Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Mourinhos presskonferens

Här är punkterna från Jose Mourinhos presskonferens…

På söndag är det stort Manchester-Derby på Etihad Stadium och Mourinho höll precis presskonferens inför matchen. Här är punkterna.

Om skadeläget

”Inga nya skador. Så vi har inga skador med oss från Juventus. Vi har lite småsmällar men jag tror inte att någon spelare som fanns tillgänglig mot Juventus kommer saknas. Det är fredag morgon nu och Lukaku har en chans att komma tillbaka till matchen” sa Mourinho till MUTV innan presskonferensen.

Och under presskonferensen sa han:

”Ja, Lukaku tränar med laget den här morgonen och vi har ett till pass i morgon. Om svaret då är positivt så är han redo, men just nu kan jag bara säga att han tränar med laget. Jag har inte svaret (på om han är tillgänglig på söndag). 

Om FFP

Reportern frågade – Det har sagts mycket om City den här vecka, känner du att du opererar på en rättvis spelplan?

”Det är svårt för mig att svara på för jag fokuserar på mitt jobb. Jag fokuserar på vad som händer på planen och på fotboll. Om du vill prata om deras fotbollspotential så kan vi prata om det och fotbollspotential startar med investering och även med kvalitén på arbetet inom organisationen. Vad som ligger bakom det kan jag inte svara på. Men just nu tänker jag bara på fotboll och då tänker jag på Manchester City som fotbollslag.”

Om derbyt 

Reportern frågade – Är det här derbyt mer speciellt efter vad som hände förra säsongen?

”Jag tycker inte att det är speciellt efter vad som hände förra säsongen (den imponerande vändningen) – det är speciellt eftersom det är ett Manchester-derby med allt det betyder.”

Om Citys styrka 

Reportern frågade – Ni har gett både Chelsea och Juventus en match, kan ni göra det mot City?

”Vi kommer att försöka. Jag kan inte säga att vi kommer att lyckas med våra målsättningar och vår vilja, men vi spelade två svåra matcher borta mot två väldigt bra lag Chelsea och Juventus och vi lyckades få bra resultat och vi presterade bra. Vi hade positiv attityd och vi kommer att ge det ett försök, men du har rätt – Manchester City är ett väldigt kraftfullt lag.”

Om sena comebacks 

Reportern frågade – Förra säsongen kom ni tillbaka i matcher och det har varit återkommande även denna säsongen. Hur kommer det sig att United gjort en sak av att avgöra sent?

”Vi kan vända på det och fråga oss varför vi alltid släpper in mål innan motståndaren. På ett positivt sätt så är det lätt att känna för ett lag som aldrig ger upp, alltid hittar en väg att slå sig tillbaka och ibland ändra resultatet. Ibland gör vi det inte, men vi är ett lag som har en kollektiv anda att kämpa oss tillbaka men det är inte alltid möjligt att göra det. Om vi fortsätter släppa in mål först så kommer det en dag då vi inte lyckas vända på det, så vi måste växa i vår approach för det är klart att laget håller på att växa upp men vi måste också växa upp i hur vi är kompakta och börja matcher bra. Vi gjorde det mot Juventus. Vi släppte in målet i den 60:e minuten eller något sådant och vi fick en bra start. Vi hade total kontroll under de första 15 – 20 minuterna.”

Om titelracet

Reportern frågade – Om ni slår Manchester City så är avståndet sex poäng. Skulle det skicka en signal till dina spelare?

”Om vi kryssar så är det nio och om vi förlorar så är det 12. Jag tycker inte det är rätt sätt att se på matchen. Vi måste bara tänka på matchen. Det är tillräcklig svårt. Om du vill addera så mycket till kontexten var vi är och var vi kan vara. Jag vill spela matchen som en isolerad match, en svår match mot ett svårt lag. Men de tycker också att det är en svår match.”

Om att påverka Guardiola

Reportern frågade – Innan förra derbyt så sa Guardiola att City blivit erbjudna att köpa Pogba. Är du en av få managers som lyckas ta dig in under skinnet på honom, eftersom han måste göra den typen av grej?

”Innan den matchen så kände jag inte ens till det. Så nej, så känner jag inte.”

 

 

Källa: MEN

 

2 Kommentarer

 1. Roy

  10 november, 2018 at 07:08

  Uppför dig denna match, som att du vore vuxen. Släpp öronsnibbarna ,se till att vi kommer över egen planhalva och spelar ett böljande spel,istället./Mouout.

  • Albo

   10 november, 2018 at 13:41

   Håller helt med 👍👍👍

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 30/3 16.00
Manchester United - Watford
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Jensan Rykten: United vill ha KoulibalySam, Det vi behöver är en mittbacksgeneral. En spelare som styr och ställer försvaret. VNL kanske kan bli…Mar 26, 07:22
 • Kommentar från: Jan United länkas med Hudson-OdoiHoppas mer på SanchoMar 25, 19:14
 • Kommentar från: Jensan Lozano på Uniteds radar?Affe, VNL är bra, men om han är en internationell stjärna är en helt annan fråga. Att vara…Mar 25, 18:55
 • Kommentar från: Albo Lozano på Uniteds radar?Kan också lägga till Mkhitaryan, Sanchez, Schweinsteiger, di Maria, Falcao, LvG och Mourinho. Tunga namn, stora stjärnor som på pappret…Mar 25, 17:43
 • Kommentar från: Affe Lozano på Uniteds radar?Xinpei, bra talat! Namn har ingen betydelse, titta bara på värvningen av VNL. Han var ingen internationell stjärna…Mar 25, 17:05

FLER Nyheter