Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Herrera om söndagens derby

Ander Herrera blickar fram emot söndagens stora Manchester-derby mot Pep Guardiolas segermaskin Manchester City…

På söndag ställs Manchester United mot ett formstarkt Manchester City på Ethiad Stadium. Likt förra året är Manchester City stora favoriter, men där och då så stod Manchester United för en styrkedemonstration och vann matchen med 3-2 efter att ha hämtat upp och vänt ett 2-0-uderläge. Herrera ser fram emot söndagens derby, men vill inte jämföra detta derby med succén i april även om han är hoppfull om ännu en prestigefull seger.

”Jag gillar inte att jämföra situationer. Det är en ny match. Förhoppningsvis kan vi vinna. Det är sant att de är favoriter eftersom de är i en otroligt bra form, men det här är Manchester United och man vet aldrig vad som kan hända.”

United har nu radat upp flera starka resultat sedan matchen mot Newcastle, där resan från usel till god form påbörjades. Man har kryssat borta mot Chelsea (och var mycket nära att vinna matchen), slagit ett formstarkt Everton hemma på Old Trafford, slagit ett formstarkt Bournemouth borta på Vitality Stadium och nu i onsdags tog man en tung skalp då man bortaslog ett av världens bästa lag (Juve) i Champions League med 2-1. Om än orättvist, eftersom Juventus var det i särklass bästa laget.

Söndagens match erbjuder ännu en möjlighet för Manchester United att tysta kritikerna och Ander Herrera poängterar att Man United alltid är hårdare granskat av media, än andra toppklubbar och huvudkonkurrenter.

”När man spelar för Manchester United – den största klubben i England och en av de största i världen så måste man vänja sig vid det. Jag har varit här i fem år och när van Gaal var här så pratades det varenda dag i tidningarna. Det var samma sak när Mourinho kom hit och då vann vi ändå titlar. Om någon annan manager en dag kommer hit så kommer det vara samma sak då också. Så det är något vi är vana vid att hantera.”

”Jag tycker att Manchester United-spelare måste ha personligheten att kunna hantera det. Det är sant att när våra motståndare förlorar matcher så skriver inte tidningarna lika mycket, men när vi förlorar så gör de det. 

Under säsongsupptakten stod United för en del helt bedrövliga prestationer och åkte på en hel del riktigt usla resultat. Man förlorade bl.a borta mot Brighton, kryssade hemma mot Wolves, åkte på stryk borta mot ett då formsvagt West Ham, slogs ut ur Ligacupen av Championship-laget Derby County efter en match som gick till straffläggning. Men Herrera säger att den senaste tidens starka resultat nu inbringat ny tro och bättre andra internt.

”Vi är det riktiga Manchester United även i dåliga stunder för vi måste erkänna att vi haft dåliga stunder och vi måste bli bättre. Det är sant att de senaste resultaten gett oss anda och energi men vi får se i slutet av säsongen om vi haft en bra säsong eller inte.”

 

 

Källa: Sky Sports

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 19/1 16.00
Manchester United - Brighton
Premier League
Spela på Betsson
Visas på

Senaste kommentarerna

  • Kommentar från: lopa Manchester United vs BrightonFelix: Eller så skaffar ni er DISQUS med krav att logga in via ex FB/Google-kontot etc för att kommentera. Tar…Jan 20, 10:35
  • Kommentar från: mofasaswe Manchester United vs Brightonpå tiden .... GRYMT! ;DJan 20, 09:05
  • Kommentar från: Albo Manchester United vs BrightonÄntligen, bra Felix 👍🏽👍🏽Jan 20, 07:03
  • Kommentar från: Bjureld Manchester United vs BrightonVi behöver en general där bak, på tok för klena i defensiven. Det märks tydligt på defensiva fasta då det…Jan 20, 02:55
  • Kommentar från: Richard Manchester United vs BrightonHelt rätt...men troll kommer alltid finnas... det ända vi kan göra är att inte svara o kommentera... jag vet att…Jan 20, 01:36

FLER Nyheter