Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Juventus vs Manchester United

United stod för en osannolik vändning efter två fasta och tog med sig alla tre poängen hem…

United XI: De Gea – Young (c), Smalling, Lindelöf, Shaw – Herrera, Matic, Pogba – Lignard, Sanchez, Martial

United bänk: Romero, Bailly, Darmian, Fred, Fellaini, Mata, Rashford

Juve XI: Szczesny – De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Sandro – Khedira, Pjanic, Bentancur – Cuadrado, Dybala, Ronaldo
Juve bänk: Perin, Benatia, Matuidi, Barzagli, Mandzukic, Joao Cancelo, Rugani

Domare: Ovidiu Hategan

Inför: Lukaku, Dalot och Valencia saknades fortfarande pga skador, men Fellaini var tillbaka på bänken.

Första: Bortalaget sparkade igång matchen nere i Turin. Båda lagen hade en drös halvchanser i inledningen. Den bästa tillföll Juve efter drygt 6 minuters spel, då Dybala fann Ronaldo som försökte sig på ett skott från nära håll, men Lindelöf täckte till hörna. Matic fick matchens första gula kort efter 12 minuters spel då han bensaxade Dybala. Två minuter senare ville Cuadrado ha straff då han föll väldigt lätt i straffområdet, men domare Hategan brydde sig inte. När Ronaldo i 16e minuten försökte sig på ett skott utifrån så lyckades det inte hota De Gea utan gick en bit utanför. I 30e minuten fick United ett bra frisparksläge efter en väldigt lös fasthållning på Herrera av Pjanic. Frisparken slösades dock bort. I 34e minuten blev det farligt då Cuadrados skott styrdes på Matic och tvingade De Gea till en enhandsräddning, och bollen blev liggande en bit precis framför honom innan Lindelöf hann före en motståndare och kunde tjonga iväg bollen utom fara. Khedira fick ett fritt läge mitt i straffområdet i 35e minuten, men på något vänster så klantade han skottet tillräckligt för att skjuta i bortre stolpen och ut. Den första halvleken var jämn, med mest en del halvchanser. Juve hade kanske haft flest halvchanser men United matchade dem bra, frånsett att mittfältet såg lite väl tomt ut, där Herrera mest såg ensam ut. Hade inte Khedira misslyckats så kapitalt så hade Juventus haft en ledning, men United hade en viss tur i den situationen. Positivt var dock att United såg mer vakna ut än i det första mötet lagen emellan.

Andra: Andra halvlek sattes igång utan några byten gjorda. Juventus fick det första bra läget i andra halvlek då Dybala i 49e minuten bröt inåt i planen och drog iväg ett hårt skott som tog i ovansidan av ribban vid bortre krysset och gick ut. Sandro fick minuterna senare gult kort för en tackling på Young, som ledde till att högerbacken behövde lite behandling. I 60e minuten kom matchens första byte då Khedira lämnade plats för Matuidi. Målnollan sprack i 65e minuten då Ronaldo sprang sig loss från Lindelöf på en höjdboll av Bonucci och direktsköt in 1-0 bakom en chanslös De Gea. Blott minuter senare så fick Juve en chans till och ett skott av Pjanic fick pareras av De Gea, och Lindelöf kunde rensa retuen. I 70e minuten fick Lingard kliva av för Rashford. Både Pjanic och Cuadrado hade strax därpå chanser att att utöka, men ingen av dem lyckades få sitt skott på mål. I 75e minuten åkte både Herrera och Dybala på gula kort. Herrera fick lämna planen för Mata, och Sanchez plockades av för Fellaini, i 79e minuten. 83e minuten fick se De Sciglio kliva av för Barzagli. Martial ordnade en frispark för United i 86e minuten, och efter att Young hoppat över bollen så skruvade inhoppande Mata iväg den över muren och in i krysset, utom räckhåll för Chesney. En sen kvittering för United till 1-1. I 90e minuten lyckades United dessutom ta ledningen med 1-2 – en frispark skickades in framför mål, och Fellainis nickskarv gick via Bonucci och Sandro in i mål vid bortre stolpen. En ganska osannolik vändning av United via två fasta situationer. I fjärde tilläggsminuten så kontrade United och Martial spelade fram Rashford vars skott touchade Chesney och gick över. När domare Hategan blåste av för full tid så stod United som rätt osannolika vinnare med 1-2.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 4 – Stod för ett par bra räddningar, även om returerna blev lite för farliga. Tycks ha höjt sig något i bolldistributionen.

Young: 3 – Svag trea för attityden och frisparken som resulterade i vinstmålet. Men hade problem både bakåt och framåt och var inte nån vidare vän med bollen.

Smalling: 3 – Solid match mot svårt motstånd där mittfältet hade problem.

Lindelöf: 3 – Tappade Ronaldo vid Juves mål, men svårt att lasta honom för det. Stod för en solid insats rakt igenom.
Shaw:
3 – Gjorde det bra defensivt även om han hade lite svårt att komma till framåt, mycket på grund av att Pogba inte riktigt var med.

Herrera: 3 – I första halvlek var det han som såg till att mittfältet höll ihop någorlunda, men till skillnad från sina mittfältskamrater så blev han sämre allteftersom matchen led istället för bättre. Ändå fullt ut godkänd.
Matic:
2 – Hade väldigt svårt att hänga med i svängarna och ett tidigt gult kort hämmade honom än mera. Fortsatt svårt att täcka rätt ytor när motståndarnas mittfältare tar sig framåt, exempelvis vid Khediras chans. Det positiva är väl att han spelade upp sig något mot slutet.

Pogba: 2 – Var mest i periferin och inte involverad i spelet, och fick han bollar försvann de snabbt då svårighetsgraden kanske var snäppet för hög. Blev något bättre allt eftersom matchen led.

Lingard: 2 – Jobbade hårt bakåt, men hade förtvivlat svårt att göra något med bollen framåt. Var förvisso precis tillbaka från skada, men han kommer inte alls till sin rätt ute till höger heller.

Sanchez: 3 – Hade småsvårt att komma till skott, men hans rörelse och förmåga att ta emot och låsa boll var som natt och dag mot Lukaku.

Martial: 4 – Jobbade bra defensivt hela matchen, men det var sista femton när man anföll som han på allvar växlade upp och låg bakom det mesta framåt.

Rashford: 3 – Svag trea. Hans springande orsakade vissa problem för Juves försvar, men han fick ett kanonläge och missade.

Fellaini: 3 – Vann en del nickdueller både framåt och bakåt, bl.a. nickskarven som resulterade i 1-2.
Mata:
4 – Blev avgörande med sina fasta situationer. Frisparken till 1-1 var delikat.

Mourinho: 3 – Laget han skickade ut såg inte alltid klockrent ut, och det fanns en del brister, men i slutändan visade de attityd och kämpade hem poängen. Bytena lyckades hyfsat.

Summering: United verkade för en gångs skull (mestadels) up for it redan från start. Man inledde piggt, och även om man inte riktigt tog sig till klara chanser mot Juventus tajta försvar så var man okej spelmässigt. Detta trots ett innermittfält som hade svårt att klicka, men Herrera gjorde en bra halvlek och höll det igång. I andra halvlek blev det dock sämre, och när Juventus till slut fick in en boll genom ett fantastiskt direktskott av Ronaldo så var det varken orättvist eller ologiskt. De svartvitrandiga hade flertalet fina lägen, bl.a. i stort sett helt öppet mål ett par gånger, vilket kom att kosta dem. United lyckades nämligen i slutet få lite tryck framåt, vilket framförallt resulterade i några frisparkar. Först var det Mata som elegant skruvade in bollen, och sen kom en patenterad Young-till-Fellaini-special som gick via hela drösen av Bonucci, Pogba och Sandro in i mål.

