut och Young som inte kan försvara ger minuspoäng. Borde ha startat Fred eller A.Pereira istället för Matic.

Summering: United hade, inte helt överraskande, ingenting att hämta i derbyt. Det var nog något många anade när det visade sig att Pogba inte tog plats i matchtruppen pga skadan han drog på sig mot Juventus. Utan det kreativa navet på mittfältet så lyckades United inte skapa någonting. City såg inte klockrena ut, och stundtals så sänkte de tempot till promenadfotboll, samtidigt som de särskilt i första halvlek insisterade på att spela höga inlägg (undrar om de trodde att Agüero skulle vinna nickdueller mot Fellaini och Smalling?).

Även om Pogba saknades så gjorde Mourinho inte sig själv några tjänster då han fortsatte med Matic på mittfältet – en Matic som inte alls sett ut att vara i slag. United visade dessutom upp en hel radda med taktiska problem: mittfältet klarade inte av att skydda backlinjen ordentligt (det försvåras extra av att det är ytterst oklart vem av Fellaini och Matic som ska göra vad), anfallet kunde inte hålla boll alls, ytterbackarna kunde inte fylla på, försvararna kunde inte spela upp bollen i banan, etc.

Ska man peka på någonting positivt så var det väl att de flesta spelarna ändå visade vilja.

City vann hur som helst matchen klart och rättvist, vilket innebär att de drygade ut avståndet mellan lagen till hela 12 poäng. City är etta, United är åtta. Värt att notera är att United är åtta på målskillnad, då -1 placerar dem bakom såväl Watford (+3) och Bournemouth (+5). Som en jämförelse så sitter City på +31.

Nu väntar hur som helst ett landslagsuppehåll i dryga två veckor innan United tar emot Crystal Palace hemma den 24e November.

33 Kommentarer

 1. Johan

  11 november, 2018 at 20:49

  Skönt så slipper man lida av tråkig fotboll nästa helg.
  Första gången jag tycker detta, men handen på hjärtat vårt lag är så jävla dåliga tråkiga intetsägande lättlästa förutsägbara att man finner inga ord. Vi har spelare som är så värdelösa att de borde inte haft någon lön alls. Vi spelar ett derby och kan inte skapa ett skott på mål.

  Fy fan vad jobbigt detta är

  • Felix

   11 november, 2018 at 20:51

   Det är ju särskilt tragiskt när vi ställer ut ett sånt mittfält bara för att Pogba är borta… men spelare som faktiskt har den tekniska förmågan, likt Fred och A.Pereira, de får inte spela. Det säger ju en del det också.

   • ManU4ever

    11 november, 2018 at 21:00

    Där ligger skillnaden. I City spelar det ingen roll vem som spelar, det är samma tydliga spelide´ där i stort sett alla gör samma jobb. Bänken är ju en världsklass bänk. Vi är för beroende av Pogba, och vi är inte tillräckligt bra med honom på plan heller.

   • JagHatarLiverpool

    11 november, 2018 at 21:04

    Mourinho är helt borta! Han tror seriöst att Matic är något spelmotor, har själv sett spelare med snabbare spelförmåga i korpen, han är så dålig att vi skulle kunna lägga in Ekdal och låta han styra sen kommer vi till Sanchez vilken överskattad sopa🤮 Han är långt ifrån den spelare vi köpte från Arsenal och sist Rashford som en gång var en av Englands bästa talanger men börjar gå i Welbecks fotspår. Nu ska jag inte skylla allt på Mourinho men det är väll fyfan hans jobb att hålla spelarna i form och spela intressant fotboll😴

    • ManU4ever

     11 november, 2018 at 22:16

     Som jag ser det, om vi tar detta långt tillbaka! Vi har aldrig fått en ny Scholes, Rio eller Vidic… där har du grunden till hela skiten. Smalling och Jones, ALDRIG förstått vad man ser hos dom ärligt talat. Det fanns talang men det är nedre halvan klass på dom.
     Backlinjen är ett stort problem, inte tillräckligt bra helt enkelt. Vi har heller ingen spelmotor med möjligtvis undantag Pogba som jag tycker skall spela högre upp i banan. Alexis är för mig en gåta att man värvade överhuvudtaget och lönen på det dessutom WHAT? Vi hade redan Martial och Rashford som kan spela VY. I Mourihnos spelide´ är ju Alexis allt annat än bra, han var inte ens bra sista säsongen i Arsenal. Som du säger, Matic, Herrera… de har inte klassen nog. Att stå emot ett City exempelvis eller vilket lag som helst topp 5 i Europa. Ett spelande United med övertag över 90min har vi inte sett sen Sir Alex dagar. Det krävs gnaksa mkt på transfermarknaden för att rusta upp United, det är fakta eftersom övriga topp 5, kanske topp 10 bara blir bättre med åren. Denna säsong säger en hel del. 2a förra året, nu är man inte bättre än där man ligger, rimmar illa. Står still i utvecklingen totalt sett.

  • JagHatarLiverpool

   11 november, 2018 at 21:12

   Kanske dags att ta in nån som kan sätta alla på plats typ Keane, Scholes eller Giggs, nån med hjärta och kämpar glödd. Så vi kan börja kämpa oss igenom matchen inte bara sätta ditt nån balja och sedan backa hem!

 2. Roy

  11 november, 2018 at 20:55

  Ja , vilket skit. Klasskillnad mellan lagen,samma när vi mötte Juve, vann på ren tur. Vi brukar parka laget vid mittlinjen…. idag sjönk vi 25 meter till. Kommer sluta med att vi parkar bussen vid vårat straffområde. Anfallsspel har vi inte haft sen Mou tog över ,man saknar nästan Moyes och van galen. Tycker faktiskt att man känner sig lite TOM,. Hur faan folk kan tycka att vi går framåt med Mou… är helt otroligt,då kan man knappt ha ledsyn./Mouout.

 3. JagHatarLiverpool

  11 november, 2018 at 20:56

  Sorgligt att se en såhär fin klubb gå i spillo, kanske dags för något nytt! Ny vd, ny tränare🤔 just nu skiter jag i vem personen som tar över United blir, vi behöver en ändring genast. Vi börjar se ut som ett championship lag och Mourinho verkar inte ha någon koll på vilka spelare han ska starta då han har nya spelare varje match. Vi är häst längder ifrån lag som Liverpool, City och Juve ändå fast vi spenderat som fasen på spelare som Lukaku och Fred som sitter på bänken och ruttnar, Sanchez tjänar mer än Ronaldo och Messi trots att han spelar som en föråldrat division 7 spelare. Tack o hej.

  • Johan

   11 november, 2018 at 21:03

   Bra skrivit och så rätt du har

 4. Sir Link

  11 november, 2018 at 20:57

  Det finns inte ens en intention till offensiv hos United…
  Vänner, det här är inte roligt längre!

  • JagHatarLiverpool

   11 november, 2018 at 21:08

   Det har inte varit roligt nån säsong sen Sir Alex lämna…. Moyes, Van Gaal och Mourinho sicket skit asså👎🏼

 5. Hehehe

  11 november, 2018 at 21:10

  -1 i målskillnad mot +31… Haha hahahaha det är sån MILS skillnad mellan dessa två Manchester klubbar just nu, även fast tränarna i fråga har haft Exakt lika lång tid på sig att forma lagen. Finns inget annat som kan rädda utd än att mou ryker. Finns inga bortförklaringar längre. Desto snabbare desto bättre. Grattis lillebror(?) om man nu fortfarande kan kalla dom det, till en fullvärdig seger på alla plan. #MouOut

  • Johan

   11 november, 2018 at 21:18

   Lillebror?
   Vi är inte ens lillebror till City. Vi är någon halvbror som ingen vill veta av.
   Vi har ett gäng överbetalda spelare och en coach som inte vet hur man spelar fotboll.

