Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Mourinho: Det var ingen förolämpning

Jose Mourinho säger att han inte gjorde några förolämpande gester mot Juventus-fansen…

Manchester United tog i går en mycket tung skalp då man slog Juventus med 2-1 på bortaplan. Juventus var det klart bättre laget matchen igenom, men United lyckades via två fasta situationer inom loppet av tio minuter i slutet av matchen få in både kvitteringen och segermålet.

Juventus-fansen har under dubbelmötet från läktarplats hånat Mourinho (eftersom han har historia med Inter) och efter segern i går så gjorde Mourinho en hånfull gest tillbaka mot fansen – något som upprörde flera Juve-spelare. Under sin presskonferens försvarade Mourinho sina gester.

”Den gesten jag gjorde är ju faktiskt inte någon förolämpning. Jag ville bara se om de hade lust att skrika mer eller inte. När jag jobbar för en klubb som Manchester United så måste jag ju glömma mitt förflutna. Speciellt under de 90 minuterna. Under matchen så funderar jag ju inte på att jag varit coach för Inter eller Real Madrid eller Chelsea. Under de 90 minuterna så representerar jag Manchester United. Men de hade inte glömt. De (fansen) hade inte glömt min historia. Självklart gör jag mitt jobb och mitt jobb var att vinna mot Juventus och det är en stor fröjd för mig eftersom vi slagit ett superlag. Jag kommer hit som professionell yrkesman och jag har stor respekt för det här fantastiska laget.”

”De vill vinna allt och de kan vinna allt. Och vi är ett lag där många av spelarna inte spelat stora matcher i Champions League. Det är en fantastisk seger för oss. En seger som inte bara handlar om poängen, men även om känslan av hur vi spelade. Även om vi inte hade vunnit så hade jag haft samma känsla av att laget spelade väldigt bra från första minuten – mot ett superlag. Chelsea och Juventus borta är de två bästa lagen vi mött den här säsongen och jag tycker vi spelat väldigt bra i båda matcherna. Här hade vi turen med oss och vann i sista minuten och mot Chelsea hade vi oturen och släppte in ett mål i sista minuten, men vi spelade väldigt väldigt bra. Det är vad vi vill. Vi vill spela bra och kunna spela bra på alla arenor oavsett vilket lag vi möter.”

 

Källa: Sky Sports 

 

19 Kommentarer

 1. G. Best

  8 november, 2018 at 12:05

  Jävla clown. Skämmer ut klubben fullständigt.

  • Roy

   8 november, 2018 at 14:44

   Helt rätt,han ska inte hålla på med nån lagidrott. En stor arrogant sketstövel.

 2. Stefan Å

  8 november, 2018 at 12:52

  Håller med inte ens efter att ha blivit utspelade på plan och mycket tursamt vunnit matchen kan han låta bli att skämma ut sig och framförallt ManUtd.
  Den här dåren måste bort så fort som möjligt innan han förstör Uniteds rykte världen över.Det som har tagit över hundra år att bygga upp har han snart raserat på 3 år.

 3. Fricken89

  8 november, 2018 at 12:54

  Förstår helt hans reaktion! (y)

  • G. Best

   8 november, 2018 at 13:11

   Men när Chelseas hjälptränare gör det är inte okej? Dubbelmoral deluxe.

   Respekt och sportsmanskap är vad klubben alltid bör stå för. Inte sådana här pinsamma situationer. Varit en fars sen han tog över där ena situationen efter den andra uppstår.

   • Fricken89

    8 november, 2018 at 13:20

    Öh? Juve fansen hade hånat Mourinho över dessa två matcherna. Och reaktionen som Mou gjorde efter slutsignalen var om de ville fortsätta håna nu när United tog hem segern. Så hans reaktion var helt förståelig, ren och skär payback.
    I Chelsea matchen, så hade ju varken Mourinho eller United fansen hånat Chelsea för att vi ledde matchen, det var enbart deras hjälptränare som sjönk till den låga nivån vid deras kvittering, som f.ö inte är ett beteende som är särskilt förvånande när det kommer till klubbar som Chelsea.

    • G. Best

     8 november, 2018 at 14:31

     Så för att publiken gör det är det ok. Du pratar om sjunka till låg nivå. Är ju det Mourinho gör. Sorgligt.

     • Albo

      8 november, 2018 at 14:55

      Helt rätt G. Best! Dessutom är det ingen här som vet ett dugg om vad som sades mellan bänkarna på Stamford Bridge, så det är inget bra argument. Att visa tre fingrar mot Juveklacken när man ligger under hemma och låta sig psykas är bedrövligt och pinsamt. Ge igen med hån gör man på dagis, när man är vuxen räcker det med att vinna matchen och le efteråt. Tycker man att Mous reaktion var okej så ger man ju Juve rätt att ge tillbaka ännu mer nästa gång, och det är sjukt omoget. #MouOut

     • Fricken89

      8 november, 2018 at 15:05

      Med er logik är det inte konstigt att mobbningen inte dör ut, när man inte får ge igen och tysta ner.
      Varför skulle Mourinho svälja den skiten som han ständigt för utstå från medias skriverier och i det här fallet av tidigare rivalfans, utan att få svara tillbaka?

      Albo: Nej, ingen vet vad som hände under Chelsea matchen i sin helhet, vi kan bara utgå från det som snappas upp i bild, skrift och ljud väg – och då finns inget som indikerar att United eller Mourinho gjorde något hånande mot Chelsea, innan deras hjälptränare skämde ut sig och Chelsea..

     • Fricken89

      8 november, 2018 at 15:05

      *får.

     • Albo

      8 november, 2018 at 15:35

      Jag tror tvärtom att Mourinhos gester gör att ”mobbningen” inte kommer tystna mot honom, tvärtom. Jag tror inte klacken hade hållt på som de gjorde om Mourinho inte hade svarat med samma mynt. Det är inte jämförbart med mobbning på en skola, Mourinho är knappast oskyldig och det är ingen slump att han inte är så populär överallt. Lite skillnad om någon oskyldig stackare mobbas i skolan pga glasögon eller liknande, då är personen oskyldig.

     • Fricken89

      8 november, 2018 at 15:50

      Fast nu var det Juve fansen som startade det hela genom att ända från första matchen håna Mourinho och hans familj. Det är pinsamt. Mourinho svarade tillbaka först vid slutsignalen och hans reaktion är förståelig och är oskyldig i jämförelse med deras beteende. Att håna personen i frågas familj som inte ens har något med matchen att göra, är pinsamt. Jag ser ingen anledning till varför någon bara skulle ta emot skit och svälja den utan att få ge tillbaka när man har möjlighet till det.
      Ni Mou-kritiker vinklar allt till att Mou är boven i dramat, oavsett situation och vad som verkligen händer i specifik situation.

     • Molo

      8 november, 2018 at 17:10

      Personligen tycker jag att vi fans borde ha rätt mycket fakta innan vi börjar trycka ner vår tränare eller spelares beteenden. Även de är ju människor med känslor. Inbillar mig att det är mycket känslor under och efter en match.
      Det finns säkert en massa anledningar till varför, men hur kan vi som supportrar accepterar att andra lag hånar någon av våra egna? Oavsett vem, vi är supportrar. Ordets betydelse säger ju vilken funktion vi har!

      Någonstans äter vi upp vår egna klubb i dagsläget, med alla debatter och att vi angriper varandra för vi tycker olika. I läget klubben befinner sig i nu efter en hel era av så mycket, bör vi hålla ihop, backa klubben, backa de som är verksamma och sluta oss. Det är bara min personliga vilja i det hela.

     • Albo

      8 november, 2018 at 17:37

      Fricken: Fast han höll ju på med tre fingrar under matchen hemma? Tappade fokus från spelet när vi låg under, inte bra.

      Att ge igen på en mobbare har aldrig någonsin funkat. Däremot kan man kontra på ett smartare sätt tex att på presskonferensen efter säga ”det var skönt att slå dem, när de håller på så” eller något i den stilen. Han sjönk tyvärr till deras nivå och det är inte försvarbart för mig. Samma med Zidanes skalle, förolämpningar är tyvärr vanligt i fotboll och man måste försöka behärska sig, blir man förbannad så här de lyckats.

      Du är inte mycket bättre i diskussionen själv, eftersom du aldrig någonsin skulle erkänna att Mourinho gör fel. Vi är olika ytterligheter, jag har aldrig velat ha Mourinho och kommer aldrig att acceptera honom, han är Chelsea för mig och det finns inget värre i min värld.

     • Albo

      8 november, 2018 at 17:42

      Däremot vill jag ge dig cred Fricken, du är en kille som kan diskutera på normal nivå, till skillnad från några av dina kompisar här. Vi tycker olika men vill ändå ge dig plus för det 👍

     • Fricken89

      8 november, 2018 at 18:11

      Albo: Att svälja skit och låta sig själv slås ner har heller aldrig funkat, man ska stå upp för sig själv. Och som sagt, Mou’s kontring är oskyldig i jämförelse med deras beteende.
      Jämför du på allvar Zidanes-skalle med det här? Herregud…
      Mourinho är vår manager, gilla det eller ej. Att en manager/person har sidor som ett antal inte gillar, kommer alltid vara fallet hos någon/några, oavsett vilken manager/person det än gäller. Det kommer man aldrig att komma ifrån. Precis som det är i det verkliga yrkeslivet/vanliga livet.
      Nu är han vår manager och han har äntligen börjat få igång laget igen nu under de fyra senaste matcherna. Ert ständiga beteende ger inte det minsta av positiv inverkan för laget. Ni gör allt bara värre tillsammans med alla våra rivaler – och media som får mer bensin att göra allt ännu värre. Och Mourinho har ju tidigare varit i Porto, Inter och Real, så förstår ärligt inte varför ni Mou-kritiker bara förknippar honom med Chelsea..
      Typ alla av dagens topp-managers har varit i någon annan toppklubb tidigare, så vad är det för ett löjligt motargument?

 4. Mogge

  8 november, 2018 at 15:09

  Lite Bagdad Bob att jämt behöva försvara Mourinho.

  • the manager

   8 november, 2018 at 19:05

   Är på FRickens sida i resonemanget, men vill ändå slippa Mou´s gester.

 5. GGMU!

  8 november, 2018 at 21:48

  Fricken, har alltid stått bakom dina åsikter. Men man kan inte tycka att det är okej att bete sig så som han gjorde. Dock så är sanningen nog så hård att han verkligen fick utstå så mycket glåpord och till slut rinner det över för vem som helst. Jag backar Mourinho, jag backar United och jag backar upp dina åsikter Fricken. Älskar ditt hjärta för klubben. Inte många här som försvarar United så som du eller jag, några andra kan också hyllas men många trycker ner klubben som någon skriver också. Vilket fått mig att sluta kommentera o bara skratta åt vissa kommentarer. Lindelöfs skeptikerna kan ju trycka upp mpurinhos fingrar o snurra efter gårdagens match 😊 godnatt mina röda bröder. MVH GGMU!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter