Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

U18, U23, Dam – v44

En uppdatering kring Uniteds andra lag under veckan som gått…

Samtliga av Uniteds övriga tre lag hade matcher att spela under veckoslutet.

 

Först ut var U23 som tog emot Newcastle hemma på Leigh Sports Village och fick sig en ordentlig stjärnsmäll. Ricky Sbragias mannar åkte på stryk med hela 1-4 av Ben Dawson’s dittos. Efter en dryg halvtimme spelad så stod kaptenen Poole för en usel rensning snett in i banan som hamnade på en Newcastle-spelare som prompt passade fram till Sörensen som hittat ytan där Poole inte längre var, och den reslige dansken gjorde inga misstag utan placerade in 0-1 förbi Kovar. Newcastle fick dock direkt smolk i glädjebägaren då högerbacken Cass hamnade helt fel i en duell med Bohui och tvingades bäras ut på bår med en vristskada. Han ersattes av Allan. United ville ha en straff i 40e minuten efter att S.O’Connor fällt Bohui vid straffpunkten, men domaren valde att fria. Barlow hade bud på ett mål före paus då han skickade ett kanonskott mot krysset, men Newcastlekeepern Woodman stod för en riktigt bra räddning uppe i hörnet. Riktigt samma tur hade denne däremot inte minuterna senare, då Gomes från centralt utanför straffområdet elegant skickade in 1-1 i samma hörn. Hoppet tändes för United inför andra halvlek.

Det skulle dock inte hjälpa – Newcastle var tända och dominerade i början av andra, och efter tio minuter fick man utdelning då Sörensen slank in bakom Poole, fick bollen och rullade in sitt andra mål för dagen till 1-2. U23-kaptenen hade ingen bra dag. Woodman fick göra en räddning på ett skott av Greenman också, innan Sörensen redan efter timmen spelad plockades av för Toure. Roberts utökade för gästerna i 80e minuten då Whelan tappade boll på mittplan, och Roberts kunde gå fram, bryta in och skicka in 1-3 bakom Kovar. Whelan lyckades nästan gottgöra sitt misstag då han minuterna senare gick på skott, men bollen gick i ribban, studsade ner utanför linjen och ut. Istället kom inbytte Toure att spika slutresultatet på tilläggstid då han tog sig in bakom Tanner och rullade in bollen bakom en chanslös Kovar och en täckande Poole. Resultatet skrevs därmed till 1-4, och det var en rättvis seger för Newcastle.

U23 tappade därmed mark i tabellen och fick se sig omsprungna av Southampton. Man ligger nu 4a i PL2 Group 2 med 18p på 10 matcher, och har Reading (leder på 21p) samt Wolves och Southampton (båda på 20p) före sig i tabellen. Man har nu dessutom två raka förluster. Newcastle å sin sida klättrade förbi Stoke och utökade sin poängskörd till 13p på 10 matcher.

United XI: Kovar – Tanner, Poole (c), RS.Williams, L.O’Connor – Whelan, Gomes, Barlow – Chong, Greenwood, Bohui

United bänk: Fojticek, Warren, Hamilton, Buffonge, Dearnley

Newcastle XI: Woodman – Cass, Bailey, S.O’Connor, Gibson – Watts, S.Longstaff, Roberts, M.Longstaff, Wilson – Sörensen

Newcastle bänk: Walters, Harker, Sangare, Allan, Toure

 

U18 var näst ut då de på lördagen mötte Wolves U18 på Aon Training Complex samtidigt som a-laget spelade mot Bournemouth (vilket innebar väldigt begränsat coverage).  I en väldigt blåsig tillställning så bjöd båda lagen upp till dans med en hel del chanser och öppet spel, trots att United fick en tung start då Mengi skadades redan i 5e minuten och fick ersättas med Devine. Matchens enda mål kom i 33e minuten då domare David Croft blåste för straff efter att Laird blockerats i straffområdet, och Levitt skickade från elvameterspunkten in matchens enda mål. Båda lagen hade däremot flertalet lägen, utan att hitta någon skärpa, och bortalagets Corbeanu kunde ha gjort hattrick med lite flyt. Neil Ryan drog därmed längsta strået i tränarkampen mot sin namne Darren Ryan.

United hängde därmed på toppen i U18 PL Group North, där man fortsatt skuggar Everton (en match mer spelad) som har 25p och Liverpool (på 24p) med sina 22p.

United XI: Thompson (c) – Laird, Mengi, Bernard, B.Williams – Levitt, Traore, Galbraith – Puigmal, Bughail-Mellor, McCann

United bänk: Carney, Stanley, Devine, Ramazani, McGhee

Wolves XI (osäker): Smith – O’Sullivan, Richards, Hodnett, Crabtree – Campbell, Forrester, Perry (c), Berkoe – Corbeanu, Samuels

Wolves bänk (osäker): Cundle, Carty, Townsend, Parker, Taylor

 

Sist ut var Damlaget som på söndagen tog emot Tottenham Hotspur Ladies på Leigh Sports Village. Casey Stone hade inga problem att gå vinnande ur tränarduellen mot Karen Hills i toppen av FA Women’s Championship denna dag. Även om matchen startade något jämnt så tog United snabbt över, och redan efter 11 minuter spelade så tog Sigsworth en boll vid mittlinjen, avancerade fram mot straffområdet och släppte den till James som centralt gick på skott och rullade in 1-0 intill stolpen. En bra start för United. Blott två minuter senare hade man tur att inte få en straff emot sig däremot, då A.Turner fällde en motståndare i ett försök att täcka ut bollen till inspark, men domaren valde att fria. I 19e minuten så betalade James tillbaka då hon tog sig fram ute till vänster, dribblade förbi en motståndare och spelade in bollen framför mål där Sigsworth kunde vinkla in 2-0 förbi en täckande försvarare och målvakten. Sigsworth fortsatte ställa till med problem för Spurs och tvingade bl.a. Hector att ta ett gult för att stoppa en kontring. United drabbades dock av ett avbräck då Hanson efter halvtimmen spelades fick kasta in handduken med en skadekänning, och ersattes av Galton. Innan domaren blåste av för pausvila hann United i 42a minuten utöka, då Zelem skickade en frispark från kanten över hela straffområdet till bortre stolpen, där en helt fri Sigsworth enkelt kunde nicka in 3-0. Harris fick ett gult kort för en kapning (något kontroversiellt, hon tog bollen först), och på tilläggstid så kom United nära efter att ha fått en frispark då J.Green fick gult kort för en fällning, och Greenwood skickade frisparken i stolpen innan A.Turner på returen skickade en halvvolley över från nära håll.

I paus fick sen Palmer lämna plats för M.Green, och United fortsatte att dominera, även om Spurs började hitta anfallsvägar, särskilt genom Addison, som efter bara ett par minuter tvingade Toone ta ett gult kort för en nerdragning. De riktigt heta chanserna lyste dock med sin frånvaro fram till matchens sista tio minuter (plus tillägg). I 81a minuten kom Uniteds sista mål för dagen då Galton kom förbi ute till vänster och spelade in bollen till Devlin som skickligt höll undan en motståndare och placerade in 4-0. Spurs lyckades däremot på fjärde försöket replikera snabbt, och på en hörna i 83e minuten flög bollen över flera Unitedspelare plus målvakten Chamberlain och lät Addison sätta bollen i öppet mål. A.Turner hann få en varning ute på kanten innan Addison på tilläggstid prickade stolpen efter en frispark.

United släppte därmed in sitt första mål för ligasäsongen, och sitter nu på 27-1 i målskillnad. Man parkerar dock på andra plats i tabellen, två poäng efter just Spurs som fram tills nu varit obesegrade, men dessutom hade en match mer spelad – 18p på 7 matcher jämfört med Uniteds 16p på 6 matcher. United och fyran Durham Women (som är enda laget United kryssat mot, 0-0 hemma) är nu seriens enda obesegrade lag.

United XI: Chamberlain – Harris, A.Turner, M.Turner, Greenwood (c) – Zelem, Palmer, Toone – Sigsworth, James, Hanson

United bänk: Bentley, M.Green, Galton, Harley, Devlin, Arnot, Smith

Spurs XI: Morgan – Neville, Schillaci (c), Hector, Wynne – Naz, J.Green, McLean – Wiltshire, Dean, Addison

Spurs bänk: Gibbon, Leon, Meiwald, Baptiste, Vyse, Haines

 

Kommande matcher:

U23 spelar sin nästa match först 23e November, borta mot West Bromwich. Både U18 och U19 har matcher under kommande vecka däremot, då U19 först har en bortamatch mot Juventus U19 i UEFA Youth League på onsdag, innan U18 åker för en bortamatch mot Norwich U18 i U18 PL Cup på lördagen. För Damlaget väntar två veckors vila innan det är dags för bortamatch i London mot Crystal Palace Ladies.

1 Kommentar

  1. Böje

    5 november, 2018 at 08:18

    Förstår att det inte är lätt att få tag i all coverage Felix, men det uppskattas enormt 😀👌

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/7 13.30
Manchester United - Inter
Tour 2019
Visas på MUTV, Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

  • Kommentar från: lopa Longstaff om UnitedryktenaHaha: Förmodligen mer än dig - som låtsas ha sett Långben spela fotboll när faktum är att han knappt spelat…Jul 20, 11:51
  • Kommentar från: United4ever Longstaff om UnitedryktenaYes! Mer brittiska spelare och unga! Köp Longstaff för Max 300 mille..om några år vill alla klubbar ha honom…Jul 20, 09:46
  • Kommentar från: Scholes Sky Italia: Bud på SMSHåller med dig men klubben måste då hitta de nya strukturerna och det har man inte gjort.Jul 20, 08:43
  • Kommentar från: martin Longstaff om UnitedryktenaHaha, så bra skrivet Björn. Men Tobbe har en galen övertro till allt som är engelskt eller premier league. Allt…Jul 20, 04:35
  • Kommentar från: Jensen Sky Italia: Bud på SMSScholes, Man kan inte leva i det förgångna hur länge som helst. Det finns ju inget som säger…Jul 19, 23:07

FLER Nyheter