   Nåt måste hända
   Snälla hjälp

  • Böje

   11 november, 2018 at 21:28

   Hehehe Du har rätt tyvärr.

 6. Tobbe

  11 november, 2018 at 21:15

  Man visste ju redan på förhand att city skulle vinna mot United på hemmaplan. Ingen suprise precis. Det är Mou fel helt och hållet, han har förvaltat alla miljarders kronor han har fått att handla spelar för. Tittar man på city så har dem byggt upp ett världslag under 10-15 år nu. Medans United tappade alla gamla legender under tiden och inte byggde på med nya. Så visst lite Alex fergusons fel också som lämnade efter sig det. Men Mou varför köpa in Alexis som var på nergång, Zlatan som var på nergång, fred som inte får spela, Matic som är gammal och inte hinner med längre. Jag tycker att det är dax för Mou att gå åt sidan och låta carrick ta över. Mous fotbolls idé håller kanske i serie a men inte i en så stor liga som premier league med den hårda konkurrensen där e. United behöver en riktig ledare på plan som Rooney, Keane, giggs, Ferdinand tex var. Det fattas ser man match efter match, någon som eldar igång de andra i ett underläge som tar tag i matchen. Pogba tror jag inte mycket på vad gäller det. Bäst på plan idag tyckte jag var Martial och Fellaini.

  • Johan

   11 november, 2018 at 21:20

   Kan inte tycka att någon var bra idag.
   Vi gör inget framåt derby och inte ett skott på mål.
   Var är krigarna?

 7. Roy

  11 november, 2018 at 21:26

  ja du Albo,vi får nog rätt tillslut:((

  • Albo

   12 november, 2018 at 09:07

   Verkar inte bättre, man blir bara ledsen och trött av att se sin älskade klubb bli uppsnurrad på läktaren i ett derby.

 8. Danne10

  11 november, 2018 at 21:31

  Idag tycker inte jag att city var överdrivet bra, utan vi var riktigt usla så att det såg ut som att city va var bra. Felpass på felpass, sega i besluten, när matic har bollen så hinner man fan gå och pissainnan han slått en pass, och då passar bakåt och ibland sidled.

  Vi hade behövt en sittande mittfältare som är lite kvick i fötterna och huvudet. Som kan spelfördela bollen. Sen ska den mittfältaren få hjälp med klass spelare som Pogba som gör sig bäst på offensiva planen.

  Men ikvällspela hela laget som en påse nötter. Tråkigt att se ett lag förfalla så mycket.

 9. Farzad

  11 november, 2018 at 21:45

  Vi har svårt att hålla i bollen vid hög press. Vi kan inte ha Matic och Fellaini samtidigt på planen (helst ingen av de). Det jag håller positivt är den sista 15 minuterna av den första halvleken, då kom vi in i matchen mer, sen var det City resterande matchen. Jag har inget att anmärka på spelarna, vi är inte bättre än så här. De gjorde verkligen sitt bästa och många ggr har City krossat motståndarna men det var inget som syntes på planen/resultat.

  Med det sagt så kan vi säga att Guardiola är ohotat världens bästa manager. Han har valt rätt spelare och har en filosofi som jag som motståndarfan njuter av att se. City´s spelare är en el 2 nivåer över oss. Guardiola är en extremt skicklig tränare som dagens Mourinho inte kan mäta sig med. Mourinho är en duktig manager men inte alls på samma nivå!

  Just nu vet jag inte hur något lag ska kunna slå City, de har verkligen utvecklats i allt de gör. Jag som älskade Sane och tyckte han var hur grym som helst, då värvar han Mahrez som gör det ännu bättre. Sedan är värvningarna av Jesus, Fernandinho, Bernardo Silva, Kyle Walker och Mendy helt genialiska. Kyle Walker stängde till kanten helt o hållet (han såg ut som Maldini i fornstora dagar). Matchen mellan Mendy och Rashford, var som man vs pojke. Mendy totaldominerade Rashford.

