Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Mourinho: Herrera var avgörande

Jose Mourinho berömmer Ander Herrera för dennes insats mot Bournemouth…

United tog i går tre viktiga poäng borta mot formstarka Bournemouth. Glädjande var att Martial byggde vidare på den fina formen med ännu ett bra framträdande och ett mål och att Marcus Rashford blev matchvinnare med ett sent segermål – blott hans andra för säsongen. Ännu en positiv faktor var att Herrera kom in och levererade och Mourinho lyfter fram spanjoren som den avgörande skillnaden.

”Eftersom jag hade de två börderna på bänken – Rashford och Lingard – så visste jag att de kunde komma in och göra avtryck. Men jag tycker att skillnaden blev Ander Herrera. Det var han som ändrade matchen genom att ge laget balans, intensitet, sätta hög press – en organisation som laget inte haft fram tills dess och det tycker jag var fundamentalt för oss.”

”Han är en balansspelare. Inte en otrolig kreatör. Inte n otrolig målgörare. Han har lite av varje, men jag tycker han är en spelare som ger balans, kunskap, en stor taktisk kunskap. Han förstår vad jag vill ha och vad laget behöver. Och i dag vid 1-1 kunde man säga ”men kom igen sätter du in Herrera.” Jag satte in Herrera. Men sedan började Ashley Young och Luke Shaw att anfalla mer. Paul fick mer frihet, laget återerövrade boll högre upp i banan och vi blev mer offensiva när Herrera kom in. Så jag tycker han var väldigt bra för oss.”

 

Källa: MEN

 

11 Kommentarer

 1. Albo

  4 november, 2018 at 09:48

  Ja, det var ingen överraskning direkt. Många av oss här har velat se Herrera istället för Matic under lååååång tid. Herrera som sittande tillsammans med Fred och Pogba nästa match tack.

 2. Faran

  4 november, 2018 at 12:20

  Om jag var tränare i premea leag så skulle jag aldrig spela Herrera och fred brevid varandra. Det kanske funkar på fransk ligea eller spanska och italienska ligea man har svårt att se Herrera och fred som stark mittfältare. Båda är ju korta och den fysiska delen och att hjälpa laget med höj bollar och hörnor.

  • Zingo

   4 november, 2018 at 12:56

   Det där är en myt…City har spelat med Fernandinho, Bernardo och Silva som mittfält flera matcher och de är ju inte långa och fysiska och ändå spelar de bästa fotbollen i ligan.

  • Kman

   4 november, 2018 at 13:49

   Världens bästa DM enligt mig, Kante är en liten knatte så det där med stor fysik är förlegat sedan länge.

 3. ML

  4 november, 2018 at 17:13

  Jag tror inte att det är menat från Mourinho och jag tror att han vet att nackdelen med Herrea är att han är dålig med boll. Detta gör att han passar bollen antigen i sidled eller ofta gärna bakåt. I situationer när man bryter ett anfall och ska kontra är viktigt att bollen transporteras på bästa kortaste vägen men han vågar aldrig göra de passningar för han är osäker med bollen. Det är enda han kan är att spela/försvara utan boll. Med andra ord han är ganska dålig med boll och jag tycker inte att han är så jäkla duktig som beskrivs. I mina ögon en begränsad spelare och dessutom som gör en hel del tapp också. Jag brukar kalla honom för fuskspelare och en anledning är att han aldrig håller bollen mer än 3-4 sekunder. Detta för han inte vill avslöjas att han är dålig med boll. Han används mer att utföra uppdrag utan boll exempelvis punktmarkera bl. annat Hazard. Nej satsa inte på honom, (tror inte kommer att göras heller). Det ska vara en världsklass spelare som kan bägge delarna men gärna som sagt våga göra de oväntade passningar framme när det behövs. Skulle inte bli förvånad om han dyker upp nu mot City med ett speciellt uppdrag.

  • Albo

   4 november, 2018 at 17:24

   Grejen är ju bara att vi inte har några bättre. Matic rör sig långsammare än en snigel och Pereira har följt med Bailly i Martials/Schweinis/Shaws fotsteg in i Mourinhos frysbox. Herrera är aggressiv, Herrera är fruktansvärt bra i presspelet och Herrera visar glöd och vilja att vinna för United. Jag tycker inte att han är ett dugg sämre än Matic med boll, däremot är han för feg att slå de avgörande passningarna. Men det ska Pogba, Fred och de andra klara av ändå.

 4. Zingo

  4 november, 2018 at 18:25

  City vann med 6-1 mot Southampton med Fernandiho, Bernardo och Silva på mittfältet. Att man mäste enligt Mourinho ha spelare som är fysiska och över 1,90 för att ha ett balanserat mittfält är sånt skitsnack att det får mig att må illa. Därför ser man aldrig Pereira spela och Fred som var köpt för en halv miljard får nöta bänk. Pogba, Matic, Fellaini och Mctominay är hans favoriter. Pep däremot hade kastat bort Matic, Fellaini och Mctominay och använt Pereira och Fred istället.
  Transaktionen mellan backlinje och mittfält är viktigt om ett lag ska kunna bibehålla possession vilket vi suger på. Till och med på Old Trafford låter vi oavsett motståndet hålla i bollen så länge vi är och försvarar i zon på egen planhalva. Och om vi ligger under då ska vi börja våga spela mer offensivt. Det var exakt så här mot Juve och sett ut så länge också. Det finns många problem som måste lösas men det största är ju såklart Mourinho som är okej med spelet och laget. Sen är det för lite bollskickliga spelare i laget. Vissa tror ju att freddy kruger är efter de så fort de är under lite press och får panik.

  • efterlyst

   4 november, 2018 at 21:26

   Mycket bra analys och jag är helt enlig! Den moderna fotbollen på toppnivå handlar inte om gladiatorer (Matic, Fellaini, Lukaku, m.fl). Det handlar om hastighet och en tydlig offensiv strategi. Som du säger, se City, Liverpool, etc. De är flera nivåer före oss just nu.

   Det är precis som du säger, Mourinho tycker om vårt spel på sistone. Det är tydligen anfallsrikt i hans mening (en halvlek). Men över 90% av våra mål är tack vare individuella världsklassprestationer eller slumpmål. Kollektivet finns inte där som det gör hos många andra klubbar. Där är det största problemet. För hans spel kommer aldrig någonsin ge oss titlar eller ha en chans mot de största lagen.

   • Albo

    4 november, 2018 at 21:41

    Också helt enig 👍 Mourinhos filosofi är utdöd och det blir tydligare och tydligare för varje vecka som går. Grämer mig fortfarande för att inte Pep ersatte SAF från början, då hade vi förhoppningsvis sluppit Mourinho.

    #MouOut

    • GGMU7

     5 november, 2018 at 10:01

     Tagit in pep och spelat tiki-taka fotboll i United?? Tack men nej tack!

     • Solskjaer

      5 november, 2018 at 10:11

      Verkligen inte, West Brom-fotboll i United är mycket bättre. Pep är helt oduglig #MouOut

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/7 13.30
Manchester United - Inter
Tour 2019
Visas på MUTV, Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: lopa Longstaff om UnitedryktenaHaha: Förmodligen mer än dig - som låtsas ha sett Långben spela fotboll när faktum är att han knappt spelat…Jul 20, 11:51
 • Kommentar från: United4ever Longstaff om UnitedryktenaYes! Mer brittiska spelare och unga! Köp Longstaff för Max 300 mille..om några år vill alla klubbar ha honom…Jul 20, 09:46
 • Kommentar från: Scholes Sky Italia: Bud på SMSHåller med dig men klubben måste då hitta de nya strukturerna och det har man inte gjort.Jul 20, 08:43
 • Kommentar från: martin Longstaff om UnitedryktenaHaha, så bra skrivet Björn. Men Tobbe har en galen övertro till allt som är engelskt eller premier league. Allt…Jul 20, 04:35
 • Kommentar från: Jensen Sky Italia: Bud på SMSScholes, Man kan inte leva i det förgångna hur länge som helst. Det finns ju inget som säger…Jul 19, 23:07

FLER Nyheter