Ska man se till matchens helhet så var det highway robbery United sysslade med, men samtidigt så kan man inte missa så mycket chanser som Juventus gjorde och förvänta sig att inte straffas för det.

United visade i varje fall kämpavilja och gjorde en solid laginsats, även om det fanns brister i det individuella (framförallt framåt), och man ska inte underskatta den mentala betydelsen av en sån här vänding (fast kanske inte överskatta den heller med tanke på att man haft flera såna förr utan att kunna följa upp det med positivt).

Resultatet var hur som helst riktigt positivt för United, som nu har taktpinnen inför nästa omgång, då man tar emot Young Boys hemma samtidigt som Valencia ställs mot Juventus borta. Vinst för både Juventus och United så är båda lagen vidare – ställningen i gruppen är just nu Juventus som ledare med nio poäng, United tvåa med sju poäng, Valencia trea med fem poäng och Young Boys jumbo med bara en poäng (Valencia slog Young Boys med 3-1 hemma tidigare under dagen).

United har ändå fått med helt okej resultat genom det svåra schemat på sistone, med tre 2-1-segrar sen hemmaförlusten mot Juventus. Det är en styrka att ta poäng även när spelet inte ser klockrent ut, även om spelet inte sett klockrent ut alldeles för länge nu.

Härnäst för United väntar hur som helst ett bortaderby mot City, som under dagen fullständigt demolerade Shakhtar hemma och vann med hela 6-0 (där matchens ‘höjdpunkt’ var när Sterling fick en straff av att ha sparkat i marken när han försökte skjuta… inte tidernas bästa domslut kanske). Det blir milt sagt en svår nöt att knäcka för United, men efter derbyt så lugnar spelschemat ner sig lite med matcher mot Palace, Young Boys och Southampton.

31 Kommentarer

 1. Gynt

  8 november, 2018 at 01:43

  Sett till matchen är inte United förtjänta av segern. Dock är denna seger ännu mer underbar pga det. Man ser också vilka kvalitéer som Juve besitter. Men undra när United kan genomföra en omställning utan att stanna upp eller att ingen följer med. Hade de snabba killarna fått lira tillsammans kanske, men fortfarande går det för sakta när United väl har ett läge. MEN JÄKLAR VILKEN SKÖN SEGER!!!!!!!!!!!

 2. Pekkah

  8 november, 2018 at 06:59

  Kan vara den fattigaste matchen på flera år, mer orättvist kan det inte bli. Men jävlar vad jag njöt stjärtalvorna av mig!!! GGMU

 3. Denondedengodedenfule

  8 november, 2018 at 07:18

  Betyget Godkänd… godkänd i förhållande till vilka krav? Inte för ett topplag i England. Eller fick alla en poäng extra för att det slutade med seger?
  Sorry, ska inte gnälla. Jag bara fastnade vid det och frågar mig själv om vi inte kan kräva mer?
  Vad sysslar Mou med? Pinsamt agerande av en tränare.

  • G

   8 november, 2018 at 14:05

   Du vekar glömma att det var Juventus och inte Gais som stod för motståndet.

 4. Denzeloto

  8 november, 2018 at 08:04

  Va alla är negativa.
  Vi hade mindre boll, men vi slog Juventus borta, ett j6ve som inte förlorat hemma på 9 år i cl.

  Killarna pressar bra, se bara i första halvlek. Stor skillnad mot senaste matchen.

  Visst, vi är inte ett världslag längre men visst spelade vi bra med tanke på förutsättningarna.

  Att inte prata om juves tuffa spel som domaren tillät ochså. Tex deras ytterback nr 2,som fick 3-4 frisparkar mot sig i första halvlek bara utan att syna gula kortet?

  Kom igen nu, vi vänder borta mot juve och spelar rätt bra tycker jag, och folk är inte nöjda?

  • Martin B

   8 november, 2018 at 16:27

   Håller med dig helt! Riktigt gött med vinst och jag väljer att de det positiva! 🙂

 5. ML

  8 november, 2018 at 08:15

  När gnällspikarna ha gnällt klart? Sluta gnälla för h….! Juventus som har mycket mer kvalitet i laget och är på hemmaplan hade 54 % bollinnehav medan United 46%, nästan jämt! Juventus 3 skott på mål medan United 3 skott på mål, det är jämt alltså! Juventus hade 22 skott utanför medan United 9 men vad fasiken spelar för roll hur många skott hade man utanför?! Angående Mourinho. Hur hade ni reagerat när fansen bakom din rygg (under två matcher) hade skrikit massor med könsord om dig och din familj? Lågt av Juventus fansen och de förtjänar detta. Helt rätt av Mourinho. Istället för att ni står bakom er manager så ställer ni er bakom Juventus fansen?! Vad pinsamma ni är. Ju mer hatar ni Mourinho desto mer kommer ni bli hans offer!

  • Fricken89

   8 november, 2018 at 12:57

   Bra skrivet! (y) (y)

  • Affe

   8 november, 2018 at 17:12

   ML,du har helt rätt här! Och det var en riktig bragd att
   besegra Juve på bortaplan. En blytung seger som var jäkligt
   viktig. Jag njuter fortfarande av segern. Låt dom som gnäller
   göra det om dom mår bättre av det. Sedan måste jag ställa en
   fråga till Felix,hur tänker du när du tycker Mourinhos byten
   under matchen var ”hyfsade”? Dom inbytta spelarna Fellaini och
   Mata avgjorde ju matchen. Kan bytena bli bättre än så? Eller
   har du svårt för att ge beröm till honom av någon anledning?

 6. Mogge

  8 november, 2018 at 08:31

  Detta resultatet är helt klart stort för oss. Det kanske inte var rättvist. Men Vi blev inte helt utspelade mot ett topplag i Europa iaf,Tycker jag. Ett Underbart resultat, nu borde vi ta oss vidare i CL.

 7. MRX

  8 november, 2018 at 09:36

  3 poäng är 3 poäng på bortaplan så enkelt är det hur vi spelade ja bra för vi vann

 8. Ante

  8 november, 2018 at 10:43

  Ni som gnäller; gnäll där gnäll är befogat, för det är det sannerligen ibland. Men när vi slår Juventus borta kanske vi bara ska landa i att det är rätt gött och bra.

 9. Albo

  8 november, 2018 at 10:45

  Sanslöst reslutat. Mycket nöjd med det. Skiter i att våra mål är slumpmål, den här segern ska firas ordentligt. Säger bara Juan Mata!

 10. Tobbs

  8 november, 2018 at 12:07

  Tycker inte det är något speciellt att United slog Juventus. United är hästlängder bättre på alla plan. Juventus är så fruktansvärt överskattade som spelar i den sämsta ligan i Europa. Får ju för fan aldrig något svårt motstånd i serie a.

  • Ruben

   8 november, 2018 at 12:27

   Åh, herregud…

   • Imedochmotgång

    8 november, 2018 at 13:06

    I min bok ska United krossa ett lag som Juventus. Det är den förväntningen jag har på klubben. Lag som Milan, Barca, Real och United, om man tänker historiskt, ska alla krossa övriga motstånd. Dessa lag har dominerat under varje årtal fram till 2010-talet. Det är dit jag vill att United ska komma tillbaka.

    • Ante

     8 november, 2018 at 13:55

     Kämpa

    • G

     8 november, 2018 at 14:08

     Du menar att vi ska komma upp i den nivån Juventus håller i dagsläget men är förbannad att vi inte krossar dom? Har aldrig krossat Juve.

    • Tobbs

     8 november, 2018 at 14:08

     Helt rätt ( imedochmotgång ) men småungarna som skriver här inne var inte med på den tiden då United dominerade. Dem lever i en tv spels / media värld där allt som skrivs tror dem på och igenom att köpa ihop ett lag så löser allt sig. Kan ta ett exempel, hade Rooney varit från Spanien, Portugal, Italien eller någon sydamerikanskt land så hade han blivit utseed till världens bästa spelare likaså giggs, Scholes etc bland uniteds legender!