  Vi gjorde en hedervärd insats och i matchen mot Juve hade vi tur, 7-2 hade varit mer rättvist där. Mot City så hade vi lika gärna kunnat förlora med 5-1.

  Jag kan tycka att Liverpool och Chelsea har utvecklats vidare och är före oss. Vi är en nivå bättre än vi var under LVG men vi kan konstatera att det krävs mer.

  Slutligen så hade jag önskar att Carrick och Mckenna får ta över rodret efter jul och att man sparkar Mourinho!

 10. Sante

  11 november, 2018 at 22:15

  Alltså Matic… Får man lov att vara så helvetes slö och dålig på fotboll? Jävlar i havet vilken urusel fotbollsspelare.

 11. Thomas

  11 november, 2018 at 22:39

  Jag hoppas verkligen vi byter tränare under detta uppehåll !!

 12. ManU4ever

  11 november, 2018 at 22:49

  Sen Mourihno tillträdde har han värvat in 6 spelare, Pogba, VNL, Fred, Bially, Matic & Dalot där egentligen bara 1 spelare är världsklass. Sett över resten av truppen lyckades inte Moyes, inte LVG och inte nu heller Mourihno. Skulle dessa 6 spelare göra den stora skillnaden förhållandevis mot LVG eller Moyes era när lag som Liverpool, City, Chelsea värvar världsstjärnor på fler positioner?Truppen är för dålig, that´s it. Vilken spelare som helst på Citys bänk tar en plats i Uniteds startelva, det är fakta och säger en hel del. Sorgligt!

  • Sir Link

   11 november, 2018 at 23:05

   Du glömde lukaku och sanchez (samt Ibra och micki som ej längre är kvar) vilket gör att Mou värvat nästan en helt ny startelva av utespelare och ändå ser det ut som det gör. Vem anser du vara ansvarig för detta?

   • ManU4ever

    12 november, 2018 at 00:10

    Nämen se där.. ännu värre. Fortfarande ingen världsklass spelare med undantag Ibra men han är ju inte kvar. Jo det är ju precis det jag menar…

    • Felix

     12 november, 2018 at 00:16

     Man behöver ju dock inte signa enbart världsklasspselare. En riktigt bra tränare kan få summan av elva spelare att bli tolv eller tretton. Sir Alex lyckades i princip alltid med det. Även tränare som Dyche och Howe klarar av det. Varför lyckas då vi nästan för jämnan få summan av våra elva spelare att bli nio eller tio (som det ser ut)?

     Sen kan man ju såklart göra som t.ex. Pep gör också, att faktiskt plocka in spelare med en tanke, e.g. att de är en pusselbit som ska komplettera ett pussel, snarare än en kloss som man måste hitta ett passande hål för (lex Sanchez).

     Jag kan inte vänta på att vi signar en sportchef och en ny tränare.

 13. T

  11 november, 2018 at 23:30

  Lätt o glömma att United har 20 PL vinster och 3 CL vinster i bagaget och City endast har 5 PL och 0 CL vinster! Bara så jävla löjligt o påstå att city är storebror och att Manchester är blått osv. Hade inte city haft en olje miljarder som ägare som spottar in massa pengar i klubben varje övergångsfönster så hade dem varit lika liten klubb som Leicester tex. Har nadda historia bara massa medgångssupportrar världen över. Lätt och glömma också att United van förra året borta mot City! Med ungefär samma lag bara att Pogba saknades idag vilket märktes väldigt mycket.

  • Sir Link

   11 november, 2018 at 23:49

   Historian kan ingen ta ifrån oss, och där är vi överlägsna city. Frågan är väl hur framtiden ser ut?

   • T

    12 november, 2018 at 00:19

    Mm men tror att United kommer vara tillbaka igen i framtiden, låt det ta några år för uppbyggnad igen. Menar Rashfoord, Martial, lindelöf mfl är väldigt unga så framtiden känns lovande. Behövs en ny tränare, med lite nytt och fräscht tänk.

 14. as

  12 november, 2018 at 04:08

  3-1 är ett steg framåt, då jag innan matchen trodde att den skulle sluta 4-1

 15. Alex express

  12 november, 2018 at 08:34

  En fullkomligt bedrövlig insats !
  Hur i helvete kan man utan Pogbas närvaro starta med Herrera, Matic, Fellaini och låta Fred som är en kreatör nöta bänk hela matchen, när dessutom Herrera spelar matchen på en nivå som inte hör hemma hos United så blir man ju ännu mer bedrövad.
  Hur länge ska parodin med Mourinho vid rodret få fortsätta utan att styrelsen tar sitt ansvar ?

 16. Robert

  12 november, 2018 at 08:42

  Det intressanta tycker jag snarare är att av de spelare som Man u har värvat Pogba, VNL, Fred, Bially, Matic, Dalot, Lukaku & Sanchez så startar endast Pogba, VNL och Matic. I startelvan finns alltå Smalling,Lingard, Rashford som alla kommer från egna leden vilket är bra. Jag kan nästan lova att med vilken annan tränare som helst hade Fred, Dalot, Lukaku & Sanchez startat och presterat om dem fått spela fotboll.

  Om man instället jämnför med Man C värvningar Ederson, Laporte, Mendy, Stones, Walker, Bernardo Silva, Mahrez & Sterling så startar alla dessa spelare. Dessútom har man köpt Gundogan, Sane, Otamendi & Jesus. Om man säger att Man U köper spelare för fantasisummor titta på detta istället. Dem har alltså köpt en ny målvakt, hylt ny backlinje och ett helt nytt mittfält. Då ska man också komma ihåg att varken De Bruyne eller Kompany spelar vilka också är världsspelare. Det är endast David Silva och Aguero som spelat i klubben länge som är kvar i startelvan.

  Att jämföra dessa 2 lag just nu är bara löjligt. Man ska inte säga att United köper spelar för fantasisummor, City har värvat ett helt nytt lag hela den gamla stommen är borta. United kommer aldrig att komma till samma resultat lika snabbt om man inte göra likadant själva eller gör som t ex Klopp man värvar smart och efter sin egen spelide. Spelare behöver alltså inte kosta 1 miljard om man använder dem på rätt sätt.

  Tyvärr kommer detta aldrig fungera med Mou eftersom han värvar som man gjorde för 10 år sen det fungerar inte i dagens fotboll. Hoppas på en förändring snart!

 17. Mogge

  12 november, 2018 at 10:20

  Ligger mycket i vad du skriver. Vi är en ekonomisk gigant med oerhörda muskler. United behöver värva klass. Jag vill gärna bli av med Mourinho. Men jag är övertygad att spelarsidan måste stärkas med.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/4 21.00
Manchester United - Manchester City
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Mogge Manchester United vs Manchester CityJa. Spelarna håller lägre klass än ekonomin. Vi har inte sett bra ut på länge. Det är nog kört att…Apr 25, 08:37
 • Kommentar från: Kongo Manchester United vs Manchester CityÄr ett skämt hela laget sen sitta och peka på enskilda spelare jo visst kan hålla med om att vissa…Apr 25, 06:49
 • Kommentar från: Stefan Manchester United vs Manchester CityHåller med dig. Vad jag tycker han är sämst på, är passningsspelet utmed marken. Det är lååånga chanspassningar i…Apr 25, 06:33
 • Kommentar från: a Manchester United vs Manchester CitySist DDG var urform var när han förhandlade om ett nytt kontrakt... Nu förhandlar han igen...Apr 25, 05:49
 • Kommentar från: lopa Manchester United vs Manchester CityAlltså Young... Är det ingen annan förutom jag som märker hur otroligt värdelös han är? Hans inlägg är så helvetes…Apr 25, 00:38

FLER Nyheter