Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Herrera om söndagens derby

Ander Herrera blickar fram emot söndagens stora Manchester-derby mot Pep Guardiolas segermaskin Manchester City…

På söndag ställs Manchester United mot ett formstarkt Manchester City på Ethiad Stadium. Likt förra året är Manchester City stora favoriter, men där och då så stod Manchester United för en styrkedemonstration och vann matchen med 3-2 efter att ha hämtat upp och vänt ett 2-0-uderläge. Herrera ser fram emot söndagens derby, men vill inte jämföra detta derby med succén i april även om han är hoppfull om ännu en prestigefull seger.

”Jag gillar inte att jämföra situationer. Det är en ny match. Förhoppningsvis kan vi vinna. Det är sant att de är favoriter eftersom de är i en otroligt bra form, men det här är Manchester United och man vet aldrig vad som kan hända.”

United har nu radat upp flera starka resultat sedan matchen mot Newcastle, där resan från usel till god form påbörjades. Man har kryssat borta mot Chelsea (och var mycket nära att vinna matchen), slagit ett formstarkt Everton hemma på Old Trafford, slagit ett formstarkt Bournemouth borta på Vitality Stadium och nu i onsdags tog man en tung skalp då man bortaslog ett av världens bästa lag (Juve) i Champions League med 2-1. Om än orättvist, eftersom Juventus var det i särklass bästa laget.

Söndagens match erbjuder ännu en möjlighet för Manchester United att tysta kritikerna och Ander Herrera poängterar att Man United alltid är hårdare granskat av media, än andra toppklubbar och huvudkonkurrenter.

”När man spelar för Manchester United – den största klubben i England och en av de största i världen så måste man vänja sig vid det. Jag har varit här i fem år och när van Gaal var här så pratades det varenda dag i tidningarna. Det var samma sak när Mourinho kom hit och då vann vi ändå titlar. Om någon annan manager en dag kommer hit så kommer det vara samma sak då också. Så det är något vi är vana vid att hantera.”

”Jag tycker att Manchester United-spelare måste ha personligheten att kunna hantera det. Det är sant att när våra motståndare förlorar matcher så skriver inte tidningarna lika mycket, men när vi förlorar så gör de det. 

Under säsongsupptakten stod United för en del helt bedrövliga prestationer och åkte på en hel del riktigt usla resultat. Man förlorade bl.a borta mot Brighton, kryssade hemma mot Wolves, åkte på stryk borta mot ett då formsvagt West Ham, slogs ut ur Ligacupen av Championship-laget Derby County efter en match som gick till straffläggning. Men Herrera säger att den senaste tidens starka resultat nu inbringat ny tro och bättre andra internt.

”Vi är det riktiga Manchester United även i dåliga stunder för vi måste erkänna att vi haft dåliga stunder och vi måste bli bättre. Det är sant att de senaste resultaten gett oss anda och energi men vi får se i slutet av säsongen om vi haft en bra säsong eller inte.”

 

 

Källa: Sky Sports

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 30/3 16.00
Manchester United - Watford
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

  • Kommentar från: Jensan Rykten: United vill ha KoulibalySam, Det vi behöver är en mittbacksgeneral. En spelare som styr och ställer försvaret. VNL kanske kan bli…Mar 26, 07:22
  • Kommentar från: Jan United länkas med Hudson-OdoiHoppas mer på SanchoMar 25, 19:14
  • Kommentar från: Jensan Lozano på Uniteds radar?Affe, VNL är bra, men om han är en internationell stjärna är en helt annan fråga. Att vara…Mar 25, 18:55
  • Kommentar från: Albo Lozano på Uniteds radar?Kan också lägga till Mkhitaryan, Sanchez, Schweinsteiger, di Maria, Falcao, LvG och Mourinho. Tunga namn, stora stjärnor som på pappret…Mar 25, 17:43
  • Kommentar från: Affe Lozano på Uniteds radar?Xinpei, bra talat! Namn har ingen betydelse, titta bara på värvningen av VNL. Han var ingen internationell stjärna…Mar 25, 17:05

FLER Nyheter