     • Molo

      8 november, 2018 at 15:00

      Juventus titlar: 36 scudetto, 2 CL, 13 Copa italia, 3 Uefa cup.

      Juventus är i särklass Italiens största klubb och har varit det historiskt.

     • Molo

      8 november, 2018 at 15:03

      Tips, kolla 99 finalen united mot Juventus.

     • Molo

      8 november, 2018 at 15:07

      Spelare som spelat i Juventus:
      Del Piero, Platini, buffon, dinosaurier zoff, baggio, Zidane, thuram, Davids, Medved med flera.

     • Tobbs

      8 november, 2018 at 15:07

      Molo

      Inter 3 CL
      Milan 7 CL
      Historiskt större lag längre tillbaka än Juventus speciellt Milan när jag va barn. Så nej Juventus e inte störst i Italien.

     • Molo

      8 november, 2018 at 15:08

      * nedved, dino zoff

     • Ante

      9 november, 2018 at 08:54

      Tobbs. Jösses. Bästa blandningen av dryghet, okunskap och översitteri jag läst. Stackars pöjk.

     • Molo

      9 november, 2018 at 11:53

      Alltså är Liverpool större historiskt än United?

      hur kan isåfall United vara ett historiskt stort lag om våra 2 CL titlar kom de senaste 20 åren? Ja menar fotbollshistorik är inte dom senaste 20 åren eller? det är ju rätt många år av fotboll innan? United dominerade ju inte under 90 talet ute i Europa?

      Juventus är en äldre klubb än Milan och Juventus vann 13 titlar innan 1970 detta kan jämföras med Milans total på 18.
      Det är känt i Italien att Juventus inte lyckats nå hela vägen i CL, man har spelar totalt 9 finaler. Historiskt så har Juventus även haft mest makt i Italien.

      Juventus är de lag i Italien som producerat flest landslagspelare, man är historikt den största klubben i Italien om man kollar supportrar spritt över stora delar av landet.

      Är osäker på hur mycket du kan om fotboll men som någon skrev känns det som en blandning arrogans och okunskap.

 11. GGMU4ever

  8 november, 2018 at 14:22

  Han borde spela Martial – Rashford – Mata på topp ett par matcher. Skrota Sanchez och Lukaku ett tag. Kommer säkert göra under.

  • Felix

   8 november, 2018 at 14:58

   Det vettetusan. Rashford brukar inte imponera från start, särskilt inte centralt, i dagsläget. Han är inte heller så värst bra på att ta emot bollar eller låsa fast dem tyvärr. Och med tanke på hur plågsamt långsamma vi är på att kontra så blir det bara pannkaka av det. Tyvärr behövs någon som Sanchez som center då, för att kunna hålla bollen och låta laget flytta upp (något som Lukaku misslyckats med denna säsong då hans fötter och mottagningar varit av betong).

   • Scchhh

    8 november, 2018 at 15:15

    Dessutom allt för fler gånger börjar Rashford missa lägen när han ställs mot bara målvakten!

    • Felix

     8 november, 2018 at 22:07

     Han är som bäst när han måste handla på instinkt – direktskott. Såfort han får lite tid att tänka går det åt pipan, för hans medvetna beslutsfattande är tyvärr väldigt svagt.

 12. Peppis

  8 november, 2018 at 15:24

  Så gött med vinst! Sedan tycker jag vi spelade disciplinerat och bra mestadels, vi möter Juventus på bortaplan, det måste man räkna in för att maximera resulatat. Exempelvis Martials defensiva jobb, mycket imponerande, och trots detta kan han ställa om och vara så farlig framåt sista delen av matchen. Han har plötsligt växt fram som en stor lagspelare. Sanchez funkar ok på topp, troligen vårt bästa val just nu.
  Pressen på mitten var lite bättre, vi behöver förbättra omställningarna också så blir det ännu bättre.
  Stärkta mot City förhoppningsvis!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter